facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Worms Blast
Ревю | 15.05.2002 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
Team17
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Походова стратегия
Платформа:
PC
сайт на играта »

След множеството достатъчно известни и интересни части на Worms e някак очаквано да излезе и следваща. Но дали тя е толкова сполучлива, колкото нейните предшественици , ще трябва да определим заедно. Важното според мен е, че главната идея на предишните заглавия е запазена, а заедно с тях и чара на играта. Тук отново можете да размазвате противниците, но по доста по-различен начин. Според мен Worms Blast си прилича с предишните части само по името и по това, че трябва да елиминирате противника си. Но в нея няма кой знае какви батални и безмилостни сцени.

Самият геймплей е коренно променен. Вече не избирате отбори от пълзящи гадинки, а трябва да се спрете над свой любимец измежду няколкото персонажа. А в началото те са два червея - брат и сестра, специалисти във взривяването на всякакви неща; овца, която не е кой знае какъв фен на океана; скункс, чиято миризма е неразделна част от него; един глупавичък, но много точен пингвин и някаква твар, която така и не разбрах какво точно представлява. Всеки герой е въоръжен с базука и има определени статистики, които го отличават от противника му. Играта предлага и три скрити допълнителни персонажа. 
   
Join the Worms Army or die!

В раздела пъзел, ще се изправите пред предизвикателството да обиколите сам света на своята гумена лодка, наподобяваща банан. По принцип това не е идеалното плавателно тяло, но за един добре обучен член на Армията на червеите си е много полезна придобивка. Наистина трябва да видите как мъничките гадинки управляват тези плавателни съдове. Току виж сте сбъркали играта с някаква водна надпревара. Целта ви е, както вече казах, да обиколите света и да преминете през купища неприятности и нива, които изпробват вашата ловкост и изобретателност. Да си призная, аз нямах достатъчно здрави нерви, за да направя това околосветско пътешествие. Стигнах до малко повече от половината и си дадох заслужена почивка.

В крайна сметка може да включите животинчетата и в турнир. В него целта е да се наредите из челните позиции в класирането. Можете да избирате измежду Target Alley, Super Frogging, Shoting Galery, Crazy Aliens и Team 17 Fun. Във всяко от тези подразделения на турнира ще ви се наложи да правите неща от типа стрелба по движещи се и спускащи се цели, унищожаване на звезди, които падат директно от едно огромно лого на Team 17 и т.н. Ако успеете да се запишете на всички първи места, тогава наистина ще ви призная за много добри.

Не на последно място, можете да се изправите в реално времева битка в нещо като мултиплейър срещу свой приятел или срещу самия компютър в дисциплини от типа на  Deathmach, Star Collection, One line for 2 и т.н.

Графиката на играта е доста по-добра от предишните части. Малките розови червеи изглеждат като…червеи. След като се справите с някое ниво, червеят ви прави тържествуващо салто. Може да се каже, че музиката си я бива, а звуковите ефекти са направо невероятни. Много се радвам, че и готините гласчета на героите са озвучени в стария познат забавен стил.

Моето лично мнение е, че хората от Team17 са решили да направят нов епизод в поредицата, за да припомнят на геймърските среди, че Worms все още съществува и че идеята за война, водена от животни, и по специално от червеи, все още е актуална. 

 
системни изисквания
P 300, 64 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Worms Reloaded 17
Worms 4: Mayhem 2
Worms Forts: Under Siege!
Worms World Party
Worms Armageddon
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Total War: Shogun 2 31
Hearthstone: Heroes of WarCraft - PCM2.0 30
Napoleon: Total War 28
Disciples III: Renaissance 21
XCOM: Enemy Within 21
King's Bounty: Armored Princess 17
Worms Reloaded 17
XCOM: Enemy Unknown 15
King Arthur - The Role-Playing Wargame 12
Fallen Enchantress: Legendary Heroes 12