facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
World to the West
Ревю | 05.05.2017 | автор: Емил Трифонов


оценка:
Производител:
Rain Games
Издател:
Rain Games
Жанр:
Платформър
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »

плюсове

симпатичен приказен свят

комбинация от пъзели и платформинг

добре редува нужните умения за прогрес

минуси

минималистичният стил понякога не е много ясен като цели и задачи

Rain Games направи инди хита Teslagrad, а сега имаме и неговото продължение в лицето на World to the West. Както може да се очаква, тя не е толкова в духа на изпълнения с магнити и токове оригинал. Не, макар World to the West да е разположена в същия свят като Teslagrad, тя е по-различен жанр и с по-слънчев и по-хумористичен поглед.

World to the West е симпатична инди игра, която умело съчетава пъзел и платформинг елементи. Първото ми впечатление бе за игра, която наподобява портативните Zelda заглавия - приказна визия, top-down перспектива и цяла плеяда от умения и предмети, с които да си проправяте път в приключението.

Споменах пъзел и платформинг, но World to the West е много повече от първото, отколкото от второто. След краткото въведение в света, постепенно ще получите контрол върху четирима герои, всеки от които е уникален по своему. Всеки е със своята собствена мотивация, умения и преплитане на сюжетни линии, тъй като те се стремят да избягат от тъмната сянка на едно древно пророчество. Пътуването ви ще ви отведе през опасни колонии, буйни джунгли и замръзнали тундри, докато се наслаждавате разбулването на тайните на забравена цивилизация. Историята е като приказка - лека и приятна, без да ви затормозява или плаши.

В основата на геймплея са пъзелите, които трябва да решавате с героите. Единият например има лопата и може да прокопава тунели, в които да се крие или да достига привидно недостъпни места. Друга пък разполага с шал, с който хипнотизира враговете и достига далечни платформи. Ключът към успеха е комбинацията от умения и макар началото да е относително лесно, скоро ще ви се наложи да се замисляте доста какво да се направи. Що се отнася до всички трудни ситуации, те най-вече се свеждат до броя на враговете си, отколкото до истинско предизвикателство. Дори бос битките в играта са абсурдно лесни за разбиране и могат да бъдат преодолени с една способност.

Визията е готина и светът е стилизиран по един приятен начин, макар че на големия екран на телевизора изглежда и малко празен и без кой знае какви детайли. Що се отнася до всичко друго, всъщност няма какво твърде много да се каже. Играта е ясна и туториълите са сведени до минимум. Цялата релевантна информация е предоставена предварително и никога не сте погрешно водени към област, която няма представа какво да правите. Възможно е да се изгубите понякога, но няма нито един проблем, който да ви  смути. Всичко има ясно решение (дори скритите неща), което е логично и забавно да се открие.

Наистина играта е просто забавна игра. Бих искал финалът да е по-добър и битката да са по-смислени, но просто си струваше да се потопя в такъв добре изработен свят. World to the West създава много забавление и не мога да остана ядосан, защото не се старае достатъчно.

World to the West е налична в момента за PlayStation 4, Xbox One и РС. Кодът ни бе предоставен с любезното съдействие на студиото Rain Games

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Wonder Boy: The Dragon's Trap
Voodoo Vince: Remastered
Flinthook
Skylar & Plux: Adventure on Clover Island