facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Wildman
Превю | 17.01.2013 | автор: Петър Йорданов


Производител:
Gas Powered Games
Издател:
Жанр:
Ролева игра, Стратегия в реално време
Платформа:
PC
сайт на играта »

Какво би могъл да направи един дизайнер като Крис Тейлър, който се прослави с реалновремевите стратегии Total Annihilation и Supreme Commander, както и с ролевата игра Dungeon Siege? Да комбинира най-добрите елементи от двата жанра в едно. Представяме ви Wildman - екшън RPG с епични RTS битки.

„Това е най-доброто от двата свята",

обещава Тейлър, който наскоро стартира Kickstarter кампания на проекта. Според него това е концепция, която е обмислял още през 90-те години на миналия век, още дори преди създаването на Dungeon Siege. Чак сега обаче той има възможността и времето да я осъществи.

В Wildman стартирате като хомо сапиенс в един изключително примитивен свят. Противниците ви също ще бъдат примитивни, поне в началото. Тук стила на игра ще наподобява Dungeon Siege - ще приключенствате и събирате плячка по традиционния начин.

Рано или късно обаче ще се натъкнете на вражеска крепост, ще я завладеете и ще я превърнете във ваша основна база. Ще започнете да изследвате района, ще трупате пари, с помощта на които ще възстановите крепостта. Ще започнете да строите казарми, досущ като в RTS игра, ще произведете армия от пешаци, стрелци, магове и обсадни машини, и ще се отправите към следващия си враг.

В момента, в който нападнете друг играч - било то негова кула или патрул - автоматично му обявявате война, обяснява Тейлър. Впоследствие противниковите войски ще започват да се изсипват към вашата база. Вие от своя страна няма да командвате армията си директно, но ще я подпомагате на бойното поле с героя си, ще избирате какви войници да бъдат построени и какви ъпгрейди да имат.

Победите ли своя враг, ще може да отключите нови технологии и магии, които ще ви бъдат полезни при следващия противник.

Макар и да звучи като Demigod, Wildman не е MOBA игра - това е сингълплейър заглавие с възможност за кооп (ще бъде добавен след премиерата). На по-късен етап е възможно да има и PvP.

"80-90 процента от хората искат солидна сингълплейър игра, малка част от тях предпочитат да играят с приятели - казва Тейлър. - Оказва се, че 10 процента държат на PvP. Ако тези сметки обаче се окажат погрешни, ще направим съответните промени."

А какво се случва с Kings & Castles?

Защо няма и тя Kickstarter кампания? „Това е една изключително мащабна игра. Ако бяхме стартирали кампания, щяхме да поискаме минимум 3 млн., а щяхме да се надяваме на 6 млн. Сумата е изключително голяма... Според нас Wildman е по-добрият вариант за Kickstarter", отговаря Тейлър. Звучи разумно на фона на факта, че Wildman се нуждае само от 1.1 млн.

Какво е вашето мнение за най-новия проект на Gas Powered Games? Бихте ли го подкрепили в Kickstarter? 

напиши коментар
 

524 мнения
профил »
white storm каза на 18.01.2013, 12:47 ?. :

"сингълплейър заглавие" определено звучи добре ако не друго, поне се радвам на коя част ще се наблегне, а именно, най - важната.

363 мнения
профил »
ToxicWaste каза на 20.01.2013, 12:50 ?. :

За боклучаво студио като гъз паур геймс наблягането над сингълплеър означава във финалният продукт да присъства една 4 часа кампания с нулев сюжет, надявам се да ме опровергаят гъз паур геймс, факта че имат нужда от кикстартер сочи че дънджън сийдж опитите им не сработиха и при пълните тъпоглавци които хвърлят парите си за пълни боклуци

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 18.01.2013, 13:00 ?. :
Редактиран на 18.01.2013, 16:46 ?.

Звучи амбициозно. Като геймър с над 15 години стаж в PC гейминга, такива проекти винаги представляват интерес за мен. Омръзнало ми е да виждам едни и същи гейм механики година след година, игра след игра. Именно заради това в последно време се нахвърлям предимно на индита. А колкото до Крале и Замъци... не виждам причина някои гейм механики в Уайлдмен да не бъдат взети именно от там. Ще почакаме и ще видим.

445 мнения
профил »
goblin каза на 18.01.2013, 22:57 ?. :

Spellforce с неандерталци звучи интересно. Ако събере парите и успее да я докара на нивото на Спелфорс определено ще си заслужава

524 мнения
профил »
white storm каза на 19.01.2013, 06:08 ?. :

На нивото на първия или втория, защото има голяма разлика между двата спелфорса.

144 мнения
профил »
Castor каза на 19.01.2013, 10:24 ?. :

въпреки че RTS и RPG жанровете са ми може би любимите, съм крайно скептичен към хибриди между двата жанра. Този обаче ме заинтригува. Ще се чака.

445 мнения
профил »
goblin каза на 19.01.2013, 13:55 ?. :

Май няма да го бъде след като студиото вчера уволниха 40 от 45те си човека персонал :(

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 20.01.2013, 09:02 ?. :

По какви причини? Може пък да е временно, докато приключи кикстартъра и вземат решение колко човека ще им трябват.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Wildman

новини:
Въпреки че оставаха още няколко дни до края на Kickstarter кампанията на Wildman, Gas Powered Games решиха да я прекъснат собственоръчно.
Крис Тейлър и Gas Powered Games обявиха разработката на Wildman – кръстоска между екшън-ролева игра и ревалновремева стратегия.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78