facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Watchmen: The End is Nigh – Part 2
Ревю | 31.07.2009 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Deadline Games
Издател:
Warner Bros. Interactive
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Атмосферата и графиката отново са на ниво

Битките са все така динамични и жестоки

минуси

Няма никакви нововъведения

Уменията на двамата герои са отключени от самото начало

През годините много продължения на игри са били пренебрегвани, защото не поднасят почти нищо ново. Такива заглавия се правят лесно, защото изискват по-малко ресурси и време, след като вече имате готовата формула. Рецептата е проста – взимате съдържанието на оригинала, слагате няколко нови локации и не забравяте задължителната втора буквичка или подзаглавие в края. Точно такъв е случаят с Watchmen: The End is Nigh – Part 2, който изглежда и се играе абсолютно както първата част, излязла през пролетта.
 
Историята поне е друга

Вече сме 1977 г. и двамата супергерои са по следите на нов случай, този път свързан с изчезнало момиче. Ако сте гледали филма „8 мм” с Никълъс Кейдж, историята ще ви се стори позната. Въпросната девойка за последно е видяна на филмова лента, изпълнена с насилие и съдържание, което би накарало и най-закоравелия тираджия да се изчерви. Така Rorschach и Nite Owl отново тръгват в пътешествие, което ще ги отведе в най-затънтените и покварени части на Ню Йорк.

Watchmen – Part 2 е структурирана в три глави. Авторите отново са се представили на ниво в дизайна и графиката и в резултат са създали впечатляващи локации. Особено добре е изпипано финалното ниво, в което ще трябва да си проправите път през тълпи от извратените слуги на мистериозната Twilight Lady, а за десерт ви очаква среща със самата нея. Подобно на предната част, финалната битка е най-атрактивния момент в цялата игра.

Цялостната атмосфера на Watchmen – Part 2 – графиката, диалога, звуците – е много добра и ефектна. За съжаление, в подобен тип игри външният вид може да бъде по-скоро допълнение към истинския геймплей и авторите наистина щяха да направят добре, ако бяха разнообразили и него. Но не би.

Още веднъж от същото

По същество играта е здрав екшън, в който може да разхвърляте противниците си с помощта на комбота и специални удари, които впечатляваха с артистичността и жестокостта си. В първата част обаче имаше известна тръпка, защото който и герой да изберете, започвахте с елементарни удари и постепенно добавяхте нови комбота към арсенала си. Сега всички удари са достъпни при стартирането на играта и не ви остава нищо друго, освен да изберете Rorschach или Nite Owl и да започнете боя без никакво отлагане. Двамата имат собствен стил: Nite Owl е малко по-елегантен (не че от това боли по-малко), докато Rorschach предлага атрактивен и малко кръчмарски подход. От време на време ще ви се налага да решавате и дребни задачки, но като цяло играта е фокусирана върху битките. Те неминуемо стават прекалено еднакви в един момент, но все пак екшънът е достатъчен, за да ви задържи пред екрана до края.

Watchmen: The End is Nigh – Part 2 не е най-великата игра на това лято и всеки, който посегне към нея, трябва да е наясно с това. Безспорно тя не предлага нищо ново и революционно дори в сравнение с първата част. Но ако погледнем по-непринудено, ще открием доста плюсове – отлична атмосфера, добра бойна система и функционално управление, а освен това може да я изиграете за 3-4 часа. Всичко това я прави приятна и незаангажираща игра, съвсем подходяща за иначе позаспалото лято. 

 
системни изисквания
Intel Core 2 Duo или Athlon 64 x2, 1 GB RAM, GeForce 8800 или ATI Radeon 3800, DirectX 9.0c, Win XP, Vista
напиши коментар
 

408 мнения
профил »
boilera каза на 03.08.2009, 21:44 ?. :

Гледам първата част е получила доста по-слаба оценка от тази част. А тази част определена трябва да има по-слабата оценка, тъй като е два пъти по-кратка от първата и е още от същото, реализирано по още по-скучен начин от първата игра. Сякаш при тази част на разработчиците им е писнало да занимават. Графика, физика, бойна система, сетинг - всичко е едно и също, и е адски еднообразно.

693 мнения
профил »
perro каза на 04.08.2009, 06:30 ?. :

Автора на статията дава оценките според собствена преценка. Не може да съдиш някой, че обича Фанта портокал, която ти ненавиждаш...

80 мнения
профил »
Lord of the dreams каза на 04.08.2009, 08:52 ?. :

Е нали уж се оценяват качествата на игрите според обективната преценка на автора, а не според личните му предпочитания?... Не искам да се заяждам с никого, нито с автора на статията, нито с г-н perro (който съм сигурен, че е от авторите в PC Mania), просто питам. :)

693 мнения
профил »
perro каза на 04.08.2009, 10:05 ?. :

е за това говорим ;) всеки си има критерии а и играта хич не е лоша :)

408 мнения
профил »
boilera каза на 04.08.2009, 14:32 ?. :

А защо ми е изтрита част от мнението? Ограничения в 'свободното' слово ли има?

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 04.08.2009, 15:29 ?. :

Както съм отбелязал, Watchmen - Part 2 е пълно копие на предната част, което си има и добрите, и лошите страни. От една страна имаме много добра графика и сериозна атмосфера, както и бойна система, която работи много добре (може и да не звучи като нещо особено, но я си помислете колко игри са имали проблеми с управлението). от др. страна, абсолютно нищо ново като геймплей. причината е проста - играта е предвидена като 'епизодично приключение', частите на което първо се пускат on-line, а след известно време и по магазинте. PS3 версията на играта например се предлага под формата на т.нар. bundle, заедно с филма. Така че нещата са ясни - 2 плюса и 2 минуса, отразени и в съответните колонки. До нови срещи из виртуалните страници на PC Мания!

177 мнения
профил »
Vladety каза на 13.08.2009, 07:42 ?. :

Цялостната атмосфера на Watchmen – Part 2 – графиката, диалога, звуците – е много добра и ефектна. За съжаление, в подобен тип игри външният вид може да бъде по-скоро допълнение към истинския геймплей и авторите наистина щяха да направят добре, ако бяха разнообразили и него.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Watchmen: The End is Nigh – Part 2

Чийт:
Вторият епизод от приключенията на двамата маскирани герои практически повтаря всичко видяно досега, но това не ви пречи отбележите нови постижения, нали?

ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Watchmen: The End Is Nigh 6
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58