facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Watch_Dogs
Превю | 24.04.2014 | автор: Диян Каролев


Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
Излиза на:
27.05.2014

сайт на играта »
Цена:
69.00 лв.
купи играта »

Хайп. Ама, че мръсна дума! В последно време я чуваме доста често и по всякакви поводи. В развлекателната индустрия често пъти с нея отбелязваме прекомерното и често пъти изкуствено напомпано посредством агресивна реклама и нереалистични обещания очакване на дадено заглавие. През годините, за съжаление, сме видели твърде много игри, които стават жертва на хайпа, предизвикан от техните разработчици и разпространители. Ubisoft са едни от първенците в това маркетингово изкуство и още си спомняме с прискърбие преекспонирането на физичния модел в първия Splinter Cell, "огромното разнообразие" от исторически задачки в първия Assassin's Creed, както и "напълно отвореният свят" в Driver: San Francisco.

Заглавието, което ще представя на вниманието ви в следващите редове, е на път да стане именно такава жертва на големите очаквания към него. Когато на Е3 през 2012 французите показаха за пръв път тяхната "next-gen" игра, критици и геймъри едновременно спуснаха мандибулите си до пода и останаха така по време на цялата презентация. Как само се мяташе шлиферът на главния герой. О, Боже, ама в това си хакер... и контролираш цял град през телефона си... и се и биеш... и караш кола... и... и... В месеците след това обещанията заваляха сякаш по график - по едно на всеки 40 дни. След това, с типичното за тях мислене за всички, Ubi пуснаха геймплей трейлър, който визуално изглеждаше много далеч от първоначално показаното. И за Watch_Dogs внезапно се заговори повече от всякога. Остава месец, докато видим "на живо" играта и преценим доколко си е заслужавало чакането. Нека видим преди това какво са ни обещали.

Какво знаем?

Започваме от фабулата - действието в Watch_Dogs ще се развива в алтернативна реалност, в която повечето американски градове въвеждат унифицирана компютърна система за контрол над всички технологии и елементи от ежедневието на редовия гражданин. Тя се нарича CtOS - абревиатура на Централна Операционна Система и нашият главен герой - благороден хактивист, именуващ се Ейдън Пиърс, има достъп до повечето нейни функции през едно от технологичните чудеса на съвременния свят, а именно - своя смартфон. Той обаче е хакер от тези, които официално се наричат "grey hat" - неутрални и незлонамерени компютърни спецове, които не търсят печалба или материална облага чрез действията си.

Нашият човек е натопен за неуспешен обир и пичагите с дебели вратове, от които уж се е опитал да открадне, поръчват убийството му. Автомобилът, предназначен да блъсне него обаче предизвиква ПТП в голям мащаб, в което загива 6-годишната племенница на Ейдън. 11 месеца по-късно играта започва и заварваме бившия чичо да използва хакерските си умения, за да разкрие кой е отговорен за смъртта на малката. Историята ще е разделена на пет действия, с общо 30 мисии в тях. Допълнително са предвидени 80 допълнителни задачки, както и 53 мини-разследвания на дребни престъпления из Чикаго - градът, в който се развива действието. Ubisoft се тупат в гърдите, че "това е само началото" и че ще добавят още времегубки през месеците след излизането на играта. Дотук добре.

А геймплей, нещо?

Действието ще наблюдаваме от традиционното за жанра трето лице, като механиката на играта е изградена около максималното сливане с околния свят. Това не значи, че не може и няма да има екшън - такъв има дори в строги стелт заглавия като Metal Gear Solid. Ubi даже обещават цели мисии, в които ще се налага да постреляме, като геймплеят в тях ще е точно копие на този в последната част от поредицата Ghost Recon. Ейдън ще може да влачи със себе си почти всеки вид оръжие, което може да се сетите – пистолети, пушки-помпи, снайпери... Наличните ви пушкала ще са подредени в любимите на разработчиците в последно време радиални менюта, които повече от очевидно са ориентирани към аналоговият стик на конзолните джойпадове. Ще има и крафтинг система, с която ще можете да си сглабяте експлозиви от съставки, които намирате из света, подобно на миналогодишния хит The Last of Us.

Градът е ваш – в добрия смисъл на думата. Достъпът до CtOS ще ви позволи (и на моменти задължи) да правите всякакви мизерии – те варират от обикновено преравяне на инфото за даден човек по улиците на Чикаго и дори последните SMS-и, които е пратил с телефона си, до кражба на PIN-кодове за дебитни карти и управляване на автоматизираните защитни системи на града във ваша полза. Самият метрополис е разделен на шест големи и коренно различни една от друга като визия и изискуем стил на игра местности. За да разкриете картата на всяка от тях, ще се наложи първо да хакнете съответната радио кула – познато? Е, да, Far Cry 3.

Но това не е всичко! О, не!

Колкото пъти решим, че сме видели достатъчно за да можем да си изградим мнение за играта, толкова пъти Ubisoft показват някакъв нов елемент от нея. Отдавна знаем, че ще има „асиметричен“ мултиплейър. Преди два дни обаче французите показаха един прекрасен 9-минутен трейлър, в който ни разкриха и няколко режима от въпросния. Досега знаехме за така наречението „Online Hacking Contracts“, които като идея са заемка от Assassinate режима на мултито на Assassin’s Creed III – ако не знаете за какво иде реч, в него се иска да разпознаете другите геймъри сред тълпата от NPC-та и да им светите маслото. Тук е същото, но целта е да ги хакнете, а самото действие не се развива на малки отрязъци от карти, а в цели квартали на виртуалното Чикаго, с всички функции от сингълплей режима.

Има друг режим - , подобен на класическия Capture the Flag, в който геймърите ще се състезават кой пръв ще намери и разкодира скрит някъде в света файл. Това обаче не е най-якото – последният представен от Ubisoft мултиплей вариант се нарича “CtOS Mobile App Competitors” и представлява горе-долу следното – чрез придружаващото играта приложение за Android и iOS ще можете да предизвиквате приятели или случайни геймъри на нещо, което изглежда като излязло от произволна част на „Убийствен пъзел“. През мобилното приложение избирате начална и крайна точка, времеви лимит на предизвикателството и можете да следите, саботирате и затруднявате всячески този, за който е предназначено то, в реално време през смарфона си.

Заключение?

Това е едва малка част от океана предварителна информация, който се изсипа покрай играта. Предпочитам да ви кажа обаче само нещата, които съм видял с очите си – в геймплей клипове, скрийншотове и прочее. Всичко останало, поне за момента, е в сферата на догадките – но ще почакаме още месец и ще разберем със сигурност дали Watch_Dogs ще стане поредната жертва на хайпа или ще отведе развлекателната индустрия в изцяло нова посока, както обещават от Ubisoft.

 

 

 
системни изисквания
ОС: Windows Vista, 7, 8; CPU: Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz, Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz; RAM: 6 GB DDR3; Видео: Geforce GTX 460, Radeon HD 5770
напиши коментар
 

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 25.04.2014, 13:38 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 13:43 ?.

Какъв хайп, Ubi дори не опитват...

Гледах трейлъри (и "официални" геймплей видеа) и умрях от скука.
По-безлични трейлъри рядко се срещат.
Да изгледат няколко на GTA (V, пък и която и да е) и да видят как се прави...

Няма нещо което да ме грабне в тази игра.
Безличен, повърхностен хибрид между AC и Driver.

50 мнения
профил »
Addams family каза на 25.04.2014, 14:08 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 14:12 ?.

Естествено, че няма да правят трейлъри те си пазят парите да платят на сайтовете да им направят позитивни ревюта и да им дадът високи оценки.
И да платят на 3-4 ютубера да им хвалят играта. (както направиха с Соут Парк)

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 25.04.2014, 14:09 ?. :

Мрън, мрън, мрън ...

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 25.04.2014, 14:28 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 14:31 ?.

Какъв е смисъла да казваш винаги под новина или в случая превю едно и също?Целият сайт че и повече знаят че мразиш Watch Dogs, AC и всичко на Ubi.Няма смисъл просто.Нито ще накараш някой друг да я намрази нито някой ще я заобича.Който я чака я чака който не - не.Имам право да си кажеш мнението но няма смисъл да го повтаряш винаги като ти се отдаде шанс.А и тъй тъй спомена GTA 5, я сравни WD и GTA 5 по графиката и реализма.Кой печели?
@Addams family,South Park лоша ли е? Не!

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 25.04.2014, 14:44 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 14:56 ?.

Смешно е да сравнявам какъвто и да е реализъм при двете, тъй като и двете игри не разчитат прекалено на него.
Все пак това че хакваш всичко с някакво телефонче не ми изглежда много реално.

Графиката на GTA V е по-изчистена, докато Watch_Dogs-a има куп ненужни ефекти (тежък post processing и други), които мен ме дразнят (и може би прикриват различни графични недъзи).
Все пак не забравяй че GTA V е игра за платформи, които са вече на около 9 години.
И като такава е повече от постижение. Много се съмнявам че версиите на WD за старите конзоли ще изглеждат по-добре...или поне толкова добре, колкото GTA V.

South Park само се издава от Ubi, и не е мой тип игра, макар отзивите да са добри.
CoJ Gunslinger, който аз много харесвам, също е белязан с логото на Ubi. Но отново не е тяхно произведение, само го издават.
Който плаща той поръчва музиката, но веднага се различава къде е работило кадърно студио и къде цялата работа е свършена от изчерпалите се Ubisoft...

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 25.04.2014, 14:59 ?. :

Гледайки 8-минутното мултиплейър видео ( https://www.youtube.com/watch?v=6CT3xPxZq 9g ), където единият тип си удари колата 10 пъти, ми се стори леко дървено, демидж по-малко от НФС последните, докато GTA V с редуцирания си от IV дмг пак е 10 пъти по-реалистично, всичко се отразява по колата. И за 2 минути гонене с коли по улиците имаше 2-3 npc-та да се разхождат! ДВЕ-ТРИ!!! Недопустимо, ако я пускат в такъв вид, това по-зле пак от GTA V, ама тя поне има извинение, че върви на допотопен хардуер, а тук показват на модерни машини. А ако камерата е толкова забита в гъза на колата, тотално ще ми падне мнението за играта. Ама още тая надежди де.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 25.04.2014, 16:15 ?. :

+ hyper. Абсолютно на същото мнение съм! Целият геймплей с гонките ми е стори доста куц.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 25.04.2014, 16:22 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 16:23 ?.

Не мога да си кривя душата-hyper прав си.И на мен ми се видяха доста дървени и почти просташки да не кажа но ще видим крайния резултат.

135 мнения
профил »
The EnglishMan каза на 25.04.2014, 17:21 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 17:28 ?.

От клипа, който гледах, този на хипер, друго освен дървета и БЕТОН не видях да спират тази кола, значи сигурно едно ~10 см дебел метал забит в земята не може да намали колата, но явно някакво дърво ~5см. дебело може да я застопори на място, е в такъв случай за реалност не ми говорете, ама изобщо.А иначе до колко мисля да я пробвам не е ясно, смисъл има си някаква историйка там ( то и The Room за андроид има де ама хайде сега без подробности ) но явно ще си остане и с нея.Като гледам мисиите са доста изтъркани, а от графика да не коментирам, че на 1080p не знам от мен ли беше, но все пак си изглеждаше прекалено зле за 1080p.Ще видим като излезе какви ще са коментарите по нея и така.Това с онлайн режимите ми хареса, но тъй като са юбисофт си мисля, че все някак си ще успеят и тази добра идея да осе**т.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 25.04.2014, 17:49 ?. :

@The EnglishMan не казвам че играта е няква хипер реалистична но сравнена с GTA 5 е направо истински свят.

143 мнения
профил »
konzolen_pruch каза на 25.04.2014, 19:28 ?. :

бла бла ... не е ГТА ... бла бла айде стига с това ГТА, радвайте се че има нещо малко по-разнообразно от до болка втръсналия ни геймплей на гта-то

135 мнения
профил »
The EnglishMan каза на 27.04.2014, 15:32 ?. :

@Nreth, както виждаш не ги сравнявам, просто видях, че сте писали за реализъм, но няма как да ми кажеш, че тая кола е дошла от света на Тор и разрушава всичко по пътя си, но току виж едно 5 см дебело дърво я спира, е хайде сега моля ти се.Иначе може и да е добра като история и като цяло, но просто тази драйвинг система ми се струва като total bullshit.

230 мнения
профил »
DarkAvenger89 каза на 25.04.2014, 16:25 ?. :

GTA 5, та GTA 5, както някой по-горе написа - " мрън, мрън та мрън". Еми FUCK GTA, happy now ?!?
Както и да е, относно кучетата, започнах периодично да се антихайпвам и да си понижавам очакванията за нея с цел като евентуално излезе да не се разочаровам, но в действителност и не се вълнувам чак толкова много от нея. Дори последните трейлъри не съм ги гледал и нямам намерение. Цъкам си диабло и ми е през к*ра за всичко останало. А пък като watch dogs излезе и се окаже поне половината от това, което казват,че ще е, взима се и се играе, па ако не - здраве да е.

127 мнения
профил »
Infinity каза на 25.04.2014, 16:27 ?. :

Само аз ли се притеснявам адски много дали ще подкарам тази уникална игра ...с тези 6 рам ми теглиха куршума..

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 25.04.2014, 18:11 ?. :

няма място за притеснение ако си със съвременна машина а не с правец ;). От това което виждам ще върви на Ултра без проблем.

166 мнения
профил »
Sem каза на 25.04.2014, 16:34 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 16:36 ?.

Аз лично очаквам поредната повърхностна игра с марка Ubi и макар, че трудно може да се надмине онзи "шедьовър" Far Cry 3 не е невъзможно.
Използвам думата "повърхностен" съвсем не случайно.
Реално човек като се замисли трябва да си голям инат за да доиграеш някое тяхно "произведение" докрай, така че не очаквам нищо по-различно и сега.
Отначало яката зарибявка докато в един момент не стигнеш до съвсем логичния извод колко безсмислено е всичко.

135 мнения
профил »
The EnglishMan каза на 25.04.2014, 17:23 ?. :

Чакай де, защо фар край 3 да е лоша, аз лично на мен доста ми хареса.Играх и сингъл кампанията и мултиплеъра стигнах максимално ниво с доста отключени работи.Е освен, че сървърите на тия шиб*аняци са скапани друг минус не видях.Още от самото начало си ме грабна и сега бих я превъртял отново.Не знам защо си така отрицателно настроен към играта, макари на юбисофт, пак казвам, доста си е добре.

166 мнения
профил »
Sem каза на 25.04.2014, 17:57 ?. :
Редактиран на 25.04.2014, 18:01 ?.

Ами игрите на Юби създават предпоставка да се ъпгрейтнеш и тогава да играеш, което прави останалото занимание скучно и безсмислено в случай, че решиш да поемеш по този път.
Така например надделява лакомията в мен за още и повече и заебавам същинската история, а после като се върна към нея ми е скучновата.
Сега ще кажеш, че проблема си е в мен и донякъде ще си прав, но щом играта ми го позволява няма да се съглася.
Някак си липсва нужния баланс, а липсата му може да съсипе всичко.
При последния Асасин същата работа.

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 25.04.2014, 18:16 ?. :

Sem не съм съгласен с мнението ти.

Асасин 3 ми допадна много особено със своята история.
Асасин 4 беше уникално от към история и нововъведения с крафтинг системата, морските битки, танцьорките, побойниците и огромния свят.

166 мнения
профил »
Sem каза на 25.04.2014, 18:30 ?. :

ОК, въпрос на гледна точка.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 25.04.2014, 17:11 ?. :

[....нашият главен герой - благороден хактивист....]


Това ми хареса! :)

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 25.04.2014, 17:20 ?. :

Някой знае ли дали Watch Dogs използва същата бойна система като Sleeping Dogs или са решили да ползват системата на AC ?

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 25.04.2014, 17:47 ?. :

Май май АC

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 25.04.2014, 18:31 ?. :

ей това ако е истина Ubi са за разстрел !

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 26.04.2014, 17:36 ?. :

Еми то Sleeping Dogs си е уникална и не трябва да се краде от нея.А то по принцип игри от тоя жанр рядко са с някаква иновативна бойно система.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 26.04.2014, 18:52 ?. :
Редактиран на 26.04.2014, 18:55 ?.

е Watch Dogs не е ли продължението на Sleeping Dogs(макар и без Хонг Конг, без азиатци, без триади, без ченгета под прикритие ) и не ме бърка да използва бойната система на SD (макар за някои да беше мудна за мене си беше просто идеална и всичко си беше на място) просто трябва да я доразвият (още комбота, противници, повече environment kill-ове ) а не да я сменят за безличната и тромава бойна система на AC свеждаща се до блок, забавен каданс на който имаш около минута да insta kill-неш врага !
btw хакването си го имаше още от Sleeping Dogs и дано доразвият идеята за свърталищата

53 мнения
профил »
Mitko6000 каза на 27.04.2014, 07:36 ?. :
Редактиран на 27.04.2014, 07:36 ?.

Sleeping Dogs и Watch Dogs нямат никаква връзка. Различни разработчици, различни ip-та. SD е разработена от United Front Games и е издадена от Square Enix, а WD се разработва и издава от Ubisoft.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 27.04.2014, 10:09 ?. :

но първоначално WD не беше името на продължението на SD ?

53 мнения
профил »
Mitko6000 каза на 27.04.2014, 10:24 ?. :
Редактиран на 27.04.2014, 10:33 ?.

Не, никога не е било. Миналата година United Front Games обявиха, че работят по нова игра във вселената на Sleeping Dogs. Ето линк:
http://www.ign.com/articles/2013/10/07/sl eeping-dogs-universe-sequel-triad-wars-in -development
Но, като цяло двете игри нямат никаква връзка помежду си. Както казах в горния си коментар: различни разработчици, различни ip-та.
Sleeping Dogs преди се казваше True Crime Hong Kong с издател Activision но я отложиха след което Square Enix купиха правата над нея но смениха името защото не притежават името True Crime.
Watch Dogs се разработва от 2009.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 27.04.2014, 11:18 ?. :

благодаря за поправката ,знаех че първоначално SD се е казвала True crime Hong Cong, и благодаря че ми каза кое ще е продължението (добре че не pre-order-вам нищо )

554 мнения
профил »
igra4 каза на 26.04.2014, 07:13 ?. :

Очаквам, а и ще е поредния боклук на Убитсофт.
Не споменавайте божии игри в едно изречение с УАААААЧЧЧ ДоГззз. Че е много смешно.

197 мнения
профил »
Kompira каза на 26.04.2014, 19:07 ?. :

Е, че те 200 милиона пари ли са?

135 мнения
профил »
The EnglishMan каза на 27.04.2014, 05:36 ?. :

Ти ми ги дай, пък аз ще ти кажа пари ли са.

115 мнения
профил »
Splendid каза на 29.04.2014, 17:35 ?. :

Ubi показаха едно на Е3 за FarCry3 и накрая се оказа друго. Сега явно става същото и с тази игра. Какво видяхме на Е3 2012 и сега какво ни сервират... Визуално има разлика и то в грешната посока. Тц тц тц...

6 мнения
профил »
kaboom каза на 02.05.2014, 14:03 ?. :

мда колите са яко дървени все едно нфс.... бей баси жалката игра. очаквах много повече
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Watch_Dogs

Ревю:
Watch_Dogs е игра без собствена идентичност, ситуирана в паралелна вселена претендираща за достоверност, макар да е далеч от истината.

новини:
Ubisoft не очаква излизащата догодина Ghost Recon Wildlands да реализира толкова продажби, колкото се възлагат на Watch Dogs 2 през ноември.
"Ако си спомняте, за пръв път показахме Watch Dogs през лятото на 2012 г. преди още някой да знае как ще изглеждат новите конзоли", казва продуцентът на играта.
Екшънът с отворен свят Watch Dogs ще получи филмова адаптация, стана ясно от Е3 2016.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80