facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Watch_Dogs - видео ревю
Ревю | 27.05.2014 | автор: Диян Каролев


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.00 лв.
купи играта »

плюсове

Идеална, ако не сте пипали игра през последните пет години

Става интересна от четвърти акт нататък

Графично е почти безупречна и добре оптимизирана

Дава усещане за безсмъртие

Има много зарибяващ мултиплейър

"Дигиталните пътешествия" сцепват мрака!

минуси

Без собствена идентичност

Базирана на технологичен абсурд

Ще умрете от скука през първите няколко часа

Управлението на колите е по-зле дори от Sleeping Dogs

Uplay сървърите както винаги редовно падат

Мигът настъпи! Време е да свалим картите и да проверим дали „набедената за хит“, както я нарече наскоро колегата Цеков, игра с объркващото заглавие Watch_Dogs наистина струва толкова, колкото се фукат от Ubisoft. За протокола – публична тайна в развлекателната индустрия е, че когато французите се спукват толкова много да рекламират някое свое предстоящо заглавие, то обикновено се оказва средна хубост. Искате примери? Splinter Cell: Conviction и Assassin’s Creed III как ви звучат? И двете са слаби, зле оптимизирани и позорящи името на предшествениците си. Това не ги прави лоши игри – напротив, просто не бяха на нивото на заглавията, заради които половината геймъри си ги купиха с предварителна поръчка, а и мащабните рекламни кампании на Ubisoft напомпаха излишно много очакванията към тях. Случаят с Watch_Dogs обаче е различен – тук не говорим за продължение на вече утвърдил се франчайз, а за евентуалното начало на изцяло нов такъв.

И така, оценката на PC Mania за предварително прехваления нов супер-турбо-дупер-мега-ултра-алфа-и-омега-и-боже-господи хит на френското студио е четири и половина звезди. Watch_Dogs е игра без собствена идентичност, чието действие се развива в паралелна вселена, която претендира за достоверност, макар всъщност да е максимално далеч от истината. Все пак кампанията на Ubisoft проработи, признавам, и ме накара да търся в продължение на пет дни нещо, за което да се хвана, само и само да съм обективен и да не наругая заглавието от чиста проба раздразнение – всички мразим реклами, нали така? Изиграх я цялата, ама както се казваше в един виц – с отвращение. Готово – край на ревюто, стига ви толкова. Нали за това дойдохте? Де да можех да се отърва толкова лесно... ама хайде, щом така любезно питате, ще се обоснова в детайли...

Кючек асорти

Като за начало – да изясним следното – Watch_Dogs не е лоша игра, не е провал, но в никакъв случай не е и хитът, който ни повтаряха с месеци, че ще бъде. Тя е просто една добра игра, която като всички други, си има добри и лоши страни. Положителното е, че добрите са повече, както показва и поставената оценка. Малко е спорно какъв точно жанр е, обаче. Watch_Dogs е игра с отворен свят, която се усеща като GTA IV – да, точно така – не GTA V, а добрата стара „четворка“. Има, разбира се, геймплейни заемки от Assassin’s Creed, доразвиване на някои идеи залегнали в основата на Splinter Cell: Blacklist и Far Cry 3, взети са назаем крафтинг системата от The Last of Us и недъгавото управление на превозните средства от Sleeping Dogs. С две думи – кючек асорти, ще ме прощавате за израза. Дори да приемем, че тези механики са вече фундаментални за игрите с отворен свят, единственото което остава... е един смартфон!

Единственото ви извинение да не знаете каква е историята на Watch_Dogs е да сте живели под някой камък през последната година. Все пак, ето я в резюме – вие сте Ейдън Пиърс, хакер на свободна практика, който върши мръсната работа на големите риби в занаята. Действието се развива във футуристична версия на известния с престъпното си минало и постоянни ветрове град Чикаго, в която всеки аспект от управлението на метрополиса е свързан с централна операционна система, до която нашият човек има достъп през личния си смартфон. Драмата се развива още в първите три минути на невъзможното да се пропусне интро и показва как нашето момче „гризва дръвцето“ по време на нещо като банков обир, заради болните амбиции на ментора си. Така Ейдън се озовава на мушката на едни хора, с които по принцип никой не трябва да си има работа и му пращат наемен убиец. Куршумът, предназначен за него обаче попада погрешка в племеницата му и както можете да се сетите, на сцената излиза мотивът за отмъщение и достигане до дъното на цялата история. Тъжното е, че подобно на Assassin’s Creed III, сюжетът се заплита и започва да заинтригува чак към края си.

Тъч-скрийн, брато!

Основата на геймплея се върти около мобилното ви устройство. То е снабдено с цяла купчина апликации, за които ще ви разкажа по-нататък. Най-важната особеност на малката машинка е че с нейна помощ можете да се връзвате към CtOS, както се нарича операционната система на града и да хаквате разни неща. С натискането на един бутон на клавиатурата или джойпада, Ейдън си го вади от джоба (хи-хи) и получава някакво основно инфо за минувачите наоколо – всеки от тях може да бъде сканиран и да разберете с какво се занимава, какви мангизи изкарва и тук-там по някой любопитен факт за него или нея, например че редовно гледа гей порно сайтове или че е чичо му е гласувал за Обама. Но, за самите хакове - част от хората използват мобилно банкиране, благодарение на което можете да си прехвърлите парите от сметките им към вашата и да отидете да си ги изтеглите от близкия банкомат след това.

Други пък водят разговори или пишат текстови съобщения, които предвещават случването на някакво престъпление. Понеже нашият човек освен хакерче е и „виджиланте“, тоест се прави на полицай без да има легално правото на това, когато откриете предпоставки за злодеяние, имате опцията да изтичате и да го предотвратите, за което получавате точки опит и усмивка по радиото. Другите хакове са свързани със самия град – в началото можете да сменяте цвета на светофарите, с което да предизвиквате верижни катастрофи, да гледате „през очите“ на всяка охранителна и уеб камера и да се хаквате всичко, което те виждат. Останалите гъзарийки – като това да упражнявате контрол над надземната железница, да вдигате и сваляте мостовете или да взривявате подземните тръби, се отключват с натрупване на опит и разпределянето на скил точки в подобно на това от The Witcher 2 дърво на уменията.

Мисиите в разделената на пет акта кампания, а и повечето от страничните занимавки са доста еднообразни и неоригинални – „иди там и убий този“, „иди до другото място и хакни това“, „карай кола през чекпойнти докато изтече времето“ и тям подобни издевателства над нервите на играещия. Повечето задачки са разделени на части и аха-аха да решите че сте стигнали следващата, се оказва че има още. Играта ви дава илюзията, че имате свобода да минавате мисиите както си пожелаете, но има строги стелт поръчения, в които всяка грешка или опит за Рамбовско изпълнение води до мигновена смърт и зареждане на последния чекпойнт, който в болшинството от случаите е в началото на мисията. Самият начин, по който се играе с Ейдън, е взет едно към едно от Splinter Cell: Blacklist с тази разлика, че системата за прикриване е обновена, така че да можете да се криете където искате, а не само по ъглите. Респективно, стрелянето с каквото и да е оръжие е бавно и дървено – играх Watch_Dogs на РС и забелязах, че на всичкото отгоре има някаква форма на auto-aim, който не може да се изключва.

// H4ckz0r5 & 7h3 C17y

Градът е голям, жив и много красив, особено през нощта – това няма как да го отрека. Според Ubisoft е максимално достоверна репрезентация на днешно Чикаго, но няма как да знам – ако един ден ида, ще ви кажа. В него се разхождат около стотина различни модела обикновени граждани, а има и статични такива, които ден и нощ си седят на едно и също място и правят едно и също нещо – поне пет пъти минах през една задна уличка, в която двама влюбени се натискаха и ме пращаха да вървя по дяволите, в случай че се приближа твърде много. Попаднах и на един сладур, който през цялата кампания стоя пред една и съща къща и си говореше по телефона. След като открих тази дупка в изкуствения интелект, повървях след една баба, която се оказа че обикаля едни и същи две улици на „осморки“ – като пчеличка. Освен хората обаче, по улиците на виртуалното Чикаго има и превозни средства – леки автомобили, боклукчийски камиони, мотори и каквото още се сетите. За разлика от повечето игри с отворен свят, в тази не е нужно да крадете возило, а можете да си поръчате кола „под наем“, която ви бива доставена в съседната пресечка. Когато все пак задигнете някоя четириколка, Ейдън пребърква съдържанието на жабката и вече може да си поръчва съотвеното возило за без пари - малко като с оръжията във Far Cry 3.

Това е първата игра след L.A. Noire, в която виждам газенето на цивилни да се наказва – в случая ви пада репутацията – елемент, който така и не разбрах с каква цел е вкаран. Когато издърпате някой от личния му автомобил, има сериозен шанс той да се обади в полицията и операционната система на града да започне да сканира околността, за да ви намери. Ако прекъснете обаждането навреме или успеете да избягате от радиуса на скенерите, няма да имате проблеми. В противен случай обаче ви чака дълга и мъчителна гонка с полицията – освен ако не се сетите да не карате само по асфалтираните пътища а да минете „през просото“, с други думи – през някое дворче. Куките са достатъчно тъпи, за да не ви последват. В игровия свят ще намирате различни по род и вид „чаркове“ – парчета електроника, системни ключове и други такива „хай-тек“ чудесии. Тяхното приложение е следното – с отваряне на радиалното меню от което си избирате оръжията, можете да сътворите една от четири джаджи, стига да имате необходимите ресурси. Те включват мини-радио с което да разсейвате вразите, уред за дистанционно спиране на тока, малки минички с които да залагате капани и така наречените „заглушаващи монети“, с които блокирате комуникациите в определен радиус.

Залъгалки

Освен основните мисии, градът е тъпкан до козирката със странични занимания – те варират от игра на шах и „тука има, тука няма“ до надпиване и нелегални игри на покер. За да видите всички места за подобни развлечения на напълно триизмерната карта, а и за да можете да хаквате определени неща в даден район, първо трябва да се вържете към съответната станция на CtOS и след това да активирате по три радио кули във всеки квартал. Първото действие е най-често свързано с мини-игра на Pipe Dream – подобно на хакването в добрия стар BioShock, а второто е свързано с доста паркур и поне според мен минава за някаква форма на пъзел. Освен гореспоменатите начини за убиване на време, на смартфона си имате инсталирани две игри с добавена реалност и четири „дигитални пътешествия“. Първите две включват стрелба по 8-битови извънземни нашественици и събиране на ръбести монетки за определено време.

Вторите, виж, са по-интересни и поне според мен са в пъти по-забавни от основната част на Watch_Dogs – а това е доста тъжно. Когато си харесате „дигитално пътешествие“, Ейдън изпада в нещо като мини-кома, „влиза в матрицата“ или както щете го наречете и ви се зарежда играта. Една от тях е клонинг на класиката Carmageddon, в който посредством бронирано и накичено с шипове возило трябва да газите „демони“ с горящи глави в центъра на Чикаго и да събирате душите им. В друга пък сте надрусано хипи, което трябва да скача по гигантски цветя, които растат между небостъргачите – идеята е подобна на тази на Temple Run и Subway Surfers. Има и стелт-игра, в която в града е настанал пълен мрак и по улиците обикалят лошковци с фенери на главите, от които трябва да се криете и да възстановявате малко по малко захранването. Последното „пътешествие“ ви поверява управлението на „паешки танк“, с който имате за цел единствено да сеете разруха и лично на мен най-много ми допадна.

Истината е в онлайн-а

Оценката на Watch_Dogs щеше да е по-ниска, ако не беше мултиплейърът. Той се отключва след като минете първите две мисии на първи акт и включва няколко различни режима. Hacking е подобен на Wanted от Assassin’s Creed – в него трябва да се скриете от друг играч, който има за цел да открадне файл от смартфона ви или самите вие да откриете кой е приносителят на въпросния и да му го гепите. В Decryption две групи играчи имат за цел да достигнат първи до даден файл и да го дешифрират – изперкала версия на Capture the Flag, която ми напомни повече мачовете в GTA Online, отколкото нещо друго. Има онлайн състезания с автомобили – те обаче не са нищо особено, като се има предвид недъгавото управление на четириколките. Най-якото в мултито безспорно е „мобилното предизвикателство“ – през апликацията за Android и iOS устройства, която придружава играта, ваш приятел може да ви зададе начална и крайна точка и всячески да се опита да ви попречи да достигнете финала в реално време, от смартфона или таблета си. Изживяването е невероятно и го препоръчвам с две ръце!

По отношение на графиката, Watch_Dogs е изненадващо добре оптимизирана и на максимални настройки се доближава доста до онова първо демо, което видяхме преди две години на Е3. Новият енджин е сглобен от парчета от тези на Assassin’s Creed и Far Cry, заради което можете да очаквате свръх реалистични вода и растителност. Текстурите са на ниво, отраженията са запленяващи (макар нереалистични) и за пет дни не попаднах на каквито и да е графични бъгове – което определено е приятна изненада! Заглавието хвърчи дори на конфигурации под минималните изисквания и поне във визуално отношение други кусури не мога да му намеря, освен тоталната липса на динамични сенки и косите на хората - няма такава слама, просто! Звукът, виж, е друга бира. Колкото и да харесвам да слушам рок музика, подборът на парчета за радиото в играта е безумен – положителното е, че може да се изключва. Извън песните по време на шофиране, някакво смислено музикално оформление не чух. Войс актингът е на средно ниво, тоест нито ще ви впечатли, нито ще ви издразни въпреки че Ейдън е по-неутрален и безинтересен като личност дори от индианеца Конър.

Свърши се! Алилуя!

И така – Watch_Dogs е вече факт. И е просто една добра игра – нищо повече, нищо по-малко. Въпреки претенциите си, тя все пак се оказа „набедена за хит“ и макар да си има кусури, е заглавие, от което можете да извадите 30-40 часа геймплей и с което да се забавлявате искрено на моменти. А нали това е основната идея на гейменето – забавление?

Бележка: Тази статия отразява личното мнение на автора. В 13-тата поред редакция на статията, добавяме второ мнение от наш потребител. То е редактирано само по отношение на граматика и правопис - останалото е такова, каквото ни е изпратено. 


Второ мнение от Румен Киновски (Demon1990)

Играта ни вкарва в ролята на Ейдън Пиърс - бивш бандит, като след кратко интро което разказва предисторията, поемаме контрол над героя. Като цяло играта е open world и сами може да изберете дали да следвате основната сюжетна линия или да се занимавате с второстепенните мисии и мини игри. За гореспоменатата история няма да говоря - ще ви оставя сами да я видите, за да остане елемента на изненада. Второстепенните задачи са разнообразни, като за изпълнението им получавате пари, експириънс, а при определен брой изпълнени задачи от даден вид взимате "постижение", което от своя страна ви награждава с ново оръжие, кола, мотор или бонус към някое от наличните ви умения. За уменията - по-късно. Сега да видим какви са самите странични задачи. Имате избор между т.нар. „Gang hideouts”, в които трябва да убиете дадена мишена, която се укрива някъде с доста охрана; В „Criminal convoys” също имате мишена, но тук тя е в автомобил, следван от други който го охраняват; „Crimes Detected” ви дава възможност да спрете нечие убийство или обир като при успех се покачва репутацията ви сред жителите на Чикаго и малкото планинско населено място извън града. Репутацията ви влияе на геймплея основно по следния начин - колкото по-висока е, толкова по малък е шансът гражданите да се обадят на полицията и да съобщят за някоя нередност, която извършите - кражба на кола, например. „Fixer Contracts” са друг вид странични задачи - в тях най-често се налага да транспортирате автомобил от точка А до точка Б за определено време или да бягате от полицията. Другият вид странични задачи са „събирателни”. Например - колекциониране на аудио записи, нахълтване в нечии апартамент посредством охранителни камери и хакване на каквото има за хакване. Вариациите по темата са хъбове, суичове, сървъри, телефони или уеб камери. Мини игрите са интересни и варират от „познай в коя чашка е топчето” и шах до покер и надпиване. Всяка от тези игри я има по 3 места на картата - всяко с определена трудност. Има и други мини-игри които, меко казано, ни прехвърлят в „нов” свят който Д.Каролев описа доста добре. (Аз и обикновените ги изброих, ама карай - бел.ред.) Интересен е и фактът, че играта предлага да поръчате по телефона всички автомобили, в която сте се качвали или сте спечелили от "постижение", като въпреки че са отключени, ще трябва и да си платите, за да може да са на ваше разположение. От телефона си може и да избирате Fixer Contracts задачите, без да ги търсите по картата, както и да играете игрите като „аз съм паяк и мачкам всичко що е по високо от тревата и е със синя униформа" или да се качите в уникална кола тип „Death race” филма и да мачкате всички зомбита. Ето дойде ред и на скиловете. Впечатление ми направи тяхната подредба - в четири категории: Хакерство, Шофиране, Комбат и Крафтинг. (Под формата на дървесни клони - точно като в The Witcher 2 - бел.ред.) Именно благодарение на скил точките, които похарчите в графа "крафтинг" ще ви се отключат и редица неща който сами ще може да направите стига да имате материали. Хвърлете едно око на скрийншотите към статията, за да видите подредбата на скиловете. Интересен е и фактът, че в началото на играта не разполагате с голям набор от налични песни, а ще трябва да откриете повечето от тях като хаквате случайни минувачи. Откъм графика, играта е добре направена. Не е стил BF4 или NFS: Rivals, но е доволно добра. Комбат системата е в стил Assassin's Creed - може да издебнете жертвата си и да я убиете, или да използвате наличните уреди било дори и телефони за да ликвидирате целта. Също взета от АС е и опцията “fast travel”, с чиято помощ може да се пренесете до някое от убежищата ви или на някоя метро станция. (Тук следваше списък с всички песни и изпълнителите им, но предпочитам да ви дам линк - http://bit.ly/1k2Pgx0 - бел.ред.)
 
системни изисквания
ОС: Windows Vista, 7, 8; CPU: Core 2 Quad Q8400 @ 2.66Ghz, Phenom II X4 940 @ 3.0Ghz; RAM: 6 GB DDR3; Видео: Geforce GTX 460, Radeon HD 5770
напиши коментар
 

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2014, 16:42 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 16:42 ?.

Хехе.

Иначе не съм съгласен с оптимизацията
АМА ХИЧ! Мизерна работа е тя.

Има stuttering на GTX 760ката ми. Без значение от настройките

А в същото време старата 5770ка цепи на средни... макар, че и там от време на време цепи просто ей така. Поне Low-Medium го оправя, на така пък е ДОСТА по-грозна от Wolfenstein TNO или Metro...
Или STALKER Lost Alpha. А това е early acess игра...

Има хора с GTX Titan и R9 290, които имат проблеми с фрейм рейта и зацепвания от време на време.

Иначе на мен засега ми е приятна...
Да да я бяха барнали CryTek или 4A обаче бе... егати...

ПС: Видях ти коментара Каролев :D :D

7 мнения
профил »
DRILLAN каза на 28.05.2014, 16:44 ?. :

На теб поне ти тръгва :D, играта ми крашва още със самото load-ване на New Game.

Как са пуканките, Дидо?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 16:45 ?. :

С AMD 7850, Sapphire-ско производство съм записвал тези кадри, 2GB GDDR5 - няма грам сеч, на Ultra върви с 30-35 кадъра, на High вади над 50. Въпреки че уж за максимални искала 3GB видео памет - така си пише даже в настройките. Често пъти проблемът с накъсването - в която и да е игра, може да се дължи на процесора.

А пуканките са перфе :)

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2014, 16:54 ?. :

i5 4570 не може да е проблемът тук.

Има и хора с извратените AMD 8 ядрени 5 GHz-ови животни и нови i7ци, които също имат тези проблеми.

Вярвам, че е възможно да върви на 7850 и то добре. Даже би трябвало...
Но 760ката е значително по-силна.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 16:55 ?. :

Процесорът ми пък е FX-8150 - псевдо осем ядрен, де факто - четири, тактува си на 3,6 GHz... Знам ли?

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2014, 16:57 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 17:05 ?.

FX 8150 е много силен процесор.
Но и той е като цяло по-слаб :(

Ето:
http://www.cpu-world.com/Compare/368/AMD_ FX-Series_FX-8150_vs_Intel_Core_i5_i5-457 0.html
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-457 0-vs-AMD-FX-8150

Не би трябвало нито единият нито другият да имат проблеми с Watch Dogs

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 17:08 ?. :

Ако беше включена в Gaming Evolved програмата на AMD или The Way It's Meant To Be Played на nVidia, щях лесно да мога да си я обясня тази аномалия. Може да има общо с новите конзоли и това, че техния хардуер е на AMD?

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2014, 17:16 ?. :

Отзад на кутията пише:
"The Way it's meant to be played"
И все пак, AMD 9590 имат проблем с нея :P

Просто некадърна работа на Ubi.

70 мнения
профил »
nikolagr каза на 28.05.2014, 17:20 ?. :

Аз съм със core i7 3612qm и лагва бая. Може и да е от видео картата амд 7670м. На лаптоп съм. Рама ми е 6 гб.

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 28.05.2014, 17:35 ?. :

Играта ми допада много. Графиката е добра, управлението на автомобилите е много добро за мен. Комбат и стелт системата са доста добри. Хакването си има положителните и отрицателни страни, но като цяло е добре направено. Куките за справка с автора гонят на всякъде дори и в полето !!! Страничните мисии са интересни поне голяма част от тях, друга са дразнещи. Автора не спомена за конвойте, краденето на кола и да избягаш от куките и да я доставиш....съмнявам се да е играл изобщо страничните мисии. Главните мисии са доста кратки, но пък и интересни. Управлението на мотори е направено в пъти по добре от всяка игра в която има мотори.

Може да имате компютър "звяр". но си трябва и поддръжка за да върви всичко !!!

Играта ми върви с 50 фрейм на ултра без проблеми и без изобщо да ми насича.

Графични бъгове има поне за моя 37% прогрес. В някой коли при опцията да изгасиш двигателя и да залегнеш с цел да те подминат куките се получава един крак до гумата на колата ей така излезнал от нищото. Със скиловете се подобрява управлението както на превозни средства така и комбат системата също повече неща ще можете да правите чрез крафтинг системата. Има скил и за по малко демидж да поема колата ви и повече на противника. Има и ачивманти който отключват всякакви неща като коли, мотори, оръжия и подобрения по комбат, шофиране и не се сещам дали друго имаше. От телефона си главня герой може да си прави и плейлист от възможните песни от играта който са много добри поне повечето от тях , а други просто сменям. Главния герой също вдига левели като максималния левел е 50-ти и трупате експирианс който от своя страна при пълен бар с експирианс ви дава скил точка и всяко следващо ниво изисква повече експирианс. Експирианса се трупа от всяка една задача било главна, странична или 2-ря раздел странични задачи и да 2-а раздела са разделени страничните задачи. Единствено при изпълнението на "Gang hideout" получавате освен експирианс и точка скил.
Имате скала подобна като тази в amaizing spiredman 2 според която ви определя като герой или злодей според обществото. Чрез предотвратяване на престъпления скалата се покачва на горе към "герой". Защо ни е да бъдем герой за обществото ? Ако сте герой шанса цивилен да се обади и да извика полиция бива намален значително когато ви видят да правите лоши неща, в случай, че правите лоши неща и сте злодей още при изкарването на оръжие ще звънат на куките.

Ще ме извинява АВТОРА, но изобщо се съмнявам да е играл играта. Толкова неща не е казал за играта, че все едно на сила го е писал. Ако не му се е пишело за играта, друг да бе писал.

Има още куп неща който може да се каже за играта, но бих ги написал не като коментар стига някой да желае да я прочете.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 17:48 ?. :

Мислех си, че като почнахме да правим видео ревюта, няма да има вече обвинения че не играем заглавията, които рецензираме. Явно съм грешал - следващия път ще вкарам повече видео доказателства :)

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 28.05.2014, 18:02 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 18:04 ?.

Д.Каролев извинявам се.

Видео ревю е добра екстра.

Като цяло нищо не си казал за играта, почти нищо. А има много неща който да се кажат за играта и една-две страници в world стигат. Относно хората с АМД карти ....играта не е оптимизирана за тях. Въпрос на икономика.

До автора ако желаеш ще напиша статия за играта в която ще опиша играта подробно без да слагам спойлери като след това по твой вкус може да я редактираш. Що съм сигурен ,че грешки ще имам :D

След което да прецениш дали да я публикуваш или не. Мога още тази вечер да я напиша и да ти я пратя.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 18:04 ?. :

И какво излезе?За Watch Dogs ще има 3 различни ревюта!Това го може само РСМ :D

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2014, 18:05 ?. :

Явно и за Titan карти и 760ки не е оптимизирана?

А иначе... не е оптимизирана за AMD?
Каролев на AMD карта я е играл. Няма проблеми.
А ДОРИ И ДА беше оптимизирана за Nvidia и не за AMD, това е мръсно и аз наказвам такива тъпотии. За щастие и за двете не е оптимизирана :D :D :D

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 28.05.2014, 18:10 ?. :

играя я на gtx 760 и върви без проблем. Защо смяташ, че е от играта а не от профилактична поддръжка на компютъра ?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 18:10 ?. :

Казал съм това, което ми е работа да кажа - всяка механика и странична мисия да се описват, е излишно. Играта блика от съдържание, а повечето й елементи са директно взети от друго място. В това последното изречение се събира цялото описание, което ще добавиш. Голяма работа за музиката - и в GTA можеш да си правиш плейлисти, не е ново и това да си свалиш песента, която върви в момента по радиото. Куките са наистина тъпи, освен ако не си ги ядосал на макс и това с дворчето е проверено :) Да се описва всеки ъпгрейд и всяко умение - ми няма смисъл, човече - това не е Wiki сайт на Watch_Dogs, нито FAQ. Целта на всяка рецензия е да се каже отгоре-отгоре за какво става дума, да се напише интересно и най-вече да се оценят качествата на дадената игра и да се направи паралел с други заглавия, подобни на нея. В четири страници на Word, при средно две за сайта мисля че побрах по-важните неща. Нали трябва да има и някоя изненада, все пак :)

А за оптимизацията ще имаш да вземаш - както съм си написал по-горе, нямам проблеми на AMD. Напиши и прати, ако искаш, мейлът се знае: dido@pcmania.bg. Ако има нещо наистина съществено, ще го сложа в каре, като "второ мнение" и готово :)

1544 мнения
профил »
Charcharo каза на 28.05.2014, 18:15 ?. :

Защото аз знам как се поддържа компютър.
И защото са доста хората с такива проблеми.

291 мнения
профил »
bushido каза на 28.05.2014, 18:30 ?. :

Действително има много елементи, които са взети от други игри на Уби. Например механиката на паркура е 1:1 с тази от AC3 и 4. Съгласявам се и за оптимизацията. Със среден клас 4-ядрен и 6 гига рам я подкарвам учудващо добре. Обаче видеото ми е картоф и играя с изключени изгъзици като ambient occlusion и tesselation, за които трябва да дам 350$ за карта. Не, мерси.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 18:34 ?. :

За паркура не позна.В АС е много по различен и динамичен.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 28.05.2014, 19:25 ?. :

Каролев, приятелю - "всяка механика и странична мисия да се описват, е излишно" е според теб или стандартите на PC Mania/ гейм медиите, но бърза справка с гледаемостта на AngryJoe, с неговите изчерпателни ревюта между 20 и 40 минути показват нещо друго. ;)

187 мнения
профил »
kolian каза на 28.05.2014, 23:47 ?. :

Hyper, може да бъркам, но Ядосаният Джо прави межу 7-8 и 15-16 ревюта максимум на месец (преброих му за последните 8 месеца по колко ревюта му се падат, ако не съм объркал сметките). В друга статия г-н Каролев обясни колко време отнема правенето на едно такова видео ревю. Ще предположа, юе той също така се занимава с писане на ревюта за други статии и писане на новини за сайта. Не знам доколко се занимава той с това или има и други хора, но работата не е толкова лесна колкото звучи и отнема време. Освен това не знаем дали Ядосаният Джо си върши сам цялата работа по видеата, или някой му помага. Дори да я върши сам, според мен количеството му на работа е много по-малко и по-лесно. Защо по-лесно? Защото в Манията се опитват да запазят стил на говерене и да звучи професионално. Джо все едно плещи каквото му дойде на ума, след като е скалъпил някакво видео и се прави на много нервен и недоволен...Така че спрете да се пишете критици. Чудно ми е какво ще стане, ако Манията заебе всичко и почне да прави само ревюта като на Джо? Ще й скочат ли рейтингите до милиони? Съмнявам се, защото тогава ще сте недоволни от друго нещо. Останете си със зраве, да му се не знае, не може да Ви се угоди.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 29.05.2014, 12:19 ?. :

зад Angry Joe стоят още хора (Other Joe, май и гаджето му, и още няколко души), също така къде видя 15-16 ревюта на месец прави средно 4-5 ревюта и 10-ина Let's Play-а. Общо взето Джо си приказва каквото му дойде на ум и от време навреме се прави на идиот с цел повече гледания ( дебилщина + youtube video= profit ). Дали е подкупен като IGN -не, но все пак си остава просто пич изказващ мнението си по дебилски начин с повече гледания!

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 29.05.2014, 12:43 ?. :

Да, но е много по-подробен и най-важното - почти всеки път, когато каже това е така и така, похвали или критикува, пуска видео за да се убедим, което го прави авторитетен. Не е само това, че прави и дебилщини. А иначе тук са няколко автори, не е като един да пуска 15-те ревюта на месец. А трябва да повхаля Каролев, че е направил най-доброто си видеоревю засега, успявайки да спомене голяма част от нещата. Ей такива да са - перфе.

187 мнения
профил »
kolian каза на 29.05.2014, 13:42 ?. :

Прав си, имах предвид видеа, не само ревюта :)

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 29.05.2014, 14:35 ?. :

може би ще е добре PCM да направят видео ревю и текстово ако не могат да направят видеата по-дълги, но все пак да не забравяме че PCM отскоро започнаха да правят видео ревюта и те първа ще се подобряват !
PS на моменти прекалено подробен ;D

5 мнения
профил »
yovo77 каза на 01.06.2014, 10:43 ?. :

И при мен го има този странен проблем от време на време. Графиката лагва за по 1-2 секунди, понякога 3-4. А съм с две nVidia GTX 670 WF3, фабрично клокнатата серия ако се сещате. А, и още един проблем. Мишката е супер бърза в менюто и там къде са скиловете. В играта си я оправих тази настройка като пипнах чувствителността от менюто но другаде не. Ако имате решение на тези проблеми ще е супер :) Особенно с лагването на графиката.. супер дразнещо е при положение че съм с такива мощни карти.

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 28.05.2014, 16:43 ?. :

Доста посредствена игра.
Радвам се, че за пореден път се оказах прав (аз и още една група от хора, чието критично, но и обективно око не се подлъга по рекламните истерии)

Наистина не знам откъде да започна:

- Графика/физика - далеч от показваната преди години на Е3 и други рекламни геймплей видеа.
Орязани са доста ефекти, айде да кажем че на конзоли не може да се направи всичко (макар че дори GTA V на старото поколение изглежда по-добре от всички конзолни версии на WD, което говори за изключителна некадърност),
но поне при РС-то са могли да не правят компромиси. Но и уменията по оптимизацията на игрите им са доста спорни, така че ясно защо са рязали.
Изключително слабо внимание към детайлите - фалшиви отражения по прозорците, липса на динамични сенки в резултат на светлините от фаровете, зле/не реагираща на деформации околна среда (дори водата не реагира като стреляш по нея), умиращи от 1 изстрел хора и още куп недоразумения.
Доста лошо впечатление за next-gen претендент, отстъпващ чисто технически на вече шестгодишната GTA IV.

- Геймплей - посредствен, безличен, омръзващ.
80% от геймплея е нереално хакване на различни обекти с натискане на един бутон.
Поне телефончето на героя ни е доста next-gen, тъй като да хакнеш за секунда светофар и от нищото да изскочат 3 реда автомобили е голяма работа.
Винаги има начин в една бих казал футуристична игра да наредиш нещата така, че ако не изглежда реалистично, то поне да не е нелепо.
Но за Ubisoft явно не е имало голямо значение.
Добре че "наеха" Касперски да им кажат как става хакването.
Никога не бих се сетил че е толкова "сложно".
Престрелките са недодялани.
Управлението на колите е в стил шейна върху лед.
Нашият човек опаче е професионален шофъор, кара винаги само с една ръка, и не пипа скоростният лост на колата, даже като кара назад.
Тъй де, Ubi, що не направихте поне колите да са автоматик, та да се оправдае поне до някъде липсата на елементарна анимация.:D
Никаква реакция няма и ако се блъснете със 100 киломентра в час. Ейдън стои закован на седалката.
Ако искате пък камерата на колата ви да е отвътре (така нареченият cockpit изглед), то тогава зрението ви е заковано само напред, и не може дори да погледнете през страничните стъкла както трябва...
Гениално! Знам че това не е рейсинг симулатор, но поне това са елементарни неща, присъстващи и в доста аркадни рейсъри/игри където карате коли.
Играта макар и с "отворен свят", страда от голяма доза линейност.
По време на мисия трябваше да отида до определено място. Качих се в колата, и реших вместо да отида директно по най-бързият начин, просто да избера по-дълъг път за да разгледам града.
Е да, ама не - изписа ми че съм се отклонил от задачата и ме върна на чекпоинт от преди 10 минути.
Уточнявам че мисията нямаше никакъв таймер или нещо друго, което да налага моето спешно отиване до даденото място.
Аз пътувах към него, просто избрах друг маршрут, но явно това не е било предвидено като възможност от некадърният екип, разработил това набедено за хит заглавие.
Нищо. По-важното е да ползвам футуристичното телефонче и да хаквам светофари и шахти.

- Заключителни думи

Играта е посредствена, но не изключвам да ви хареса ако критериите ви са ниски или сте безмозъчен фен на Ubi.
Също ако все още харесвате Дързост и Creedсота, Driver и Splinter Cell - тези 3 подправки са силно застъпени в този хибриден буламач.
В стремежа си да се борят с големите в жанра, Ubisoft обрекоха WD да остане в сянката дори на приятни (но не така истерично рекламирани) заглавия като Sleeping Dogs или Saints Row.
Хубавото е че след няколко месеца или година, никой няма да си спомня за това недоносче, освен ако (да не дава Господ) Ubi не решат "приятно" да ни изненадат с продължение, типично в техен стил...
Вместо това обаче аз им препоръчвам да намалят оборотите и да си помислят какви продукти изкарват.

4/10

p.s Ако случайно сте от 0,1% от хората, които толкова много са харесали играта, че я наричат "радост вкъщи", то или това ви е първата среща с гейминга, или сте пропуснали да си изпиете хапчето.
В случай на липса на предписано лечение пък, ви съветвам да се свържете с мен, познавам специалист който би могъл да помогне.

27 мнения
профил »
Ich Bin Himmler каза на 28.05.2014, 16:45 ?. :

Well, that escalated quickly! :O

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 16:46 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 16:46 ?.

Прав си за първи път и то донякъде.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 16:46 ?. :

Той се е подготвил предварително и само е чакал момента :)

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 16:48 ?. :

Не знам как ще живее след този пост..

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 28.05.2014, 16:49 ?. :

Каролев, бива ли такова нещо...сутринта на гладно съм го писал моето "ревю" и цял ден рефрешвам PC Mania-та в очакване...даже не успях да пусна първият коментар, мамка му... :D

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 16:49 ?. :

Значи сме квит - аз тепърва ще закусвам :)

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 28.05.2014, 18:20 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 18:22 ?.

Това, че си броил липсата на анимация при смяната на скорости и нелепо...

В петицата също липсва въпросната анимация, нищо, че звука и поведението на колите подсказва, че се отпуска съединител.

И е повече от ясно защо въпросната анимация отсъства - ако в петицата започнеш да стреляш в движение, което ми се случва доста често, ще е комично ако колата сама започне да си сменя, ако приемем, че има анимация за скоростния лост.

Дребнаво започваш да гледаш на нещата, момиче. Не е хубаво така. У форума посочих главните недъзи на играта от моя гледна точка, но едно е ясно; въпрос на време е Grand Theft Data 2 да бъде обявена и от толкова критика, няма как да е по-зле от единицата. Пример:

Far Cry >3Far Cry 2
Кредото на Хашишина: Черен >байрякКредото 3

That being said, шанса да предложат същата органичност като ЖиТиА, сиреч да изкарат игра, която да е толкова добре изпълнена и завършена е минимален.

P.S. http://imgur.com/a/KRYKL

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 19:12 ?. :

Ами нещо за мултито?Или само толкова от маймунда едишъна?

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 28.05.2014, 19:19 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 19:34 ?.

"В петицата също липсва въпросната анимация, нищо, че звука и поведението на колите подсказва, че се отпуска съединител. "

Карал ли си автоматик?
Ако си ще знаеш че дори и смяната на скоростите да става автоматично, пак усещаш кога и как се сменят, почти като при ръчка и съединител. (само дето не ги сменяш ти, а трансмисията си го прави автоматично :P )
Е вече в по-новите модели почти не може да го усетиш.
Тъй че в игра просто ей така да кажеш дали е автоматик или не "по звука и поведението" - не става, не че има огромно значение.
Но вече като видиш скоростният лост детайлно моделиран в колата, и че героят изобщо не го пипа е малко дразнещо.
Не е болка за умиране, не искам да издребнявам.
Ама добавянето на една анимация едва ли е чак толкова трудно, а би направило добро впечатление такова внимание към детайла. ;)
Сега някой ще попита "ама в колко игри има такава анимация"?
Не е задължително да има, нали целта е в нещо да изпревариш конкуренцията, с нещо различно(макар и малко) да направиш добро впечатление.
Шокиран съм от липсата на идеи и претупването на нещата от днешните разработчици.

И друг основен проблем поставям тук - така нареченият next-gen поне до момента не показва с нищо че е наистина от следващата, нова генерация...
Под next-gen аз не разбирам само текстури с по-висока резолюция...ако други хора го разбират така - много жалко.

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 28.05.2014, 20:00 ?. :

Не ми схващаш логиката.

Първо, когато тръгваш от D на автоматик, оборотите се качват плавно от idle (примерно Idle-a ти е 800RPM, даваш газ, и оборотите стабилно се повишават).

На ръчна, като си натиснал съединителя и започнеш да го отпускаш докато подаваш леко газ, за да тръгнеш и вече като минаваш първите няколко метра оборотите скачат по-рязко (800-1200 за 1сек, падат до 1000 и след това вече се покаачват равномерно, като си отпуснал напълно съединителя).

Второ, когато автоматик включи на горна предавка, дори да му даваш мръсна газ, загубата на скорост е минимална, просто защото компютъра превключва много по-бързо от колкото съединител и ръчка. В петицата специално, абсолютно всяка кола, особено ако я карам на макс, винаги се стъписва леко като сменя скорост, което е доста реалистично ако приемем, че трансмисиите на колите са ръчни.

Тука не говорим за това дали се усеща или не смяната, а как купето реагира на смяната. Пак казвам, при автоматик всичко е много по-плавно, докато при ръчка освен ако не ти се сменя съединител на всеки 5000км, няма никакъв смисъл да правиш такива плавни предавки, винаги има едно поклащане и моментен лаг от страна на двигателя, докато маховика не захапе съединителя (отпускането на съединителя).

Та, като го прочетеш това, пусни си петицата, поразкарай се малко с която и да е кола и забележи как между предавките лага от двигателя се усеща. Няма значение дали е учукано Tornado или Turismo R, това колебание винаги го има, което отсъства при автоматиците.


77 мнения
профил »
ROTHENE каза на 28.05.2014, 20:39 ?. :

Та кой е нелепия?

742 мнения
профил »
jenssn каза на 29.05.2014, 06:49 ?. :

Токсика в случая е прав ... фейк отражения ... липса на динамични сенки които в ГТА 4 са страхотно направени особено през ноща и сенките на пешеходците ... приятел на един приятел ..(малко недостоверно но му вярвам) е че пълна каша е било последния месец в уби. Визуално и ефектите с физиката нямат нищо общо от това което гледахме на демотата миналите години. МНг от нещата които е трябвало да ги има вече ги няма .. абе нищо особено .. както в стил на УБИ след 2 часа игра всичко освен основната история е яко REPEAT-нес

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 16:51 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 16:52 ?.

Toxic Forever каза на 28.05.2014, 19:43 ?. :

(аз и още една група от хора, чието критично, но и обективно око не се подлъга по рекламните истерии)


Много моля тази "група" да не пише,защото ги знаем що за стока са.Само Токсик го приемам,други-не.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 16:52 ?. :

Pls, без провокации!

27 мнения
профил »
Ich Bin Himmler каза на 28.05.2014, 16:55 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 16:57 ?.

Мухахахха, в офисите на Rockstar сигурно е голяма веселба.

"Убиецът на GTA", пхахахахах.

Като цяло ми харесва ревюто.
Но не съм съгласен че графично е безупречна...
https://www.youtube.com/watch?v=JGRsrFdwb2c

И 30-40 часа едва ли мога да я изтърпя

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 28.05.2014, 16:58 ?. :

Сетих се да кажа за сенките чак след като бях започнал монтажа - такъв е процеса на работа за съжаление, но ще го добавя в текста :) Благодаря че ми напомни.

А за 30-те часа - мен питаш ли ме? :D

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 17:04 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 17:14 ?.

Играта не е лоша,но не е и върховната,както я описаха.За битка между GTA-V не може да става дума.Но както един от форума написа,АС 1 също не беше нещо велико,но я вижте двойката.


П.П Обявиха нов Battlefield и BattleCry.В последната участва Виктор Антонов, който пък е работил върху Half Life 2 и Dishonored :)

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 28.05.2014, 18:12 ?. :

Като начало на нов франчайз, (от който Ubisoft ще изстиска и последната стотинка, естествено) си е добре. То и Assassin's Creed 1 не беше кой знае колко добра, но после нещата станаха по-стабилни. Но Ubi наистина трябва да наблегнат на оптимизирането, ако искат повече продажби. А не да казват на хората, че "PC оптимизацията не ни интересува, вземете си по-хубави видео карти".

150 мнения
профил »
t-ru каза на 28.05.2014, 18:15 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 18:18 ?.

Аз очаквах да изживея оня неповторим момент когато за пръв път се докоснах до ГТА 4 (споменавам ГТА 4 понеже става въпрос за Open world, crime, driving, shooting, the bosses, пък и с ГТА 5 сравнение не може да се прави), но не се получи, играта е добре лакиран маникюр на горе долу красиво и глупаво със слаба физика момиче, маникюр поставен върху айфон (случая иновативноста хакване).

291 мнения
профил »
bushido каза на 28.05.2014, 18:35 ?. :

Много хубаво ревю, Каролев. Не им се обяснявай на другите. Имаш си собствена позиция и това е най-хубавото. Не можеш да угодиш на всички, камо ли па на троловете, дето само това чакат.

89 мнения
профил »
Lakando каза на 28.05.2014, 18:37 ?. :

От ревюто разбирам, че става за една врътка. Но ще видим, играта ми пристига утре и ще я пробвам.

1616 мнения
профил »
nightwarrior каза на 28.05.2014, 18:42 ?. :

Свалих, пробвах, изтрих. Играта е с кофти оптимизация, но не това ми беше проблема. Казвал съм го и около ГТА, такъв тип игри не са моята бира. Това не ме прави авторитет, просто казвам, че ако не харесвате такива игри, тази няма да ви промени мнението.
Благодаря за ревюто!

261 мнения
профил »
bo6kata каза на 28.05.2014, 18:45 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 18:46 ?.

Г-н Каролев, имам един въпрос за видео- ревютата (сори ако сте дали отговоря някъде, не съм забелязал).
Та, виждам че Вие сте написали ревютата, но Вие ли ги четете във видеата, на Вашия ли глас се любуваме?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 29.05.2014, 04:06 ?. :

Мдап :)

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 28.05.2014, 18:55 ?. :

"Ревюто" на Токсик хич не е безпристрастно, но е далече по точно от официалното на PCM :)

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 18:57 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 19:05 ?.

И е така защото....
Всичко,което е написал,РСМ са го сложили в ревюто,но по-обективно и без толкова "кич".

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.05.2014, 18:58 ?. :

Коментарът на Toxic е най-обективен до момента, въпреки че на места наистина издребнява (за анимацията при смяна на скоростите например); но за останалото е напълно прав. В момента я играя през ден-два и съм пред дилемата дали си струва да продължа напред или да дам път на желанието си да я пратя на заслужена почивка с еднопосочен билет към Recycle bin-a. Доста скучна игра се оказа, но може би заради ревюто бих й дал още малко време. А като заговорихме за плюсовете... повечето от тях би трябвало да се пренесат в графа минуси, като например:
1. Става интересна от четвърти акт нататък - за игра с такива претенции е нереално половината геймплей да минава толкова мудно, скучно и глупаво;
2. Дава усещане за безсмъртие - това е така, но е голям минус за такъв тип геймплей;
3. Идеална, ако не сте пипали игра през последните пет години - и с това няма как да се съглася - няма как твърде големият ти застой през последните няколко години в света на гейминга да придаде на скучновата игра като WD качествата, за които претендира. Дори и в близките 10 години да не съм пипвал игра, трудно бих нарекъл Watch Dogs идеална на базата на това, което съм видял до момента от нея (а това са най-малко 2-3 часа игра).

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.05.2014, 19:06 ?. :

И още нещо до автора: процесорът ти е с реални 8 ядра, технологията на AMD при процесорите няма нищо общо с интелската. Истински 8 ядра са, не както i7 с 4 физически и 8 виртуални.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 19:08 ?. :

Само аз ли не се чувствам безсмъртен?Като се скрия в магазинче и приидат полицаи,умирам за 30 секунди.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 28.05.2014, 19:16 ?. :

Въоръжиш ли се до зъби, всеки враг е лесна мишена, дори умират с по един, максимум два изстрела, стига да са точно в целта.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 28.05.2014, 19:23 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 19:24 ?.

Еми с добро оръжие съм,но пак не става.Идват от всякъде-отзад,отпред...Не мога да им сваря.А и съм на на - висока трудност,не знам за вас.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 29.05.2014, 04:05 ?. :

злостар, разбирам, че играта те кефи, ама е напълно безсмислено да скачаш на всеки отрицателен коментар и да налагаш своето мнение върху останалите. Щом ти харесва играй я, за мен и явно за повечето е скучна игра, която е въпрос на време да изтрия. Нека ти припомня, че преди да излезе постоянно се репчих на Toxic за всеки негов негативизъм, ама най-лошото е, че излезе прав. Каквото и да си говорим, играта си е скучна и само ако си я чакал с твърде голямо нетърпение поради липса на игри може да имаш замъглена преценка. Но за какво ти преразказвам написаното по-горе, авторът си го е написал черно на бяло много точно в ревюто.

320 мнения
профил »
dido_y каза на 28.05.2014, 19:23 ?. :

"Идеална, ако не сте пипали игра през последните пет години"

Ъъъм...!?

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 28.05.2014, 19:26 ?. :

Играта е с около 5 години назад, чисто технически.
Ако не си играл много през последните 5 години, със сигурност си пропуснал GTA IV/V, Sleeping Dogs и Saints Row 3/4, също така някои забележителни чисто технически постижения в гейм средата.
Та, ако последните 5 ти липсват (като гейминг), то играта ще ти се стори наистина идеален next-gen. :P

326 мнения
профил »
Daynov каза на 28.05.2014, 19:33 ?. :

https://www.youtube.com/watch?v=idA9BEA4Hxs

61 мнения
профил »
ABR каза на 28.05.2014, 19:57 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 20:00 ?.

Като видях на 02:36 как влака (или се бъркам) спря...егати. :D

230 мнения
профил »
DarkAvenger89 каза на 28.05.2014, 19:38 ?. :

От това, което видях до сега ми се струва, че ревюто е доста точно.Играта е средна хубост.На мен лично ми е скучна.(имайки предвид, че и асасин крийд поредицата след 2ката за мен са ужасно скучни).Определено няма да е нещо, което ще се купува.
средна оценка 6/10(може и по-малко, ама не съм я довършил все още)

9 мнения
профил »
ToTo каза на 28.05.2014, 19:50 ?. :

Igrata mi vurvi super,vqrno 4e pcto ne e slabo no za sega osven oligofrenskiq uplay, drugo problemno ne vijdam. si4ko mi e na high(textures su6to). level of detail mi e na ultra i water su6to. s txaa go polzvam x2 i v-sync vurvi mnogo plavno za sega xD. pod 42 fps ne pada dori i kato karam burzo.S i5 4670 @ 3.4 Ghz i gtx 760 1150 Mhz,2 gb vram, 8 gb ram 1600 Mhz. 337.88 driveri.

77 мнения
профил »
ROTHENE каза на 28.05.2014, 19:58 ?. :

https://www.youtube.com/watch?v=idA9BEA4Hxs

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 02.06.2014, 23:14 ?. :

Не бях забелязал че има чак толкова много "счупени" неща

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 28.05.2014, 20:06 ?. :
Редактиран на 28.05.2014, 20:14 ?.

Много исках да ми хареса играта, дори с тази си графика, за която Юби нагло лъжеха, че била същата. А ние падаме от небето.
Но сравнявайки я дори с GTA IV, много издиша.
Ето какво забелязах аз, което досега не видях споменато:
- карането е леко еднообразно заради откровено мързеливо нарисуваните текстури на пътя - сравнете с GTA IV, пътищата из настоящата игра изглеждат 90% от времето гладки и сиви, докато на споменатата се виждат кръпки по улицата и пукнатини.
- градът е едно голямо сиво място. Просто една идея да бяха по-наситени цветовете, които са ползвали - по-добре щеше да e (доказателство: https://www.youtube.com/watch?v=g9tinFYVHNo ).
- няма опция за настройване на гамата в PC ВЕРСИЯТА. ARE YOU FUCKING KIDDING ME?!? В резултат на това всичко изглежда с бледи цветове - тревата на места е направи изкуствена на слънце с един блед зелен цвят.
- мързел когато става въпрос за отражение на сградите - за навън ако някак си минава номерът и хората може да не забележат, че е една и съща картинка навсякъде, то в една мисия бях вътре в сграда и се загледах в едни врати, които не се отваряха, че "отразяваха" небостъргачи. ОТВЪТРЕ на затворено помещение. *epic facepalm*
- всичките коли като им дадеш газ се тресат сякаш са тунинговани до капака (тип NFS Most Wanted 2005 като потеглят). АДСКИ нереалистично за weak - normal возилата. Другото е, че като завиваш от спряло положение тръгват да завиват мудно и изведнъж се изрязват брутално, ама от неприятния отиващ към абсурдното тип.
- на PC версията на ултра се вижда как се появяват коли и пешеходци, недопустимо
- докато карате по улиците минават един-двама човека на всяка минута, което е епик фейл, щом GTA V на 8-годишен хардуер има повече, резилът е голям тук
- хората умират от само 1 изстрел, НО когато гоните престъпник, той умира от 4-5. "реализъм"?
- моторите ми звучат като радиоуправляеми играчки, твърде изкуствени и при набиране, също и звуците излизат от синхрон понякога
Хареса ми горе-долу когато има мисии без каране, поне това заради другите си игри им е по-сполучливо. И мацката ми хареса. Но заради всичко друго играта не виждам как може дори да мине 6/10. В едно съм сигурен - заради преордърите хората си изкараха парите и сигурно ще има 2-ра част. Ако стане като с AC2, тогава дайте я насам.

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 28.05.2014, 20:15 ?. :

Харабия е играта. Гледам, че повечето минуси идват от това, че едно показвали, пък друго представили. Еми - трейлъри, промота и превюта не съм гледал и нищо не съм очаквал от играта, та на този етап ми харесва.

115 мнения
профил »
Splendid каза на 29.05.2014, 12:15 ?. :

Ами явно си от тея заспалите и слепите.

1885 мнения
профил »
Sentry каза на 28.05.2014, 20:17 ?. :

Поиграх малко и мога да кажа само, че играта според мен е стандартна модерна open world игра с интересната механика за манипулация на света с един допълнителен бутон и частично вдъхновение от Person of Interest. Който се е overhype-нал ще hate-и, както обикновено става. Който иска да hate-и също ще hate-и. На другите им пожелавам приятна игра, ако сте фенове на жанра. Аз лично не съм.

77 мнения
профил »
ROTHENE каза на 28.05.2014, 20:55 ?. :

Не мога да посоча но ще ти напиша..
Как?
Абсурдно!
Къде?
В коментарите.

9 мнения
профил »
gogo_05 каза на 28.05.2014, 22:04 ?. :

Някой знае ли софтуер с който да излъжа играта че видеокартата ми е с дирекс 11 вместо 10.1
Гледах едно клипче в интернет с някаква програма от майкрософт на уйндолс 8 как излагаха играта но беше на някакъв неразбираем език за мен и не схванах всичко.

197 мнения
профил »
Kompira каза на 28.05.2014, 22:27 ?. :

Играта не е крайно лоша. За "ГТА 5" не знам - не съм я играл, но от 4 е по-добра. Четворката бледнееше пред "Сан Андреас"(като изключим графиката). Може би поради това не ми хареса нещо(а може би съм бил достигнал пределната възраст, за подобен род игри). Естествено това е лично мнение и не ангажирам никой с него.

207 мнения
профил »
Sean каза на 28.05.2014, 22:35 ?. :

Щом даже PC Mania, които принципно се празнят на всеки боклук без значение колко скучен, не харесват играта, значи наистина е зле.

61 мнения
профил »
ABR каза на 29.05.2014, 05:33 ?. :

Една медия като пише ревюта не се базира на лични мнения, а гледа обективно и оценява според това какъв жанр е играта, какво е обещано от създателите, дали има бъгове и др. проблеми, и какви новости/идеи има в сравнение с предишни подобни игри. И съответно ревюто се пише от човека в екипа с най-голям опит в даден жанр.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 02.06.2014, 23:15 ?. :

Чак пък да се "празним"...

566 мнения
профил »
{SuPa-1337-Killa} каза на 29.05.2014, 00:40 ?. :

soon...

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 02.06.2014, 23:15 ?. :

Какво е "soon"?

143 мнения
профил »
konzolen_pruch каза на 29.05.2014, 06:39 ?. :

много хейт към тази игра, айде успокойте се, не е играта на века но е доста добра и в никакъв случай не е по лоша от ГТА, която от 3тата част насам си е все същата еднообразна скучновата игра

331 мнения
профил »
Koshmar каза на 29.05.2014, 06:42 ?. :

Супер ревю, браво! Ще чакаме и за други игри подобно нещо, успех :)!

742 мнения
профил »
jenssn каза на 29.05.2014, 07:13 ?. :
Редактиран на 29.05.2014, 07:14 ?.

г-н Каролев подобон ревю исках да видя и за волфенстеин но да не се отлклонявам (сори за мързела ми но не ми се мисли къде запетайки къде точки).

хареса ми личния подход и как си тествал AI-то ауто-айминга някак ме заби в ревю-то което в моито очи хвърля цялата игра в боклука ... сатава за джиткане .. но не е като когато ГТА4 излезна за ПЦ и чак КАТО ИЗЛЕЗНА читаво фиксче, НЯМАХ търпение да се прибера от работа и да си пусна игрицата още преди да съм се събул. Наистина в техническо NEXT GEN отношение играта е пълен провал ... излгедах доста видеота и мнг фенове (такива като мен на поодбни игри) останаха не само незадоволени ами и огорчение от лъжите ... най-малко ДИНАМИЧните СЕНКИ ... НЯМАА ГИ .. едно видео на един коментар показва идиотизмите в играта. Които дори ме оставиха изнанадано потресен за тези ИЗИСКВАНИЯ .. и най-вече липсата за PC да си изключиш ужастния MOUSE ACCELERATION можеби и от там си се подлъгал за ауто айминг-а.

Не съм я пробвал играта но и няма да се опитвам дори изгледах дост аминути на walktrhough ... епик фейл за мен ....А щом я сравнвяме с 4ката а не с 5цата на РОКСТАР какво си говорим играта тотално е трябвало да излезе в този вид преди 3 години .. гтогава можеби щеше да цепи и кърти мифките, нали?

ДЕМОТАТА преди пускането .. ПФФФ викам си еволюция в open world игрите ... ДА АМА НЕ .. те толкова са я урязали... че пПОтрес .. и толкова мильончета за нескопосан продукт с МЕГА ХАЙП .. колкото да си избият парите и да направят малко парички .. язък за ГЕЙМ индустрията ... IT is not what it used to be ... мнг маркетинг мнг шум за НИЩО ... и дамм един юзер като спомена дисковете с демотата ви едно време със списанието ме върна в доста приятни ГЕЙМ години където нямаше графика но имаше истинско геймърско усещане ... И както в едно видео на ядосан фен гледах .. играта впечатлява само през НОЩА ... ..

И още нещо иизвън темата. Извинявам се за емоционалния ми коментар под ревюто на wolfenstein но просто не издържах, след като ми изглеждаше едва ли не платено позитивно ревю ... но това са си мои размсили .. а отностно това ... ME reviewSTA :)

За мен играта има стойност само в мулти .. но и за това не бих си дал парите ..

GTA IS STILL THE KING :)

И това видео просто ме изненада дори колко още недоклатени девелоперски идиотизми има ... да бяха тайно аутсорснали част от нещата към РОКСТАР >>> https://www.youtube.com/watch?v=idA9BEA4Hxs

742 мнения
профил »
jenssn каза на 29.05.2014, 16:21 ?. :
Редактиран на 29.05.2014, 16:35 ?.

ДА съм те карал да се съгласяваш с мен .. достатъчн мисля че съм интелигентен да си направя равносметка от десетки видеота и впечатления от други геймър като мен .. единствено в играта ми харесва МУЛТИТО ... един приятел вече я врътна и с него си имаме почти еднакви вкусове за игри и филми и той като доста други повтърди че историята е пореадната измукана от пръастите си шитня за отмъщение .. и бля бля бля пореднте холивудски похвати ... имаме идентични вкусове за игри и съм убеден че историята не е нищо ново. Не ви разбирам тука голямата маса от всевишни геймъри, който не се съгласи с общоприетия хайп и всичките "ОБЕКТИВНИ" ревюта из интернадите ... и един тон обиди и псувни към теб щото не си от масата приомити мозъци като ЗЛОСТАр ... .. дори ТОКСИКА вече се държи по адекватно за разлика от доста хора тук в последно време.

Нали за това има един билюк ревюта и видео сайтове където хората споделят опит ... от който можеш да научиш много .. и да вземеш адекватно решение .. е аз нито ще си я купя нито ще си я тегля от торентите .. загуба на време. Примерно дори това ревю ми беше дсотатъчно че тази игра за мен Е просто ИЗБИВАНЕ НА НОМЕРА И генериране на печалби ...

И още един път ще повторя ... ХАЙП, МАЕРКЕТИНГ, платени превюта из печатните медииий (ДА НА ЗАПАД ИМА ПЕЧаТНИ МЕДИИ В КОИТО ПИШАТ ЗА ИГРИ) ДЕМОТА по разни експота и ТОЛКОВА ви са днешните игри, крайния резултат НИШ ОБЩУУУ раишш ллии БАЦЕЕЕ . Преди нямаше ютубе нямаше конзоли .. имаше яко PC GAMIN и студията пускаха демота на игрите си .. и по този начин зарибяваха смятам да кажа успешно масата от геймъри ... Това че твоята реалност е различна от моята не означава, че нито ти нито аз говорим глупости ... и неадкеватни коментари като твоя ме карат само да псувам като дърт каруцар насочена към твоята он-лайн персона ... ДОСТАТЪЧНО ми беше видеото където паралелно сравняват GTA 4 с WG
Еми сори амна ще ти разбия илюзиите ... цели 6 ШЕСТ години има разлика в игрите ... .WG едва едвам минава GTA и не заради друго ами именоо само заради иновативните гейм плей елементи хаквания шпиониране и т.н. Махни тези елементи от играта и ми кажи с какво оставаш ... С NEXT GEN графика ??? Ей ти NEXT GEN https://www.youtube.com/watch?v=idA9BEA4H xs САМО КАТО ВИДЯХ КАК СЕ РАЗПАДАТ КАТО МОРКОВИ и КРАСТАВИЦи тези стълбове след 2ри удар с динамичен обект и ЕДНАКВОТО поведение на отделните части, игнорирайки физичните закони ... ме отказа тотално ... Да БЕЕЕ next gen my ass !! С оригиналната си история ??? YEAHHH SURE ... как да ти кажа .. исках да видя от убисофт отношение към детайлите с имплементации на новите технологии така наречения NEXT GENERATION graphics или кфото там искаш дефинирай ... a то кфоооо ... рабоата е залъгалка за 12-16 годишните ... ЕНД ъф стори ..

And for the fuckin` grammar nazzis ... i`ll type how I WANT...

ПС Нищо лично злостар ама дръж се като голям човек .. (освен ако не си некъф тиийн)748 мнения
профил »
rosniak каза на 31.05.2014, 12:04 ?. :

@jenssn- каза го тийнът...

230 мнения
профил »
DarkAvenger89 каза на 29.05.2014, 09:26 ?. :

zlostar, you really need a chill pill bro

88 мнения
профил »
cristijno каза на 29.05.2014, 10:12 ?. :

Battlefield 3 безплатна в Origin!

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 29.05.2014, 15:05 ?. :

Значи да очакваме да спират сървърите скоро време, а? =)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 29.05.2014, 16:32 ?. :
Редактиран на 29.05.2014, 16:32 ?.

БНУхаухауха darn it bro . тъкмо ме наблегна един оптимизъм че ще пуцам за без пари ... ама има логика в това което казваш ...

742 мнения
профил »
jenssn каза на 31.05.2014, 06:15 ?. :
Редактиран на 31.05.2014, 06:16 ?.

BTw озтеглих инсталирах .. пуцах 4 часа ... мога само да ви кажа че доста очарован останах от мултито на BF3
На новия комп bF4 ше го бъде ! Кофтито само е че се влиза в сървър през браузера :( И тия минуси не ви знам закво ми ги цъкате ...

43 мнения
профил »
Cruella de Vil каза на 29.05.2014, 14:05 ?. :

Тази игра е УЖАСНА!

742 мнения
профил »
jenssn каза на 29.05.2014, 16:37 ?. :

Кое те кара да пишеш че е чак ужастна ...

47 мнения
профил »
ProfessionalSpammer каза на 29.05.2014, 18:33 ?. :

Ubi друг път преди да hype-ват толкова една игра преди да е излязла първо да се понаучат от Rockstar как се прави качествено заглавие от този тип. Точка.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 29.05.2014, 21:32 ?. :

И ГТА 5 не беше това, което обещаваха в трейлърите, но на тях им се размина критиката незнайно защо. Графиката дори не се доближава до тази от трейлърите, "фичъри" като ловът на дивеч са просто жалки, без мулти на лънчдейт, нито дума за некстджен или ПК версия, клиширани образи и стереотипни ситуации.... но поне имат някаква история (макар и взаимствана от пет филма за обирджии) и персонажи за разлика от Уочдогс. И ГТА 5 минава за "набеден хит" в моя списък. Добра игра е, но само толкова - нищо революционно. Виж, РДР е друга тема, истински хит.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 29.05.2014, 22:30 ?. :

Играл ли си повече от 1 час от GTA V, ама честно? Съмнявам се силно гледайки коментара ти. Покажи ми трейлър, в който графиката е изкарана по-добра? Едно към едно е, специално сравнявах, защото и аз мислех така, но грешах като теб. R* не са лъжци, не изкарват 100 интервюта с девелопърите си да казват колко ще им е велика играта, даже са скромни - на гърба на кутийката пише "Featuring GTA Online". Никакви бомбастични неща, не са написали и "Featuring online heists", така че това, че ще ни го дадат, е само защото са адските пичове. Да не споменавам за безплатните дрехи, коли и оръжия, които вече пускат на няколко пъти, а мултито след по-малко от месец от пускането на играта се стабилизира и е перфе с поддръжка в момента и всичко. А сега сравни оценките на хората - 82% и 84% според платформите с едвам връзващата 60% Watch Dogs (на PC - 44% към момента, жалка работа) и ми кажи дали WD с хилядите си рекламни видеа, в които Юби се пъчеха колко ще е яка, или GTA V с 4-те трейлъра на кръст е набеденият хит?

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 30.05.2014, 05:48 ?. :

Хахах, затова ли има всичките тия статии, които сравняват първите трейлъри с реален геймплей и "промо" скрийншоти? Много интересно, как така са се объркали толкова хора? И още нещо, написал си коментара си така сякаш защитавам Уочдогс, което е грешно съждение от твоя страна. За втори път ми изпошляваш брутално на тема ГТА5, което ме кара да си вадя едни заключения - фенбойче. То бива да си фен на нещо ама на "черното" "бяло" не можеш да кажеш.

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 30.05.2014, 06:37 ?. :

Моето лично мнение gta-а за детската градина. Като бях малък ме радваше, а сега се опитвам да намеря смисъл в играта и не го намирам. Фразата "като муха без глава" подхожда за тази игра.

WD дава добра история, странични задачи който се стремят да не са малко нито много и който да им усигорят повече часове игра. Известно като "фармене" .
Човек като мен който играе Диабло и УоУ е свикнал с това. Който не може да фарми и не му харесат странични задачи и е от типа хора който не се вълнува грам от историята на дадена игра няма как да му хареса WD.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 30.05.2014, 08:08 ?. :
Редактиран на 30.05.2014, 08:15 ?.

@VK_ - политик ли си? Защото като тези избягваш неудобни за теб въпроси и променяш темата. Явно не си играл играта особено, ясно.
Иначе покажи ми ги тия тия скрийншотОВЕ*, да видим "голямата разлика". Имаше едни, дето бяха добавени някакви пикселчета в далечината и няколко промоционални, барнати на фотошоп, и това е.
И какво ми "пошлото" на коментара? Или просто ползваш големи думи, за да изгелждат интелигентен, но се оплиташ като пате в кълчища...
И да, с гордост заявявам, че съм фен на тази велика поредица. Ценя истинското качество.
И не казвам на черното бяло, аз дадох ФАКТИ. Мнението на хората един вид. Пак си пате.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 30.05.2014, 09:51 ?. :

hyper` каза на 30.05.2014, 11:08 ?. :
Редактиран на 30.05.2014, 11:15 ?.


"И какво ми "пошлото" на коментара? Или просто ползваш големи думи, за да изгелждат интелигентен, но се оплиташ като пате в кълчища..."


Еми и ти ползваш такива думи,ама никой нищо не казва.Какъв е проблема и той да пише така?Нещо запазено ли има?


4164 мнения
профил »
VK_ каза на 30.05.2014, 10:19 ?. :

https://www.youtube.com/watch?v=YXlEM3KR9 f0

Всичко се вижда съвсем ясно тук. В различните трейлъри графиката варира. Има сцени, които се повтарят и именно в тях има видими разлики като качеството на осветлението и резолюцията на сенките и текстурите. Но нека не се спираме само на графиката, понеже тя не е всичко, нали така?

Дай да видим историята. Играта има страхотна история, обаче тя не нещо уникално понеже от всяка една кътсцена лъха усещането за вече гледан филм. Хм, защо ли?

http://gtaforums.com/topic/639657-gta-v-m ovie-influences/

http://entertainment.time.com/2013/09/24/ 10-films-we-see-in-the-grand-theft-auto-g ames/

http://www.digitalspy.co.uk/movies/at-the -movies/a516883/gta-5-5-movies-that-inspi red-the-record-breaking-video-game-series .html#~oFJPqqMSo5Fmi9

Така, и като махнем графиката и историята какво остава от ГТА5? Я да ти обясня и защо ги "махаме", преди да си се заял И за това. Има една поредица, от която излиза ново заглавие всяка година, която ползва същите похвати - лъскави трейлъри и сторилайн + персонажи от филмите. Сещаш ли се за коя поредица говоря? Говоря за КоД. Махаш графиката и взаимстваната история и какво остава? Остава мултиплейъра, нали така? А ГТА5 дори нямаше мултиплейър на рилийс...

...и за финал сам си отрежи главата като изброиш какви са минусите в ГТА5 според теб. Ако не можеш да изброиш смислени минуси или кажеш "няма минуси", то тогава си трайно поставен в графата "фенбой" и аргументите не значат нищо, понеже не са обективни.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 30.05.2014, 18:31 ?. :

Да, варира. И в крайния продукт видяхме най-добрите версии на тези места.
Ако историята не е sci-fi или фентъзи, е адски трудно да си оригинален, защото вече имаме ~100 години кино и реалният живот е бил изследван на лента милиарди пъти. Но колко трябва да си добър, че да черпиш вдъхновение от филми и пак да направиш кътсцени, които са добре композирани и свързани в история, с добро озвучаване и героите да не те отегчават, докато ги гледаш? Адски, както показват продажбите на играта.
Защо махаш графиката? GTA IV на макс на PC и V дори на 360 изглеждат по-добре от Watch Dogs. Не говоря за големина на текстурите, ясно е, че WD има по-високи, говоря за качеството - GTA HD Universe игрите имат по-разнообразни и с повече детайли. Мен това примерно повече ме устройва от това да гледам под колата ултраголеми текстури, които са просто 100 нюанса на сивото.
За какво споменаваш 6-часовия КоД в тема с 40-часова игра с отворен свят? Първата дори да има добра история, свършва преди да можеш да се потопиш, втората... Е, всичките картинки с героите от играта из нета показва колко добре са се запомнили на GTA IV и V персонажите.
В V минсуите, които видях са:
- ниската популация на хора по улиците докато караш - и пак е не по-малко от WD на ултра O_o
- радиото не е на нивото на San Andreas и Vice City, но слава богу е доста по-добре от четворката
- все още не можеш да кажеш на героя си до колко часа да спи... това винаги ме е дразнело леко
- няма полицейски мисии
- можеше да има повече храстчета из планините
- няма комбайн :(
- фаровете се чупят прекалено лесно
- нямаш приятелки като в SA
- твърде малко място за запазване на коли предвид колко много готини коли има, а като се тунинговат съвсем да го хване яд човек
- щеше да е добре да има повече сгради за влизане - поне полицейски участък като във VC
- воланите все още не се въртят

Та така.

143 мнения
профил »
konzolen_pruch каза на 30.05.2014, 09:47 ?. :
Редактиран на 30.05.2014, 11:15 ?.

Watch Dogs > GTA5, факт

43 мнения
профил »
Cruella de Vil каза на 30.05.2014, 12:42 ?. :

Watch Dogs (PC) > GTA5 (PC), факт

143 мнения
профил »
konzolen_pruch каза на 30.05.2014, 12:46 ?. :
Редактиран на 30.05.2014, 12:46 ?.

платформата е без значение, добра е играта и внася глътка свеж въздух на фона на безкрайно омръзналото ГТА дето от 3тата част насам не се е прменило друго освен малко графиката

77 мнения
профил »
ROTHENE каза на 30.05.2014, 09:55 ?. :

https://www.youtube.com/watch?v=kpIIBH5jEGs

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 31.05.2014, 08:58 ?. :

Май повечето са доста повърхности за да разберат какво всъщност е GTA и каква и е идеята - реалистично изглеждаш свят, с пълна свобода на действието и максимално разнообразие в големи мащаби.

Ама като чета коментарите, май тази игра се възприема като всички останали модерни игри - някакви филми, където може да участваш по някакъв начин в сюжета, после крайните надписи и край, чакаме следващия епизод. Имам чувството, че дори шефовете на големите издатели, които искат да пуснат конкуренция на GTA, също не могат да схванат идеята или не разполагат с парите да я реализират. Така че, GTA, добра или лоша, просто няма конкуренция

Какво сте тръгнали да говорите за персонажите и историята на GTA 5, ами то това е едно нищо на фона на всичко останало. Играта не разчита само на тия похвати и не са правени компромиси в качеството, за разлика от всички тия модерни игри, като примерно CoD, The Last of US, новия Wolfenstein, тая WD и т.н. Сравнението и с тези игри е просто безмислено.

Дори като графика GTA 5 да е по-добра от WD, тя е е по-зле от GTA 4 и MAfia II, но компенсира с мащабноста си, геймплея и атмосферата и всичко останало което прави една игра зарибяваща.

Наблегнато е на кинематографията, само за да привлекат И наричащите се себе си геймъри, консуматори на шитове, който бълва индустрията, , но не за сметка на геймплей, дизайн и атмосфера. Затова това е една от най-продаваните игри. Затова е и една от най-скъпите.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 31.05.2014, 18:07 ?. :

и къде е разнобразието? можеш да правиш 5 неща на кръст и да обикаляш улиците като побъркан

291 мнения
профил »
bushido каза на 01.06.2014, 04:55 ?. :

Добре де, разбрахме, че не харесваш филмовия подход. И мен вече ме дразни малко, защото ми се изтърка, но иначе не виждам нищо лошо. Хората са избрали да разкажат една история по такъв начин и някои го правят много успешно, както беше с The Last of Us (колкото и да не я харесваш). Просто при филмите си страничен наблюдател, а тук ти създава усещането, че пряко участваш в самата история. Нямам нищо против да "изиграя" един филм, стига той да е направен като хората.
А за самия Watch Dogs, изиграл съм я наполовина и досега не съм видял никакви "кинематографии" тип Uncharted. Сторито си е само с кътсцени.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 31.05.2014, 10:39 ?. :

Четох, четох (в един момент спрях) и не мога да разбера хората, които я защитават дали осъзнават че се сцепиха да рекламират играта, видеа и прочие а в крайна сметка визията и е посредствена? Не съм GTA фенбой, но поне не са се сцепвали да пускат някакви game devs и тем подобни рекламни трикчета да ползват, а явно са си седнали на задниците и са работили. Имам чувството че над 50 % от екипа работил по WD е бил преквалифициран в снимачен екип и други подобни дейности, за да пускат натруфени геймплей клипчета ала E3.

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 31.05.2014, 10:59 ?. :

На мен пък и E3 филмчетата ми се сториха дървенящина :)

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 31.05.2014, 17:48 ?. :

„I Broke: Watch_Dogs“: http://youtu.be/hzMeON0TG2U

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 01.06.2014, 08:35 ?. :

1:31 умрях от смях, това е почти толкова нереалистична физика на труп, колкото в Dark Souls.

742 мнения
профил »
jenssn каза на 02.06.2014, 08:21 ?. :

hyper ... братче ти хептем ме отказа да я пробвам таз игра ... аама голям смях е клипа

30 мнения
профил »
u3MaMHukaaA каза на 01.06.2014, 15:54 ?. :

Как свих през градината и милицията ме изпусна , а иначе ме гони сума ти време.
Малко елементи от сплинтър сел , малко от "Големата Авто Джамбазщина"
Нещо-нещо не кефи много-много , м ?

1336 мнения
профил »
sollider каза на 01.06.2014, 18:23 ?. :

zlostar, пиша ти тук, понеже горе най-вероятно няма да се забележи сред толкова други коментари.
Окей, да речем, че си прав за трудността - на реалистик вече едва ли играта би била толкова лесна, но другите проблеми са си налице. Скучната кампания (с уговорки за евентуално интересно развитие по-напред), дървените движения и мноооогото бъгове с изкуствения интелект, а и не само с него, правят играта доста отблъскваща, поне в първите минути. После може и да ги игнорираш, но най-лошото е, че дори и да се стараеш да си играеш играта и да не се задълбаваш толкова в детайлите, бъговете просто се набиват на очи. Мен ми се струва, че играта е правена набързо сякаш някой ги е гонил (или пък самите те са гонили срокове).

Което пък ме подсеща за коментара на един потребител преди известно време - че отлагането на игрите се е правило с цел повече полиране и подобряване. В тоя случай не виждам нито едното, нито другото. Съжалявам, но напук на прекрасната AC: Black Flag, Ubi пуснаха един крайно неоформен продукт без собствена идентичност. През цялото време имам чувството, че играя некадърен хибрид между най-хайпнатите заглавия, чиито взаимства личат тук. Това е моето мнение и смятам, че го обосновах достатъчно ясно, за да не си помисли пък някой, че хейтвам играта.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 02.06.2014, 12:54 ?. :

Не отричам качествата й, просто съм на мнение, че ако цялостно беше по-пипната и по-полирана, всички тия интересни хрумки щяха да са от полза и да бъдат по-забележими и запомнящи се. Но играта е така направена, че всичко интересно и иновативно се изчерпва в първите 2 часа геймплей. Определено WD имаше потенциала да се превърне в летния хит на 2014, но почти всеки, в това число и аз, който е пробвал играта е на мнение, че се чувства някаква огромна празнина, сякаш липсва нещо сериозно. А тия бъгове отделно допълват картинката. За мен това е нереализиран потенциал. Единствено графиката ме кефи - играя я на средни настройки, но на места ме кара да се спра и да се насладя на панорамните изгледи към града.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 02.06.2014, 13:57 ?. :

Убисофт постигнаха целта.ЛД е най-продаваната им игра.Сега остана да си видят грешките,да ги оправят и след 2-3 години двойката ще е префектна.

4 мнения
профил »
max964 каза на 22.08.2014, 01:03 ?. :

zlostar priqtel tazi igra e napravo tragediq kat izgledah klipovette,cukal sum q ma ne sum obrushtal vnimanie na tezi podrobnosti i bugove,napravo otvrat,bih kazal 4e GTA V e v puti po dobra

554 мнения
профил »
igra4 каза на 02.06.2014, 16:14 ?. :

Watch Shit e най-големия боклук на Юбисофт.
Имат къде къде по-добри игри като Първите Splinter Cell, Rayman, AC2.
Но есествено най-много хайпнаха Watch Shit, която се оказа шит, както и се очакваше и се виждаше по-клиповете още преди да излезе. Не знам със какви очи някой защитават тази "игра"!

554 мнения
профил »
igra4 каза на 03.06.2014, 17:37 ?. :

Пробвал съм играта и е много зле във почти всички аспекти. По-скоро прилича на бета версия отколкото на игра.
А ти не си нормален, след като защитаваш най-големия боклук на Ubisoft. Поне хвали хубавите им игри, заради такива индивиди като тебе, дето хвалят такива боклуци, ще има още и още полуфабриката за в бъдеще.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 04.06.2014, 19:55 ?. :

Накратко за тази игра:
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/a5dYRA V_460sa.gif

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 07.06.2014, 19:17 ?. :

Прилична игра с добра кампания. Но до там. Страничните мисии не успяват да те накарат да пуснеш играта втори път за да ги изиграеш. Вероятно мултито ще е другия интересен аспект.

1212 мнения
профил »
Nreth каза на 08.06.2014, 13:47 ?. :

„Watch Dogs Angry Review“: http://youtu.be/wOISheIuU4k
Човека го казва много точно.Далеч не е провал както някои тука го изкараха.

30 мнения
профил »
u3MaMHukaaA каза на 08.10.2014, 08:30 ?. :

Аз направо я изтрих. Лагав , бъгав римейк на GTA , само че не е същото , нееее имка фундаментална разлика - вместо да разцепиш главата на некое NPC и да го обереш.... ти ползваш телефон , а , кажи честно , големи ли са ?
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Watch_Dogs - видео ревю

Превю:
Какво да очакваме от новата интелектуална собственост на Ubisoft? Събрахме за вас само проверени факти на едно място!

новини:
Ubisoft не очаква излизащата догодина Ghost Recon Wildlands да реализира толкова продажби, колкото се възлагат на Watch Dogs 2 през ноември.
"Ако си спомняте, за пръв път показахме Watch Dogs през лятото на 2012 г. преди още някой да знае как ще изглеждат новите конзоли", казва продуцентът на играта.
Екшънът с отворен свят Watch Dogs ще получи филмова адаптация, стана ясно от Е3 2016.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74