Warner Bros. Games анонсираха Hogwarts Legacy

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Warner Bros. Games обявиха Hogwarts Legacy – сингъл плейър RPG игра с отворен свят, развиваща се през 19-ти век във вселената на Хари Потър. Играчите ще имат възможност да надникнат отблизо в живота на един  от учениците в училището за магия и вълшебство Хогуортс както никога досега, впускайки се в опасно приключение  криещо добре забравените истини на магическия свят. Разработена от Avalanche и издадена от Warner Bros. Games под лейбъла Portkey Games, Hogwarts Legacy ще излезе през 2021 за PlayStation 5, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One конзоли и PC.

Hogwarts Legacy ще постави играчите в центъра на тяхното собствено приключение, докато се превърнат в магьосниците, които сами изберат да бъдат. Ще развивате способностите на героите си чрез научаването на заклинания, усвояването на бойни умения и подбирането на правилните съюзници, които да са до вас при срещата със смъртоносните врагове. Освен това ще срещнете мисии и ситуации, в които трудния избор ще предопредели бъдещето на героя ви.

Приключението си ще започнете като учите заклинания, забърквате отвари и укротявате фантастични животни. По пътя ще разкриете, че обширния свят е пълен с дебнещи опасности и е тясно обвързан със света на магьосниците, отдавна забравеното им минало, както и с необичайните способности, които само те притежават. Тази игра ще ви отведе отвъд познатото за този мистичен свят и ще ви предостави възможността сами да изберате в какви магьосници да се превърнете.