facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Warhammer 40.000: Space Marine
Превю | 30.12.2010 | автор: Иво Цеков


Производител:
Relic Entertainment
Издател:
THQ
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
Излиза на:
втората половина на 2011 г.

сайт на играта »

Ще могат ли Relic - експертите в РС стратегиите - да създадат качествен шутър? Въпрос, на който ще се опитаме да дадем поне предварителен отговор с това превю на Warhammer 40,000: Space Marine.

Създателите на едни от най-добрите стратегически игри за всички времена ще ни поставят директно в ролята и бойната екипировка на един от най-мощните бойци във вселената на игрите - спейс марина. Това е отговора на Warhammer на популярната поредица Gears of War, макар че има две сериозни разлики.

Правило 1: спейс марините не се прикриват


(макар че Dawn of War 2 може да бъде изключение от това правило) и следователно новата игра няма да има система за прикриване. Второ, спейс марините обичат мръсната игра и се бият с ножове, мечове с резачки и лазерни секири. Момчетата от Relic определено искат да поставят ударението на боя от близко разстояние като се опитват да съчетаят различни екшън механики като комбо атаки и поредица от удари, комбинирани с традиционната стрелба. Изглежда адски амбициозно, нали?

Както знаете, спейс марините са обособени в "chapters" като всеки един от тях наброява около 1 000 души, обединени от общи вярвания и традиции. Знаем, че нашият герой е член на Ultramarines, най-благородната фракция от всички. Очакваме да видим още Blood Angels, които носят вампирско проклятие и Space Wolves, които представляват викингите на космоса. Събитията в играта пък ще ни пренесат на

няколко ключови за Warhammer вселената локации.

Кратката демонстрация, която Relic показа в своето студио във Ванкувър, представи нашия спейс марин в бойна ситуация в някаква канализация. Не е много естетично, но пък бе доста впечатляващо. Група орки внезапно препречва пътя му. Някои от тях минават през отходните тръби, други просто изкъртват дупки в стените, което бе пресъздадено с много добри физични ефекти на летящи и разпадащи се обекти. Маринът е облечен в класическата синьо-златна униформа и въоръжен с меч и автомат, които светкавично сменя един с друг, за да остави кървава следа в редиците на орките. Един от враговете успява да се доближи доста близко, но маринът насочва мечът-резачка към стомаха му и го разцепва буквално на две половини.

Мнозина геймъри чакаха доста дълго за подходящата екшън игра, която ще позволи да видим такива и подобни сцени със спейс марините. Но Space Marine е сериозна заигравка с популярния Warhammer лиценз, докато Relic е известно предимно със стратегическите си игри като например Company of Heroes. Момчетата от студиото обаче настояват, че те не се отказват от своя традиционен жанр, както и че определено няма да спестят усилията си да направят Space Marine уникално издание както за РС, така и за конзоли.

"Ние сме РС разработчици!",

казва художественият директор Анди Ланг, който е част от компанията още от времето на Homeworld, "и не възнамеряваме да се откажем от това наследство за сметка на конзолите. РС версията на играта ще има специфичен за платформата дизайн и най-добрата комбинация за управление. Тестваме я непрекъснато, за да сме сигурни, че играта се държи страхотно. Определено няма да си свършим работата наполовина, за да минем към конзолите. Това би било ужасно за феновете на марката Relic и за нас самите като геймъри. Не искаме играта да не струва, разбирате ли?"

Разбираме, да.


Въпреки това към краткото демо, което студиото показа, могат да се отправят дребни критики, а и фактът, че точно Relic оглавяват проекта, е мъничко притеснителен. До момента Space Marine изглежда като прекалено едностранчива игра. Това може би е нормално, предвид че действието се развива във вселена, в която бушува само една война. От враговете до момента сме видели само орките. Вероятно е THQ да разкрият и други раси с течение на времето. Интелектът на орките не изглежда особено впечатляващ и изглежда, че те се ръководят от простата стратегия "всички към марина!" Ако видим Chaos Marines или Eldar ще бъде супер. Но Relic мълчат по този въпрос.

"Може и да не личи, но орките са доста разнообразен противник. Те са и страхотен начин да покажем играта на по-широка аудитория. Орките са зелени, стават лесна плячка, експлоадират, когато ги убиете, идват в промишлено количества и хумористичният им вид контрастира на сериозността на спейс марините", шеговито обяснява Ланг.

Друга интересна черта на Space Marine е мултиплейърът. За момента знаем само, че ще има два режима: кооперативен и конкурентен. Но това е една черта на играта, която има потенциала да бъде особено интересна.

Това, което се знае е, че Relic започват една тежка битка. Не става въпрос само за конкуренцията в стратегическия жанр, но с новата си игра те се изправят лице в лице с комерсиалните гиганти на РС и конзолния пазар: Gears of War, Killzone или пък Halo. Но думите на продуцента Рафаел ван Лироп служат за отличен финал, който подчертава едновременно девиза на спейс марините и на самите момчета от Relic:

"Ако бъдем предпазливи няма да спечелим слава. Уверен съм, че можем да се изправим срещу тези момчета!"

Дано! 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 31.12.2010, 08:58 ?. :
Редактиран на 31.12.2010, 09:00 ?.

Имам големи очаквания за тази игра все пак това ми е една от любимите поредици. Силно се надявам да я направят като хората, а не да я претупат. Ако пък пуснат и демо в бъдеще може и да си взема след като я пробвам.

P.S. Напаво нямам думи Borderlands как сритва г..а на Black Ops в класацията месеци наред. Нямам думи от удивление.

145 мнения
профил »
SolidSatan каза на 31.12.2010, 09:15 ?. :

Чудя се защо създадоха такъв огромен и епичен свят, като обръщат внимание само на 1 раса...

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 31.12.2010, 13:53 ?. :

Странно, нали! И аз това се чудя. Във всичките им игри се набляга на марините, а другите остават на заден план! Единствените 2 игри от поредицата, в чиято кампания можеш да играеш с друга раса са Dark Crusade и Soulstorm, мисля. Както и да е де - въпросът е, че наистина всички части от поредицаа си струват!

43 мнения
профил »
Gadulka каза на 10.01.2011, 21:14 ?. :

Използват, не създадоха. Бойният чук не принадлежи на Релик.

380 мнения
профил »
Alaster каза на 31.12.2010, 09:15 ?. :

Надявам се от Relic да се справят добре с промяната в жанра и да пренесат поне малка част от кървавата вселена на Warhammer в играта, както от дълго време правят с поредицата Dawn of War.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 31.12.2010, 10:26 ?. :

Ultramarines не са най-благородните. И във филма викат, че били най-силните, но просто действието се фокусира върху тях и правят реклама дразнейки феновете.
Blood Angels FTW!

77 мнения
профил »
Ulfgar каза на 31.12.2010, 14:51 ?. :

Black Templars >all

33 мнения
профил »
lolmen каза на 31.12.2010, 10:57 ?. :

Ае конзолни мамини синчета ,,,, меча ,, ПС рулззз !!

154 мнения
профил »
unauthorized каза на 15.01.2011, 11:21 ?. :

PC е най-добрата платформа, няма съмнение, но повечето конзолни играчи са тези които имат много малко време за гейминг. Колкото и да обичам PC гейминга, друго е да не висиш и да чакаш тъпия Windows и след това Steam в продължение на няколко минути, след това Windows да окупира HDDто още няколко минути без да обяснява защо System процеса окупира целия капацитет на буса до първичния диск което някак си успява да бави работата с игри дори когато са инсталирани на друг диск.

Сега като се замисля, проблема не е PC гейминга а Windows като гейм платформа. С малко модификации, Debian и вариациите се стартират за

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 31.12.2010, 11:27 ?. :

Това се чака от както се пусна първия румър по играта. Аз лично искам да вида колко добре ще се справят с ПС порта.

2757 мнения
профил »
Zlob каза на 31.12.2010, 12:10 ?. :

Не се ли говореше,че тази игра ще я има и за конзоли.Дори ако не се лъжа в самото начало се твърдеше,че няма да я има за PC или бъркам?

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 31.12.2010, 13:54 ?. :

Малко по-късно казаха, че ще я има и за РС!

48 мнения
профил »
turop каза на 31.12.2010, 12:11 ?. :

БРАВО на пичагите от THQ,играта ще е касапница

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 31.12.2010, 12:28 ?. :

Спейс марин терминатор ми е любимият юнит от уархамър вселената.

22 мнения
профил »
xadji каза на 31.12.2010, 13:31 ?. :

С риск да се изложа ама не бяха ли Blood revans a не blood angels

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 31.12.2010, 14:21 ?. :

..."Ангелите" са оригиналния клан, а "Гарваните" са измислен от Релик клан базирайки се на "Ангелите" - това е цялата мистерия, която те мъчи =)

иначе фразата "Ако видим Chaos Marines или Eldar ще бъде супер. Но Relic мълчат по този въпрос. " някак си ме озадачава. Та нали на ранния алфа билд показаха сражение именно с Хаос Десанта - http://www.youtube.com/watch?v=tfjuNl20Hu c

720 мнения
профил »
Grav3man каза на 31.12.2010, 13:57 ?. :

И аз имам много големи очаквания за това заглавие! Искам само да попитам, защото не съм се интересувал особено много от това до момента - играта с какъв графичен енджин е? Много ми прилича на този на DoW II!

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 31.12.2010, 15:04 ?. :

Енджинът на играта се нарича Phoenix и е разработка на самото студио Relic. Първоначално идеята зад Phoenix бе, че Space Marine ще бъде ексклузивно конзолно заглавие и като такова се нуждае от напълно самостоятелен енджин. Това бе обяснението, което Джери Едсал, главен програмист в Relic, даде по време на E3 2009, броени дни след официалния анонс на Space Marine.

"Ние имаме изключителен опит при енджините за PC игри, които използвахме за Homeworld, Dawn of War, Company of Heroes и Dawn of War I, като последните две се захранват от нашия мощен енджин "Essence". За Space Marine обаче решихме, че ни е необходим напълно нов софтуер, който да отговаря на нуждите както на платформите на играта, така и на особеностите на жанра", заяви тогава Едсал.

Доколкото е известно, въпреки че Space Marine вече има потвърдена PC версия, енджинът зa нея отново ще бъде въпросния Phoenix.

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 02.01.2011, 08:18 ?. :

"въпросния Phoenix" Indeed!

Силно се надявам да успеят да го огънат на такова ниво, че да върви добре на ПС.

6 мнения
профил »
Marin4o95 каза на 01.01.2011, 14:45 ?. :
Редактиран на 01.01.2011, 14:46 ?.

Тази поредица е наистина една от любимите ми! Много се надявам да я направят като хората, но най-вероятно ще го направят по-хубаво от моите очаквания. (Това все пак са Relic.) :)
Много ми харесва идеята за Dawn of War игра тип Gears of War :).
Честно казано нямам търпение да излезе.

И между другото честита нова година. Тази година се очакват много нови и стари имена. :)

457 мнения
профил »
spark6665 каза на 03.01.2011, 10:11 ?. :

Space Wolves > all !

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 03.01.2011, 16:02 ?. :
Редактиран на 03.01.2011, 16:03 ?.

+1

От Леман Рус ще излезе достоен заместник ако/когато императорът гушне босилека =)

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 03.01.2011, 17:55 ?. :

Очаква се в близкото бъдеще (98%).

157 мнения
профил »
blackmaster каза на 03.01.2011, 11:17 ?. :
Редактиран на 03.01.2011, 11:19 ?.

Имам огромни очаквания за тази игра и съм сигурен, че Relic ще ги оправдаят(кога не са го правили ?!) Дано ако има още игри от поредицата да обърнат внимание и на другите раси, независимо дали с експанжъни или цялостно продължение. Вселената на Warhammer е необятна и има безкраен потенциал и ще е наистина жалко, да не се обърне специално внимание на раса като Елдар например. Би било доста интересно да се види шутър с Елдар скаут или някакъв друг техен юнит.

77 мнения
профил »
Ulfgar каза на 03.01.2011, 15:23 ?. :
Редактиран на 03.01.2011, 15:25 ?.

И аз силно се надявам играта да се развие добре и да последват няколко expansion-а.
А защо не и цяла поредица да стане .
OrKs (hug)

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 03.01.2011, 14:08 ?. :

И аз честно казано бих се изкефил на игра развита върху друга раса още повече, че любимата ми раса е The Tau empire. Преди време бях срещнал шутър, в който играеш с тях, но той просто не беше на ниво.

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 04.01.2011, 20:30 ?. :

"Ние сме РС разработчици!"


Аплодисменти за което. Давайте, Релик!

50 мнения
профил »
OverLordBG каза на 08.01.2011, 16:20 ?. :

Бърз въпрос:
Те нали заедно с тази игра разработват и стратегия пак по Уорхамър 40к само дето ако не се лъжа тя е само за ПЦ.Както се мъчат с жанр, в които не са стъпвали досега и още една игра да не се забавят игрите прекалено много или да не останат недовършени?

43 мнения
профил »
Gadulka каза на 10.01.2011, 21:16 ?. :

Имат различни екипи, не се притеснявай.

43 мнения
профил »
Gadulka каза на 10.01.2011, 21:15 ?. :

Бих предпочел да видя Relic да работят по нещо по-различно от Warhammer.

154 мнения
профил »
unauthorized каза на 15.01.2011, 11:01 ?. :

Company of Heroes? Homeworld?

18 мнения
профил »
EviL каза на 11.01.2011, 13:35 ?. :

Кога ли най-накрая ще мога да вляза под кожата на Облитератор и да се разходя по боиното поле ...

Иначе чакам да видя накъде ще се развие Warhammer вселената в геим светът с предстоящия Warhammer 40k Space Marine и Warhammer 40k Dark Milenium.

Ах да и мисля че има малка неточност във статията ( освен ако аз се бъркам ) но мисля че Хаоса бяха подтвърдени:
http://www.youtube.com/watch?v=tfjuNl20Huc&featur e=related ...

757 мнения
профил »
soti_n каза на 13.01.2011, 13:05 ?. :

И какво - от стратегия го превърнаха в РПГ. Падат ми в очите. Поне ще прелича на Fallout и ще е мазало, което е добре.

154 мнения
профил »
unauthorized каза на 15.01.2011, 11:00 ?. :

Кампанията е коренно различно от самата игра (т.е. мултито). Впрочем ако не си видял "стратегическия" елемент в сингъла трябва да играеш на нещо повече от easy.
Поставям кавички защото жанра в RTS има толкова стратегическа мисъл колкото в Counter-Strike.

1220 мнения
профил »
vasito каза на 15.01.2011, 17:36 ?. :
Редактиран на 15.01.2011, 17:36 ?.

soti_n въобще не знаеш за кво говориш така че си замълчи.
unauthorized също.

11 мнения
профил »
drift каза на 17.01.2011, 16:43 ?. :

http://nagradite.net/decoy_cast molq vi daite mi to4ka 6te sam vi mnogo blagodaren

132 мнения
профил »
StoryMaker каза на 26.01.2011, 14:25 ?. :

Мн ми напомня на стракрафт 2 с орки

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 19.04.2011, 13:26 ?. :

Story Maker въпреки че ме кефи Starcraft вселената те са 2 игри( е и Starcraft Ghost-нещо кат WOW само че в Starcraft ама го спряха и не излезе) Warhammer има повече раси, дори dawn of war 1 има доста по яки и епечни битки отколкото в Starcraft 2( лично мое мнение) и накрая колко са игрите по Warhammer (40k не Fantasy) и колко са тези на Starcraft.
П.П. за този който беше казал че в RTS жанра имало стратегия колкото в CS е то направо явно е играл само Starcraft 2 и 1 само с ръш

45 мнения
профил »
tunderlight каза на 09.07.2011, 14:39 ?. :

С Марините напред!Когато разбием орките ще направим оцелелите зеленокожи на пачи пастет!
ПП:Дано да е чудесна игра!

2 мнения
профил »
Abraxas каза на 01.09.2011, 14:35 ?. :

Чак днес видях трейлъра на най-яката игра, която ще излиза до 31 декември. Това е невероятна игра а забележете, че ще я има и за pc, а не като Kill Team.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Warhammer 40.000: Space Marine

Ревю:
Едно приключение, което, макар и интересно и без съмнение да си заслужава изиграването, няма да остави кой знае каква трайна следа в съзнанието ви.

Превю:
След като демо версията на играта вече е достъпна за всички фенове, нека хвърлим един предварителен поглед върху това как изглежда новата игра на Relic.

новини:
Засега видяхме само кратък тийзър, докато самата игра ще бъде разкрита официално на 17 октомври.
Походовата стратегия на Rodeo Games представлява първото мобилно издание на вселената на Warhammer и засега ще се разработва ексклузивно за устройства на Apple.
Valve публикува класация на най-продаваните заглавия за изминалата седмица. Този път лидерът е Warhammer 40,000: Space Marine.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Assassin's Creed III 80