facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Vampire: The Masquerade: Coteries of New York
Превю | 13.08.2019 | автор: Георги Кацаров


Производител:
Draw Distance
Издател:
Draw Distance
Жанр:
Куест
Платформа:
PC
Излиза на:
Четвърто тримесечие на 2019 г.

сайт на играта »

Списъка с предстоящи игри във вселената на Vampire: The Masquerade се увеличи още, тъй като до края на годината ни очаква още едно заглавие по темата: Vampire: The Masquerade - Coteries of New York. Жанрово то ще представлява кръстоска между класическо приключение (а.к.а. "куест") и визуална новела. То ще включва няколко играеми персонажи, както и нелинейна сюжетна линия. Всичко това се очаква да повиши степента на преиграване на играта. Както може би се досещате заглавието ще бъде сингълплеър-ориентирано. Ето какво още знаем за играта:

Война между две фракции

В основата на сюжета е войната между две вампирски фракции - традиционалистите Camarilla и независимите Anarchs. Техният конфликт се развива по улиците и из забележителностите на Ню Йорк - градът, който никога не спи. Авторите обещават в играта удачно да са вплетени и сериозните теми, които ролевата система World of Darkness засяга, като по този начин Coteries of New York ще може да постигне ключовата атмосфера, характерна за Vampires вселената.

Всеки един от изборите, които играчът ще направи, ще има значение за по-нататъшното развитие на сюжета. Именно това е един от основните компоненти, на които студиото разчита, за да направи атмосферичен, мрачен и емоционален разказ, който ще бъде смесен с дилеми, които ще поставят на изпитание вашия морал. По този начин Vampire: The Masquerade - Coteries of New York се превръща в заглавие, идеално за играчи, които тепърва ще навлизат в света на World of Darkness.

Още повече, че наборът от персонажи, сюжета - всичко това ще е официална част от света на Vampire: The Masquerade и поради тази причина е обърнато сериозно внимание на поведението и мотивите на всеки герой, за да може той да се впише идеално във вече съществуващите светове от вселената на World of Darkness.

И още няколко думи за сюжета, и още няколко, и още...

Играчът ще поеме ролята на "новоизлюпен" вампир в Ню Йорк и като такъв ще трябва да се научи да бъде част от това особено кръвно братство, което съществува в условията на огромния, жизнен, съвременен метрополис. По време на игра (напълно очаквано) ще срещнете различни NPC-та - както други вампири, същества, човеци и още много други. Вие ще трябва да изпълнявате задачи, които ще поставят на изпитание вашата човечност и морал (както вече посочихме по-горе) и чрез които ще се включите в сложната и често пъти брутална борба между двете фракции. Освен това ще можете да изграждате различни познанства и приятелства, създавайки своя котерия, научавайки тайните на много от заобикалящите ви персонажи и изграждайки съюзи с тях или оставайки напълно сам в средата на конфликта.

Друго, което се знае, че ще започвате играта като "случайна хапка", след което сте оставени на произвола на съдбата. Все пак смъртта ви отминава, вие се трансформирате във вампир, озовавайки се в един нов и непознат за вас свят. Все пак няма да се налага да се лутате сами из него, за да разберете кой - какъв е и т.н., а ще бъдете поети "под крилото" на по-възрастен вампир-комбинатор. Постепенно вие ще научавате недостатъците и предимствата на новото положение в което сте се озовали, докато в същото време около вас започва да се развива сюжета. По време на приключението си вие ще срещате други вампири, които също така са новобранци и копнеят да се докажат пред "ветераните", за да се издигнат по-нагоре в йерархията.

Няколко думи за геймплейните механики

Въпреки, че играта е основно свързана с четене на текст и е сюжетно-ориентирана, все пак ще имате и някои статистики, които ще отразяват вашето положение и взетите от вас решения. Ето някои от тях:

Hunger - гладът показва вашата постоянна нужда за кръв, с която всеки вампир се сблъсква. Ще имате възможности да ловувате за да утолите жаждата си дори по време на куестове. Ако вие неглижирате удовлетворението на тази нужда прекалено дълго има напълно реалната възможност да освирепеете - състояние, което всички вампири се опитват да държат под контрол. Тези неконтролируеми пристъпи, макар и да притъпят глада за известно време, изпадането в такива със сигурност ще повлияе негативно на други показатели, като този за вашата човечност или вашите умения за прикриване, или... и двете.

Humanity - Този показател ще отразява това, доколко вашият персонаж е верен на принципите на човечността и състраданието. Неговата стойност ще влияе на резултатите от избори по време на куестове, като играта ще ви дава възможности, които иначе са недостъпни или ще изключва определени опции.

Masquerade - това е един от най-важните показатели за един вампир. Той показва доколко успешно персонажът успява да се слее със заобикалящият го свят. Да стоят настрани от любопитни и дебнещи очи, за вампирите е по-важно от всичко, още повече че освен фракциите на вампирите, вие сте заплашени от съществуването на т.нар. "Втора инквизиция" - тайно движение на хората, което обединява усилията на всички световни правителства в това да ловуват успешно вампири. Именно затова трябва да избягвате да демонстрирате силите си пред смъртните, колкото се може повече.

Кога излиза?

Уви, все още няма ясна дата относно излизането на Vampire: The Masquerade - Coteries of New York, но вече се знае, че играта се очаква през последното тримесечие на тази година, като някои източници посочват по-конкретно м. декември. Ако сте жадни за нови приключения в Света на мрака, не ви остава друг избор освен да потиснете глада си и да се постараете да не освирепявате твърде много. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Vampire: The Masquerade: Coteries of New York

новини:
За момента играта е PC ексклузивна, очакват се конзолни версии през първото тримесечие на следващата година.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
PCM & GW - Legacy of Kain 33
Tales of Monkey Island - Chapter 4 27
Machinarium 25
Tales of Monkey Island - Chapter 1 22
The Next BIG Thing 21
Still Life 2 16
Sherlock Holmes vs. Jack the Ripper 14
Tales of Monkey Island - Chapter 5 14
The Talos Principle 13
Back to The Future: It's About Time 13