facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3, Xbox One
 
   
 
UFC Undisputed 2010
Ревю | 03.06.2010 | автор: Ивелин Г. Иванов


оценка:
Производител:
Yuke's
Издател:
THQ
Жанр:
Спорт
Платформа:
PS3, Xbox One
сайт на играта »
Цена:
119.00 лв.
купи играта »

плюсове

100% автентично UFC изживяване

Значително подобрен Career Mode

Подобрен редактор

Усъвършенствана бойна система

минуси

На моменти реализмът идва малко в повече

Undisputed 2009 беше учудващо добра игра. При всичките си недостатъци, това издание на поредицата се справяше повече от прилично със симулацията на един доста комплексен спорт, какъвто определено е Ultimate Fighting Championship. Като умерен фен на UFC, аз лично бях решил, че това е кажи-речи максимума, който може да се очаква от едно заглавие на тази тема.

Създателите на играта, обаче очевидно са запретнали ръкави и в 2010 са отделили сериозно внимание на всеки от уместните упреци на феновете. В допълнение, новата игра предлага някои наистина жизнено важни допълнения, което превръща новия Undisputed във всичко, за което може да си мечтае един запален почитател едновременно на гейминга и на смесените бойни изкуства.

Ако не сте имали шанса да опитате UFC Undisputed 2009

нека започна с един от най-големите плюсове на новото издание – автентичността. Феновете ще разпознаят на корицата настоящия шампион в тежка категория и един от най-плашещите хора в UFC – Брок Леснър. И за да не започвам един наистина ненужно дълъг списък – който и да е вашият UFC герой, той е в играта! Не просто големите нови звезди като Лиото Мачида и Андерсон Силва или пък ветерани като Чък „Дъ Айсмен” Лъдел и  Ранди „Дъ Нечъръл” Кутюр. Всички интересни лица в шампионата в момента са в играта, без изключения! Физическата прилика с всеки от бойците е, ако не изумителна, то поне впечатляваща. Всичко това е подкрепено от автентичния набор от движения, техники и дори специфични жестове на всеки от тях. Брус Бафър е също в октагона, за да обявява всяка от срещите. Основните лица измежду съдиите и дори девойките, разнасящи номерата на рундовете, също са на линия. Накратко

Yuke’s са направили всичко възможно, за да ви накарат да се почувствате в UFC епицентъра на всяко възможно ниво

Всичко това, естествено, не би струвало много, ако геймплеят не симулираше адекватно динамиката и предизвикателствата на този супер атрактивен модерен спорт. Всичко стартира с невероятно усъвършенствания Career режим. Редакторът за създаване на нови бойци е по-детайлен и по-„дълбок” от този на повечето класически RPG игри на пазара в момента. И тук далеч не става въпрос само за външния вид и „габаритите” на аватара. Съветвам ви да се въоръжите с търпение и много внимателно да създадете бойния си стил, като разпределяте пестеливо всяка от точките, с които разполагате. Това определено ще направи живота ви в началните битки много по-лесен. Разбира се, всичко не приключва с началното сетване и вие на практика ще се грижите за развитието на боеца си чак до самия край. Това на практика е и един от най-големите (ако не и най-големия) плюсове на играта. През цялото време ще можете да участвате в различни тренировъчни лагери, където да усвоявате нови техники и нови бойни стилове.

Тренировките също играят ключова роля

тъй като различните показатели на героя ви спадат постепенно до драматични нива, ако не се потите редовно в залата. Понякога това може и да досади леко, но аз съм по-скоро за такъв елемент. Дозата реализъм, която върви с него, определено допринася доста за изживяването. Още повече, че Yuke’s са добавили няколко „сейв пойнта” (на 30, 50 и 70 ниво, ако не ме лъже паметта), под които не можете да паднете, след като веднъж ги достигнете.

Схватките на земята са претърпели сериозен „фейслифт”

и сега предават супер адекватно истинските предизвикателства на „граунд гейма” в UFC. Ако сте фенове на спорта, със сигурност знаете каква огромна част от двубоите в реалния шампионат се решават именно на тепиха. В играта, схватките спечелени със събимишън, ми доставиха най-голямо удоволствие, макар че трябваше да се потруда здраво, преди да постигна дори една такава победа.

Сигурен съм, че ако сте фенове на бойните изкуства, тази игра и без друго е влязла в полезрението ви. Затова бих препоръчал UFC Undisputed 2010 по-скоро на тези, които гледат с леко недоверие на подобен тип симулатори. Най-адекватният начин да определя новото издание на UFC поредицата е като го сравня с автентичността на FIFA и дълбочината и реализма на Fight Night. Неслучайно избрах две заглавия на ЕА, които (както сигурно сте чули) са отказали да издадат UFC игра и сега горчиво съжаляват за грешката си. Продажбите на новия Undisputed вече са надхвърлили 2 милиона копия (за всички платформи). Не правете тяхната грешка – не подминавайте с лека ръка една от най-добрите спортни симулации, създавани някога. 

напиши коментар
 

716 мнения
профил »
joar каза на 04.06.2010, 14:51 ?. :
Редактиран на 04.06.2010, 14:53 ?.

Ще пускате ли ревю на Red Dead Redemption? Сериозно, наемете повече хора да пишат за тази секция на сайта, само един не стига, а игрите са прекалено много.
П.С. Извинявам се за офтопика.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 04.06.2010, 15:41 ?. :

Така ми се играеше нещо от този жанр, че като разбрах, че ще излиза само за конзоли и ми идваше да гръмна някой.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 04.06.2010, 15:44 ?. :

Айде да не се пълни със коментари за това как играта не излиза за PC и обяснения. Някои хора имат конзоли, играли са играта и искат да я обсъдят и да си изкажат мнението за статията, а не да слушат как някой се оплаква за поредния конзолен ексклузив.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 05.06.2010, 04:37 ?. :

Я по-спокойно! Просто изказах мнение. Тия коментари за какво са? Да не съм казал нещо лошо за играта?

587 мнения
профил »
dumbass каза на 05.06.2010, 11:51 ?. :

Остави го пича страда от комлекс на малка пиш*а xD

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 05.06.2010, 12:23 ?. :

Само педал като теб може да говори за пишки в сайта за видео игри. Dumb_joe, какво по-спокойно? На мен като конзолен геймър ми е писнало на всяка втора статия за конзолна игра да се пита за PC рилииз, да се псува по разработчици и т.н. Винаги е имало изцяло конзолни игри и винаги ще има. Както и винаги ще има изцяло PC игри(макар, са по-малко). Все едно ти да се интересуваш много от дадено заглавие, гледаш някой популярен БГ портал е писал статия за него, виждаш доста коментари и тъкмо си казваш "супер, най-накрая и аз да си изкажа мнението и да чуя това на другите", влизаш и гледаш как 60% от коментарите са за липсата на играта на дадена платформа.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 05.06.2010, 17:36 ?. :
Редактиран на 05.06.2010, 17:39 ?.

Аз изказах разочарование от факта, че играта е само за конзоли. Нито съм обидил някой, нито съм казал, че играта щом е за конзоли е лоша. Играта щом разбрах, че ще се появи на бял свят я следях изкъсо. Наскоро разбрах, че ще е само за конзоли и бях разочарован (както показва коментара ми по-горе), а ти младши веднага за да храниш бе причина, вместо да обсъждаш играта, която си играл. Винаги ще има разочаровани хора като мен заради такива игри.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 05.06.2010, 17:50 ?. :

Ми извади си главата от задника и си купи конзола като не искаш да си разочарован. Така и не разбрахте, че да си геймър в днешно време и да нямаш конзола е равносилно на остра форма на мазохизъм.

636 мнения
профил »
Dumb_Joe каза на 05.06.2010, 19:57 ?. :
Редактиран на 05.06.2010, 19:58 ?.

А кажи ми ти с твоята глава вън от задника ти ако си студент и учиш по цял ден кога ще ти остане време за да работиш и да изкараш сумата от порядъка на 500-700 лева за конзола и после всяка игра да ти струва по 120 лева. И под учене разбирай да изкараваш изпити и контролни с повече от оценка 4. Ти си заври главата в задника и не ми разправай, че ако нямаш конзола не си и не можеш да си геймър.

149 мнения
профил »
fridge каза на 07.06.2010, 18:49 ?. :

Аз доколкото знам, някъде към септември ще излиза нещо подобно на ЕА..

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 04.06.2010, 19:38 ?. :
Редактиран на 04.06.2010, 19:40 ?.

Като фен на подобен род спортове нямаше начин да не я пробвам.Играл съм само демо,но и то ми стигна да разбера,че това е прекалено голяма хапка за моята уста.Ако се намери някой добър човечец да ти обясни кое копче за какво е тогава може и да ти хареса напълно.Отделих доста време да разуча контролите,но някои неща ми обягват.На моменти сериозно ми скъса нервите,но тъй като играта е единствена по рода си нямам право да и се сърдя.Който има щастието да я разцъква цялата,благородно му завиждам :)

693 мнения
профил »
perro каза на 05.06.2010, 13:41 ?. :
Редактиран на 05.06.2010, 13:42 ?.

Аз също демото играх: не е лоша играта наистина.
А за контролите или както ти каза idqd или чекни това: http://www.youtube.com/results?search_typ e=search_videos&search_query=+UFC+Undispu ted+2010++controls

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 05.06.2010, 13:46 ?. :

perro, конзола ли имаш?

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 04.06.2010, 21:14 ?. :

Аз само 2009 съм играл и доколкото си споням блок се държи като държиш натиснат долен десен шифт и с дясниа аналог избираш дали да държиш голен или долен гард. Като държиш друг шифт настиснат и даваш пак аналога напред се хвърляш да го фващаш за краката и да го сабаряш. Абе лесно е хвани се с някои приятел двойна ако имаш 2 джойпада и го разцъкаите ще го научите за 0 време.

63 мнения
профил »
BloodyRoar каза на 06.06.2010, 11:02 ?. :

Това си е вярно, че ако си геймър и няма конзола в днешно време си е равносилно на мазохизъм. Аз заради Taken си взех PS2 и PSP, просто всичо, което обичаш излиза за грозна конзола. Ся обаче и х360 трябва да се взима...хубавата новина е, че може да се чипират, и няма нужда от купуване на оригиналн игри, въпреки, че смятам, че няма нищо по-хубаво от чисто нова оригинална игра :). Играта изглежда обещаваща, нямам търпение да я пробвам :)

18 мнения
профил »
Играча14 каза на 07.06.2010, 17:46 ?. :

+1

51 мнения
профил »
roxorloops каза на 16.06.2010, 12:14 ?. :

Много добра игра ако някои има 3 или Х360 да я копува няма да съжалява.

2 мнения
профил »
pseto22 каза на 22.06.2010, 13:25 ?. :

Тая игра е всичко друго, но не и реалистична! И е напълно смешно и безумно да се твърди това.

Можете да последвате примера на западни сайтове, които очевидно не следят смесените бойни изкуства и поради тази причина не казват голяма дума. UFC 2010 е точно толкова симулатор, колкото Split/Second е симулатор. Просто е неуместно да се напише, че "реализмът идва в повече"...

А относно ЕА - който е гледал филмчетата им, знае за какво иде реч. Те ще издухат тая игра в космоса.

35 мнения
профил »
VladoSkyFox каза на 06.07.2010, 11:51 ?. :

Определено забавна игра, но с доста дървено управление. Надявам се ЕА да направят по-доброто заглавие. Това нещо му куца, забавно е до време. А при сериозните биткаджии огъваш сериозно.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
UFC Undisputed 2010

новини:
Изгорели гуми, юмруци в лицето и добрия стар Марио, който подскача наоколо за фон - това накратко са нещата, които ви чакат в гейм света през следващите дни.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Virtua Tennis 2009 (PS3, X360, Wii) 12
2014 FIFA World Cup Brazil 7
Fight Night: Champion 6
Driveclub 6
Burnout: Dominator 2
FIFA 18 1
Mario Strikers Charged 1
FIFA Street
NBA Street Vol. 3
NBA Street Vol.2