facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
UEFA Euro 2008
Превю | 31.03.2008 | автор: Орлин Широв


Производител:
HB Studios
Издател:
EA Sports
Жанр:
Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
29.95 лв.
купи играта »

Европейското първенство по футбол, което ще се проведе в Австрия и Швейцария тази година, за съжаление, ще мине без наше участие. Това се случи след умелото ръководство на "легендата" на българския футбол Ицо, а след това неговият учител Пенев просто нямаше какво повече да направи, за да вкара нашия тим в списъка на участниците. Въпреки това не смятам, че има причина за притеснение - Еlectronic Arts наскоро обявиха, че малко преди началото на шампионата ще пуснат негов гейм еквивалент. Вече стана традиция всяка година да виждаме по 2 заглавия на футболна тематика, разработени от ЕА. 2008-ма няма да е изключение. След като изиграем и преживеем страстите около европейското, ще почакаме съвсем малко и ще се появи FIFA 09. Не знам дали подобни темпове на издаване са удачни - това най-добре го знаят маркетинговите директори на ЕА, а аз съм просто потребител...

Какво ново?

Естествено, няма да се изненадам изобщо, когато хиляди гърла надигнат глас, оплаквайки се как "та'а игра вече ми писна", "тия само едно и също пускат, само малко графиката променят", "само ми взимат парите". Винаги е било така. От 1994 година следя серията, а от 1996 играя активно и отговорно и тържествено мога да ви кажа, че всяка година има повече оплакващи се, отколкото доволни. Каквото и да си говорим обаче, нещата стоят така - футболът си е футбол и геймплеят на подобна може да бъде резюмиран в шутове, пасове, тичане с топката, тичане без топката, вратар и още няколко компонента.

Поради тази причина не очаквайте от ЕА нещо революционно -

футбол с гюле или в безтегловност няма да има


UEFA Euro 2008 ще се придържа към сценария на европейското първенство, като авторите категорично подчертават, че акцентът този път падне върху емоциите и тръпката от преминаването напред в следващите фази от турнира. Специален режим на игра, наречен Captain Your Country, ще ви позволява да влезете в ролята на капитан на национален отбор и да поведете тима към победа (нещо като Be A Pro).

Нещо уникално, което не сме виждали досега, ще бъде системата за динамична смяна на тактиката. По време на игра, само с натискането на един бутон, ще можете да смените подредбата на футболистите и така да заемете по-изгодна позиция. Ще има значение дали играете срещу по-слаб или по-силен от вашия отбор. Ще забележите, че желанието и мотивацията за победа ще е много по-голямо, ако сте от страната на по-неподготвения тим. Главният геймдизайнер на проекта споделя в едно интервю, че специално внимание ще бъде отделено на сблъсъците за топка. По неговите думи, вече ще се налага да се борите за идващото към вас кожено кълбо и ще имате много по-голям контрол над играча, опитващ се да се добере до него.

Интересен нов момент, който лично аз нямам търпение да видя, ще е

радостта след гол

Авторите твърдят, че вече ще можете сами да контролирате играча си след попадение и да определяте движенията му, които са израз на "радост". Дали ще се метнете в прегръдките на съотборниците си или ще се хвърлите на тревата, ще зависи само от вас, а не от предварително написани сценарии.

В графично отношение дизайнерите уверяват, че това ще е най-реалистичната игра от серията. Аз лично не се съмнявам в истинността, що се отнася до версиите за PS3 и XBOX360, но нека почакаме и видим какво ще се случи на екраните на РС-то. ЕА обявиха, че са се трудили доста върху публиката и тревата, като тази година за първи път ще можем да видим триизмерна агитка... или поне в конзолните версии на играта. Много се говори и за новата физическа система на топката, която ще се променя при различни метеорологични условия. Може да очакваме вятър, дъжд, жега и други странични фактори, които да променят начина, по който кълбото се движи по терена, дриблира и лети.

UEFA Euro 2008 трябва да се появи към края на април или началото на май. Ще излезе за Xbox 360, PlayStation3, PlayStation2, PSP и PC. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
UEFA Euro 2008

Ревю:
UEFA Euro 2008 е добра занимавка, с която можете да упражнявате новата система за изстрели, защото всяка следваща FIFA би трябвало да използва именно нея.

ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
UEFA Euro 2008
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Need for Speed: The Run 44
Colin McRae: DiRT 2 44
Split/Second 38
FIFA 13 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Blur 31