facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction
Ревю | 02.05.2010 | автор: Иво Цеков


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
69.95 лв
купи играта »

плюсове

Сам Фишър се завръща!

Невероятна атмосфера и звук

Две интересни геймплей нововъведения

Ко-оп и мултиплейър режими

минуси

Прекалено лесна

Може да не допадне на старите фенове

Да държиш в ръцете си копие от Tom Clancy ‘s Splinter Cell: Conviction е като да държиш археологически артефакт. Откакто бе обявена преди малко повече от три години, играта сякаш премина през всички кръгове на Ада – от тотално преправяне на геймплея, до реална опасност от прекратяване на РС версията. В крайна сметка силите на Доброто възтържествуваха и Conviction най-сетне се появи. Струваше ли си чакането и ще посрещнем ли Сам Фишър с почести? Ооооо, да!

Отмъщението няма давност

Събитията в Conviction представят стария ни познайник в съвсем различна светлина. Предаден от някогашните си началници и лишен от единствената си дъщеря, Сам напуска елитното подразделение Third Echelon и потъва в сенките. Но едно телефонно обаждане от старата си приятелка и партньорка Анна Гримсдотир ще го накара отново да излезе на бял свят и да си припомни най-смъртоносните си умения. Причината – дъщеря му Сара може би все още е жива!

Всъщност историята е разказана предимно от друг боен другар на Сам – Виктор Кост – който си припомня случки от миналото и проследява пътя на отмъщението, по който Фишър е поел. А той не е никак лек и нашият герой изстрадва всяка една крачка от него. Сам винаги е бил трагичен герой и не веднъж в поредицата си е задавал фундаментални въпроси, но в Conviction той е готов да излее цялата си стихийна мъка. В това отношение образът му донякъде прилича на друг любим герой, Макс Пейн.

Нещо старо, нещо ново

Игрите от поредицата Splinter Cell по традиция се основаваха преди всичко на характерния стелт геймплей, при който предпазливостта и търпението водят до по-добри резултати, отколкото екшъна и открития бой. Ето защо когато малко преди излизането на Conviction стана ясно, че играта ще набляга именно на екшъна, повечето стари фенове на серията изразиха опасения, че това само може да развали предстоящата игра. Сега, когато вече разполагаме с нея, можем смело да кажем, че това не е така – Conviction действително може да разочарова част от старите хардкор геймъри, но със сигурност ще спечели и много нови фенове.

Няма съмнение, че екшън елементът в играта е много по-застъпен, отколкото в предните части. Такава характерна дейност като скриването на телата на елиминираните врагове например вече не съществува. Има и много ситуации, в които може да си проправите път напред със стрелба, използвайки богатия инвентар от оръжия. Не трябва да забравяме и атмосферата, в която се развива историята. Като част от Third Echelon Сам бе длъжен да се подчинява на политиката на агенцията; като самотен вълк, тръгнал по следите на своята плячка, той е свободен сам да подбира методите си. Преди откриването на Сам от враговете почти автоматично означаваше край на мисията, докато сега това е сигнал за предстояща престрелка. Всичко това обаче не разваля играта, а просто я обогатява (изключение е може би мисията в Ирак, която включва 0 процента стелт и 100 процента екшън от трето лице, при това не особено качествен).

Традиционният стелт елемент е застъпен преди всичко в системата за прикриване. Героят ви е в състояние да се укрие зад почти всяка по-обемна повърхност, където на спокойствие да планира следващия си ход. Оттам може веднага да се насочите към друго намиращо се наблизо укритие, стига до него да се появи съответния обозначителен маркер. Системата за прикритие изисква малко време, за да свикнете с нея, но когато веднъж го направите, може свободно и незабелязано да се придвижвате в най-различни помещения и пространства. Когато сте извън погледа на враговете, визията на играта се променя ефектно, като цялата картина става черно-бяла, с изключение на противниците и някои предмети от заобикалящата ви среда, които може да използвате.

Такива предмети са пожарогасители, експлозиви или пък гигантски полилеи, който може да съборите върху враговете си с един изстрел. Околната среда може да се използва и при сцените, когато се налага да разпитате някого. За целта само доближете жертвата си до някой по-масивен предмет и натиснете С, за да видите как Сам прилага на практика законите на грубата сила. За съжаление, както въпросните помощни предмети, така и разпитите са относително редки и са по-скоро екстра, отколкото сериозна част от геймплея.

Триковете на занаята

Въпреки екшън елемента, Сам не е Терминатор и е не по-малко уязвим от своите врагове. За да подобрят шансовете му за оцеляване, Ubisoft Montreal са създали две напълно нови функции - Mark and Execute и Last Known Position.

Mark and Execute позволява да маркирате определен брой врагове – точната бройка зависи от оръжието, което използвате и ъпгрейдите му – и да ги премахнете с поредица от точни изстрели. За да се възползвате от това умение, е необходимо, първо, да елиминирате някой враг с голи ръце. След това маркирате жертвите си с Q, така че над тях да се появи малък червен символ. С натискането на Е Сам изважда пистолета си и ги убива със светкавични движения. При правилно използване, това умение ви дава истинско предимство, особено при ситуации, в които ви предстои конфронтация с повече врагове.

Другото нововъведение е Last Known Position – всеки път, когато някой противник види Сам, на въпросното място се появява леко призрачен силует. За враговете това e сигнал да се насочат натам, а за вас е време да се махнете. Използвайки тази функция, може да залъжете противниците си, след което да ги заобиколите отстрани. При екшън сцените това е безполезно, но върши важна работа, когато искате да бъдете незабелязани.

Накрая трябва да обърнете внимание и на т.нар. PEC Challenges, които са разделени на три групи. Prepare and Execute включва нападателни постижения, Vanish дава точки за стелт и отбрана, а задачите в Splinter Cell са уникални и могат да се изпълнят само по веднъж. Така спечелените точки могат да се използват за различни ъпгрейди по оръжията и екипировката на Сам, които се пренасят във всички режими на игра.

Атмосферата е страхотна

Всяка игра, която разчита на историята си, за да грабне вниманието на геймърите, се нуждае от атмосфера и тук Conviction се справя блестящо. Ефектното изписване на следващата задача върху предмети от заобикалящата ви среда и различните спомени от миналото на Сам, които сякаш се прожектират върху стените, докато се движите, са впечатляващи и допринасят за потопяването в тъжната история.

Не по-малко добро е озвучението, където ветеранът-актьор Майкъл Айрънсайд отново се справя отлично с озвучаването на Сам, я саундтракът също е много добър. Чисто визуално Conviction изглежда много добре, без да е върха. Играта върви на енджина LEAD, които екипът на Ubisoft Montreal създава на базата на Unreal 2.5.

Намерете си приятел

Splinter Cell: Conviction е обидно кратка – на нормална трудност (а по-надолу изобщо няма смисъл да слизате, защото играта става прекалено лесна) тя може да се изиграе за не повече от шест часа. За щастие авторите са предвидили достатъчно други занимавки, за да ви задържат пред монитора дълго, след като сте видели края на приключенията на Сам.

Най-напред може да се възползвате от ко-оп режима, който ви поставя в ролята на тайните агенти Арчър от Third Echelon и Кестрел от руската Ворон. Историята в този режим предшества събитията в самата игра и ако желаете, може да я изиграете първо – четирите мисии ще ви отнемат около два часа.

В онлайн мултиплейъра ви очакват още три режима – Hunter Last Stand и Face-Off. При Hunter задачата е максимално проста и включва елиминирането на всички врагове, които ще срещнете по пътя си. Играта се развива в нивата от ко-оп режима плюс още няколко специално създадени карти. Както подсказва името, в Last Stand ще се изправите, заедно с партньора си, срещу вълни от врагове, като целта е да не допуснете да бъдат унищожени ЕМР бойните глави, които пазите. Face-Off пък е единственият режим, в който реално ще се изправите срещу опонент от плът и кръв. Тази оригинална игра ви противопоставя срещу компютърни врагове, както и срещу дебнещ човешки противник.

Независимо от избора си, при всички положения е добре да си намерите приятел, с когото да се забавлявате в ко-оп и онлайн режимите. Причината е, че в противен случай ще трябва да разчитате на matchmaking системата на Ubisoft, която не изглежда особено ефективна. Освен това така често оставате на милостта на невидимия ви партньор, който има гадния навик да излиза от играта, когато му скимне. Друг недостатък е липсата на каквато и да било вградена програма за комуникация, така че задължително ще трябва да разчитате на външен софтуер.

Tom Clancy’s Splinter Cell: Conviction е игра, която измина дълъг и трънлив път, докато види бял свят. Безспорно някои елементи от нея можеха да бъдат по-добре изпипани, но наистина е грехота да се хващаме за тях, когато под повърхността се намира един отличен продукт!  


Втори поглед

Много хора категорично биха заявили, че серията Splinter Cell не се нуждае от промяна. Признавам си, не можах да понеса всичките предходни игри. Бяха изпипани, но страдаха от антични механики, които с времето се превърнаха в банални. Опциите, предоставени на играча в Conviction, отварят врати към много по-лесни и забавни начини да се правиш на мечтания от детска възраст гъзарски агент. Казвам го така, защото точно това е чувството по време на игра.

Изглежда, че създателите най-сетне са изиграли отново старите си творения, в резултат от което са си казали: ''Абе, пич, тук нещо сме сгафили''. Навярно липсата на алтернативни избори за премахване на противници е само една причина. Поглеждайки отново, историята като цяло също беше представена по архаичен начин. За щастие бе намерено отлично решение и за това. Чрез вграждането й в околната среда, се получава ефект, който помага на играещия да се концентрира върху неговите мисии и/или задачи. Наличието на, нека кажем, ''по-непосредствени'' начини за разпитване на лошите също спомага за атмосферата.

Новостите не спират до там - сериозни усилия са били насочени и към мултиплейър режимите. Концентрацията върху работа в екип е доста голяма, защото съществува само един режим за игра срещу човешки противник. Във всички останали целта е общият труд да донесе победата. Освен тези отделни отборни действия, има и уникална кооперативна кампания, действайки като прикуел на основната история, коята следва операциите на двама агенти от отделни организации.

По отношение на презентацията има какво да се желае. Личи си, че енджинът е остарял. За жалост грозни текстури и необясними падания на кадрите са факт, без значение с каква машината разполагате. Въпреки това се срещат и някои добре реализирани ефекти, като например промяната от цветно към черно-бяло в тъмни помещения. Звукът е също на ниво, с добър саундтрак и озвучение на персонажите.

Хардкор-феновете на поредицата ще отпишат Splinter Cell: Conviction като слаба и затъпяла в сравнение с братята си. Истината е, че тя успява да модернизира стелт жанра като успешно го комбинира със този на екшъна от трето лице. Има си своите проблеми, но е правилната стъпка за бъдещите игри от този тип.

Оценка: 5 от 6

Григор Топалов

 
системни изисквания
OS: Win XP/Vista/7; CPU: Core 2 Duo или Athlon X2 64, 2 GB RAM; Video: GeForce 8800 GS или ATI 4670
напиши коментар
 

28 мнения
профил »
MyGaMeS каза на 03.05.2010, 18:34 ?. :

игра с добра графика и нищо повече

297 мнения
профил »
Hurricane922 каза на 03.05.2010, 18:42 ?. :

Мен страшно ми допаднаха разпитите в играта,постарали са се

179 мнения
профил »
TheManiac каза на 03.05.2010, 18:45 ?. :

Според мен играта беше доста добра,но за жалост прекалено кратка.

143 мнения
профил »
viviboy каза на 03.05.2010, 19:00 ?. :

Възпитан съм да уважавам труда на хората и си мисля, че това е в голям плюс на играта, но все пак си беше едно добро, и поне за мен неочаквано продължение. Че са кривнали по малко по-друга пътека, така е, либсва хард кор стелта поне за мен, макар и да срешнах трудности при изпълняването на някои от ачиивментите (на Realistic), в по-голяма част от играта просто стрелях. Никога няма да забравя колко съм обикалял само и само да убия противника с голи ръце.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 04.05.2010, 03:19 ?. :
Редактиран на 04.05.2010, 03:20 ?.

Стелта е любимия ми жанр и променената нагласа в тази игра все мак ми допадна. Сългасен съм с всичко казано в ревюто! Продължението си струва. Мисля, че след Chaos Theory нещата бяха толкова перфектно изпипани, че вече няма какво повече да се желае от стелта, който Фишър ни показа. Радвам се да го видя в друга светлина, като промъкването никак не е забравено. Дори напротив.
Ако Сам трябва да изглежда брутален, то поне един нож не би бил излишен тук, странно защо не са сложили. Убийствата биха били много по бързи с бутона за ръкопашен бой.
И все пак Фишър ми се вижда променен, по - слаб, не е лоша новата визия, но все едно играя с друг герой. Мисията в Ирак е чудесно попадение, но можеше да е малко по разнообразна.

707 мнения
профил »
sturba каза на 04.05.2010, 04:41 ?. :

Трябваше да запазят само една част от старите.Управлението на Сам.Тук е доста калпаво поне според мен.Къде къде по-добро е на старите.

247 мнения
профил »
TheStudge каза на 04.05.2010, 05:00 ?. :

Аз не съм фен на поредицата но Conviction ми допадна много :) специално в мултиплеър :)

24 мнения
профил »
PCgamer_94 каза на 04.05.2010, 05:15 ?. :

играта за мен е супер ;)
след ксто довърша single player ще почвам да къртя на multi' то :Д

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 04.05.2010, 06:38 ?. :
Редактиран на 04.05.2010, 06:40 ?.

Това не е splinter cell.
Нищо в тая игра не е както трябва да бъде.
Старите версий на играта се използваха за Benchmark на видео карти, даже и графиката тук не е на нивото на старите.
PS . Лично мнение: Играта явно е направена не за фенове на поредицата ами точно обратното хора който само са я виждали .

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 04.05.2010, 07:46 ?. :
Редактиран на 04.05.2010, 07:46 ?.

"минуси

Прекалено лесна

Може да не допадне на старите фенове"

Точно от това се страхувах. Но нека не драматизираме чак толкова. Интересува ме как стои въпроса с новата защита? Още ли има постоянни проблеми със сървърите както при Сайлънт Хънтър? Честно! Заслужават ли си 70те лева? И ако наистина не се харесва на старите фенове, какво тогава ще ме накара да я купя?

П.П. Добра статия, и внимавайте със спойлърите =)

31 мнения
профил »
cantona87 каза на 04.05.2010, 08:15 ?. :

Ами да ти кажа аз откакто получих копието си в събота и я инсталирах нямам никакви проблеми със сървърите и до този момент не ме е хвърлило нито веднъж.Парите определено си струват...поне мен не ме е яд,че дадох 63 лв за преордер :)

240 мнения
профил »
cobra11ben каза на 04.05.2010, 08:36 ?. :

VK_ защитата е кракната от Скидроу. Играта можеш да си я свалиш от замунда има и мултиплейър крак с който да играете с приятели :).
Но ако искаш да си я купиш - играта си е хубава, но е много кратка и не знам дали ще ти хареса.

28 мнения
профил »
MyGaMeS каза на 04.05.2010, 10:35 ?. :

Немога да разбера тия от уби защо дават толкова много пари в правенето на подобен тип защити , които просто пречат и дразнят легалните потребители и това постоянно да имаш връзка с интернет за да играеш на single player игра по-скоро ги отблъсква от това да си закупят играта .Има много хора които имат проблеми с интернет-а като временни (или продължителни) прекъсвания и това в 80% от случаите не е по тяхна вина , а на доставчика. Факт е , че кракнатите версий на Ассассинс Креед 2 и тази се играят и без интернет и по този начин избора на кое да се играе легалното или кракнатото доста се улеснява. Но това за съжаление може и да се окаже знак за бъдещето на PC-гейминга , дали то няма да изчезне в следващите 5-6 години и всички хитови заглавия да се виждат само за конзоли? Дали пиратството и безсилието на компаниите да защитят собственият си продукт няма да ги отблъскне окончателно от издаването на хитови заглавия за PC?

42 мнения
профил »
TryAnal каза на 04.05.2010, 10:54 ?. :

Аз мн искам да си я взема заради кооп-а и мултито, ама нямам приятел които да я играя :( в коопа има мн от старата пореца на играта, заслужава си!34 мнения
профил »
Napster каза на 04.05.2010, 12:45 ?. :

При положение че в миналите части целта беше дори противниците да не разберат че сте били там, а не да убиете враговете, как така тази част е добро развитие на Стелт жанра? Стелт означава промъкване, дебнене, изкуството да се движиш незабелязан. В Conviction стелта се ограничава до там да си изберете позиция за атака. Взимате рандом пушкало и ги избивате. Изключително глупаво е хрумването за автоматичното убиване на няколко противника. Ако сте достатъчно добри това можехте да го направите и сами в старите части, но се изискваше изключителна прецизност и бързина. Тук само натискането на един бутон и едно убийство преди това... Би трябвало поне да има баланс като при MGS и избора да е твой - можеш да избиеш всички и пак да си завършиш играта или да минеш цялата игра без никой да убиеш или да те забележат (с изключение на босовете). ConViction е една голяма недосмислица. Стелта липсва, а екшъна дори не е екшън. По мое разбиране жанра трябва да е просто 3rd Person Shooter, а в заглавието да липсва Splinter Cell. Играта е един голям провал, след като за 4+ години разработка от Ubi не можаха да направят и кампания по-голяма от 5 часа на най-високата трудност. Да, прави сте че играта ще довлече много нови фенове и че старите няма да я харесат грам. На масата геймъри им дай някво безмозъчно шуутърче и добра презентация и си готов.

В заключение ще кажа че играта може да е добра от една друга гледна точка, ако не сте пипали старите игри и не знаете за какво става въпрос че да се ядосвате. Предвид тези неща не разбирам високата оценка... но този проблем с оцянаването го има от известно време в това списание. Но това е субективно нещо и не подлежи някакви закони, така че недейте има в предвид забележката ми за конкретния случаи. Години чаках и накрая да остана толкова разочарован :/ Почвам да си мисля че ако бяха оставили предишната версия на играта щях да съм по-доволен от сега.

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 04.05.2010, 13:14 ?. :

ОК. Личи си, че си я играл. Искам да ми кажеш струва ли си парите, само това =)

291 мнения
профил »
bushido каза на 04.05.2010, 14:06 ?. :

"Почвам да си мисля че ако бяха оставили предишната версия на играта щях да съм по-доволен от сега."

По-добре екшън и автоматично убиване, отколкото дъртак с вид на клошар, който мята столове и касови апарати (както беше замислено в първоначалната версия). Аз също съм почитател на стелта, играл съм всичките SC и въпреки това ми хареса.
Що се отнася до Splinter Cell марката, преди години Уби откупиха правата от Кланси, така че могат да си правят каквото искат. Друг е въпросът дали е добре.

192 мнения
профил »
toptony каза на 04.05.2010, 15:49 ?. :

Napster човече не бих могъл да напиша по точен коментар за играта. :)
Да се надяваме че след 5 години няма да видим още по голяма комерсиална простотия с геймплей колкото 2 филма....

22 мнения
профил »
rraziel каза на 04.05.2010, 13:31 ?. :

Тази статия ме кара да изтръпвам!

Луд фен съм на стелт жанра - изръшкал съм всичките серии на Thief,Hitman и Splinter Cell по няколко пъти и страховете ми се усилват и потвърждават с всяка изминала игра - игрите от този жанр стават все по-лесни, все по-кратки и се набляга на екшъна.

Всеки, който е играл тези игри ще го потвърди, правейки сравнение с първите части :(
Може би е за добро че машината ми е вече слаба и най-вероятно няма да ми тръгне:(
Все пак ще я изиграя ако не сега, то по-късно :)
А дотогава - QUAKE LIVE :)

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 04.05.2010, 15:14 ?. :

Много хубава игра и много хубава статия.Само искам да кажа нещо не тези които ще играят сингъл и мулти.Първо си направете уби акаунт и с него играйте щото ако играете със скидрол и после з вашия сейфовете се трият, а така и оръжия точки п.е.к итн.(Знам го от личен опит

34 мнения
профил »
Napster каза на 04.05.2010, 15:26 ?. :
Редактиран на 04.05.2010, 15:29 ?.

@VK_ всеки сам за себе си решава, аз просто споделих мнението си. :)
Пробвай демото на Х360 и си прецени сам :)


@bushido хареса ми идеята за сливане с тълпата, това беше адски добро хрумване. Иначе щом го казвам, значи си представи разочарованието ми...

1565 мнения
профил »
n00b каза на 04.05.2010, 18:30 ?. :

Играта нямаше да е лоша, ако един малък детайл не беше абсолютно грешен - името й, скапаното й име! Това не е Splinter Cell, това си е някаква ефектна пуцавица. Да я бяха кръстили по друг начин и щеше да е по-наред, но в момента предпочитам следваща част да няма, ако това е курса, по който са поели.

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 04.05.2010, 18:42 ?. :

Спокойно можеше да се казва Medal of Honor :)

777 мнения
профил »
veluvian каза на 04.05.2010, 21:49 ?. :

Ей... недоволни хора! Очевидно никой не желае нововъведения и иновативност... всички искат само едно и също. След толкова добри четири части, какво повече толкова искат недоволните "хардкор" фенове? Едно и също?

5 мнения
профил »
dante17 каза на 04.05.2010, 22:40 ?. :

Имам много страннем проблем с тази игра.

С gf9500gt съм и modern warfere 2 ми върви перфектно на високи настройки и 1680Х1050 резолюция.

Но splinter cell conviction и на още няколко игри(assassins creed 2 например) положението е трагично. Има насичане и кадрите в секунда са много малко(5-8).

На assassins creed 2 насича и по време на кът сцените дори... А modern warfere 2 върви перфрктно... незнам какво става...

91 мнения
профил »
Mitaka963 каза на 18.05.2012, 07:31 ?. :

Assassin's creed 2 е много зле оптимизирана за PC и затова ти насича.Не е от видео картата.

777 мнения
профил »
veluvian каза на 04.05.2010, 22:48 ?. :

Да, в известно време играта остава неоптимизирана докато излезе пач, това е заради проблем, който със сигурност не е от ничия конфигурация, доста хора се оплакаха.

5 мнения
профил »
dante17 каза на 04.05.2010, 23:02 ?. :

Просто искам да разбера от видео картата ли е, или от нещо друго.
Ако някой има подобна карта, моля да сподели как върви играта.

Ако беше само на тази игра можеше и да приема, че е заради оптимизацията и, но сега разбирам, че и на Down of war 2 сече, а това не е нормално.
Но после пускам отново Modern warfare 2 и всичко е ок...
Може би, просто Modern warfare 2 е ''по-лек'' от Down of war 2!??

31 мнения
профил »
cantona87 каза на 05.05.2010, 08:31 ?. :
Редактиран на 05.05.2010, 09:13 ?.

Dante17 надявам се не си с някои по-стари драйвери.Аз имах същия проблем с моя Radeon HD 4650 1GB но след като си инсталирах последната версия драйвери нещата се оправиха.Играта върви гладко на 1680x1050 :)Картата ми не е NVidia но все пак пробвай.Може и при теб да се получи

297 мнения
профил »
Hurricane922 каза на 06.05.2010, 08:13 ?. :

Моята видео карта е същата..всичко е от драйверите

24 мнения
профил »
PCgamer_94 каза на 05.05.2010, 05:33 ?. :

гласувайте да го качим на 1-во място :D :D

560 мнения
профил »
dogma каза на 05.05.2010, 13:11 ?. :

Не знам, странна ми е играта. Аз лично съм превъртал Pandora Tomorrow и съм играл досат наChaos Theory и трябва да кажа, че Conviction няма почти нищо общо с тях. Което може би не е непременно лошо, аз се кефя на екшъна, но просто не е познатата поредица.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 06.05.2010, 12:26 ?. :
Редактиран на 06.05.2010, 12:27 ?.

Наистина са въведени доста промени в игарта, някои за добро, други..... не толкова. Но ако се замислим, колко от любимите ни заглавия бяха промененени ( последния С&С и 3-та част на Мах Рауne). Просто Ubi а решили да подходят по друг начин към приключенията на Фишър. Ако трябва да съм честен имаше моменти в предишните игри, когато ми писваше от промъкване, но имаше и ситуации в които насладата от перфектното провеждане на мисията беше неописуемо. Единственото, което малко ме разочерова е че Фишър не е така приказлив, както в другите игри.

242 мнения
профил »
HunteR каза на 06.05.2010, 15:21 ?. :

Играта е супер. Вчера я свалих от замунда и днес я врътнах.
Малко къса ми се стори, не можах да разбера и защо на моменти падаха кадрите, но не е болка за умиране.

btw. не съм играл старите версии сигурно за това ме накефи толкова :P

77 мнения
профил »
superHEro каза на 06.05.2010, 19:31 ?. :
Редактиран на 06.05.2010, 19:31 ?.

който изка да играем мулти да ме добави аз се пиша daniMZ

5 мнения
профил »
Y2J_Fozzy каза на 07.05.2010, 16:01 ?. :

Останах със смесени чувства към играта... определено не е това, което очаквах. След тази игра ми се доиграха ИСТИНСКИТЕ Splinter Cell игри (тоест първите 4 части). Искрено се надявам Max Payne 3 и новата Prince of Persia да не се отклоняват от темата на поредицата... Последния Prince of Persia беше тотален провал според мен, но издателите на играта май се усетиха и действието в новата игра от поредицата ще се развива между Sands of Time и Warrior Within. Надявам се така да стане и със следващия Splinter Cell, че това което играх нямаше нищо общо с поредицата освен историята и героя!

92 мнения
профил »
copogame каза на 09.05.2010, 08:04 ?. :

МОГА ЛИ ДА ПОПИТАМ, ЗАЩО PCMANIA ИЗПОЛЗВАТ И ТЕ КРАКНАТИ ИГРИ?

Забелязвам, че винаги като нещо се появи пиратско и хоп - ревю ... пък като го няма - тишина?

35 мнения
профил »
johnyman каза на 09.05.2010, 09:12 ?. :

Кретен.

174 мнения
профил »
ClyNe каза на 09.05.2010, 13:07 ?. :
Редактиран на 09.05.2010, 13:10 ?.

Голям фен съм на поредицата и смея да двърдя че SC:Conviction е най-добрата от всичките.В предишните липсваше динамиката бяха някак си мудни,историята не се разказваше така пряко както във Concition.За стелта , ами има го самоче плюс голяма доза екшън което го прави още по готин.Графиката никак не е лоша ,има много по грозни игри от подобен жанр.CutScene са добри , в предишните части или липсваха или бяха скучни.Sam Fisher е променен което е нормално , все пак вече е по старичък , но за сметка на това са му добавили голяма доза от характера на Jack Bauer което пък от своя страна прави играта така вълнуваща и още повече за феновете на "24".

Congratulations UbiSoft !

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 09.05.2010, 20:52 ?. :

Абе мисля, че беше много лесна и кратка. Щеше да е яко на лесно да е по-аркадна примерно, а на трудно да си е като старата поредица. Така щеше да има за всички.

801 мнения
профил »
Ajax fen каза на 10.05.2010, 06:53 ?. :

Хора искам да попитам ,когато нямам интернет значи ли ,че не мога да играя играта?Питам защото бих си зел оригинала ,но ще съм с лаптоп,а връзката с нет може да не е достъпна винаги.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 10.05.2010, 09:33 ?. :

Да ,ако я играеш оригинал трябва постоянно да си вързан с inet , aко случайно връзката падне чакаш да се възстанови.
Ubisoft RULZ

15 мнения
профил »
maximum strength каза на 10.05.2010, 12:45 ?. :

dosta hubava igra

88 мнения
профил »
Nerozavar каза на 10.05.2010, 13:09 ?. :
Редактиран на 10.05.2010, 14:22 ?.

Мда

92 мнения
профил »
copogame каза на 10.05.2010, 17:25 ?. :

@johnyman - Млади момко, не можа ли по-възпитано да се изкажеш? Май не ... но то всичките тук сте такива. А и бъди сигурен, че е така. PCMANIA не използват лицензиран софтуер ...

35 мнения
профил »
johnyman каза на 10.05.2010, 18:07 ?. :

Добре, моите извинения, но познавам редактор от PC Mania и мога да те уверя че си получават легални копия. Още веднъж, извинения, поради това че смятах като теб, но повярвай, грешиш.

601 мнения
профил »
Seigar -X- каза на 14.05.2010, 15:05 ?. :

"Killing unarmed women seems mighty close to terrorism"
"Shut UP Fisher!"

Mission Failed

^.^

1072 мнения
профил »
BoBiTy666 каза на 19.06.2010, 16:48 ?. :

Stiga STE SE KARALI.PCMANIA POLY4AVAT KOPIA OT PULSAR!!!!!!!!!!!!!!!!

31 мнения
профил »
spas каза на 04.09.2010, 12:31 ?. :

една от най-яките игри на ubisoft

757 мнения
профил »
soti_n каза на 08.11.2010, 14:33 ?. :

Яка игра с неповторима графика. На феновете може да не им хареса, че стелт елемента на места се губи. Има части от играта, където без пуцане не става.

638 мнения
профил »
generalan1 каза на 15.06.2011, 21:56 ?. :

Това тук е добра игра- не е лоша ,но просто не е SC. За тези които казват че предишните части са тъпи и няма екшън- явно са играли само SC1 и са слушали стриктно негъра. В Chaos-а и Double Agent (за мое нещастие не съм го играл) бяха достигнали добро комбо от екшън + стелт. Но това тук е повече екшън и някакси добрата комбинация изчезва .
p.p. И мене ме дразнят мисиете с non-lethal policy ама тъкмо- малко тренинг преди стрелбата с SC-20K
FIFTH FREEDOM FOR EVERYONE

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 30.07.2011, 12:24 ?. :

Играта е маса яка жалко,че е край на поредицата.

17 мнения
профил »
pwyll каза на 29.12.2011, 16:27 ?. :

Deniable Ops е много добро.

10 мнения
профил »
Sam Fisher каза на 14.05.2012, 17:31 ?. :

ti 4uva6 li se be takava igra kato splinter sell conviction e ne nadminata

10 мнения
профил »
Sam Fisher каза на 14.05.2012, 17:29 ?. :

spored men igrata e super pisna mi ot stelt igri a puk i sam fisher e pove4e za ek6un

38 мнения
профил »
Love_Kittens каза на 15.05.2012, 15:50 ?. :

К'ви сте отчаяни... Малко ли са ви новините, че пускате новина за игра, която излезе преди 3 години, ахахах!

261 мнения
профил »
bo6kata каза на 17.05.2012, 08:23 ?. :

ХаХа прав си :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction

Превю:
След забавяне, което опъна нервите и на най-верните фенове на поредицата, Ubisoft показаха впечатляващи подробности около геймплея и една по-мрачна история.

новини:
Почти на всяко Е3 чуваме анонс на нова Tom Clancy и тази година мнозина се надяваха, че това ще бъде ново Splinter Cell заглавие.
Айрънсайд озвучаваше всички Splinter Cell игри от 2002 г. насам с изключение на пусната през 2013 г. Blacklist.
Новото заглавие ще представи Сам Фишър във върхова форма и ще се появи през януари 2013 г. ексклузивно за конзоли. Засега обаче това е само слух.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Tom Clancy’s Splinter Cell: Chaos Theory 1
Tom Clancy’s Splinter Cell: Double Agent 1
Tom Clancy's Splinter Cell
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80