facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Tom Clancy's Ghost Recon: Desert Siege
Ревю | 15.05.2002 | автор: Морган Кроу


оценка:
Производител:
Red Storm Interactive
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Тактически шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

Заглавията на Том Кланси и Red Storm Interactive определено се превърнаха в хитове сред феновете на тактическите шутъри. Дойде обаче и моментът, в който те пуснаха нещо по-достъпно за редовите геймъри от сравнително сложната серия Rainbow Six. Игрите по темата отблъскваха много играчи с досадното определяне на стратегиите преди всяка мисия и затова така и не получиха нужната популярност.

Ghost Recon всъщност е еволюиралият наследник на Rainbow Six. Ако добавя, че това е тактическия шутър за по-масовата публика, мисля че няма да сбъркам. Геймката предлагаше доста добра графика и звук, примесени с лесно усвоим геймплей. Ето че два месеца след излизането му се появява и mission pack, който предлага доволно количество новости.
Историята му е горе-долу следната:

Годината е 2009-та,

а мястото Източна Африка. 60-годишните конфликти в Етиопия се превръщат във проблеми и за малката й съседка Еритрея. Окупирани са едни от най-важните търговски пътища през Червено море, a eлитните части на Американската армия - Ghosts, са изпратени да охраняват водите около Еритрея. В разгара на конфликта Ghost-овете биват отблъснати и са принудени да навлязат във вътрешността на Етиопия, където са въвлечени в една от най-жестоките войни!

Новостите в този mission pack са доста, като за повечето ще разберете едва при отборната игра. Тези, които засягат цялостния геймлей, определено са по-малко, но са достатъчно съществени. AI-то на противниците, а и на вашите съекипници е подобрено, като вече едва ли ще имате повод да негодувате от малоумни изцепки. Всички гадове действат адски интелигентно, правят ви засади, заобикалят ви и т.н.
Съотборниците ви вече не се излагат на противниковия обстрел, а тихичко си кретат зад гърба ви и очакват удобен момент да се активизират интелигентно! По целта си новите осем сингълплеър мисии са подобни на старите. Отново ще ви се наложи да очиствате вражески лагери, прекарвате конвои из опасни местности и т.н. В Desert Siege има нови скинове на враговете, които отново са нарисувани перфектно и доста реалистично. Вече има доста негри, което май е нормално за региона около Етиопия. Терените са пустинни и са нарисувани наистина сполучливо.

Мултиплейърът в играта е коренно изменен. Добавени са

нови типове отборни игри,

като Siege и Domination, които позволяват да пазите или нападате избрани от вас територии. Ако играете мрежова игра, ще имате на разположение 9 нови оръжия. Вече ще можете да поваляте враговете си с полуавтоматичната пушка Bizon, снайпера M98 и страховития автомат M-60.

Според мен Desert Siege е жив пример за това как трябва да се изготвя сполучлив mission pack. Големият брой нови оръжия за мултиплейър, както и новите типове игра, правят от това допълнение доста добра геймка за мрежа. Осемте нови мисии за сингълплей пък са пример за това как трябва да се изготвят допълнителни солови задачи. Те са малко по-дълги и по-трудни от тези в оригиналния Ghost Recon и затова са истинско предизвикателство, особено на последното ниво на сложност.

Горещо препоръчвам този mission pack на всеки фен на тактическите шутъри, а за привържениците на Ghost Recon смятам, че обясненията са излишни. Всеки би могъл да прекара с кеф поне 2-3 часа пред РС-то с тази игра и да се наслади на реализма и доброто й изпълнение. 

 
системни изисквания
Pentium II 400, DirctX 8.0, 128 Mb RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
ArmA 2 10
Zombie Army Trilogy 9
Plants vs Zombies: Garden Warfare - ВИДЕО 8
Hitman 4
Ghost Recon: Advanced Warfighter 2 3
The Division 2 - Update 4 2
Delta Force: Xtreme 2
Tom Clancy’s Rainbow Six: Vegas 2 1
Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield 1
Delta Force 1