facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Toca World Touring Cars
Ревю | 23.12.2000 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Codemasters
Издател:
Codemasters
Жанр:
Състезание
Платформа:
PS4
сайт на играта »

Покрай цялата шумотевица около Colin McRae Rally хората взеха да забравят, че Codemasters имат и друго топ-рали в каталога си – TOCA. Става дума за надпревара с автомобили серийно производство, която има зад гърба си вече близо 30-годишна история. За разлика от предишните две игри от серията, които бяха концентрирани само върху британската част от първенството, новото издание World Touring Cars включва вече писти от цял свят.

При сериозните амбиции, които си поставяше този проект, беше логично и броят на участващите автомобилни марки да се увеличи осезателно. Сред новите попълнения са не само относително непретенциозни модели на Volvo, Peugeot, Vauxhall и Ford, но и такива екзотики като

Dodge Viper, BMW, TVR, Audi TT и дори Lotus

Идеята е проста – стартирате със скромен базов модел, който постепенно трансформирате в истински бензинов звяр, способен да лети със скорости от порядъка на 140 мили в час. В single player режима кандидатите за бъдеща слава трябва се преборят за място в по-сериозните надпревари.
Като начало ви се предлага да избирате между няколко различни екипа.
След това идва ред на пробната първа обиколка, която трябва да преминете в рамките на указаното време, за да ви позволят да се състезавате на национално ниво. След като преминете към определен екип, ще ви бъдат поставени конкретни цели – като например да се включите в челната тройка в пет от общо шестте състезания на кръга, или пък да победите тима на съперника в три поредни състезания.

За представянето си на всяка писта ще получавате определен брой точки, като идеята е да съберете достатъчно, за да бъдете допуснати до международни състезания. Истинското удоволствие във всичко това идва не на последно място и от факта, че можете сами да изберете как точно да достигнете до международно ниво – като американец, като германец и т.н. Това означава преди всичко различен набор от писти и коли.
Като почти всички PSX-ралита и TOCA World Touring Cars включва

мултиплейър на разделен екран

В този режим можете да се състезавате едновременно с реален съперник и с няколко управлявани от играта коли, което е сравнително рядко за PlayStation. Има и още по-добра новина – дори на разделен екран играта върви доста гладко, без детайлите на автомобилите и терена да намаляват забележимо.

Две думи и за изкуствения интелект на противниците, защото в подобни игри той определено е от ключово значение. В TOCA World Touring Cars “симулираните” коли се движат невероятно агресивно и непрекъснато ви притискат. Те де-бнат за най-малката грешка и ако не внимавате, ви оставят да им дишате праха. Не си спомням за друго PlayStation рали, в което да ми се е налагало толкова често да използвам камерата за обратно виждане.

В управлението на играта също е направен качествен скок. Ако сте играли поне една от двете предишни игри, сигурно помните пируетите, които колите правеха при всяко по-рязко настъпване на спирачката. В TOCA World Touring от тази издънка няма и помен. Автомобилите се управляват адски удобно без това да вреди на реализма на играта. Освен това всяка от различните коли наистина оставя усещането за уникално поведение на пистата, което пък ви дава допълнителен стимул да “отворите” възможно по-бързо максимален брой коли, просто за да ги усетите в ръцете си.

Казано с две думи – TOCA World Touring Cars е достоен съперник на най-добрите симулатори за PlaySta-tion. Очакват ви богат набор от писти, интересни коли, реалистично управление и детайлна графика и не на последно място – заразителен и оригинално замислен геймплей. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Forza Horizon 2 -PC MANIA 2.0. 19
Need for Speed 6
MTX: Mototrax
R Racing Evolution
Burnout 3
Ridge Racer V
Pure (PS3 X360)
Harley Davidson Motorcycles: Race to the Rall
ATV Offroad Fury 4
TOCA Race Driver