facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Walking Dead Season 2: Episode 2
Ревю | 04.03.2014 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Telltale Games
Издател:
Telltale Games
Жанр:
Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

реален резултат от взети решения

интересни нотки на социално напрежение

важно събитие в края поставя основи за развитие на историята

минуси

-

Откакто срещна Лий в началото на немъртвата сага, Клементайн мина през безброй препятствия. Тя се промени, порасна и вече има нови спътници. Епизод 1 изпълни ролята на буфер между двата сезона, залагайки повече на старите теми, но сега е време новата история да се разгърне изцяло.

В случай, че вече се чудите какво точно означава това,

ето ви резюмето накратко - това е добре от гледна точка на геймплея и гадничко от емоционална гледна точка. Няма как да разкажем прекалено подборно за това без да развалим поне част от удоволствието при първото изиграване, но Telltale отново са заложили на тънки психологически моменти и те не престават да ни влияят.

Още от началото на A House Divided ще видите реалния и непосредствен резултат от взети решения като се започне от това кого сте избрали да последвате в All that Remains. Това безспорно е добре, защото следвайки поредицата понякога е възможно историята да измести значително реалния геймплей, но сега наистина получавате усещането, че решенията ви имат значение.

Накратко казано, сега започвате да опознавате новите персонажи по начина,

по който се запознахте с тези от първия сезон. Освен това някои герои, които изглеждат прекалено еднотипни сега придобиват повече нюанси. В All that Remains Клем беше нещо като аутсайдер, но сега започва да се доказва в очите на хората около нея и дори да създава нови приятели. На свой ред онези, които успеете да предразположите, започват да ви се доверяват, да правят нови разкрития и да отварят различни сюжетни нишки в историята.

Особено интересна е Сара, която е представена като буквално последното зрънце невинност в този брутален свят. Всъщност както сме имали възможност да споменем и в предния епизод, Сара и Клем са доста различни и съпоставянето им предлага интересен ъгъл, който ни кара да се замислим каква би била Клем, ако нещата не се бяха развили по този трагичен начин.

Повечето избори в All that Remains се отнасяха най-вече до Клементайн,

но в A House Divided тя вече е пълноправна част от група и всичко, което решите има отражение върху останалите. В този контекст социалното общуване е доста интересно - някои от споровете са свързани с дребни разногласия, но други са по-сериозни. Отново по темата за причинно-следствената връзка, новият епизод не само предлага повече избори, но и демонстрира следствия от взети преди решения, включително и в DLC пакета 400 Days. Всичко това става на фона на постоянно променяща се среда, което допълнително подсилва динамиката на историята.

Както може да предположите, към края на епизода има и една сериозна завръзка, която по пътя на здравата логика очевидно ще определи до голяма степен как се развиват следващите епизоди. Така A House Divided се очертава като силното истинско начало на новия сезон, от което историята определено имаше нужда. След този епизод вече наистина няма причина да не очаквате с огромен интерес всичко, което Telltale ще ни приготвят по-нататък в сезона. 

 
системни изисквания
OS: Win XP, Vista, 7 или 8; CPU: Core 2 Duo 2GHz или еквивалентен; 3 GB RAM; видео: карта AMD или NVidia card с 512 MB RAM
напиши коментар
 

173 мнения
профил »
Delian каза на 05.03.2014, 15:54 ?. :

Изключително интересен епизод! ^_^

1192 мнения
профил »
Toxic Forever каза на 05.03.2014, 16:04 ?. :

Аз все така отказвам да го играя преди да са излезли всички епизоди.
Даже чак вчера разбрах че се играе с Clementine, wtf.

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 06.03.2014, 08:01 ?. :

Един път и аз да се съглася с теб. То се е видяло, че освен целия Епизод 2 ще трябва да се преиграе и DLC-то на първата игра. Там някаква каша ми стана пък явно ще има значение занапред...

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 05.03.2014, 18:48 ?. :

Това въобще игра ли е?

47 мнения
профил »
ProfessionalSpammer каза на 05.03.2014, 19:02 ?. :

Ти въобще човек ли си?

217 мнения
профил »
Путкоебач3000 каза на 05.03.2014, 19:04 ?. :

Игра е...

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 06.03.2014, 08:02 ?. :

Е не точно игра, води се интерактивна история, но все пак има гейм моменти като оставим настрана вземането на бърз избор в решенията и диалозите. Не е точно игра в пълния смисъл на думата. :)

5 мнения
профил »
masturbatora каза на 06.03.2014, 14:23 ?. :

celiq sezonli shte e s tova lape

10 мнения
профил »
mustkill каза на 23.03.2014, 17:52 ?. :

незнам защо ама като погледна името ти и въпроса нещо ме притеснява

8 мнения
профил »
mdedse каза на 07.03.2014, 07:07 ?. :

Moon_Burn
Прав си. Единсвено това не ми харесва във втория сезон. То реално почти никаква разлика няма ако го гледам в тубата епизода или "играя". Първата имаше далеч повече интеракция от страна на играча. Тука 90% кътсцени и кликане на отговор.

217 мнения
профил »
Путкоебач3000 каза на 07.03.2014, 07:56 ?. :

Вярно ама геймплея в първата ми се видя леко тромав

951 мнения
профил »
Moon_Burn каза на 07.03.2014, 14:33 ?. :

@mdedse
Засега изиграх само първия епизод от втори сезон и не съм много сигурен, но като че ли са малко на кантар нещата. В новия сезон ми се струва, че има повече "празни" интеракции, цъкаш, ама нищо интересно не научаваш, просто да има спам на екрана да си мислиш, че играеш. :D До голяма степен съм съгласен с теб. Може пък нататък да засилят екшъна, във всеки случай новите механики и мини- игри са готинко направени та ако не друго това произведение си заслужава и ще предложи доволно количество забавление, мисля, че си струва покупката. :)
П. П. Сетих се, че това, което наистина ме дразни е колко много по- кратки са епизодите в сравнение с първи сезон... :/
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Walking Dead Season 2: Episode 2

Ревю:
All That Remains по-скоро прилича на епилог на първия сезон, но въпреки това в него личи достатъчно потенциал за ново вълнуващо пътуване в света на Telltale.

новини:
Ако се чудите кои са предстоящите заглавия в следващите дни и за кои платформи ще излязат, тук сте дошли на правилното място.
Според шефа на Telltale Кевин Брунър, в момента екипът работи по това как да обедини различните избори, направени при края на втората част.
Самото студио не смее да се ангажира с по-конкретна информация, тъй като е достатъчно заето с други проекти.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Assassin's Creed III 80
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
Thief 56
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Call of Juarez: Bound in Blood 48