facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Walking Dead Episode 2 - Starved for Help
Ревю | 01.07.2012 | автор: Владимир Тодоров


Производител:
Telltale Games
Издател:
Telltale Games
Жанр:
Сървайвъл хорър, Приключение
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Уникална история

Страхотен геймплей, в който изграждането на взаимоотношения, взимането на важни морални решения и оцеляването се преплитат по неповторим начин

Може да го превъртите за два часа, но предвид структурата на играта, нищо не ви пречи да започнете отначало и да видите какво ще стане, ако вземете различно решение.

Качествено озвучаване

Много добра атмосфера

минуси

Играта все още замръзва на моменти

Синхронизацията между устни и говор понякога се разминава

Понякога хората са по-страшни и от чудовищата - тези думи могат най-простичко да опишат епизод 2 на сървайвъл хорър приключението The Walking Dead. И ако си мислите, че предният е опънал нервите ви докрай и е поставил моралните ви стойности на кантар, почакайте да видите какви ви очаква в сегашния.

Starved for Help отново ще ви повери управлението на Лий, който заедно с Клементайн и шепата им оцелели спътници се борят за всеки миг от своя живот. Три месеца са изминали от последния път, когато ги видяхме. Сега те са се окупирали около местен хотел. Вътрешните кавги и постоянно прииждащите зомбита обаче са най-малкият им проблем. Провизиите им са на изчерпване, а всякакви опити да уловят някакъв дивеч се увенчани с неуспех. Трябва да се намери някакво решение, и то бързо. И тогава групата на Лий се натъква на още оцелели, които са готови да разменят храна за гориво...

Най-накрая имаме възможност да видим и как действията

ни в първи епизод ще се пренесат във втори. Да, The Walking Dead е игра, в която решенията имат последствия, някои от които фатални за останалите. Тук може да изречете дадена реплика само веднъж, няма връщане назад. За някои дори разполагате с няколко секунди време (повече подробности за геймплей механиката на играта и епизод 1, може да прочетете тук).

Няма защо да ви лъжа, епизод 2 започва ударно. Очаква ви една от най-бруталните сцени, която съм виждал във видео игра наскоро (стига да решите да я изиграете така) и вие ще сте в нейния център. Тайни няма да издавам, за да не разваля удоволствието на онези от вас, които тепърва се канят да го изиграят (убеден съм, че верните фенове на комикса и сериала вече са изиграли Starved for Help и очакват епизод 3 с нетърпение). Само ще вметна, че финалната сцена от „Убийствен пъзел", в която един от героите си отряза крака с трион, изглежда като рязане на парче шпеков салам в сравнение с това.

Ако очаквате да избивате орди от зомбита, ще останете разочаровани

Такива, разбира се, ще ви изкарват акъла под път и над път. Това, което прави Starved for Help по-различен от предния епизод и въобще - от масата игри на пазара, е, че ви кара да взимате изключително трудни морални решения. Още в самото начало ще трябва да разпределите дневните дажби храна, които, разбира се, няма да стигнат за всички. Кой ще хапне и малкото, което е останало, и кой ще гладува? Изборите, пред които ще ви изправи, ще ви позволят да оформите своя герой като хладнокръвен тип, готов на всичко, за да оцелее. Разбира се, има и друг вариант - може да се опитате и да запазите и малкото човещинка, която живее все още у вас. Но дали ще успеете? Някои от хората, които ще срещнете по пътя си, не са. В много отношения те са по-страшни и от зомбитата - и именно в това се крие и успехът на втория епизод, който вместо да разчита на кръвопролития в промишлени количества, решава да ни покаже колко зловеща може да бъде безчовечността.

Въобще, в Starved for Help ви очакват не една и две изненади,

които просто трябва да видите със собствените си очи. Някои от тях са предсказуеми, други обаче ви удрят истински шамар. Да, техническите недоразумения от първия епизод са все още налице, особено спорадичните замръзвания на екрана. Но дори те не могат да попречат на пълното потапяне в уникалната атмосфера, която Telltale Games са изградили толкова внимателно.

Аз лично нямам търпение да излезе епизод 3. Мога само да се надявам, че няма да чакам отново цели два месеца за него. 

 
системни изисквания
Процесор 2.0 GHz Pentium 4, видео карта ATI или NVidia c 512 MB RAM, 3GB RAM, Win XP Service Pack 3 / Vista / Windows 7
напиши коментар
 

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 02.07.2012, 16:01 ?. :
Редактиран на 02.07.2012, 16:04 ?.

Много, ама много добър! Към края бях с увиснало чене. Дано си запазят тенденцията и следващите епизоди да стават все по-добри. Така трябваше да изглежда сериалът!

116 мнения
профил »
MARiNZ0 каза на 02.07.2012, 18:50 ?. :

+1

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 03.07.2012, 05:38 ?. :

Играта е наистина доста добра, а сега за новият сезон на сериалът се говори, че щял да има 16 епизода.

139 мнения
профил »
davion100 каза на 10.07.2012, 10:34 ?. :

Ооо дано да има повече епизоди 3тия сезон, защото не мога да се нагледам :D

598 мнения
профил »
XENOpz каза на 03.07.2012, 09:02 ?. :

За минусите мога да кажа нещо:

- Не ми е замръзвала нито веднъж. А съм с доста старичък лаптоп (Acer Aspire 6920G) с 9500М.
- Не ми се е десинхронизирала картина/звук нито веднъж (дори след alt+tab).

139 мнения
профил »
davion100 каза на 10.07.2012, 10:35 ?. :

И при мен...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The Walking Dead Episode 2 - Starved for Help

новини:
Telltale Games потвърдиха, че Starved for Help - вторият епизод на тяхната сървайвъл хорър приключенска игра - ще бъде достъпен в петък.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
The Walking Dead 22
The Walking Dead Episode 3 - Long Road Ahead 20
The Walking Dead: Episode 5 - No Time Left 14
The Walking Dead: Ep 4 - Around Every Corner 13
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 2 101
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Metro: Last Light 61
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Metro 2033 44
Don't Starve 32
Resident Evil 5 31
The Walking Dead: Survival Instinct 29
The Walking Dead 22