facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The Hell in Vietnam
Ревю | 02.10.2007 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
City Interactive
Издател:
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Има пуцалка

Не изисква мощен компютър

Виетнамците умират в неестесвени пози

минуси

Много бъгове

Супер повърхностен геймплей

Откровено грозна

City Interactive е немска фирма, която се е заела да разпространи и популяризира играта, наречена The Hell in Vietnam. Чудно ми е каква работа имат немците във Виетнам, но отговорът на този въпрос най-вероятно изобщо не трябва да бъде търсен. По-интересно ще е да се фокусираме върху причините, които могат да накарат някой геймър да заиграе The Hell in Vietnam, също както и мотивите, които се крият зад разработката й.

Нека за секунда се пренесем в ролята на подрастващ германец, който е умрял от скука в малкото градче Хебенсдорф. Да си представим сега как той отива в Берлин и се сблъсква с един куп националности, етноси, религии или с две думи "различни хора". Нормално е един такъв, държан далеч от разнообразията, които предлага живота, младеж да приеме новостите и неяснотите по двусмислен начин. Сега нека приемем, че нашият пич попада в магазин "За едно евро" (не си мислете, че само у нас има такива), който е държан от виетнамски емигрант, предлагащ първокласни, висококачествени стоки на добри цени. Момчето, си купува разни неща оттам и доволен се прибира в Хебенсдорф, където изведнъж открива, че е попаднал на

ужасни боклуци!

Ножовете, които е купил за майка, си не режат, картофобелачката за баба му се чупи още в багажа му, а острилката с манивела, за която толкова време е мечтал, просто не подостря моливите. Е, точно в този момент нашият малък герой от Хебенсдорф се сеща, че в магазина отсреща тъкмо са докарали игра, в която трепете виетнамци. Тя струва точно колкото трите подаръка, донесени от Берлин и за щастие е именно това, от което той има нужда.

Той пуска The Hell in Vietnam, оказва се насред нищото, във влажните джунгли на Манчурия и започва да трепе прииждащите дръпнати човечета. Едни са с каски, други са с шапки, досущ като на продавача в магазина в Берлин, а трети са толкова грозни, че просто плачат за куршум в главата (хедшоти в The Hell in Vietnam има!). Мда-а, ако нашият герой имаше повечко средства, щеше да е виждал вече Battlefield Vietnam, както и други добре направени шутъри, посветени на азиатците. Но, уви, за 3 евро, по-добра игра няма. Няма и да има.

Ако трябва да оценявам The Hell in Vietnam според цената й и амбициите на авторите й, то мога да кажа, че тя е сносна. Върви на стари машини, няма високи изисквания и след като ви убият не трябва да започвате нивото отначало. Но ако ще я я сравняваме с други шутъри в бранша, то тя определено не става.

Пълна е с бъгове

от сорта на подаващи се през стените виетнамци, скрити зад стени врагове, които обаче някакси ви виждат и уцелват и т.н. Звуците, които издават гадовете, са еднообразни и писват, а инвентарът от оръжия се различава само по скиновете (като изключим RPG-то, снайпера и гранатите). Иначе еднжинът на играта е приятен, но става за заглавие от преди 4-5 години. Както вече казах по-горе, The Hell in Vietnam е геймка, подходяща само за държани далеч от цивилизацията хора.

Въпреки че авторите й претендират, че е исторически екшън, аз по-скоро бих я определил като нискобюджетен шутър.
В заключение - не бих я препоръчал на никой. Освен на разочарованите от контактите си с виетнамци, разбира се. 

 
системни изисквания
CPU 1.6 GHz, 512 MB RAM; 128 MB Video (GeForce 4)
напиши коментар
 

142 мнения
профил »
modesty каза на 12.07.2009, 18:52 ?. :

Благодаря за ревюто. Няма да я играя!


11 мнения
профил »
MiLeN_kiLLerNO:1 каза на 14.03.2010, 16:08 ?. :

пробвах играта само защото има виетнам в името си и останах потресен къщите изчезваха, имаше невидими стени и тн. играта става само ако ви е писнало от класическите игри за виетнам

6 мнения
профил »
Marin4o95 каза на 03.09.2010, 08:38 ?. :

Кои са класиките, че се интересувам от игрички за виетнам а засега майче съм само на Батълфийлд и Шелшок!
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58