facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
The First Templar
Ревю | 05.05.2011 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Haemimont Games
Издател:
Kalypso Media
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Добри илюстрации

Впечатляващи на момента гледки

Кооп режим

минуси

Семпла бойна и ролева система

Ужасно озвучение

Смешни анимации

Българска игра на английски

Няма как да не отбележим желанието на Haemimont Games да се заеме с разработката на игра, различна от стратегическия жанр. The First Templar е екшън-приключение от трето лице, което на пръв поглед прилича на кръстоска между Fable и Assassin’s Creed, но е на светлинни години както от едното, така и от другото заглавие…

Играта ще ви пренесе през 13. век и ще ви разкаже историята на двама тамплиери и една благородна дама, обявена за еретик, опитващи се да открият Свещения Граал. Чашата, от която пие Исус Христос по време на Тайната вечеря. По пътя си ще разкриете мистериите, свързани с ордена на тамплиерите и, разбира се, ще изиграете съществена роля в поредната голяма конспирация. Всички сме чували тази история поне 100 път. Защо да не я изиграем за 101? Лошо няма, продължаваме нататък…

Първото нещо, което ще ви направи впечатление


когато стартирате The First Templar, е странно мъглявата първоначална анимация и изключително нескопосаното озвучение. Когато водят диалог помежду си, героите сякаш нямат абсолютно никакво съзнание, че срещу тях стои друг човек. Напротив – рецитират си репликите дървено и изкуствено. В допълнение към това анимациите на персонажите могат да ви заблудят успешно, че насреща ви не стоят тамплиери, а роботи. Синхронът между говора и отварянето на устата е сведен до минимум, което довежда както до комични, така и до доста жалки гледки.

И все пак – да видим как стоят нещата в геймплей отношение. Бойната система на практика е сведена до стандартен и мощен удар, блок и шепа не особено впечатляващи комбота и умения. Нито повече, нито по-малко. Въпреки различните герои (единият е въоръжен с къс меч и щит, другият – с двуръко оръжие, а мацката – с две ками, които мята по противниците си), в един момент играта се превръща в най-обикновено и безсмислено хек-енд-слеш приключение.

Сред плюсовете на The First Templar е наличието на кооп режим


Във всеки един момент към вас може да се присъедини приятел, който да ви помага във вашето приключение. А предвид факта, че играта не разполага със стандартна карта (единствено мини в горния ляв ъгъл) и може да се загубите доста лесно в по-късните етапи от приключение, една глава в повече в никакъв случай не е излишна.

Ако не може да убедите някой да се присъедини към вас (а в това не бива да ви учудва), винаги може да играете играта и с компютърно контролиран спътник, който обаче е почти толкова полезен, колкото и чувал с картофи (особено в битките с босове). Добрата новина е, че може да превключвате от един герой на друг с Tab по всяко време, най-малкото за да се опитате да го махнете от пътя на тичащото срещу него гигантско чудовище.

Системата за ъпгрейди е не по-малко семпла от бойната система

Разпределяте събраните с пот на чело точки в умения, подобряващи здравето ви, даващи ви нови движения и т.н. Едно нещо в играта обаче, което представлява пълна мистерия за мен, са новите брони и оръжия. На практика няма никаква (видима) разлика в ъпгрейдването им. Играта от своя страна ви кара да изпълните всички допълнителни задачи в нивата, за да откриете съответните части. Това обаче ми изглежда крайно ненужно и безсмислено, предвид факта, че може да превъртите The First Templar, използвайки първоначалното снаряжение, с което сте екипирани.

Нямам намерението дори да засягам въпроса с целевата група.

Българска игра на английски език


За пореден, а със сигурност – не и за последен път. Как един разработчик би искал да уважаваме продукта му, като той не уважава факта, че пропуска една съществена част от аудиторията си? Да, знам – издателите определят нещата, няма пазар на игри в България. Дрън-дрън… Чували сме ги и преди тези неща и вероятно бяха актуални преди 5 години. А и никой не може да ме убеди, че е по-трудно да издадеш едно заглавие на родния си език, отколкото на чужд.  The Witcher си има опция за полски език. Защо една българска игра да няма опция и за български?

Но това да е проблемът на The First Templar.  После да не кажете, че не съм ви предупредил. Българска или не, това е игра, с която няма смисъл да си губите времето. 

 
системни изисквания
Intel Core 2 Duo 2.0GHz или Athlon 64 X2 Dual Core 4600+, 1 GB (2 GB за Vista и Win7), видео карта с 256 MB памет, Win XP/Vista/7
напиши коментар
 

55 мнения
профил »
DFL каза на 07.05.2011, 10:41 ?. :

Пълна порнография е тази игра.Не си струва от торент тракер да се тегли, а камо ли да се дават пари за нея.Какво като е българска, не може да кажем на черното бяло ;)

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 07.05.2011, 10:46 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 10:46 ?.

Както филмите са ни жалки така и игрите.Това е като Стъклен дом в света на игрите толко жалко узвочени ужас.Се едно гледам калин врачански с нож опърдява кочаните на темплерите.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 13:27 ?. :

Филмите ни са жалки заради некадърни артисти и сценаристи. Игрите не са ни добри заради липса на средства :( . Ако се бяха вложили много пари в тази игра щеше да разбие повечето от жанра...

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 07.05.2011, 14:25 ?. :

Парите не правят играта, пич. Нито филма. Те просто правят професионално написания сюжет, още по-готин, а некадърно написания, още по-тъп.

380 мнения
профил »
Alaster каза на 07.05.2011, 14:52 ?. :

Жал ми е да виждам такива псевдо критици като вас. Видимо е, че не разбирате нищо от кино така, че ще е по-добре да се придържате към темата и да не се мъчите с много мислене. Не съм нито защитник на българското, нито негов противник, това, че играта е е ниско качество няма нищо общо с факта, че е разработена от българи и има всичко общо с това, че е създадена от безидейни, затормозени от клишета, хора, които изкарват на пазара през 2011 игра, която би изглеждала конкурентна около 6 години назад във времето.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 14:57 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 14:58 ?.

Така е , но най-често някой идеи не се осъществяват точно заради липса на пари и се заменят с по елементарни. Например атаките в играта са 2-3 вида. Ако имаха пари да плащат на разработчиците можеше да направят бойна система със стотици умения.
Графиката на места е доста лоша, ако имаха пари нямаше да е така. Много от нещата в сценария са били спестени точно заради такива дребни детайли. Ако имаха пари щяха да изберат по-добри войс актйори и озвучаване. Ако имаха пари щяха да я анимират по-добре. Ако имаха пари може би щеше да има хиляди красиви локации и места където да може да посетиш. Дори и да имат добър замисал, като нямат пари да го реализират в същинския геймплей просто не става.
Примерно в твоя замисъл за игра предвижда огромен свят и над 20 часа геймплей за да може да се изкаже цялата история. Да , но като нямаш достатъчно средства за да постигнеш тези неща? Трябва да отрежеш сценария да стане 5-6 часа и да е възможно по-линейна, което скапва играта. От друга страна искаш епични сражения, но като нямаш средства се задоволяваш с 2 атаки. Липсата на пари определено може да скапе една игра във всяко отношение.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 07.05.2011, 16:14 ?. :

Meсер tumakabe :
"Както филмите са ни жалки така и игрите"

Посичи ми т.н. жалки филми.100 % си роден след 93.
И бих искал да ми обясниш как игри като Цар, Келтски крале/Картаген и WorldShift (май така беше) са "жалки".

139 мнения
профил »
koomshiqta каза на 08.05.2011, 09:37 ?. :

Относно играта-еми студиото не се е справило,само мога да се надявам следващото заглавие да им е успешно.Относно българската работа в киното и игрите-в игрите сме имали ЯРКИ примери за успешна игра,както SABAKA каза-Tzar:The Burden of the Crown,Cartagen,Worldshift е добра,но мен лично не ми стигаше малко,за да я обикна,както другите 2.Също така имаме много българи из студиата в чужбина,които правят чудеса.Само накратко да кажа-Crysis 2 (там българите бая са помогнали-музиката,дизайна на нивата...).А сега за филмите-не се правя на критик,не съм и сляп.Филмите,които правим през последните 2 години са добри.Изключвам някои З.Л. сериалчета :D,но моите уважения-правим добри филми! :)

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 08.05.2011, 10:10 ?. :
Редактиран на 08.05.2011, 10:12 ?.

Така е българите имат и добри игри, главно в RTS жанра.И тази щеше да е много хубава ако бяха вложени повече пари.Относно филмите , точно в последните години им са най-слаби. От младите актьори няма един, който да може да играе добре, а от старите се намират много рядко. Дори повечето от най-известните ни артисти играят изключително слабо. Като цяло нивото на фимлмите е много слабо. Точно през последните години излезна Мисия Лондон, който беше пълна издънка. Наистина голяма боза. Изгубих час и 45 минути за нищо. Сериалчетата им пък въобще не ги броя за филми. Ако трябва да коменирам...

9 мнения
профил »
topple каза на 02.11.2011, 09:14 ?. :

Това е ебавка с геиминга.Първият гъз, е просто ебан опит да се източат пари.НЕ знам, кои луд ще я играе тая гадост.

233 мнения
профил »
dareas каза на 07.05.2011, 10:55 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 10:58 ?.

Мислех да си я изтегля (разбира се!), но след като гледах няколко геймплея в Тубата се отказах. Дърво е тая игра, а вижте и цената в Steam... 45 евро... Колкото една хубава игра...
Трейлърите лично за мен бяха жалки на моменти - не мога да ми се хареса определена игра, като ми се дава на забавен кадър как се колят един друг и пръска кръв!

174 мнения
профил »
t3h_MaSt3r каза на 07.05.2011, 11:14 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 11:20 ?.

"Всички сме чували тази история поне 100 път. Защо да не я изиграем за 101-ти?" PC mania, FIX YOUR SH*T! Но останалата част от ревюто си е добре. Съгласен съм, че сякаш говоря с андроиди, и че най-големият ми враг са малките камъчета на пътя в които непрестанно се заклещвам, но подкрепям българското по принцип и за това мога да си примижа за малките недостатъци. За българска игра е good, но за игра като цяло е meh...

180 мнения
профил »
asen96 каза на 07.05.2011, 11:20 ?. :

Оф защо българите не почнат да правят игри за psn i xbox live по - доходоносно ще е и съм сигурен , че ще са по-добри .Първо да се натрупат малко пари а после екшън .

473 мнения
профил »
nomadspy каза на 07.05.2011, 11:33 ?. :

Ето ви ревю което си казва всичко

http://www.youtube.com/watch?v=G3u4InX8y8o

223 мнения
профил »
Маце Борко каза на 07.05.2011, 11:42 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 11:44 ?.

Господин Тодоров, интересно ми е - имате ли представа колко струва озвучаването на една игра? Вярно е, че българското би било по-лесно за осъществяване от английското, но последното е задължително, а първото би представлявало допълнителен разход, какъвто, съдейки по ревюто, шотовете и трейлърите, Haemimont определено не могат да си позволят.

473 мнения
профил »
nomadspy каза на 07.05.2011, 11:50 ?. :

Да и за това решават да направят повечко пари като пуснат играта по скъпо и от ME2 че и Brotherhood.Много ми е интересно мисленето на българите.Нека направим боклук и да го продаваме за супер много пари на глупавите американци.

318 мнения
профил »
Владо Тодоров каза на 07.05.2011, 12:03 ?. :

За озвучаването може и да си прав. Но какво пречи да сложат интерфейс и субтитри на български? Единствената българска игра (до колкото си спомням), която предлагаше в в премиерния си ден опция да се разцъква и на български, беше Dimensity на Dagger Games.
Да не говорим, че Haemimont има практика по начало да си пише игрите на английски и после да търси преводач (!) на български, което е абсурдно.

147 мнения
профил »
BroO каза на 07.05.2011, 11:51 ?. :

Тез борсуци не научиха как се прави игра .. деа и мизерниците им, само се излагат.

14 мнения
профил »
ljusisk каза на 07.05.2011, 12:36 ?. :

Тамплиерите SUXXX!!! Асасинс дъ бест :P

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 13:17 ?. :

Играта няма нищо общо с Асасин'с Крийд не знам защо навсякъде го има това тъпо сравнение.

"За пореден, а със сигурност – не и за последен път. Как един разработчик би искал да уважаваме продукта му, като той не уважава факта, че пропуска една съществена част от аудиторията си? Да, знам – издателите определят нещата, няма пазар на игри в България. Дрън-дрън… Чували сме ги и преди тези неща и вероятно бяха актуални преди 5 години. А и никой не може да ме убеди, че е по-трудно да издадеш едно заглавие на родния си език, отколкото на чужд. The Witcher си има опция за полски език. Защо една българска игра да няма опция и за български?"

В България играта ще си я купят максимум 5-ма човека. Ако беше само на български просто инвестицията щеше да е на вятъра.За това е на Английски за да може да се играе на всякъде.
Дори и субтитри на български не си струва да се направят за 5-ма човека. Просто няма смисъл.

1715 мнения
профил »
Danivanov каза на 07.05.2011, 14:35 ?. :

Ако беше на български, много повече хора, щяха да се втурнат към рафтовете.
Аз помня даже, навремето, че TZAR се купуваше само, защото беше на BG.
Да направят една яка Sci-Fi стратегия. Нека да е 2D даже. Много повече ще се накефим. Heamimont, са си най-добре там.
Просто сме продажници... отдавна се знае. Много жалко...

180 мнения
профил »
asen96 каза на 07.05.2011, 14:22 ?. :

Добре де аре да кажеме , че оригинални игри си купуват само 10-тина човека в България . Как тогава фирма pulsar им магазини в 10 града в цялата страна ?Начи 20-тината човека , които купуват игри са достатъчни за толкова голяма фирма да си печели ?

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 14:47 ?. :

Говоря ти, че 10-ма човека ще си купят конкретно тази игра. В България може би си купуват оригинални игри към 1000 редовни човека и 2000 не чак толкова. Става въпрос за всички излезнали игри не конкретно тази.
Пулсар печели като пуска 30+лева надценка най-малко. Ако провериш цените на игрите в чужбина ще ти стане ясно.

Кратък пример:
1USD=1.32026 BGN
Assassin's Creed : Brotherhood(PS3) Pulsar - 99.50лв
Assassin's Creed : Brotherhood(PS3) USA - 39.90$ ~ 51лв !!!!!!!!!!!

22 мнения
профил »
Пръч каза на 10.05.2011, 11:02 ?. :

@Wind of Revenge: Стига сравнявали US цени с българските. БГ е част от европейския пазар и игрите тук са колкото в цяла Европа, вината не е в Пулсар/Озон.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 11.05.2011, 07:20 ?. :
Редактиран на 11.05.2011, 07:21 ?.

O rly?

1 GBP = 2.2 BGN
Assassin's Creed : Brotherhood(PS3) Pulsar 99.50 лв
Assassin's Creed : Brotherhood(PS3) UK 17 паунда ~ 37лв

:(
Ако искаш провери сам пиши в гугъл някой рандом UK гейм магазин, да не правя реклама.

47 мнения
профил »
Ins0mn1a каза на 07.05.2011, 14:26 ?. :

Сериалите ни са зле , не филмите.Напоследък започнаха да излизат много хубави български филми.Колкото до играта , не ми допадна.

180 мнения
профил »
asen96 каза на 07.05.2011, 14:57 ?. :

малко офтопиц. Стъклен дом е супер яко заснет като грим и камера , просто сюжета му не е интересен (Забранена любов няма да коментирам ) .Иначе и филмите са леко тъпи (освен Тилт ) .

407 мнения
профил »
Damnation каза на 07.05.2011, 15:20 ?. :

Haemimont правеха добри игри, докато главен дизайнер на студиото беше Веселин Ханджиев - Цар, Келтски Крале, тн.
После той се отцепи с по-кадърните програмисти и аниматори и създаде BlackSea Studios, а какво остана от Haemimont - и сами можете да видите.
Г-н Тодоров, за други игри не мога да кажа, но Цар имаше български интерфейс от ден 1.

65 мнения
профил »
DEEPkillBG каза на 07.05.2011, 15:26 ?. :

В грешка си в Мутирам също има игри дори може да си поръчаш ако искаш но аз си ги взимам от други страни излиза по евтино от колкото в България не знам кой контролира цените на ПУЛСАР че не влизат за българския стандарт не може една игра да струва повече от колкото на други страни .По вароса играта ми хареса много няма нищо общо с мЕга графика Асасин Криед или гаме плеят "може да съм я свалил от тракер защото в ПУЛСАР игарта я няма ?!" . Лошето че обичате да плюете игри или да сравнявате с други без да си ги играли или поне да сте ги пробвате и защитавам българското няма значение да ли ще на английски или български играта изцяло играта да ли ще е РПЖ -та или стратегии .Не може само да сте изиграли две игри да критикувате останали те игри не може едно ново студе да се бори с много по известни без инвестиции.
На жалост в България нищо не може да се развие като има пиявици в софиЯ не дават други градове да се развиват или да се стабилизират .

233 мнения
профил »
dareas каза на 07.05.2011, 15:58 ?. :

Ти верно ли си чак толкова неграмотен? :D

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 07.05.2011, 16:03 ?. :

Ко написа, бе менче?

192 мнения
профил »
toptony каза на 07.05.2011, 16:15 ?. :

САМО СМЯТАЙ! :D

285 мнения
профил »
RogueSpeed каза на 07.05.2011, 19:01 ?. :

TL:DR
Освен това се отказах да чета на второто изречение, защото пича "пише" неразбираемо.

375 мнения
профил »
grand6master каза на 07.05.2011, 15:50 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 15:56 ?.

на мен ми е супер скучна ,само да се отбие се номера с тази игра да можеж да залъжеж компютърния глад с нея ,не представлява нищо особено - някой я сравняваше с "dragon age" - ами да тази има завършващи удари ,обаче с графиката мога си избърша задника дори не е Rolle playing game - аз не видях нито EXP нито Inventory няма loot и drop ами Шит е с главно Ш ама кво да се прай

и пичове намерете си друг форум да си коментирате смотаните си сериали - не ми се четат тука некви стъклени кондоми и други турски препикани мега шитове айде със здраве

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 07.05.2011, 16:18 ?. :

Факта, че Assassin's Creed се споменава всеки път, когато има видео/новина/ревю за тази игра означава, че 12 годишните и идиотите са завладяли света.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 16:23 ?. :

И на мен това ми направи впечатление(и в чуждите сайтове най-вече). Много хора не знаят, че тамплиерите са действително съществуващи , а не измислени от Assassin's Creed.
Аз лично виждам много потенциал в тази игра,но просто не са имали достатъчно средства. За да стане успешна една игра от този жанр трябват доста средства.

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 07.05.2011, 16:41 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 16:48 ?.

SABAKA С АВАТАР НА BLEACH МНОГО СМЕЛО ГОВОРИШ ЗА ГОДИНИ СИГОРНО СИ 93 НАБОР И СЕ МИСЛИШ ЗА МНОГО ГОЛЯМ АЗ СЪМ РОДЕН В НАЧАЛОТО НА 80ТЕ ГОДИНИ.

А СЕГА ДА ТИ КАЖА ЗА ФИЛМИТЕ ЗНАЧИ ВСЕКИ БГ ФИЛМ СЛЕД 90 ГОДИНА Е ЖАЛЪК ЩЕ ТИ ИЗБРОЯ МАЛКО ОТ НОВИТЕ ЛАЙНА КОИТО СА ПУМИЯ КАТО ТЕБ И БЛЕАЦХ
LOVE.NET, МИСИЯ ЛОНДОН,ДЗИВТ,ЗАБРАНЕНА ЛУБОФ xD СТЪКЛЕН ДОМ (SUXЛЕН ДОМ) ОНИЯ НОВИЯ ПО КАНАЛ 1 ПОД ПРИКРИТИЕ ,СТОЛИЧАНИ В ПОВЕЧЕ. СЕГА ФИЛМИТЕ ГИ ПРАВЯТ ЗА ДА ИМА КАДЕ ЧАЛГАРКИТЕ ДА СЕ РЕКЛАМИРАТ И ЦИГАРИТЕ И ЧИПСОВЕТЕ .

ХУБАВИ БГ ФИЛМИ СМЕ ИМАЛИ 50-80 ГОДИНИ КОГАТО ИГРАЕХА ЯКИ АРТИСТИ КАТО ПАРЦАЛЕВ ТОДОР КОЛЕВ И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ.

СЕГА САДВАЙ МАЛЧУГАН ,АКО СЪМ 93 95 НАБОР НЕ БИХ ОБИЖДАЛ НА ГОДИНИ xD
ДРУГ ПЪТ ВНИМАВАЙ НА КОЙ СЕ ОТВАРЯШ БЕГАЙ ДА УПЪРДИШ КОЧАНА НА ТОЯ ОТ BLEACH ЕДНО МНОГО ТЪПО АНИМЕ МОГА ДА КАЖА.

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 07.05.2011, 16:51 ?. :

Ако си над 10 години, жалко за теб :(

193 мнения
профил »
Azathot каза на 07.05.2011, 16:58 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 17:00 ?.

Пич, ако си роден в началото на 80-те, тогава ни правиш лоша реклама. С други думи, пълен неграмотник си. По правописа ти се вижда, че имаш завършен 2-ри клас, не повече. За да се правиш на отворен, трябва и да си грамотен. Вземи се върни в училище, че имаш да наваксваш доста работи откъм граматика.

233 мнения
профил »
dareas каза на 07.05.2011, 17:06 ?. :

Значи..... 96-97 набор си tumakabe.

285 мнения
профил »
RogueSpeed каза на 07.05.2011, 19:06 ?. :

O_o
Не ти давам повече от 12. Бегай учи правописа, че и 6ти клас няма да завършиш така.

481 мнения
профил »
last son of krypton каза на 07.05.2011, 16:56 ?. :

BUGSE 82 КАЖИ ИМА ЛИ НЕЩО НЕ ВЯРНО В КОМЕНТАРА МИ ДА НЕ КАЖЕШ ,ЧЕ В СТЪКЛЕН ДОМ ИГРАЯТ КАКТО ТРЯБВА ТЕ СА НА НИВОТО НА НЯКВИ ПЪЛНИ АМАТЬОРИ В YOUTUBE ИМА ХОРА КОИТО ИГРАЯТ ПО ДОБРЕ ДОРИ В ВБОХ ИМА ЛАПЕТА КОИТО СА ПО ДОБРИ.

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 07.05.2011, 17:01 ?. :

Първо: има едно копче, kазва се [Caps Lock] от лявата страна на клавиатурата ти, точно под [Tab]. Мисля, че си го натиснал.

Второ: Какво общо има "Стъклен дом" с The First Templar?

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 17:09 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 17:11 ?.

Никой не отрича, че Стъкления кондом е невероятно отвратителен. Нито има свестни артисти, нито сценаристи, нито режисьори просто нищо.Не знам защо даваш пример конкретно с този тъп и некадърен сериал. Тук обаче коментираме First Templar, не български сапунени сериали.

151 мнения
профил »
just_gamer каза на 07.05.2011, 19:26 ?. :

Ti pa golem razbirach sa iskara we grosh.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 19:52 ?. :

Just_gamer разбираемо, че не можеш да пишеш грамотно, както показа в малкото си постове тук, но поне вземи да си набавиш кирилица от някъде да не ти се смеят хората.

233 мнения
профил »
dareas каза на 07.05.2011, 17:07 ?. :

Човекът спами, за да прави бройка на написаните си коментари. xD

174 мнения
профил »
t3h_MaSt3r каза на 07.05.2011, 17:27 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 17:27 ?.

Съгласен съм само дето и твоя коментар не подпомага с нищо по темата... всъщност и моя коментар не е много полезен май :D

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 07.05.2011, 20:15 ?. :

Друго нещо, което ми направи впечатление е факта, че в youtube масово казват, че графиката била лоша. Как тогава не казват същото за ZELDA игрите на Nintendo , които са с хиляди пъти по-скапана графика. На мен даже графиката на The First Templar ми допада донякъде, има някой много красиви места.

151 мнения
профил »
just_gamer каза на 07.05.2011, 21:30 ?. :
Редактиран на 07.05.2011, 21:47 ?.

.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 07.05.2011, 22:05 ?. :

Щото Зелда идва за конзолата на Нинтендо и на нея е една от по-красивите игри, а ТФТ идва за графично мощните братя, където хората са видели 2 и 200.

19 мнения
профил »
nikolai4oss каза на 08.05.2011, 08:52 ?. :

маи маи графиката е от 13 век а

261 мнения
профил »
CheGuevara каза на 08.05.2011, 10:05 ?. :

БългарЙо аз знам че няма друга като теб ....

777 мнения
профил »
veluvian каза на 08.05.2011, 14:43 ?. :

Е, все пак поздравления за старанието, каквото са направили българите е много повече от нищо, не можем да имаме очаквания за някакви шедьоври, заради техническото, икономическо и финансово равнище, в което е страната ни.
Жалко е, че покрай коментарите хората могат да се изядат като хиени над някаква мърша. Би ни се искало разбира се да има повече българска тематика в този интересен период, но така са си избрали сценаристите на игричката.
Трябва да си пълен идиот, ако казваш, че в България не се правят хубави филми. Твърде редките попадения са в днешно време разбира се, от 90те години насам, Стъклен дом си е нелошо направен, гледах го в началото, но подобно на всички сапунки се изчерпват и ми писна. Но пък българското си е българското! Така, че на който не му харесва, значи тогава да не се правят български неща, а да гледаме все повече турски сериали. Това ли искате? Дзифт беше нещастно копие на Син Сити, макар и Ноар жанра в киното да е много по - стар, но все е нещо, все пак трябва да има развитие.


473 мнения
профил »
nomadspy каза на 08.05.2011, 15:18 ?. :

Стъклен дом е пълен боклук но за сметка на това новият сериял Под Прикритие си е супер добър,а Дзифт освен черно-белия ефект няма нищо друго общо с SC lol

13 мнения
профил »
kretenizam каза на 08.05.2011, 15:11 ?. :
Редактиран на 08.05.2011, 15:13 ?.

Следващия път по-добре !!! Да се целят в по-малки игри, ала Хбокс аркейд или ПСН, там ще могат да изкарат добри пари, а и инвестициите не са така високи ! Да не забравяме, че пазари, като американския, азиатския и западно европейския са много отракани откъм опит и пари, така че да се правят сравнения....е доста нечестно! И все пак, щом от време на време разни девелопъри като CD project, могат да направят толкова добра игра като Witcher, значи и ние трябва да можем !!!

10 мнения
профил »
mkoev каза на 08.05.2011, 16:15 ?. :

Браво бе ! Един не каза... БРАВО НА МОМЧЕТАТА , ЧЕ СА СЕ ОПИТАЛИ.

Това им е първата ролева игра и за съжаление не се е получила. Вие не сте ли чували за конструктивна критика ?

Играта е слаба и недоизпипана, факт. Аз им казвам едно голямо БРАВО, защото ние българите само знаем да роптаем с/у нашето.

А щом филмовата ви култура се свежда до Стъклен дом то това означава, че сте може би по на 14 години и никога не сте гледали филми като Вчера да кажем. Също така бих ви посъветвал веднъж през тийнейджърските си години да отидете на ТЕАТЪР.


473 мнения
профил »
nomadspy каза на 08.05.2011, 16:56 ?. :

Тук няма място за пенсии...

193 мнения
профил »
Azathot каза на 09.05.2011, 08:31 ?. :

nomadspy, ти кой 6-ти клас си??? Защото си тъп.

63 мнения
профил »
BloodyRoar каза на 12.05.2011, 07:25 ?. :

Дам, ще е хубаво малко тази невежа паплач да се образова, след 10 години положението ще е мазало, по-цял ден ще стоят на компютъра и ще се тъпчат с мазни дюнери от някой потен арабин( не си мислете, че като имате бърз метаболизъм в момента, цял живот ще остане така).

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 08.05.2011, 18:14 ?. :

Играта е донякъде интересна, не зам защо не видях един позитивен коментар.

20 мнения
профил »
REGdestRoy каза на 08.05.2011, 20:44 ?. :

Аз до сега не съм виждал по добро AI от тази игра. Наистина за пръв път не крещя на монитора, защото AI тата минават през всички капани. Също така мисля, че играта е доста добре направена за фирма, която тепърва започва да изкарва пари.

57 мнения
профил »
stishon каза на 08.05.2011, 21:07 ?. :
Редактиран на 08.05.2011, 21:07 ?.

Това е първата игра в този жанр на Heamimont и всички в коментарите я плюят като луди и коментират кое е по тъпо Стъклен Дом или Забранена любов.

57 мнения
профил »
stishon каза на 09.05.2011, 20:46 ?. :

На мене лично тази игра ми харесва повече от Assasian Creed..

9 мнения
профил »
Butters_1.01 каза на 11.05.2011, 13:05 ?. :

Ей заради такива като вас България не заслужава кадърните си хора, с идеи, умения и желания, колкото и скромни да са те.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 11.05.2011, 20:34 ?. :

Добър продукт се прави с много идеи, умения и желание...
The First Templar не показва нищо от тези. Има клиширана история, лошо изпълнение и, може би, добро желание. Изкривената ви представа за патриотизъм ми е странна.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.05.2011, 08:18 ?. :

Slesher добър продукт се прави най-вече с пари, така че не изказвай такива мнения.
Дори и да имаш идеи и желания, като нямаш достатъчно пари да ги осъществиш, не става!

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.05.2011, 17:46 ?. :

А защо има много добри Indie игри изградени почти само на основата на идеи и умения?

297 мнения
профил »
Hurricane922 каза на 11.05.2011, 14:31 ?. :

Можете всички,които не харесвате играта,да си шибнете по 1 шамар и да си кажете- аз съм българче

247 мнения
профил »
ivaillo.asenov каза на 11.05.2011, 19:07 ?. :
Редактиран на 17.05.2011, 12:04 ?.

Не е кой знае кво, но става!! ---- нее поправям се тази игра просто не става!

193 мнения
профил »
Azathot каза на 12.05.2011, 02:29 ?. :

Вместо епилог: Като сте такива разбирачи, вземете вие да направите по-добра игра, вместо само да плюете по труда на хората. По коментарите съдя, че повечето от плюещите са водещи гейм-дизайнери, явно ги разбират нещата...

36 мнения
профил »
Nikola_Bathory каза на 12.05.2011, 06:13 ?. :

Поздравления на Хемимонт за усилията и старанието. Сигурно за мизерните пари, с които са направили, играта, са се справили добре.
Но това няма да ме накара да я играя, де.

63 мнения
профил »
BloodyRoar каза на 12.05.2011, 07:19 ?. :
Редактиран на 12.05.2011, 07:20 ?.

Много критици, много разбирачи. Преди малко за ММА състезание, сега за игра. АУе, вие не оценявате ли човешкия труд, бахти и народа дет сме. Цар си беше доста добра игра на времето, по онова време не остъпваше на другите стратегии, и не беше зле направена. Колкото до тази игра, изумен съм, че са се намерили артисти,които да докарат такива изображения. И проблема пак тръгва с парите, ако няма пари, играта няма да стане като хората. Не може в Обливион да намушкат 20 милиона, само за играта - без реклама, а тука стотици пъти по-малко и да има същия успех. Аз лично ще си я купя, бих и дал възможност. Не е от най-лесните неща да направиш компютърна игра, може да звучи абсурдно лесно, но малки деца, разберете, че не е. Те ако имаха достатъчно пари да купят лиценза за някой хубав енджин надали щеше да съква. Или можеше да се направят на Близърд и да си направят собствен енджин, но както всички знаем, Близърд не взимат много от УоУ за съжаление, и им е трудно да направят подобно нещо. Все пак това студио заслужава поне 1 браво, че се е опитало, друг е въпроса, че има и трудни моменти.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.05.2011, 17:47 ?. :

http://pcmania.bg/Sniper:-Ghost-Warrior/? go=games&p=detail&articleId=4067
Пари за скъп енджин, anyone?

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 12.05.2011, 08:29 ?. :

Играта е добра, а всички недостатъци идват заради парите:

- Слаб войс актинг и звук : Липса на пари за да се наемат добри гласове, за това са наети най-слабите американски актьори, които са най-ниско заплатени

- Дървени анимации, неотговарящи движения на устата с говора на героите : Тука не знам дали знаете, но големите студиа ползват една модерна технология наречена Motion Capture . Наслагват определени точки върху модела на героя, след това слагат чувствителни на движение уреди върху тялото на действителен човек, на същите точки и всички движения на тези точки се предават на модела! Българите за такава "екстра" пари нямат, за това играта е с толкова дървени анимации.

- Лоша графика : За добра графика се изисква по-добър енджин, повече работа, следователно повече заплати, което значи, че не може да си го позволят.

- Лоша бойна система : За повече атаки се изисква повече работа = повече пари.

Това е... Дайте друг пример ако има такъв и веднага ви обяснявам, как може да се свърже с липса на пари.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 12.05.2011, 17:48 ?. :

Това не прави играта добра.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 13.05.2011, 12:22 ?. :

За вложените пари играта е идеална. Хайде като подценяваш работата на хората седни и направи по-хубава.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 14.05.2011, 08:31 ?. :

Както съм казвал и преди - не мога да направя по-хубава, защото моята работа не е това. Несъм длъжен да съм велик гейм дизайнер за да мога да давам мнение. И както попитах и преди - защо има купища indie игри, в които не се влагат почти никакви пари, а въпреки това са близо до перфектното? Като нямаш пари - не се опитваш да правиш нещо, което ще изисква много пари. Няма значение колко пари са вложили - влагат колкото имат. Ако с толкова не могат да направят добра игра от този тип, просто не я правят. Харесвам Tropico 3, харесвам TZAR, харесвам Келтски Крале, по-добре да си правят такива игри.

ПП: Написах "Несъм" по-горе за да има за какво да се хванеш като се опиташ да вкараш "Ти си неграмотен, научи се да пишеш!" аргумента. В друг случай няма как да отговориш за да защитиш тази почти неприлично слаба игра.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 14.05.2011, 14:57 ?. :

Хайде покажи ми ги тези инди игри, които са почти перфектни, защото аз не съм виждал. Дай инди игра в същия жанр не някой 2D платформър, който може да бъде направен от 1-2ма човека. Също така може да се опиташ да направиш разлика между разработка на RTS и RPG/Hack&Slash/Third Person Action. Едните изискват много по-малко средства.

Заяждането за правописа не е никакъв аргумент и нищо не защитава, ако искаш го прилагай, не ми давай съвети на мене.
Мога по-много начини да я защитя тази игра, защото действително са се потрудили много. За парите , с които разполагат нашите студия играта е перфектна.
Горе ти изредих всички недостатъци от къде идват. Няма какво да се повтарям 100 пъти.

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 14.05.2011, 17:32 ?. :
Редактиран на 14.05.2011, 17:34 ?.

Просто е - ако нямаш финансовата възможност да направиш такава игра просто не правиш такава игра...взели са тъпо решение, което е довело до тъпа игра. Ако бяха направили някой добър 2D платформър щеше да е много по-добре, отколкото това подобие на кръстоска между няколко добри игри. "За вложените пари е добра"...моля ти се, това че за вложените пари е добра не означава, че не е същата боза и помия, която е всъщност. За пореден път се убеждавам, че българите са заслепени от "патриотизъм" и каквото и да им се предложи ще го защитават и обичат, "защото е българско". Дори и да е видимо некадърен продукт. Графика от преди 5 години, история от преди 10, озвучаване от преди 20...

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 14.05.2011, 20:21 ?. :
Редактиран на 14.05.2011, 20:22 ?.

Нищо не е от преди 10 години. Просто не е качествено, един вид не струва.
На големите игри от този жанр, само озвучаването и Motion Capture-а (който тук напълно липсва) им струват тройно, отколкото цялата разработка + реклама на тази игра. Те просто са наели най-долнопробните възможни американски гласове.
Другото нещо е като зарежем на страна факта, че не са имали много пари е - това им е ПЪРВАТА българска игра от този род ПРАВЕНА НЯКОГА!
Това е просто опит. Нали трябва да почнат от някъде, за да се издигнат. Единствената голяма грешка им беше, че не трябваше да я пускат на такава цена.
Ако я бяха пуснали в Xbox Live и Steam за 10$ лева щеше да има голям успех.
Просто трябваше да почнат с нещо малко, да не се изхвърлят. Започнаха нещо, което няма как да постигнат. Тези грешки много им пречат да се издигнат. И българското MMO го сполетя същата съдба. Пуснаха го на месечни такси + цена, да се бори с гигантите, въпреки, че има безплатни игри по-добри от него.
Тук не става дума за патриотизъм. Просто виждам, че хората имат желание да направят нещо, но не намират начин. Играта има много потенциал, но за съжаление стана боклук, това не го оспорвам. Все пак трябва да проявим уважение към хората, които са направили опит. Ние и това не бихме могли да постигнем.
Ако искаш не си я купувай, не я играй, никой не те задължава, но защо трябва да пишеш такива глупости за труда на хората... Пак повтарям, никъде не твърдя, че играта е станала добра. Има хиляди пъти по-добри игри в жанра.
И все пак изглежда българите не са готови за такава голяма крачка. Действително имаха много хубави игри, които за времето си не отстъпваха, а дори и превъзхождаха чуждите продукти, като ТZAR, Rising Kingdoms , но имаше много малък интерес към тях, както от българите, така и от чужденците.
В крайна сметка и този продукт ще се окаже с лоши продажби, но се надявам , че все пак гейм индустрията в България ще се развие някога. Все пак Crytek и Ubisoft купиха две наши студия и могат в бъдеще да ги финансират за някой проект, който да се надяваме ще се радва на голям успех.

96 мнения
профил »
big_bad_wolf каза на 12.05.2011, 18:49 ?. :
Редактиран на 12.05.2011, 18:50 ?.

Четох като олигофрен коментарите от горе до долу и накрая си забравих мисълта...
Мисля,че за недоволните от това заглавие ще има компенсация.Май The Cursed Crusade се казваше...

4 мнения
профил »
TopCat каза на 19.05.2011, 12:40 ?. :

Абе дудета..... Земете си размърдайте мозъчетата. Да не мислите, че играта е правена с кинти на Haemimont. Калипсо дават кинтите и ги наемат да направят играта. На нашите им се плаща, за да я направят тази игра. Това, че са се издънили е друг проблем. Цената на играта се определя от Калипсо, така че стига сте приказвали глупости. Отдавна им мина времето на нашите, когато правеха продукти по свой вкус. Сега са по - скоро наемници и скоро своя игра едва ли ще изкарат.

668 мнения
профил »
Wind of Revenge каза на 19.05.2011, 19:43 ?. :

Да, защото нали Kalypso Media е мега реномирана, известна и богата фирма, която се занимава винаги с AAA заглавия и няма човек, който да не я е чувал.

6 мнения
профил »
feenor каза на 17.06.2011, 09:58 ?. :

точно в тоя жанр нма липса на пазара след knights of the temple 2
играта има огромен потенциал но не е реализиран надявам се в бъдеще да излезе продължение с подобрения

6 мнения
профил »
feenor каза на 17.06.2011, 10:15 ?. :

Не може изведнъж България да направи хит трябва опит пари добри специалисти добра история и силна реклама.

26 мнения
профил »
Anaconda_Vice каза на 01.07.2011, 19:43 ?. :

Играта е Българска О.о ??? :D :D
Нищо чудно , че беше толкова скучна .

45 мнения
профил »
tunderlight каза на 09.07.2011, 14:59 ?. :

Ако плюете по играта наша
мога само да еб* майката ваша
Така че да обиждате родното спрете(и игрите и сериалите-и двете)
или пък,ако не щете,умрете!

Автор:един горд с The First Templar българин

14 мнения
профил »
ljusisk каза на 30.09.2011, 14:43 ?. :

Поне според описанието за разговорите ще прилича на начина по който ми вървят сериите Assassin's Creed

139 мнения
профил »
davion100 каза на 26.03.2012, 17:20 ?. :

Келтски крале/Картаген са най-добрите български игри.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
The First Templar

новини:
Официалният сайт на The First Templar - екшън-приключенска игра от трето лице, разработена от българското студио Haemimont Games - е вече онлайн.
Kalypso съобщи, че кооперативната екшън-приключенска игра на българското гейм-студио Haemimont е вече златна и ще се появи на пазара на 10 май.
Kalypso съобщи, че кооперативната екшън-приключенска игра на българското гейм-студио Haemimont ще излезе през май 2011 година.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Assassin's Creed III 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Dark Souls: Prepare to Die Edition 74