facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Melee
Ревю | 06.03.2005 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Konami
Издател:
Konami
Жанр:
Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

Хващам се на бас, че всеки втори от вас, минал двайсетака, поне веднъж в живота си е правил следното. Навличал е зеления пуловер на тати, връзвал е една малка възглавница на корема и една по-голяма на гърба, хващал е франзела или най-обикновена пръчка (производство "От пред блока") и с боен вик се е понасял да гони приятелчетата, кучета и малки деца от площадката между кооперациите. А после мама му е трила сол на главата, разбирайки, че любимият й чорапогащник е с две красиви дупчици за очи, изрязани с ножичката за часовете по труд и творчество и боядисан в синьо, червено, жълто или лилаво с боичките пак за същия предмет.

Мдам, костенурките нинджа си бях култ, и още са си, ама ний пораснахме малко...

Тупаници и пица

Ей, бурни бяха младите години, наистина. Така че нека за секундичка се спрем и си ги припомним. Ай стига толкова офф-топици. Имаме игра пред себе си, по предварителна идея предназначена към по-малките компютърни гийкове, ама те ти булка Спасовден - успя да ме зариби и мен. В геймката са включени два режима на игра. Първият е някаква форма на стори: цъкате от локацийка на локацийка из картата и трепете разни неща за норматив, или пък гледкате да устискате известно време без вас да ви трепнат. Всяко следващо ниво е различна миниигра, в която с избрания си аватар (първо светата четворица - Лео, Майки, Дон и Раф, а по-късно - с доста по-широк спектър персонажи) трябва да изпълните зададената ви задача. Левълите са фиксирани аренки без кой знае колко място за местене. Акцентира се повече на чистия екшън. Всеки от пичовете минава през различни нива и е сравнително интересно да врътнете играта с повече от един герой. Втория режим ви позволява сам срещу компа или с още три приятелчета да си направите мазало 2 vs. 2 или Free for all.

Коцептуално игрицата е една адски аркадна тупалка, в която имате четири клавиша за посоките на движение, по един за скок, блок и взимане на предмет/хвърляне и два удара. Комботата са общо четири, а като скаличката на търтъла ви се напълни до физиономията, със задържане на Space-а изпълняват спешъл техника. Както и сами виждате - простичко. Единственият фактор, заради който бихте избрали да цъкате с геврек, а не с клавиатура, е любовта към последната.

ФЪН!

Освен различните персонажи нивата се разнообразяват от сандъчета, в които я е скрито някое оръжийце, я някой допълнителен гад или бонусче. Екстрите са три - броня, бързина и як тупаник. Най-общо казано, играта е забавна. Пълна е с филмчета и реплики в типичен за Worms хумор, а четирите земноводни са изроди, откъдето и да си го погледнеш. За сметка на това графиката е фиксирана и на 19-инчов монитор изглежда адски куцо от близо. Следва се традицията от предните няколко игри по темата и е запазен анимационният стил на всичко.

Но да се върнем към ташаклийските моменти: Шрьодер ви кълца, звъни майка му и му поръчва да купи яйца. Или сладката журналистка Ейприл го прасва по каската, че пак е опухал всички пуканки. А самите костенурки-нинджа се държат като 18 годишен, оставен в продължение на седмица на кафета, шоколад и кола. Бе пробвайте, играта няма да ви срине до земята, но гарантирано ще си изкарате готски половин-един час. А ако сте в компания, може и повече. 

 
системни изисквания
P800, 128 MBram
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Colin McRae: DiRT 2 44
Shank 26
Sacred 3 25
Machinarium 25
Plants vs. Zombies 24
Mortal Kombat X - Story Mode 17
Mortal Kombat X - част втора 11
Injustice: Gods Among Us - PCM2.0 8
Death Track: Resurrection 7
4x4: Hummer 6