facebook facebook
 
 
 
   
 
Steam внася големи промени по отношение на саундтраците
08.01.2020

Едно от нещата, които са дразнещи в Steam, е начинът по който от Valve ви предлагат да се сдобиете със саундтрака на дадена игра. Понастоящем платформата позволява да го закупите като DLC, което означава, че за да се сдобиете с него трябва да имате основната игра, а ако искате да го свалите вие трябва първо да инсталирате играта. С това обаче далеч не приключват главоболията по това да се насладите на музиката от любимо заглавие: Steam не беше кой-знае оптимизиран в това отношение. Вие трябваше или да търсите файловете собственоръчно, или да ги достъпите чрез DLC раздела в менюто със свойства на играта, в Steam библиотеката. Да, не е най-тегавото занимание, но когато ви се налага да го правите по-често може и да стане доста дразнещо.

От днес обаче това остава в историята или поне за новите игри, които излизат в платформата. Valve обявиха новата система за саундтраци в Steam, която ще „освободи“ саундтраците от игрите, от които са. По този начин потребителите ще могат да закупуват саундтрака, без да се налага да притежават играта от която е. Това ще става благодарение на новото приложение тип “soundtrack”, което платформата предлага. Това дава решение и на гореизброените проблеми, а именно:

• Потребителите вече могат да закупуват саундтраците, без да закупуват играта към която са те;
• Потребителите могат да изтеглят саундтраците, без да се налага да теглят играта;
• Потребителите могат да търсят и управляват саундтраците, които теглят и притежават, директно от новата Steam библиотека;
• Потребителите могат да конфигурират Steam музикална директория, в която да се запазват всички саундтраци, вместо да се налага да ги търсят в поддиректориите на съответната игра;
• Разработчиците могат да качват и управляват съдържание на саундтраци изцяло чрез партньорския сайт, без да се налага да използват steamcmd;
• Разработчиците могат да продават саундтраци, дори ако играта към която са те, не е налична за продажба в Steam;

Самостоятелните саундтраци ще са налични в стандартен MP3 формат, но също така ще се предлагат и по избор във формати с високо качество като FLAC или WAV. Освен това не е изключено те да включват и допълнително съдържание като различни концептуални рисунки от албума и други подобни. 

напиши коментар
 


154 мнения
профил »
Toadragon каза на 10.01.2020, 22:20 ч. :
Редактиран на 11.01.2020, 22:04 ч.

Това си е пълна глупост още като направиха музиката на игрите във Стим да се плащат . Това трябваше да е безплатно като отначалото . Това е пълна глупост да пащаш за нещо което трубва да го имаш във играта от самото начало . По хубаво да се сваля от интернет от колкото да даваш пари за глупости .
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Steam

новини:
От компанията също така дават практически съвети към крайния потребител, за да намали доколкото е възможно натоварването на Steam сървърите.
Epic Store предлага безплатно три заглавия, a Steam - да пробваме безплатно последното издание на GRID.
Те ще продължат до 2-ри януари 2020 г.

Превю:
Gamescom - най-голямото гейминг изложение в Европа и второто най-голямо в света - се проведе за осма поредна година в Кьолн, Германия.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122