facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Star Wars: Battlefront
Ревю | 18.11.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
DICE
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

отлично представяне на една богата и обичана вселена

достъпна за широк кръг играчи

сериозно онлайн забавление

минуси

осезаема липса на дълбочина

може да се възползва от повече карти

До момента безброй игри на най-различни платформи са се опитали да уловят есенцията на „Междузвездни войни“, но смело можем да кажем, че Star Wars: Battlefront на DICE е един от най-добрите опити, на които сме ставали свидетели.

Всичко в шутъра изглежда така, както един фен на тази емблематична кинопоредица би очаквал. Космическите кораби, дроидите, оръжията и озвучението отговарят перфектно на моделите, на които са базирани и от всеки пиксел личи, че студиото е дало всичко от себе си в извайването на тази вселена. Нещо повече, звукът например е дори още по-добър. Само затворете очи и ще може да си представите какво се случва на екрана само по звуците от трещящи оръжия, ритъма на двигателите и всички други ефекти, които съпътстват всяка една битка.

Всичко в Star Wars: Battlefront е взето от филмите и в резултат играта се възползва максимално от материала, който ползва за основа. Милиони фенове на „Междузвездни войни“ по цял свят ще открият в шутъра „своята“ игра и прави чест на DICE, че са се постарали максимално за създаването на една достоверна атмосфера.

С камера, която периодично сменя изгледа от първо с този от трето лице, Star Wars: Battlefront има повече общо с поредица като Call of Duty, отколкото със собствената серия Battlefield на DICE. Битките са по-динамични и представляват непрекъснато развиващи се ситуации вместо една по-статична среда, а различните бонуси, разхвърляни по бойното поле дават приятен аркаден елемент на геймплея. По този начин например, може да се сдобиете с един изстрел с някое от по-мощните оръжия или пък да подкарате някое от добре познатите ви превозни и бойни средства. Възможно е за кратко дори да влезете в ролята на любим ваш герой от филмите. За да се възползвате от всички тези екстри, не е необходимо да правите нищо друго, освен да си отваряте очите, докато маневрирате из картата. По този начин играта дава възможност на всеки да  се докосне до наистина готините неща.

Нищо от това обаче не означава, че Star Wars: Battlefront няма да се хареса и на хардкор играчите. Отделните оръжия имат своята индивидуалност и тежест като може да използвате техните параметри като обхват и мощност, за да наложите един или друг тил на игра. Респективно, различните кораби, които може да пилотирате, са наистина страхотни. Първият път, когато се качите в X-Wing със сигурност е нещо специално. Управлението не е трудно, а възможността да се реете в над бойното поле е страхотна.

Възможностите за кустомизация на героя се допълват от наличието на т.нар. Star Cards. Преди битка може да вземете до три от тях като те включват различни бонуси (гранати, реактивна раница и др. ), с които да подсилите арсенала си. Те са лесни за използване, могат да се ползват многократно, но не и непрекъснато, което пък премахва опасността от прекомерна злоупотреба с тях. В допълнение, DICE е внедрило и един интересен детайл – във всяка битка получавате по един партньор, чиито карти може да използвате временно, така че да се докоснете дори до бонуси, които самите вие още не сте отключили.

Въпреки, че като цяло режимите не са толкова стратегически като в Battlefield, те ви карат да мислите. Основен режим е Walker Assault, в които силите на Империята се отправят срещу база на бунтовниците, които пък трябва да се отбраняват, използвайки Y-Wing за поддръжка. С хода на играта, бунтовниците постепенно биват изтласкани назад, което означава, че периодично се отварят нови части от картата, където се развиват бойните действия.

Другият най-интересен режим изглежда е Fighter Squadron, където в борба за най-много точки се сражават две страни с AI поддръжка. Внимание заслужава и Heroes vs. Villians, където два отбора от шест души се борят за надмощие в три рунда, като играчите влизат в ролята на известни персонажи – Люк, Хан Соло и принцеса Лея за „добрите“ и  Дарт Вейдър, Боба Фет и Императора за „лошите“. На свой ред, Supremacy е свързан с контрол на точки по картата и въпреки, че терените често съвпадат, тук попадате в центъра на истинска масовка, в която могат да участват до 40 души. Геймплеят изглежда доста напрегнат и определено е необходима тактическа мисъл, за да играете добре. Присъства стандартният Team Deatchmatch за 20 души, както и разновидности на стандартни режими като Capture the Flag и King of the Hill.

Както вероятно вече добре знаете, играта не предвижда нормален сингъл плейър режим. Вместо това, най-близкото до подобна функционалност е Horde режим, в който вие – включително и с помощта на приятел – се изправяте срещу вълни от имперски сили, които стават все по-трудни. Този геймплей е забавен за кратко, но не това е ядрото на играта.

Единственият по-сериозен проблем на Star Wars: Battlefront е опасността от изчерпване в средносрочен и дългосрочен план. Картите са с отличен дизайн, екшънът е сериозен, но само четири локации все още не са достатъчни, за да задържат вниманието ви за дълго. За щастие, скоро се задава безплатно DLC на име Battle of Jakku, но и то не може да бъде достатъчно. В същото време, голямата част от нещата, които подлежат на отключване, идват късно в играта – трябва да сте поне 40-то ниво, за да играете с персонаж, различен от човек – което може да се окаже проблем за онези, свикнали с по-естествения прогрес в Call of Duty.

В сърцето си, Star Wars: Battlefront е много добър шутър. Добавете към това перфектната атмосфера с марка „Междузвездни войни“ и получавате наистина един добър онлайн FPS. Остава само да видим с какви темпове ще бъде поддържана играта, за да бъде оправдано това безспорно добро начално впечатление.  

 
системни изисквания
OS: 64-bit Windows 7, Windows 8.1 and Windows 10 Processor (Intel): Intel i3 6300T or equivalent Memory: 8GB RAM Hard Drive: At least 40 GB of free space Graphics card (NVIDIA): nVidia GeForce GTX 660 2GB Graphics card (AMD): AMD Radeon HD 7850 2GB Direct
напиши коментар
 

93 мнения
профил »
Okab3 каза на 20.11.2015, 11:29 ?. :

Липсата на достатъчно карти, season pass-а който струва 50$ и липсата на сингъл режим, са достатъчни за да смъкнат оценката на играта с поне една единица. Играта изглежда като моднат Battlefield.

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 20.11.2015, 14:09 ?. :
Редактиран на 20.11.2015, 14:16 ?.

офф мноо сте жалии с тия 200 думи ревюта ... чесно .. така ли не можете да сложите един wordpress бе да го еба ... така ли не можете да публикувате статия с ВАШИТЕ скриийншоти ... кфо се плюнчите не моа ви разбера .. морално остарелия ви сайт не става ... кавам ви продайте домейна и не се занимвайте с неща които са извън вашата лига ... тука вече нема ПЦ геймъри ... некфи стажанти от факултето на журналистиката ще ми се прваят на гейм журналисти ... как да не ви се дразня !!!

А от ревюто става ясно че автора ХАЛ ХАБЕР си няма от играта нито я играл ... една дума за шибания баланс за боба фет няма .. бас ловя че даже бетата не сте играли ... жалкииии жАлък афтууур !

214 мнения
профил »
newcomer каза на 20.11.2015, 19:32 ?. :
Редактиран на 20.11.2015, 19:36 ?.

Със съжаление пиша, че съм напълно съгласен. Все по-малко и къси ревюта, чието съдържание е разочароващо - някакво измъчено, изрязано резюме на основите на продукта. В случая дори има текст в болд, за да се означават яките моменти - все едно сайтът "предлага" да си купиш играта, споменавайки само най-якото (има и една критика, да мине за ревю). Авторът ми харесва като стил на писане, но с такива ревюта като обем и обективност, равна на нула, не виждам много смисъл да се продължава. Всъщност имам чувството, че в момента тайно правят PC Mania PRO, който ще е с нормални ревюта и новини, публикувани навреме. Срещу съответно месечно заплащане, разбира се, но поне ще си струва да плащам да чета нещо по-дълго и детайлно от такива ревюта, присъщи на PC Mania Free Trial Version. Моля с най-добрите възможни намерения да се стягате.

31 мнения
профил »
Saul каза на 21.11.2015, 12:32 ?. :

http://hategame.com/
По-добрата алтернатива :)

428 мнения
профил »
kamengtaiv каза на 22.11.2015, 18:22 ?. :
Редактиран на 22.11.2015, 18:24 ?.

Като плюете сайта, защо по дяволите все още сте тук като не ви харесва ?


Това сигурно го поствам за 4-ти пореден път .

http://pcmania.bg/%D0%94%D0%B0-%D0%BF%D0% BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0 %BC-%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%BE- %D0%B7%D0%B0-PC-Mania/?go=games&p=detail& articleId=7682

Serious Sam
"Благодарско за рекламата на хейтгейм, тъй като за да се рекламира в нашия сайт трябва да си платиш, а те не са си, от тук нататък ще се цензурират имената на други проекти. PC Mania е заумирала още от 1998-ма. Щяха да я погребват Master Games. Щеше да я погребва PC Club. Щеше да я погребва Gamers Workshop. Ся ще ни "погребват" някакви си хейт гейм. Добре. Другия месец правим 17 години. След 17 години ми напомни да проверя дали Hate Game съществува. Също така не разбирам, щом там ти харесва а тук не, защо стоиш тук всеки ден и непрекъснато обясняваш как само не ти харесва?"264 мнения
профил »
A Predator каза на 22.11.2015, 19:01 ?. :

Направете Kamen админ, и да спре да се напъва.

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 20.11.2015, 14:33 ?. :

"може да се възползва от повече карти"

Ti igral li si predishnite battlefront igri ? ?!?! ?!

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 25.12.2015, 18:28 ?. :

Не, да не е луд.

230 мнения
профил »
DarkAvenger89 каза на 25.11.2015, 18:20 ?. :

"Единственият по-сериозен проблем на Star Wars: Battlefront е опасността от изчерпване в средносрочен и дългосрочен план."
Брат, ти сериозно ли бе ?!? Ако това е единственият сериозен проблем на батълфронт аз съм делфин.
Първо, ще пускат още карти...КАТО ПЛАТЕНИ ДЛС естествено и ще се получи същият шит като при бф4. Някакво абсурдно разделяне на комюнитито.

Кустомизацията е абсурдно нелепа. Уж на пръв поглед изглежда богата, но в действителност са много опции, които не променят почти нищо.

Поведението на оръжията е трагично. За 10те часа, които играх не срещнах и едно оръжие с откат дори близо до реалистичен. В повечето случаи липсваше изобщо. Оръжията се чувстваха като детски играчки
Когато съм по-малко пиян ще напиша още критика

80 мнения
профил »
jenssnn каза на 26.11.2015, 13:25 ?. :

Освен визуално и от към аудио ефекти играта куца по всички параграфи.

Никъф баланс
Без клас
ннито перкове
нито скинове като скинове ... некфи рандом ретарди с некфи рандом лица ... подяволите тия са клонинги защо тряя да играя еди кфо си време да отключа тъпия шлем .. деееба

https://www.youtube.com/watch?v=g8vR-I3cc CA

да не говорим че искат некфи безумни пари за НЕКФИ СКИНЧЕТА Вееее хахахахах

таз игра ще умре бърже ... ще има 2 оръжия и 1 карта която ще се въртят во веки веков

и за игра без сингъл за тия пари ... смъъърт !

45 мнения
профил »
fenomena каза на 09.12.2015, 16:41 ?. :
Редактиран на 09.12.2015, 16:43 ?.

Поиграх я на ps4-ката, за 10-на часа и общо взето не ми хареса:

+ Много добра графика, направо ти прави кеф да се разхождаш
+ Аудиото е сред най-добрите досега. Наистина кефи!
+ Подходяща за широк кръг мултиплеър играчи

- Реално няма Single игра. Няколко обучаващи мисии.
- Баланса е под всякаква критика
- Няма клас/перкс или общо взето нищо което да вдигате. Отделно от това скиновете са безумни.
- Оръжията са дебилно еднакви, само по скин се различават, а стрелбата им е без коментар.

Общо взето ако сте фен на Star Wars вселената и на мултиплеър пуцалките, ще ви хареса, иначе спокойно може да подминете!

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 25.12.2015, 18:12 ?. :

Чек бре, най-вече феновете трябва да заобикалят играта, щото тва е ГАВРА, пълна ГАВРА, за тия пари толко "много" контент, ти луд ли си...не просто си се прецакал :Д, тва жалко подобие на игра трябва да бъде заобикаляно и трябва бърже да умре та да се научат алчните педерасчета в ЕА Шитс че така не се прави, ама то във вас е проблема мизерни гейчета, че се поддавате и им купувате лайната, ха сега си сърбайте лайняната супа и си мирувате в ъгъла.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 25.12.2015, 18:19 ?. :
Редактиран на 25.12.2015, 18:21 ?.

Как не те е срам бе авторе???? На тоя булшит да дадеш такъв рейтинг. На кво се основава?? Графика и звук? Да та е... п... нещастен, колко ти платиха е. За тва безочливо изнудване 5 звезди, ти луд ли си??? Пишеш за ПЦ маниа кво ли питам.
Колко то и да не харесвам Джо, пича си е прав, да искат толкова пари е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, живо престъпление (оценката също btw), как не те е срам бе селски, колко кинти се оръси за тая игра, чувстваш ли се доволен че си се ръснал а?? Баси кретена, опреди ви четях доста редовно, някой път се чудя защо спрях...и попадам на такива "статии" от дебили като тебе. За цената на фул прайс игра ти дават 1/4...айде 1/3 от мен да мине...баси статията и баси автора, лека ви вечер.
....че и ДЛЦ, сигурно и тва ще вземеш нали, мизерник долен???

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 25.12.2015, 18:29 ?. :

По вашия рейтинг играта треа има 2/6. Тия точки са за графика и звук само, щото само тва е читаво тук.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 25.12.2015, 18:33 ?. :

Поздрав за автора


https://www.youtube.com/watch?v=_gjInuItO5w
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Star Wars: Battlefront

Ревю:
Враждуващите фракции в Battlefront са общо четири на брой – Републиката, Империята, бунтовниците и сепаратистите.

новини:
Тя ще бъде по-голяма, с повече локации и герои от няколко Star Wars епохи.
Това потвърди продуцентът от DICE Пол Кеслин, според когото именно кампанията е била голямото желание на феновете.
Шутърът Star Wars Battlefront ще получи ново и последно допълнително съдържание на име Rogue One: Scarif, което ще може да се свали от 6 декември.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69