facebook facebook
 
 
ИГРИ » Онлайн игри
 
   
 
Sofia Wars
Ревю | 17.10.2013 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
XS Software
Издател:
XS Software
Жанр:
Екшън
Платформа:
Онлайн игри
сайт на играта »

Вход в играта
Играй
безплатно

плюсове

По-дълбока, по-интересна и с осезаемо по-голямо влияние от РС и видео игрите

Страхотен редизайн

Акцент върху динамичността

Класическата версия продължава да съществува за онези, които я предпочитат

минуси

За да има равен старт, всички играчи започват от нулата

“Едно прекрасно утро се събуди и осъзна, че някои неща трябва да се променят. След като метна в раницата си малко пари и храна, ти реши, че като за начало е добре да отскочиш до премиера, да пиете по едно сутрешно кафе пред Парламента и да му благодариш лично за «стабилното управление» на страната…”

Така започва новата Sofia Wars. Точно така – нова. Не просто ъпдейт, а една различна версия на популярното браузър заглавие на XS Software, изправящо лице в лице „софиянци“ и „провинциалисти“.

Преди онези от вас, които са инвестирали време и пари в старата Sofia Wars, да надигнат вопли на негодувание – спокойно, класическият вариант ще продължи да съществува паралелно с новия. Важно е да уточним обаче, че преносът на ресурси е невъзможен, тъй като не се вписва в концепцията за равни условия при старта на играта за всички играчи. Да, правилно сте разбрали – в новата Sofia Wars всичко почва от нулата.   

Какво ново?

Веднага щом посетите сайта на Sofia Wars, ще видите първата основна промяна. Визуално заглавието изглежда в пъти по-добре. Характерният хумористичен комикс стил е запазен, но е значително по-жив и раздвижен. Процесът на регистрация е все така лесен. Не е задължително да предоставяте имейл и парола, просто трябва да кликнете на „Играй сега“, да изберете името на героя си и сте готови да се впуснете в битката за София. По-късно, разбира се, можете да защитите допълнително акаунта си с парола, но на първо време това не е необходимо.

Подобно на класическата версия, и новата предлага доволно голямо разнообразие от възможности – можете да патрулирате по улиците, да ограбвате кервани, да работите в Burger King, да копаете нови линии на метрото, да сте част от банда, да модифицирате екипировка, да ограбвате банка, да станете наемник, да участвате в боеве за знаме и просто да прекарвате весело времето си! 

Сега обаче трупането на опит е леко променено

Идеята на XS Software е да се откаже от някои спорни моменти, които изискват много време и внимание, и да акцентират върху екшъна. Поради тази причина ще получавате опит предимно от PvP, групови боеве и мисии. Патрулирането, бъгърът и повечето NPC-та няма да ви помагат при вдигането на ниво. Благодарение на новата система ще качите level само тогава, когато наистина сте готови и никой няма да ви кара да бързате по нивата, ако не го искате. Пък и определено няма да скучаете дори да сте 1 lvl. Животът кипи буквално на всяко ниво! Можете да вземете участие в груповите боеве очи в очи или пък в лудите мелета, да отстраните противниците в уличките или да патрулирате превзетите територии. А защо просто не отскочите до тъмните тунели на столичното метро, за да се сражавате с  коварните Плъхотроли?

Рано или късно ще се издигнете в обществото, ще се сдобиете със свой собствен домашен любимец и дори с апартамент! А съперниците ви ще ви дебнат на всеки ъгъл.

Този път търсенето на противници е далеч по-удобно и разбираемо

Имате възможност да ги откриете по нивата в зависимост от вашата цел: дали искате да се задържите на нивото, да получавате по-високи доходи, или да ускорите своето развитие, като получавате утроен доход. А допингите ще имат особено значение в търсенето, защото ще ви позволят да побеждавате и по-силни противници и да получавате максимум монети и ресурси.

Не забравяйте обаче, че вашето поведение няма да се понрави на останалите. Колкото по-агресивно нападате, толкова по-вероятно е самите вие да се окажете обект на нечия атака. Както в живота, така и в Sofia Wars лидерите винаги са обект на завист от страна на останалите, така че като истински лидер винаги трябва да сте подготвени за изненадващи атаки. Да не говорим, че в новата версия на играта има и нови герои, които никога няма да подминат възможността да се пробват срещу вас. За да знаете кога заплахата става прекалено голяма, задължително следете индикатора за риск; в противен случай един светкавичен удар може да ви лиши от изкараните с много труд пари.

Интересна промяна има в начина, по който събирате дрехи за героя си. Това няма да става веднага, а в течение на няколко нива. С други думи когато героят ви събере достатъчно опит, че да премине в следващо ниво, на разположение ще бъдат достъпни само няколко предмета. За да съберете целия комплект ще ви трябва повече време, но пък това удължава тръпката от набирането на екипировката. Ако успеете да съберете комплектите с дрехи н продължение на няколко нива, идва ред на тяхната модификация, за да бъде героя ви още по-силен. Същото се отнася е за модифицирането на предметите. Подобно на механиката в най-добрите ролеви игри, екипираните предмети в Sofia Wars ще се подобряват с всяко ново ниво. Като бонус пък след качването на нивото получавате и подарък, който със сигурност ще се окаже полезна придобивка в даден момент. 

Друг ролеви елемент е свързан с повишаването на личните показатели

Те също имат пределно ниво, отвъд което не може да продължите с тренировките. Това означава, че статистиката може да е на ваша страна, но тя не е единственият фактор що се отнася до успеха при схватките. Техният извод зависи още от взимането на различни допинг стимуланти, модификацията и преди всичко от личното умение на играчите.

Както подобава на всяко заглавие с ролеви елемент, погледът върху обширните статистики и предмети е много важен, за да се ориентирате в развитието на героя си. Новата версия на Sofia Wars ви позволява да имате пълен контрол върху героя си, неговите умения и екипировка и начина, по който се развиват всички те. 

Помните ли Добрият зъл Монка? Този колоритен персонаж вече е достъпен във всеки един момент, но не преди да потриете доволно ръце трябва да знаете, че понякога играта му може да бъде колкото интересна, толкова и груба. Дори във виртуалния свят преките пътища са опасни.

А дали обърнахте внимание на пощенските кутии, които се срещат по улиците на града и сандъчетата в тъмните тунели? 

Те са истинска манна небесна за играчите – 

открийте сандъчето, отворете го и ще получите интересни и важни предмети, които понякога могат да се окажат решаващи за изхода на схватката. Изследването на града обаче не е свързано само с търсенето на тези сандъчета, различните персонажи в София могат да ви възлагат отделни мисии точно както получавате куестове от NPC-та в ролевите игри. Някои от тях са лесни, други са малко тривиални, а трети наистина са предизвикателство сами по себе си. Но пък хубавото е, че след края на всяка успешно изпълнена мисия отново ви чака награда, с която да въоръжите или екипирате героя си.

В новото си превъплъщение Sofia Wars определено излиза отвъд границите на това, което потребителите са свикнали да очакват от онлайн игрите. Тя е по-дълбока, по-интересна и с осезаемо по-голямо влияние от РС и видео игритет. Единственото, което не се е променило е предизвикателната атмосфера и закачките, които светът на играта постоянно отправя към своите посетители. Ако търсите достъпна игра с изненадващо сериозен геймплей, новата Sofia Wars задължително трябва да бъде начело в списъка ви. И кой знае, може пък точно вие да сте следващият властелин на Столицата! 

напиши коментар
 

173 мнения
профил »
Delian каза на 18.10.2013, 08:43 ?. :

Минус:Хората, които си плащат, винаги имат известно предимство!

88 мнения
профил »
cristijno каза на 18.10.2013, 09:42 ?. :

Вземете направете ревю на The Wolf Among Us , не се занимавайте с такива онлайн простотии.

1126 мнения
профил »
vanmx каза на 20.10.2013, 20:29 ?. :

Тая тъпня още ли съществува

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 30.10.2013, 20:31 ?. :

Няма ли да я разкарате тая простотия от главната страница...?

О, да, забравих! Тука се работи на принципа, който кихне повече - 5/5 GOTY, POTY.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Sofia Wars

Ревю:
Включете се в битката за София. Изберете на чия страна ще се биете – на кореняк столичаните или завоевателите от провинцията!

ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
World of Tanks 25
Sofia Wars 25
MMOG: Second Life 19
Интервю: Хановете 18
Nemexia - Еволюция 15
За новата рубрика „Онлайн игри” 15
Стратегия: Nemexia 14
Време за мъже: Lady Popular 13
Първи стъпки: Nemexia 13
Интервю: BGmafia 12