facebook facebook
 
 
ИГРИ » Xbox One
 
   
 
Skylar & Plux: Adventure on Clover Island
Ревю | 20.05.2017 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Right Nice Games
Издател:
Grip Digital
Жанр:
Платформър
Платформа:
Xbox One
сайт на играта »

плюсове

Приятна графика

В духа на класическите триизмерни платформъри

Когато елементите се напаснат, играта работи добре

минуси

Но е бюджетно заглавие и това личи

Непокорна камера

Чекпойнтовете

Къса е

След Snake Pass, Yooka-Layle и Voodoo Vince, тази пролет бе особено богат на един позападащ жанр, който някога владееше гейминга - 3D екшън платформърите. Към групата игри трябва да добавим и новото инди заглавие Skylar & Plux: Adventure on Clover Island, което е вдъхновено от някои от най-добрите представители на жанра. Първото ми впечатление от играта бе, че прилича на по-скромна версия на Ratchet & Clank, което е огромен комплимент за труда на Right Nice Games. По-нататък бързо се проявиха някои недостатъци, но като цяло Adventure on Clover Island си остава интересно заглавие.

Въпреки, че започва в открития космос, то не е епично звездно приключение като това на устатия ломбакс и неговия роботизиран приятел. Играта бързо ви пренася на един шарен остров, разделен на няколко територии, които трябва да обходите. Adventure on Clover Island е издържана в типичните за жанра традиции: имате антропоморфна героиня (Skylar, която е котка), говоряща птица, блещукащи "неща" за събиране и красив и доста шарен свят за изследване. Историята е пълна с клишетата, поизтъркани шеги, датирани препратки и прост сюжет.

Геймплеят трудно може да бъде по-познат и интуитивен - може да скачате, да се реете във въздуха, да се люлеете над дълбоки пропасти и да атакувате враговете си с набор от няколко атаки. Действително, в нито един момент играта не поема никакви рискове и се придържа най-строго към конвенциите на жанра. В това няма нищо лошо, просто не очаквайте някаква оригинална нова механика, която да видите тук за пръв път. Ако искате да атакувате, може да използвате стандартна атака, въртяща атака и атака със скок. Звучи ви познато, нали? За да увеличите живота на героинята си, трябва да откриете и освободите десетки пленени същества, чиито клетки са разхвърляни по картата. За всеки пет ще получите още едно сърце. Платформинг, битки и изследване на картата си дават среща в една като цяло работеща концепция, която обаче има и някои сериозни недостатъци.

Всичко в Skylar & Plux: Adventure on Clover Island крещи "бюджетно заглавие". Историята е разказана чрез постни рисунки, които не подхождат на шарената атмосфера. Героите са озвучени, но не на високо ниво. За цялата игра има само един-единствен loading екран, който е черно-бял. В техническо отношение също има проблеми - камерата е малко непослушна и обича да скрива враговете от погледа ви, дори когато са съвсем близо. Тук-там има и зацикляне, поне в Xbox One версията.

Най-дразнеща обаче е липсата на достатъчно чекпойнтове; може да играете доста време и накрая да загинете нелепо - например заради същата тази камера - след което ще ви се наложи да се връщате отново и отново назад. Играта отнема само три до четири часа, което може да е разочарование за някои и предимство за други.

Skylar & Plux: Adventure on Clover Island до голяма степен знае какво представлява - приятен платформър, който не се надценява и се опитва да заложи на познатото. Когато всичко работи, играта наистина изглежда като изгубено заглавие от времето на PS2 и GameCube. За съжаление, споменатите вече проблеми ни пречат да ѝ дадем по-висока от средната оценка.

Skylar & Plux: Adventure on Clover Island е налична в момента за PlayStation 4, Xbox One и РС. Кодът ни бе предоставен с любезното съдействие на Right Nice Games. 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
World to the West
Wonder Boy: The Dragon's Trap
Voodoo Vince: Remastered
Flinthook