Shadowlands няма да излиза за Xbox Series X

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Вчера споделихме информация, според която в Бразилия, тамошната рейтингова агенция е оценила предстоящия експанжън на World of WarCraft: Shadowlands за PC и Xbox Series X. Новината бързо набра популярност и от Blizzard се видяха принудени да отговорят. Според представители на студиото, то няма планове да пренасят ММО-то и неговият нов експанжън за конзоли. Това обаче не означава, че то никога няма да се появи на тези платформи.

Спекулациите за това се появиха по-рано тази година, когато Shadowlands навлезе в етап на алфа тестове. Тогава геймърите успяха да изровят поддръжка за контролери. Именно това откритие накара играчите да се дали Blizzard не подготвят играта си и за конзоли. Тогава Blizzard излязоха с уверение, че възможността за контролер е единствено за да направи играта по-достъпна и да не се налага на играчите да свалят addon-и за тази цел. Вчерашната новина обаче доналя масло в огъня на тези подозрения.

Според Blizzard обаче става въпрос за грешка на бразилското Министерство на правосъдието, към което оперира и въпросната рейтингова агенция. "Понастоящем нямаме планове да портваме World of WarCraft или Shadowlands за Xbox Series X. Платформата е изписана по грешка на сайта на бразилското правосъдно министерство, който е обновен и вече посочва правилната информация, която е, че играта ще излезе само за PC" – става ясно от изявление на Blizzard по въпроса.