facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Shadow Warrior
Ревю | 07.10.2013 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Flying Wild Hog
Издател:
Devolver Digital
Жанр:
Шутър
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Страхотен геймплей

Отлична графика и озвучение

Свежо чувство за хумор

Пълна с множество тайни

Множество ъпгрейди

минуси

Дребни проблеми на места с кадрите в секунда

Катаната обезсмисля повечето оръжия

Спомняте ли си далечната 1997 г., когато Shadow Warrior излезе и ни потопи в своя невероятно забавен и изпълнен с насилие свят? Е, днес, 16 години по-късно, можем отново да се завърнем в него благодарение на Flying Wild Hog. Един рибут, който ще ви припомни всички онези елементи, които направиха оригиналът толкова добър.

Ако трябва да сме честни, Shadow Warrior не се води 1:1 римейк. Не е и продължение. По-скоро Flying Wild Hog са се опитали да вземат една класика и да я прекарат през своята собствена призма. Отново поемате ролята на майстора на меча Ло Уанг – колекционер на комикси и последовател на майстор Зила. В началото сте натоварени със задачата да купите легендарен меч на име Nobitsura Kage. Говори се, че това е мистична катана с невероятна мощ. Разбира се, всичко се обръща надолу с главата, а вие сте принудени да се изправите срещу орди от противници. Когато научавате, че името Nobitsura Kage всъщност се отнася до цели три меча, вие се съюзявате с дух на име Ходжи, затворен в царството на Сенките хилядолетия наред, и се отправяте на едно приключение, гарнирано с леко заплетен на моменти и прекалено драматичен сюжет. Целта? Да спасите света, разбира се!

Онези от вас, които са играли на оригинала, както и на други игри на 3D Realms и Devolver Digital, ще останат особено доволни, тъй като Shadow Warrior е пълен с леки намигвания към тях. Същевременно заглавието е пропито с остроумни реплики и свежо чувство за хумор, което най-вече е предадено посредством диалозите между Ло Уанг и Ходжи.

В геймплей отношение играта е страхотна

Основната кампания, за чието изиграване ще ви трябват малко повече от десет часа, ще ви отведе през най-различни места – от стереотипните японски селища, до корабостроителници, лаборатории, планински крепости и, разбира се, до самото царство на Сенките. Съдържанието в нея би трябвало да удовлетвори повечето геймъри, особено на фона на факта, че Shadow Warrior не предлага мултиплейър компонент. Разнообразието от местности и противници, включително всякакви демони, ще задържа вниманието ви до самия край. Втори път обаче едва ли ще искате да я превъртите.

Ло Уанг разполага с особено богат арсенал от оръжия –

от арбалети и огнехвъргачки до ракетомети. Катаната обаче е безсъмнено се оказва едно от най-полезните. Боравенето с нея е изключително добре пресъздадено и интуитивно, особено на фона на факта, че това е шутър от първо лице. С левия и десния бутон на мишката контролирате замаха на катаната, а специалните атаки се задействат в комбинация с клавишите за движение. Имате възможност да се придвижвате от един враг до друг за секунда, което прави бойната система изключително плавна, без да ви натоварва с твърде засукани комбота.

С течение на времето ще може да подобрявате различни аспекти от своя герой – от оръжията и силите до неговите умения. С натрупаните от вас пари имате възможност да ъпгрейднете оръжията си така, че да побират повече муниции или пък да имат второстепенен режим на стрелба. Катаната обаче е толкова полезна, че едва ли ще влагате твърде много време в подобрението на оръжията си.

Силите ви изискват Ki кристали. Те се срещат рядко, така че ги използвайте внимателно. Уменията пък се подобряват посредством карма точни, получени при майсторското и ефикасно отстраняване на врага. Ъпгрейдите са адски много и в края на играта едва ли ще сте докарали всичко до макс. Така че отново подбирайте онези специални атаки, от които наистина се нуждаете.

Във визуално отношение

Shadow Warrior е прекрасна – местностите са богати на детайли, светлинните ефекти и тези, свързани с кръвта, са поразителни. Да, дизайнът на нивата е линеен. Shadow Warrior обаче е пълна с тайни пътечки и скрити контейнери, така че няма да имате чувството, че сте твърде ограничени. Ако имате късмет, ще се натъкнете и на места, които ви телепортират в оригиналния Shadow Warrior – и да, тук графиката е добре пикселизирана.

В заключение – Shadow Warrior представлява едно изключително маниашко и забавно приключение. Това е един олд скул хит, облечен в модерни дрехи, а на места дори ще ви се стори прекалено труден, което може само да ви радва. 

 
системни изисквания
2.4 GHz Dual Core Processor или по-добър, ATI Radeon HD 3870/NVIDIA 8800 GT или по-добра, 2 GB RAM, Windows XP / Vista / 7 / 8
напиши коментар
 

1335 мнения
профил »
sollider каза на 08.10.2013, 07:29 ?. :

Чисто геймплейно и графично играта е зарибявка, но на места тия големи дропове в кадрите убиват кефа. Трябваше да се постараят повече с оптимизирането.

187 мнения
профил »
kolian каза на 08.10.2013, 11:48 ?. :

Яка игричка, от няколко дни разпускам с нея. Приятно изненадан съм, че има ревю за нея :)

742 мнения
профил »
jenssn каза на 08.10.2013, 14:24 ?. :

Веййй къде се върнааах ... ся ми се допуца една квартална гаражна мрежа на QUake 2 еххх емоции ...

679 мнения
профил »
torrin каза на 08.10.2013, 18:33 ?. :
Редактиран на 08.10.2013, 18:34 ?.

ей това е, писна ми от емоционални пръдни с които ни заливат напоследък, то не бяха драми, не беше чудо, ей това чист неподправен екшън и фън, да напомни на някои разработчици че игрите са за да се играят, раздрусването на джойстика през половин час НЕ Е геймплей

1335 мнения
профил »
sollider каза на 08.10.2013, 20:15 ?. :
Редактиран на 08.10.2013, 20:29 ?.

Доживях и първия ти положителен коментар за някоя игра. *cheers*

679 мнения
профил »
torrin каза на 09.10.2013, 06:12 ?. :

наближава Коледа и се случват чудеса

26 мнения
профил »
Toxic Diaz каза на 08.10.2013, 19:52 ?. :

Като чиста доза забавление - това е един от фаворитите ми тази година. Див азиатски купон с щипка хумор.

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 09.10.2013, 18:47 ?. :

Да нямаш проблеми и ти с профила като мен че си си направил нов? Пиши на администраторите да ти го оправят. Моят се оправи...засега.

26 мнения
профил »
Toxic Diaz каза на 09.10.2013, 20:43 ?. :

Баннаха ме временно заради неспазване на неписаните правила въпреки слободията на другите, но все пак благодаря за съвета. :)

18 мнения
профил »
pavkataSTZ каза на 19.10.2013, 08:37 ?. :

Винаги съм се радвал на такива игри .. Имаш си неунищожим меч, с който просто се разхождаш и хвърчат вътрешности :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Shadow Warrior

новини:
Игра на Flying Wild Hog ще се появи във версии за PS4 и XВОХ One през септември както на физически носител, така и като дигитална дистрибуция.
Blue's News публикува няколко нови скрийншота от Shadow Warrior - нова версия на класическата игра, разработвана от Flying Wild Hog.
Flying Hog Studios изнесе нови детайли за възкресението на Shadow Warrior и потвърди, че играта ще излезе през идната есен за PC.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Duke Nukem Forever 280
Crysis 2 200
Call of Duty: Modern Warfare 2 139
Battlefield 3 133
Call of Duty: Modern Warfare 3 121
RAGE 98
Call of Duty: Black Ops: сингъл и кооп 74
Crysis 3 74
Call of Duty: Ghosts 70
Bulletstorm 69