SEGA обявиха Game Gear Micro

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Циркулираха слухове, че SEGA имат планове за големи новини тази седмица. Разбира се появиха се и дежурните спекулации, по-смелите от които заявяваха, че SEGA ще се заврънат на конзолния пазар. В действителност слуховете се оказаха истина, макар и не точно каквато си я представяме – Sega обявиха новата си супер малка конзола "Game Gear Micro". Тя идва по случай тридесетата годишнина от издаването на оригиналната портативна конзола Game Gear, през 1990 г.

Game Gear Micro се очаква да излезе на 6-ти октомври, за сега – само в Япония. Конзолата ще има четири варианта (черен, жълт, червен и син), като всеки от тях идва със собствен каталог от четири заглавия. Ако искате целия каталог – ще трябва да закупите и четирите версии.

Портативните конзоли ще са наистина микроскопични. Самият дисплей ще бъде с диагонал около 1,15 инча, което е… Буквално колкото пощенска марка. Как тогава ще виждате? От SEGA планират пускането на отделни лещи, които да увеличават образа на екрана. Ако си закупите комплект от четирите конзоли – ще получите един такъв увеличител. И за да е всичко още по-ретро – всяка една Game Gear Micro конзола ще има издръжливост до три часа, захранвайки се от две ААА батерии. Това е някакъв напредък, спрямо оригиналната Game Gear, която издържаше около час и се нуждаеше от 6 бр. АА батерии.

В действителност цялата кампания изглежда като честване на годишнина и в никакъв случай като сериозна заявка за завръщане на конзолния пазар. Продуктът е изключително нишов и изобщо не отговаря на пазарните условия. Изводът е един – Game Gear Micro не е замисляна като конкурент и голям играч на игралния пазар, а просто поредното намигване към безвъзвратно отминала епоха.