facebook facebook
 
 
 
   
 
Respawn са изпитали трудности да убедят Lucasfilm за Star Wars Jedi: Fallen Order
12.01.2020

Star Wars Jedi: Fallen Order е вече няколко месеца на пазара и оценките за нея с доста положителни, или поне повече отколкото тези за текущата филмова трилогия. Играта предложи оригинална история, която се развива по времето на т.нар. „Заповед 66“, при която поради заповед на император Палпатин войските на клонираните се обръщат срещу джедаите и ги избиват, а оцелелите биват преследвани.

В началото обаче било доста трудно за Respawn да убедят Lucasfilm, че игра с акцент върху Силата е добра идея. Гейм директорът на Star Wars Jedi: Fallen Order споделя: „Казах им „Какво ще кажете, ако направим игра за джедаи и Силата? Те обаче не бяха съвсем съгласни с тази идея и върнаха въпрос „А какво мислите за бластери или наемни убийци?“. Това обаче не съответства на желанията в екипа. Можеха да ме помолят да направим рейсинг игра, но не мисля, че някой в екипа би бил доволен от резултатите“.

Той споделя за трудностите, през които е преминал по време на преговорите с Lucasfilm, които контролират всичко свързано със Star Wars вселената. Според него Lucasfilm са много предпазливи (да, видяхме последната трилогия...), когато става въпрос за тяхната вселена и специално когато става въпрос за джедаи.

Конкретно за идеята играта да бъде за наемниците (по-известни с английското название „bounty hunters“), Respawn не са били особено въодушевени, тъй като през последните няколко години две заглавия на тази тематика са били обявени, като и двете - спрени в последствие. Първото е „Star Wars 1313”, а второто „Project Ragtag”, което се разработваше от бившето студио Visceral Games.

Джедаите са „Светия граал“. За да направиш игра за джедаи ти трябва да си го заслужил. Имаше малко колебания, но в крайна сметка ми заявиха: „Добре, можем да проведем среща за да обсъдим игра за чувствителни към Силата, но не джедаи“. След което играта излезе и имаше „Джедаи“ в името си” - завършва Стиг Асмусен.

С оглед на последвалите събития, можем да кажем, че Respawn са направили правилното решение, дори ако наемниците (и бебето Йода) са много повече на почит в момента във вселената на Star Wars, отколкото джедаите. 

напиши коментар
 


189 мнения
профил »
Toadragon каза на 13.01.2020, 21:32 ч. :

И последните филми са боклук и серяла и тази тъпа игра . Само ревливи скучни драми . Лукас се продаде като евтина кучка на Дрисни . И те осраха всичко що е Междузвезни Войни . Никога вече няма дасе види хубав филм или игра за тях тези времена одавна отминаха .

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 14.01.2020, 09:06 ч. :

Кажи едно нещо, ама изобщо каквото и да е, дето да ти харесва.

189 мнения
профил »
Toadragon каза на 14.01.2020, 13:45 ч. :

Едно време когато се стараеха повече . Когато им пукаше повече . Когато се раждаха класиките а не сега когато омират .
напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Star Wars Jedi: Fallen Order

новини:
От издателството, което обяви сингълплеър игрите за мъртви, са изненадани от резултатите на последната си сингълплеър игра.
Студиото е пуснало обява, според която търсят човек, който да участва в създаването на ново Star Wars екшън-приключение.
По-късно обаче те бяха премахнати, което може да се обяснява и с допуснати евентуални грешки в посочените изисквания.

Ревю:
Fallen Order представлява един своеобразен мишмаш от различни идеи взаимствани от различни игри, спазват почти изцяло традициите на поредицата.

Превю:
Да видим какво ни готвят от Respawn след малко повече от месец!

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122