facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Resident Evil: Revelations 2 - Episode 4
Ревю | 02.04.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Сървайвъл хорър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
44.57 лв
купи играта »

плюсове

Идеята зад RE: Revelations 2 се оказа успешна

Повторна среща с всички чудовища

Raid mode вече е в пълния си вид

Два отделни края...

минуси

... но бъдете сигурни, че ще достигнете правилния

Нищо фундаментално ново тук

На този етап вече можем да кажем очевидното – Resident Evil 2: Revelations се оказа добра стъпка за Capcom и едноименната хорър поредица, от която и компанията, и интелектуалната ѝ собственост имаха голяма нужда. Ако това заключение не ви изненадва, то ето ви и още нещо – играта има два завършека и единият от тях ще ви остави значително по-удовлетворени от другия. Типично в стила на старите хорър игри – а и на ретро гейминга като цяло – някъде дълбоко скрит в епизодите съществува един момент, който може да промени изцяло хода на играта. Проблемът е, че мнозинството геймъри чисто и просто ще го подминат, тъй като не знаят какво и къде трябва да направят, в резултат на което ще пропуснат по-добрия финал. Всъщност, ако имате възможност да паузирате за секунда и да се замислите, вероятно ще разберете, че сцената не е маловажна, но точно тогава едва ли ще ѝ обърнете нужното внимание.

Дали това е най-добрият начин за приключване на играта е въпрос, по който може да се коментира, но е факт, че въпросният край включва и доста атрактивна битка с хеликоптер и снайпер. Звучи като дозата екшън, която носи така нужния свеж полъх след значително по-бавния ход на действието до момента. Затова, ако искате да се възползвате максимално от това, което Revelations 2 ви предлага, задължително вижте как точно трябва да стигнете до този край.

Последният четвърти епизод носи името Metamorphosis и въпреки, че поставя край на приключението, не е задължително да е най-добрият. Така например, ако сте почитатели на двойката Клеър и Мойра, вероятно ще се разочаровате от това, че тяхното присъствие този път е доста кратичко. Епизодът започва с тях, но след 15-тина минути вече ще ги оставите зад гърба си, за добро или лошо. На свой ред, Бари – друг всеобщ любимец – и Наталия са значително по-добре представени, пътят им този път ще ги отведе в обгазени тунели, пъзели с придвижване и задължителното зловещо имение с мрачни подземия. До този момент балансът между двойките и героите бе отличен, но сега нещата приключват с един почти сюрреалистичен сегмент, в който действието се сменя доста бързо от едната в другата крайност. Все пак, това е Resident Evil и нищо сюрреалистично никога не е било чуждо на серията.

Имайки предвид, че това е последният епизод, вече няма никакви изненади по отношение на геймплея – добре конструираната асиметрична структура продължава практически непроменена и е все така забавна както в сингъл плейър, така и в кооперативен режим. При липсата на нови врагове, Capcom прибягва до класически похват, пускайки ви един срещу друг срещу практически всички чудовища, които сте виждали до момента. Така ако има някой определен тип, който не ви допада или ви е труден за убиване, бъдете сигурни, че ви чака една последна схватка за която трябва да съберете сили.

Този боен сегмент идва точно преди заключителната бос битка и на всички е ясно, че екипът добре осъзнава, че е време за приключване. Още един час игра щеше да добави нещо към количеството, но със сигурност щеше да развали качеството. Добре е, че сезонът завършва в този момент, защото създателите на играта явно са разбрали докъде се простира максимумът. Така балансът между пъзели, битки и шантава история се запазва и сигнализира за едно истинско завръщане към златните години на Resident Evil.

В Metamorphosis присъстват доста екстри за отключване, включително алтернативни костюми, огнестрелни оръжия и картинки. Всичко това е в добавка към вече познатите режими на „невидимите врагове“ и ограниченото време, с които може да повторите кампанията. Raid mode също получава заключителното си съдържание и закономерно се превръща в истинска паралелна игра, която може да продължите дълго след края на кампанията. За игра, която е с толкова достъпна цена, тук съдържанието, което получавате, определено е адски много.

Единият край е по-добър от другия, но Resident Evil: Revelations 2 си е страхотно постижение като цяло. Взет по отделно, последният епизод е по-слаб от предния, но като имате предвид важността му за цялата история, просто сте задължени да го пробвате. Затова отделете още няколко часа, опитайте се да постигнете добрия край и се насладете на шантавия хорър с марка Resident Evil. 

 
системни изисквания
OS: Windows® 7 Processor: Intel® Core™ 2 Duo E6700, AMD Athlon X2 2.8 GHz Memory: 2 GB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® 8800 GTS, AMD Radeon HD 3850 DirectX: Version 9.0c Network: Broadband Internet connection Hard Drive: 23 GB available space
напиши коментар
 

560 мнения
профил »
dogma каза на 03.04.2015, 09:45 ?. :

Снощи я изиграх най-сетне. Естествено стигнах до лошия край.... после бързо се сетих къде е трябвало да постъпя иначе, но подозирам, че малко ще са онези, които ще реагират навреме. Препоръчвам ви после да пробвате допълнителния епизод The Struggle, доста интересен е.

24 мнения
профил »
green_03 каза на 03.04.2015, 11:11 ?. :
Редактиран на 03.04.2015, 11:12 ?.

Няма ли и втори допълнителен епизод? Аз стигнах до добрия край, доста е интересно но СПОЙЛЕР само се забавя неотложното....

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 03.04.2015, 10:37 ?. :

Най-накрая излязоха всички и мога да я изиграя цялата :D . Ревюто отново е отлично написано, но бих искал да отправя една молба - моля ви, автори на статии, четете ги след като ги напишете и проверяваите поне за по-брутални грешки, защото по незнайна точно за мен причина това "Resident Evil 2: Revelations" ме подразни много и до някаква степен ми развали удоволствието от четенето. :))

209 мнения
профил »
Beleth каза на 06.04.2015, 21:28 ?. :

Не знам ама бонус нивата, които пуснаха след края бяха 100 пъти по-тегави от цялата игра на куп. Ако всичко беше като тях...
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 2 101
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Metro: Last Light 61
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Metro 2033 44
Don't Starve 32
Resident Evil 5 31
The Walking Dead: Survival Instinct 29
The Walking Dead 22