facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Resident Evil: Revelations 2 - Episode 2
Ревю | 07.03.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Сървайвъл хорър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
44.57 лв
купи играта »

плюсове

историята не губи никакво време

по-труден и предизвикателен

нови герои, оръжия и врагове

минуси

графиката си е все така трън в окото

Първият епизод на Resident Evil: Revelations 2 постави едно доста добро начало за новата игра. Въпреки, че от него видяхме, че тя няма да впечатлява с кой знае каква графика, а самият епизод можеше да се изиграе за не повече от 2 часа, цената му беше съвсем приемлива, а Raid режимът добавяше още стойност към пакета. И така, седмица и нещо по-късно, Resident Evil: Revelations 2 – Episode 2: Contemplation вече е наличен. И това е също е добре – няма забавяне, няма промени  последната минута, Capcom изпълнява плана си за седмичните премиери като по часовник.

Ако сте харесали Penal Colony, шансът Contemplation да ви допадне отново е много голям. Историята продължава точно там, където приключи първия епизод. Към нея се присъединяват още двама герои, но те по всяка вероятност няма да са толкова важни, колкото персонажите, които видяхме в началото. Както може да се очаква от един междинен епизод във всеки един сериал – телевизионен или интерактивен – Contemplation не носи никакво крайно решение или пък отговори на въпроси. Всъщност, в неговия край със сигурност ще размишлявате над повече въпроси, отколкото ви тормозеха в началото. Това обаче е съвсем в реда на нещата, тъй като запазването на напрежението и мистерията е отличен начин да осигуриш интереса, а и покупката, на останалата част от сезона.

Всички умения и точки, които се натрупали в първия епизод, логично се пренасят тук. Интересно е, че това важи дори за инвентара, което за пореден път ни показва, че трябва да обърнем внимание и на Raid режима; не че би трябвало да има геймъри, които не са го направили, тъй като това  наистина е едно отлично допълнение към кампанията.

Към края на първото ниво в Contemplation най-сетне ще се сблъскате с един бос, който ще ви поизпоти; идеалното решение както обикновено е да играете с приятел, тъй като вторият играч е от голямо значение за успеха или провала в този момент. Чувството за баланс отново се запазва и първият играч не може просто да върви напред и да стреля напосоки, а пък неговият партньор трябва да внимава, за да не изостане или да не се отдалечи прекалено. Евентуално може да забележете, че играта сякаш има „предпочитание“ да убива по-често първия играч, докато втория може да бъде съборен, но и вдигнат отново на крака. Предполагам, че това е свързано с разбирането, че все пак немалка част от геймърите ще играят на Resident Evil: Revelations 2 сами, така че AI партньорът получава едно допълнително рамо.

Механиката си оставя същата и отново ще трябва да работите в екип и да използвате различни умения и предмети, но пък вторият епизод предоставя и няколко нови оръжия и врагове, които поддържат нещата свежи. И да, Contemplation определено е по-труден от Penal Colony. Това се усеща особено добре в частта с Клеър и Мойра, когато мунициите и предметите като цяло са изключително малко.

Ако вече сте си съставили мнение за визията и графиката на играта от първия епизод, то няма да се промени с Contemplation. Няма и как да бъде иначе, тъй като не можем да очакваме новия епизод да донесе качествен графичен ъпдейт. Кътсцените изглеждат не особено убедително, макар че ако искаме да бъдем снизходителни ще кажем, че този леко ретро стил може да бъде от полза за самата игра. Така или иначе, ако играете Resident Evil: Revelations 2 на PS4 или XBOX One, а също и на по-мощен компютър, със сигурност ще бъде леко разочаровани от това, което играта ви поднася като графика.

За сметка на това обаче, средата и атмосферата са изпипани добре и историята се движи с едно доста добро темпо. Моментите, където ви се иска играта да се забърза малко, се броят на пръстите на едната ръка. Пример за това е новият герой Педро, който има досадния навик да мрънка като малко дете, но за щастие и това отминава преди да стане прекалено дразнещо. Въпреки, че е хорър игра, Resident Evil: Revelations 2 все още не поднася кой знае какви визуално стряскащи неща и залага повече на атмосфера и внушение.

Директното продължение на историята спрямо предния епизод е правилното решение, що се отнася до начина, по който трябва да бъде изграден хода на играта. Събитията все още са пресни в съзнанието ви и можете да скочите в играта без никакво забавяне. Казвам това като противовес на друга иначе страхотна епизодична игра – Life is Strange – която се появи преди Resident Evil: Revelations 2 и чиито втори епизод все още чакаме.

Ако сте си купили първия епизод, задължително вземете и този. Ако досега все още сте се чудили дали в идеята има хляб, бъдете сигурни в това и направо бихме ви посъветвали да си вземете целия сезон – на този етап това изглежда като разумна покупка.

Оригиналния ключ на играта ни беше осигурен от www.fast2play.bg - където можете да намерите дигитални ключове за всички платформи.
 

 
системни изисквания
OS: Windows® 7 Processor: Intel® Core™ 2 Duo E6700, AMD Athlon X2 2.8 GHz Memory: 2 GB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® 8800 GTS, AMD Radeon HD 3850 DirectX: Version 9.0c Network: Broadband Internet connection Hard Drive: 23 GB available space
напиши коментар
 

560 мнения
профил »
dogma каза на 09.03.2015, 20:04 ?. :

Още нямам вpеме да го пусна, че съм се захванал с една стаpа игpа - Hunted: The Demon's Forge - но лично аз вече съм заpибен по сезона, няма пропускане на следващите епизоди.

451 мнения
профил »
Logus каза на 10.03.2015, 06:40 ?. :

Добра ли е? Всеки път като отворя каталога на Пулсар я виждам и се чудя дали ще си струва времето.

466 мнения
профил »
Ronaldo9 каза на 09.03.2015, 20:21 ?. :

Като гледам оценките навсякъде са доста положителни.И от ревюиращи и от играчи.Взех,че се надъхах и като излязат всички епизоди може и да си я взема.

3 мнения
профил »
hitmanub40 каза на 19.03.2015, 08:28 ?. :

Добра е, въпреки посредствената графика и липсата от оригиналност на декорите. Малко са крали с пълни шепи от The Last Of Us, но това е само плюс за играта. Става.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 2 101
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Metro: Last Light 61
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Metro 2033 44
Don't Starve 32
Resident Evil 5 31
The Walking Dead: Survival Instinct 29
Silent Hill: Homecoming 22