facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Resident Evil 0 Remaster
Ревю | 22.01.2016 | автор: Филип Станиславов


оценка:
Производител:
Capcom
Издател:
Capcom
Жанр:
Сървайвъл хорър
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
79.95
купи играта »

плюсове

добра аудио-визуална преработка

подобрения по управлението

напомня ни за славата на поредицата

Wesker Mode

минуси

някои елементи не са осъвременени и се усеща старостта на играта

На върха на своята слава, Resident Evil бе конзолната поредица, даваща облика на сървайвъл хорър жанра. Именно към този период трябва да се върнем, за да си припомним Resident Evil 0 и да видим дали 13 години по-късно тя все още има притегателната сила и влияние, както тогава.

Resident Evil 0 има една от най-шантавите истории в серията, на която не ѝ е чужд и хумористичния елемент и въпреки това не липсват стряскащи сцени. Не веднъж играта успява да ви изкара акъла, сблъсквайки ви с неочаквана двойка зомбите, появили се сякаш от нищото. Точно поради това тук "сървайвъл" елементът наистина изпъква, карайки ви често да обмисляте ходовете си и да внимавате как се придвижвате.

Като модерен римейк, Resident Evil 0 Remaster безспорно ще бъде подложена на внимателен анализ по отношение на графиката си и лесно можем да заключим, че HD преработката се е отразила добре на играта. Някои от кътсцените не са достатъчно приятни за окото и на моменти ефекти от GameCube оригинала си личат, но тяхното присъствие не помрачава общото добро впечатление. Сега може да играете във формат 16:9, така че всеки един съвременен телевизор или монитор е поддържан. Ако пък искате да запазите оригиналното усещане, съществува и опция за 4:3. Подобрен е и звукът с поддръжка на 5.1-канално аудио; добавени са и нови ефекти, които засилват атмосферата.

Не трябва да пропускаме и управлението - оригиналният "танк" метод присъства, но сега има алтернатива, позволяваща да използвате левия стик, за да движите героите си свободно. Понякога все пак се случва да имате проблем с навигацията заради оригиналния дизайн на нивата, който е предвиден за по-друг тип придвижване. Малко лошо впечатление правят недоизпипания интерфейс на инвентарното меню, както и неинтуитивната опция за стрелба, но ако искате, може да приемете тези елементи за част от ретро имиджа на Resident Evil 0.

След като преминете през основната кампания ще отключите новия Wesker Mode. Той е отлично допълнение и ви дава възможнот да изиграете играта отново, този път в ролята на Уескър. Той има характерната от Resident Evil 5 визия, както и нови умения, а при повторното изиграване всички кътсцени са преработени, за да се появява той.

Resident Evil 0 Remaster ни напомня колко силна бе някога поредицата и дребните, но важни подобрения правят играта достойна за ново изиграване. Ако не сте я играли досега или искате да си припомните как изглеждаше Resident Evil преди време, този римейк е много добра отправна точка.

Промо кода за играта ни беше предоставен от Pulsar 

 
системни изисквания
OS: Windows® 7 SP1 / Windows® 8.1 Processor: Intel® Core™ 2 Duo 2.4 GHz, or better Memory: 2 GB RAM Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX260, or better DirectX: Version 9.0c Network: Broadband Internet connection Storage: 13 GB availa
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Dead Space 2 101
Dead Space 3 80
Alan Wake 73
Metro: Last Light 61
Alien: Isolation - ВИДЕО РЕВЮ 50
Metro 2033 44
Don't Starve 32
Resident Evil 5 31
The Walking Dead: Survival Instinct 29
Silent Hill: Homecoming 22