facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Rayman: Raving Rabbids
Ревю | 19.02.2007 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Ubisoft
Издател:
Ubisoft Sofia
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Истерични зайци със страхотен дизайн, на които новият Rayman дължи целия си успех

Странна и приятна колекция от над 60 мини игри с умопобъркващо чувство за хумор

Почти перфектна PC версия, създаден не от кой да е, а от локалното студио на Ubisoft в София

минуси

Странни бъгове – особено, когато Рейман излиза да разкърши снага на денс подиума

Ако очаквате jump’n’run с огромен шарен свят, който да изследвате както намерите добре, ще бъдете жестоко разочаровани

Към края започва да става леко еднообразна

Мишел Ансел бе едва деветнадесетгодишен, когато създаде Рейман. Но това дебилно изглеждащо човече с крайници, плуващи във въздуха, успя да завладее сърцата на милиони за отрицателно време. Най-вече заради своето неподправено чувство за хумор, което вървеше в комплект с гамбестия му нос. И сега четвъртата част от поредицата е може би най-смешното нещо, излизало някога със заглавието Rayman.

Атаката на побеснелите зайци

Шареният свят на играта е застрашен от най-необикновения враг, който някога е виждал – орда от палави, непослушни, хитри, постоянно крещящи и на моменти мегаидиотско сладки зайци, които нещо не са много наред в главата. В един спокоен слънчев ден те прекъсват пикника на Рейман, успяват да го пленят и да го принудят да участва в техните малки извратени игрички. Ако иска да се спаси, той ще трябва да играе по тяхната свирка в рамките на дванадесет дни и да спечели колкото се може повече мивкоотпушвачки, за да ги забие на стената, да създаде импровизирана стълба и да се измъкне от килията си. Звучи логично, нали?

Зайците обожават мини игри

Макар и да няма и помен от характерния за поредицата класически „подскачай и тичай” геймплей, Raving Rabbids е изтъкана от десетки оригинално замислени кратки мини игри, повечето от които направо ще ви почупят от смях. В една от тях ще трябва да се грижите вратите на на плажните тоалетни, в които зайчетата серат с характерните за този процес стонове, да са винаги затворени, защото не щеш ли, животинчетата са особено срамежливи. Друга ще ви натовари с нелеката задача да изтръгвате червеите от зъбите им, защото пленниците ви нямат навика да си мият зъбите редовно. А в трета – ще излезете на дансинга, за да спретнете диво шоу на беснеещата публика – я на фона на музиката от „Криминале”, я на “Girls Just Want to Have Fun” на Синди Лопър, я на някое техно парче. Ще участвате и в бесни състезания и в диви престрелки с въпросните мивкоотпушвачки, ще влизате в съзнанието на зайците, ще скачате на въже, ще търсите изгубени прасета и какво ли още не.

Зайците използват основно мишка

В повечето случаи основните ви средства да се справите с предизвикателствата, ще бъде мишката – въртете я в кръг бързо и ще наберете достатъчно сила, че да изхвърлите кравата Дейзи колкото се може по-далеч. Помпайте се на левия бутон на мишката и ще пълните устата на прииждащите към бара зайци със сок от моркови. Стига да ви е по-удобно, имате възможност да използвате и клавиатурата (или пък геймпад, стига да имате такъв), но като че ли горният вариант е по-добър.

Когато се приберете в килията си пък, можете да преиграете някои от мини-игрите, да се преоблечете (като гангстер, готик-фен, бабичка, диджей, мексиканец и дори като Елвис) и да послушате някоя песничка на джубокса. Но в повечето случаи ще бързате да се върнете на арената, пълна с обезверени зайци, за да видите какво ще бъде следващото предизвикателство.

Зайците определено си заслужават

За финал мога да ви кажа само, че Raving Rabbids е една страхотна и неангажираща колекция от мини игри, която със сигурност ще ви разсмее. Дори когато превъртите краткия Story режим, винаги може да се върнете към любимите си предизвикателства и да се опитате да ги преодолеете в тандем със свой приятел.
 

 
системни изисквания
1 GHz CPU, 256 MB RAM, 64 MB 3D Video
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58