facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
RTL Ski Jumping 2006
Ревю | 31.12.2005 | автор: Орлин Широв


оценка:
Производител:
49 Games
Издател:
RTL Enterprises
Жанр:
Спорт, Симулатор
Платформа:
PC
сайт на играта »

Надявам се, повечето от вас знаят, че съвсем скоро ще стартират поредните олимпийски игри. През 2006 година те ще се проведат в Германия и както винаги, ще предизвикат доста интерес, много любопитни зяпачи, фенове пътуващи, за да видят любимите си спортисти, както, разбира се, и солидна доза мърчандайзинг. Играта RTL Ski Jumping 2006 (по-известна с оригиналното си заглавие RTL Ski Springen 2006) e прекрасен пример за последното. Нейната единствена цел е да задоволи загорелите фенове на зимните спортове като им даде възможност да практикуват ски скокове пред малкия екран.

Имайки предвид, че точно тази дисциплина не е сред най-разнообразните, трябва да похвалим програмистите от 49 Games, че са успели да намерят

под вола теле

Те са направили, тази иначе скучновата дисциплина (поне според мен), една небрежно атрактивна забава за малки и големи. Изместили са центъра на тежестта от чистите скокове и са добавили сериозен икономически аспект. Така в Ski Springen 2006 не просто ще летите по пистите, но ще можете да си пазарувате екипировка, да избирате спонсори, да тренирате и т.н. Най-любопитна е възможността да играете като мениджър. В нея изобщо няма да ви се налага да карате ски. Ще трябва да си изберете трима души и да ги закарате до върха на световните класации. Разбира се, ако много желаете, ще можете и вие да реализирате част от техните скокове, особено в най-напечените моменти.

Ако се питате как може игра, която се базира само на простото подскачане и приземяване, да задържи вниманието на геймърите, ще ви отговоря, че пичовете от 49 Games са добавили малки, приятни детайлчета, които да ви задържат пред екраните възможно най-дълго време. Реализацията на самите скокове например не е толкова елементарна, колкото сигурно си мислите. С думи прости: през цялото време ще трябва да балансирате, докато се спускате, след това ще трябва да уцелите точния момент и дължина на изтласкване, за да излетите възможно най-добре. Следва най-интересното: трябва държите специалната V-position до един точно определен момент, в който ще трябва да заемете поза за приземяване. Балансът във въздуха отново е ваша задача, като ако се приземите леко настрани, има много голям шанс да се ударите от леко до по-небрежно сериозно. За щастие

скиорите ви не умират :)

Техническата страна на играта е доста приятно реализирана. Графично, дизайнерите не са се справили най-прекрасно, но изображението все пак е на ниво малко над средното. Звукът в Ski Springen 2006 е най-приятната техническа характеристика. Освен че коментаторите обсъждат доста адекватно вашите изяви на белите писти, те пускат и приятни коментари за трасето, по-интересни факти за определени курорти, спортисти и т.н.. Общо взето, докато скачате, ще има какво да научите за ски спортовете. :)

В края на това представяне ще споделя с вас и основната си забележка към тази иначе хубава игра. Фактът, че тя се е съсредоточила единствено и само върху ски-скоковете може да отблъсне голяма част от потенциалната аудитория. Така тя ще задържи само верните запалянковци на този меко казано непопулярен спорт, а както и сами се сещате, те вероятно се броят на пръсти. Ако 49Games и RTL бяха събрали всички зимни спортове в една мега продукция Winter Olympics например, можехме да станем свидетели на нещо далеч по-добро от Ski Springen.

Въпреки всичко, отивам да видя дали мога да „щпрингна“ от някоя друга шанца. ;) 

 
системни изисквания
Windows All, Pentium III 700, 256 MB RAM, DirectX 9.0c
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Colin McRae: DiRT 2 44
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
FIFA 13 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Blur 31