facebook facebook
 
 
ИГРИ » GSM
 
   
 
QuizUp
Ревю | 07.03.2014 | автор: Джен Баркли

Дуелите на познанията с живи противници са истинско забавление
оценка:
Производител:
Plain Vanilla Games Corp
Издател:
Plain Vanilla Games Corp
Жанр:
Състезание
Платформа:
GSM
сайт на играта »

плюсове

огромен брой категории

игра с опоненти от цял свят

класации по място и държава в реално време

активна българска общност

минуси

IAP могат да дадат нечестно предимство

Ако жадувате за игра на Trivial Pursuit, но не може да съберете всичките си приятели заедно, изпробвайте едно от най-новите допълнения към Play store. QuizUp е игра, проверяваща познанията ви за любопитни факти, с акцент върху head to head мултиплейър. Лесното откриване на съперник, разнообразните теми, както и впечатляващата визия превърнаха играта в хит за iOS, което се потвърждава и от 4.5-звездния й рейтинг в iTunes.

Играта е много проста: влизате чрез профила си в Google+, Facebook

или с електронната поща, избирате категория и автоматично бивате изправен срещу случаен играч, който е на близко до вашето ниво. Всеки кръг се състои от седем въпроса. Отговаряйки правилно получавате точки, като бързината при отговора естествено ви носи повече точки. Хубавото е, че при грешен отговор не ви се отнемат точки. Последният въпрос е бонус кръг с двойни точки за правилен и бърз отговор. Играчът, който има най-много точки в края на кръга печели състезанието, като по този начин си осигурява по-високо класиране в произволни нива и рангове. Кръговете рядко са с продължителност повече от две минути. Загубата не дава негативно отражение върху представянето ви, просто печелите по-малко опит от победителя.

Разнообразието на теми е това, което привлича играчите: в четиринадесет основни категории, вариращи от видео игри и ТВ сериали през изкуства до история и спорт, има толкова разнообразни подкатегории като историята на Първата световна война,

игри на Nintendo, класически аркадни заглавия или пък света на Disney

Ако наистина искате да тествате знанията си, можете да изберете "общата" подкатегория във всяка секция или да изберете “обща категория със случайни въпроси”. Доброто оформление на играта позволява по-лесна навигация и намиране на интересни теми след всеки бърз кръг. Интеграцията с Facebook, Google+ и Google Play Games пък ви позволява директно да предизвикате приятелите си от тези социални мрежи.

QuizUp е безплатна, без реклами и има само три типа in-app покупки (IAPs):

едночасови XP бустери, които идват под формата на двойни, тройни и четворни XP бустери за $ 2,50, $ 5,00 и $ 7,50. Това противоречи на идеята за класиране, тъй като играч, който изкуствено надува нивото си скоро ще бъде превъзхождан в тази категория от играчи, които печелят благодарение на знанията си. И все пак играта си струва за всеки, който иска да провери познанията си в бързи мисловни битки с реални хора, включително и много от България, както може да се убедите от седмичните класации по места и държави. 

напиши коментар
 

18 мнения
профил »
MLV каза на 08.03.2014, 20:43 ?. :

Пробвах я, не е лоша, става за образоване и губене на време, при мен се достигна и при леко нервиране-по едно и също време цъкаме отговора с опонента, на него 1-2 точки отгоре.Реках си добре, явно го е цъкнал 1с. преди мене, е няма братче още и още опоненти пак така, гледам секундите 1мм. разлика.Забавна си е иначе :)

560 мнения
профил »
dogma каза на 09.03.2014, 07:32 ?. :

И на мен ми допада, доста категории има.
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Състезание: Asphalt 4 : Elite Racing 3
Рейсър: Speedrun 1
Рейсър: Heavy Fuel 1
Тест: English Trainer
Рейсър: Motorbike GP
Състезание: Asphalt 3 : Street Rules 3D
Състезание: Mika Kallio GP
Състезание: Ferrari World Championship
Рейсинг: David Coulthard GP
Рейсър: High Speed 3D