facebook facebook
 
 
 
   
 
QuakeCon 2020 също няма да се проведе
31.03.2020

QuakeCone 2020 е следващата жертва на пандемията от вируса COVID-19. 25-ото издание на събитието, което събира всички фенове на DooM и Quake поредиците всяко лято от 1996 г. насам, няма да се проведе заради неясната обстановка през летния сезон. Първоначално QuakeCon 2020 трябваше да се проведе от шести до девети август в Далас. То започва като LAN парти през 1996 г., но бързо серазраства до доста сериозно гейминг събитие, което през последните години се използва от Bethesda за да представя и повече информация за някои от най-очакваните си заглавия. За посетителите обаче най-важни са турнирите, които се провеждат всяка година на различните игри от поредиците DooM и Quake.

Организаторите на събитието обявиха прекратяването със следното съобщение: "През последните седмици прекарахме много време обсъждайки как можем да проведем тазгодишното издание на QuakeCon, още повече, че е и двадесет и пето юбилено издание на събитиети. Вземайки в предвид обаче всички предизвикателства свързани с логистиката, както и неяснотата, пред която сме изправени заради пандемията от COVID-19, взехме трудното решение да прекратим провеждането на тазгодишното издание на QuakeCon. Здравето и безопасността на нашите служители, доброволци, спонсори и играчи винаги ще бъде наш топ приоритет и предвид обстановката считаме, че е грешно да обсъждаме провеждането на масово събиране, когато това е последното нещо, което всеки от нас трябва да направи. Тъй като не знаем какво ще е положението с пандемията през август, ние знаем, че няма да е възможно да завършим подготовката и планирането с нашите партньори, добровилци и всички други участници, които са необходими за да бъде QuakeCon едно наистина успешно събитие".

Тревожно е, че заради пандемията до скоро бяха прекратявани единствено мероприятия, чието провеждане беше в рамките на предстоящите седмици. Сега обаче тя започва да оказва влияние и върху по-далечните напред във времето събития. По-големи събития, които вече пострадаха заради пандемията бяха GDC 2020, организаторите на което ще се опитат да проведат през август, E3 2020, което бе изцяло прекратено и Gamescom 2020, което ще се проведе под дигитална форма. Единственото по-голямо събитие, което остава до края на годината е BlizzCon, който традиционно се провежда през месец ноември, а до тогава все още има надежда, че нещата могат да се поуспокоят. 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
QuakeCon

новини:
Поради пандемичната обстановка събитието ще се проведе изцяло онлайн.
QuakeCon at Home ще се проведе на 7-9 август, а в идните дни се очаква да научим повече за гейм изложението.
Голямото шоу в Тексас отбелязва 25 годишнината на шедьовъра на id Software

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122
Blizzard също прави разпродажба на игри 122