facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Pure Pinball
Ревю | 11.10.2004 | автор: Георги Панайотов


оценка:
Производител:
Iridon
Издател:
Gramis
Жанр:
Симулатор, Аркада
Платформа:
PC
сайт на играта »

В някоя паралелна вселена едно мое друго “аз” сигурно ще се опита да привлече вниманието на невръстния читател, ръсейки цинизми по повод топки, дупки и вкарването на едните в другите или избягването на същото действие. За добро или за лошо такива неща в статията няма да видите.
Пинболът, известен у нас повече като флипер, винаги е бил едно от любимите интерактивни занимания за хората, още преди появата на компютрите – уви, доста слабо познат (или може би се лъжа?) в милата ни татковина. Самият факт, че една от вградените в Win-a игри е именно флиперче, май говори достатъчно. От друга страна, на геймсцената това е жанр, който не е особено разнообразен. За това за всеки истински ценител или просто ентусиаст всяко ново заглавие си е като манна небесна.

Топчета, гъбки и всичко останало...

В кратце концепцията на абсолютно всяка пинбол игра е лесна за научаване и трудна за усъвършенстване (точно както и игрите на Blizzard). Имате маса, на която се “развива” някакъв сюжет, като разнообразието тук е огромно, имате улей в долния й център, два флипера от двете му страни и топче. Целта на всяка игра е да трупате точки, като при по-качествените маси това чат-пат води до бибипкания, светлинки и смешни звуци. В същото време се стараете топчето да не пада в улея...
Толкоз за концептуалната страна на въпроса, нека видим какво ни предлага самият Pure Pinball.

Трите маси в играта са доста добро предизвикателство за всеки флипер-фен. Сюжетите, които следват, са: Първата и Втората световни войни, Състезанията и Влаци (Пуф-Паф!!!). Всяка една поотделно е пресъздадена много пищно, бъка от обекти и бонусчета, а единственият недостатък е може би липсата на дипслей, изграден от малки червени лампички.

Целта е да поставите рекорд, събирайки колкото се може повече точки, а когато си го биете няколко пъти, можете да поканите аверите за по един пинбол детмач. За да се изправите победоносно на първото място, няма да е достатъчно просто да удряте топчето, за да не пада в улея. Ще трябва да се научите да го насочвате, придавайки му правилната сила и посока, синхронизирани с вашите желания. На всяка маса има определени екстри, включващи се след изпълнението на точно определен успешен удар или след доброто вкарване на топчето в даден маршрут. В зависимост от умението си можете да ударите джакпотите, да направите комбо, да си отключите мултибол режим (до 4 топки са едновременно в игра на масата) и доста други неща. Докато сте в последния режим, ще имате възможност и да отворите някоя от специалните игри на масата, при които за кратък период от време правилата се променят за цялата маса и с малко повече умение и ловкост ще натрупате бая точки. Те варират за всяка една маса и по този начин се получава доста добро разнообразие.

Лампички и шарени цвъчки

Визуално играта е... айде не разкошна, но може би на най-доброто графично ниво за пинбол симулатор. Топчето, масата, стъклото, отраженията по него, светлините, начинът, по който се виждат различни оттенъци на цвета по хромираната повърхност на топчето – всичко изглежда повече от добре и реалистично. Просто няма накъде повече.
Топчето също така си стои много добре на масата – има осезаемост за притегляне и физични закони и няма да ви спохожда чувството, че то просто си левитира. Естествено, както и при всяка друга игра, нивото на благинки за окото зависи от мощността на личния ви компютър. Но пък, от друга страна, геймката е достъпна и за хора с не чак дотам силни машини.
Pure Pinball е приятна и развлекателна, перфектна за реплики от типа на “Ай’ напра’им едно бързо флиперче след работа/училище” и в същото време предлага, хмм... дълбочина, така че би трябвало да се хареса както на закоравелите пинболаджии, така и на новаците. 

 
системни изисквания
Pentium 450 MHz, 128 MB RAM
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Goat Simulator 50
Colin McRae: DiRT 2 44
The Sims 3 43
Tom Clancy's H.A.W.X 32
X3: Terran Conflict 19
Operation Flashpoint: Dragon Rising 18
Guitar Hero: World Tour 17
F1 2013 15
The Sims 4 15