facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS3, Xbox One
 
   
 
Pure (PS3 X360)
Ревю | 31.10.2008 | автор: Ивелин Иванов


оценка:
Производител:
Black Rock Studios
Издател:
Disney Interactive
Жанр:
Състезание
Платформа:
PS3, Xbox One
сайт на играта »
Цена:
99.50 лв.
купи играта »

плюсове

Невероятна графична презентация

Пълен ъпгрейд на ATV-тата

Оригинални марки на компонентите

минуси

Ако очаквате революционни нововъведения, няма да ги откриете точно тук

Black Rock определено знаят как се правят рейсинг игри. Още по времето, когато се казваха Climax Studios в портфолиото им се мъдреха заглавия като ATV Offroad Fury, ATV Quad Power Racing и Moto GP. Това бяха до една доста прилични игри, но никога така и не се добраха до статута на истински, безспорни хитове. Затова и не очаквах Бог знае какво от Pure – просто приятна офроуд игрица, която да си има всичко и – вероятно – да успее да ме изненада приятно на едно две места. Леле колко неправ се оказах... Казано накратко – Pure гази!

Нека първо уточня (в случай че сте членове на „Лигата за борба с двигателите с вътрешно горене”), че ATV са именно онези четириколесни кросови мотори, легнали напоследък на сърцето на българския новобогаташ от селски произход. Не че в ЕйТиВи-тата има нещо лошо, не. Просто е въпрос на яка задръстения да ги яхаш по улиците на голям град като София да речем. То си е почти като да подкараш Mercedes S-класа по кросовата писта край Севлиево. Иначе, сложени на правилното място и в правилното време „четириколките” вероятно са нечовешки гъдел (и пълен ад за мъжките репродуктивни органи).

И така – по същество, моля. Разбира се, че ще започна с графиката. Скрийншотовете на Pure би трябвало поне да намекват за какво иде реч, но – повярвайте ми – трябва първо да видите тази игра в движение! Като начало пистите са огромни – не толкова като дължина, колкото като мащаби. Бих ги сравнил с пространствата, които предоставяха пистите на SSX навремето. Всичко това е направено с една проста цел – достатъчно пространство за главозамайващите скокове и акробатични трикове, които са в основата на купона. Има моменти, в които дъхът ти просто спира, докато си във въздуха, все едно че се возиш на ролъркостър. Но не си мислете, че докато форсираш с мръсна газ по трасето, там няма много за гледане. Като начало, спец-ефектите (дим, прах, пушек, искри и прочее) са едни от най-добрите, които съм виждал за това конзолно поколение. Детайлите на самите возила и на самите състезатели са не по-малко впечатляващи. По самото ЕйТиВи се движи всичко, което просто би трябвало да се движи, дрехите на вашия аватар се развяват убедително, всичко споменато до момента се зацапва постепенно с кал и прах и т.н, и т.н. Мамка му, тия момчета са стигнали дотам, че са изпипали убедително дори растителността по и около трасето! Красота ви казвам, красота!

Геймплеят е скован по-скоро по формулата „тествано, работи 100%”. Добре познатият от предишни игри на Climax трик с „напомпването” на амортисьорите преди скок, отново е на линия и при това работи все така безотказно. Принципът е прост – натискате и левия аналогов стик назад и го задържате малко преди скока и това ви изстрелва на далеч по-сериозна височина. Набраната височина пък ви позволява да направите куп различни трикове, както и да навържете няколко от тях един след друг. Управлението на триковете е достатъчно просто и достатъчно сложно в същото време, за да предостави достатъчно сериозно предизвикателство без да бъде отчайващо трудно. Успешно изпълнените трикове изпълват „турбото” ви, което позволява далеч по-високи скорости и далеч по-сериозни скокове. След всичко това ви оставя само да се приземите що годе стабилно – иначе следва зрелищно размазване.

Та това е – просто, ефективно, забавно, прилепчиво и мно-оо-го добре изглеждащо! Какво повече му трябва на човек? 

напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Forza Horizon 2 -PC MANIA 2.0. 19
Need for Speed 6
Harley Davidson Motorcycles: Race to the Rall
ATV Offroad Fury 4
TOCA Race Driver
World's Scariest Police Chases
Gran Turismo 3
MTX: Mototrax
R Racing Evolution
Burnout 3