facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Prototype
Ревю | 13.06.2009 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
Radical Entertainment
Издател:
Activision
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
77.00 лв.
купи играта »

плюсове

Завидно разнообразие от умения и способности на главния герой

Реалистично пресъздадена апокалиптична версия на Ню Йорк

Идеята за абсорбиране на враговете, като начин за разплитане на сюжетната интрига и набавяне на нови умения

минуси

Малки пропуски при управлението

Точно преди година написах превю за Prototype. Още тогава си помислих, че ако разработчиците от Radical Entertainment си свършат добре работата, заглавието ще си струва. Сега вече съм сигурен в това. Prototype е най-яката игра за годината до момента, а Алекс Мърсър – безпаметният главен герой, надарен със свръхчовешки сили, има пълния потенциал да се превърне в символ на гейминдустрията, сравним по популярност с кака Лара и зловещия Ридик.

Алекс е сърдит, небрежно облечен, може да лети и да преобразява части от тялото си в разнообразни по форма оръжия. Какво повече можете да искате? А освен това може да се разхожда с лекота по вертикални и хоризонтални повърхности. При това далеч по-ефектно от някои персийски принцове, чиито паркурски умения изглеждат силно аматьорски на фона на движенията, демонстрирани от Мърсър.

В Prototype има много качествени елементи. Определено обаче сред тях изпъква фигурата на главния персонаж, който подчинява живота си на едно простичко правило:

They keep coming, I’ll keep killing

Не е трудно да се досетим, че човек с подобна житейска философия е перфектен екшън герой. Още повече, когато на разположение имаме отворен виртуален модел на Ню Йорк, изпълнен с пълчища мутирали чудовища и специални отряди, които стрелят на месо, а вие се намесвате в конфликта, изсмуквайки (буквално) представителите и на двата лагера.

Както вече казах, Алекс е сърдит, гневен и търси отмъщение. Причина за това отчасти е неговата амнезия. Но преди да стигнем до нея, нека ви споделя първите си впечатления от играта. Тя не започва както сме свикнали – затъмнена стая, болнично легло, тайна лаборатория и мисия – „измъкнете се оттам и разберете защо не си спомняте нищо”. Напротив, първият четвърт част в компанията на Prototype е изпълнен с взривове, кръв, адреналин и много смърт. В тези петнадесет минути ще се запознаете с основните способности на героя. Ще почувствате мощта на превърналите се в чукове и остриета крайници, ще усетите вятъра в косите си, тичайки по стените и покривите на стоетажни небостъргачи, ще свалите хеликоптер, замеряйки го с.... нищо неподозиращ бакшиш (такси, един вид) и ще изпитате прилива на енергия вследствие на абсорбиране на противник. А малко преди маниакалната патаклама, случваща се в самия център на Ню Йорк, да свърши, Алекс ще ви подготви за бъдещите моменти, които ще прекарaте в компанията му, с репликата: Отнеха ми всичко... те са отговорни – ще си платят!

За добре дошли

По време на встъпителните минути вие сте нещо като, както казва един приятел, The Ultimate Human Being. Мачкате танкове с голи ръце, сваляте хеликоптери, разрязвате противници на две само с един замах на ръката си, умъртвявате огромни мутирали чудовища с няколко движения и т.н.

След своеобразното демо на това, което ви очаква в следващите часове, действието се връща назад. Ако не ме лъже паметта с 18 дни. Алекс лежи в моргата и точно преди да го нарежат на парчета, става и си тръгва оттам в лек свински тръс. След това осъзнава, че не помни нищо, но е сигурен, че нещо в цялата схема не е наред.

Оттук насетне сюжетът започва да се развива някак по-стандартно. Мърсър открива сестра си, която започва да му помага. Среща се с гаджето си, което работи в мегакорпорацията Gentek, която всъщност е отговорна за развилнелия се вирус. Междувременно, благодарение на способността си да абсорбира всякакви живи форми, Алекс започва да сглобява мозайката в главата си. „Изпивайки” спомените на обикновени редници, високопоставени военни и служители на Gentek, Алекс получава все повече информация. Освен това по този начин набелязва и следващите си жертви. Този процес е много интензивен и съпътстван с нестихващ екшън. Целта, разбира се, е да се разкрие истината. Откъде идва вирусът, заразил цял един многомилионен град и в частност Алекс Мърсър, чиито свръхестествени способности в по-голямата част от играта, остават мистериозна загадка.

Повече за историята няма да ви разказвам, за да ви е интересно, но ако сте нетърпеливи, можете да потърсите в интернет едноименния комикс, издаван от DC Comics. Първите шест части от него вече са на пазара в САЩ, а от тях можете да се запознаете с ключови моменти от сюжета на играта.

Супер-човешки тунинг

Дори и свръхмогъщо създание като Алекс Мърсър има нужда от развитие. То се осъществява по една много проста система. Колкото повече противници убивате и допълнителни задачи изпълнявате, толкова повече  еволюционни точки ще получавате. След това с тях можете да си „купувате” умения, разделени в няколко категории – сила, движение, оцеляване, битка, превозно средство, прикритие и т.н.

Най-лесният и бърз начин за изкарване на еволюционни точки (EP) е да се насочите към изпълнението на задачите, попадащи в групата на т.нар. events. Те са обозначени със зелен цвят на картата и представляват различни предизвикателства в състезателен стил – изкачете тази сграда и съберете 5-6 енергийни кълба за по-малко от 30 секунди и ще спечелите златен медал и определен брой еволюционни точки, например. Събирайки много златни медали, ще можете да се състезавате за платинени, където еволюционните опит, които ще получите при успешно справяне, са безбожно големи числа.

От секцията „ъпгрейди” най-общо казано можете да си купите уменията, които вече сте видели през първите 15 минути игра. Сред тях най-полезните безспорно са Blades, Claws и Hammerfist. При първото дясната ръка на Алекс приема формата на острие, което може да разсича по няколко противника едновременно. Използвайки Claws, завършекът на горните крайници на героя ще придобие форма на огромни лапи с още по-огромни нокти, които разкъсват вразите с особена лекота, правейки същинска кървава баня наоколо. Третото умение е подходящо за борба с танкове и друга бронирана техника – както името подсказва, ръцете на Алекс стават на чукове, които просто смазват дори тежка бронирана техника. Сред другите умения, които безпаметният главен герой може да научи, попадат: Mussle Mass, Whipfist, Thermal Vision, Infected Vision и дефанзивните – Shield и Armored Form.

Освен тези преобразяващи умения, Алекс може да изучава и други, свързани с по-бързо тичане, повече кръв, кражба на превозни средства, боравене с огнестрелни оръжия, безшумно абсорбиране на противници и т.н., и т.н. – разнообразието е голямо.

Ню Йорк, Ню Йорк...

Сентрал парк, Горен ийст сайт, Горен уест сайт, Челси и Център са само част от полуразрушените местности, из които ще бродите, вселявайки се в Мърсър. Градът е пресъздаден прецизно. Разработчиците са използвали повече от 20 хиляди негови снимки, за да успеят да вдъхнат живот във виртуалния му аналог. Може би тук е и моментът да споделя впечатленията си от визуалните качества на Prototype. Учудващо, но някои колеги от западни медии, смятат графиката на играта за, как да кажа, не добра. Според мен няма такова нещо. Филмираните сцени са със страхотно качество. Единственият проблем, който срещнах, бе леко разминаване на звука с картината, но предполагам, че причината е някъде в моята хардуерна конфигурация. Самата графика по време на игра е крайно задоволителна. Ефектите и експлозиите, които ви съпътстват в 80% от времето, са реалистични и умерено ненатрапчиви. При това част от тях имат роля и към самия геймплей. Например при експлозии се образуват огромни облаци пушек – перфектното прикритие да смените образа си и когато се появите наяве вече да сте добили облика на командващ военните части, които само до преди минута са стреляли по вас.

От 12 до +

Чистото игрово време, което предлага Prototype е около 12 часа. Това обаче е времето, за което можете да разкриете мистерията около вируса, заразил Ню Йорк и мистерията около самия Алекс Мърсър. Ако си говорим за реалното игрово време обаче, то може да бъде далеч повече. Причините за това са няколко. Първо нещата, които можете да прави героят, като тичане, скачане и „летене” (реене), са толкова зарибяващи, че някои хора губят по няколко часа само в това – бягат, ходят по стените и летят над нощен Ню Йорк. От друга страна, т.нар. events могат да отнемат още неопределено количество време за своето изпълнение. Като добавим към всичко това и факта, че Prototype приспада към игрите от типа sandbox, което означава, че играчът може да пренебрегне някои от „линейните” задачи, които трябва да изпълни и да се опита да ги разреши по собствен начин, определено потенциалните минути в компанията на Prototype нарастват.

С една дума: зрелище

Това е най-точното определение, което изниква в съзнанието ми, когато се замисля за заглавието на Radical Entertainment. Интензивен екшън, многообразие от възможности – приемане на чужди образи и форми; боравене с всякакви оръжия и превозни средства (при абсорбиране, Алекс придобива не само спомените, но и уменията на потърпевшите), леко поднесен сюжет, добра графика и достатъчно привлекателен главен персонаж, че да се появи и в страниците на комикс със същото име. В противовес съществуват и известни критики към заглавието. Основните са, че преди неговото пускане на пазара са създадени прекалено големи изисквания, които не са постигнати. С този аргумент аз лично никога не съм бил съгласен. Някак несериозно е да оценяваш дадено заглавие въз основа на виртуални очаквания, плод на строго субективно възприятие на конкретна информация.

Други пък изтъкват факта, че играта има нужда от шлифоване. Тук съм по-скоро склонен да се съглася. Въпреки богатата на свежи идеи концепция и в крайна сметка добрата реализация, може би има някои аспекти, които могат да изглеждат по-добре. Сред тях безспорно е управлението, което на моменти е предизвикателство, но не трябва да пропускаме факта, че и самият герой прави доста сложни движения.

В крайна сметка зрелището си заслужава. Мърсър е супер изрод, който определено знае как да разпарчетосва вразите, а лично моите очаквания за играта от преди година са напълно реализирани... 

 
системни изисквания
Intel Core 2 Duo 1.86GHz, 1 GB RAM, 256 MB Video card, DirectX 9.0c, Win XP, Vista
напиши коментар
 

497 мнения
профил »
Ton4o каза на 16.06.2009, 11:32 ?. :

Страхотна игра със страхотно ревю! :)

261 мнения
профил »
Xelian каза на 17.06.2009, 10:09 ?. :

Напълно съм съгласен. Играта е невероятно. Адски динамична, кървава, предлагащата голямо разнообразие от различни видове мисии и "евенти". Трудността и е перфектно напипана. Нито много лесна (Като напримерно X-Man Origins), нито прекалено сложна (напримерн да умираш по 50 пъти на някой бос). Историята е поднесена по много интересен начин. За проблемите в управлението не мога да кажа нищо, защото играя играта с геймпад, а предполагам че статията е писана за игра с клавиатура. С гейпада нямам никакви проблеми (освен че ме заболя ръката от постоянното натискане на спринта (бутон 8) и че май ми се прецака бутнон 2 от много натискане). Перфектно си се управлява. Иначе аз също смятам, че графиката е най-слабата страна на играта. Не че е лоша, просто на фона на останлото прави малко кофти впечетление. Особено лицевите анимации. И цялата черевена гама, като цяло ме дразни. НО играта е невероятна. Не съм се кефил толкова на игра от Вещера насам.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 16.06.2009, 11:52 ?. :

Казах ли ви аз, че играта е яка.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 16.06.2009, 12:25 ?. :

Г-н Георгиев много ви благодаря за обективното ревю.

20 мнения
профил »
sadaw каза на 16.06.2009, 12:36 ?. :

Първо искам да похваля ревюто,което е изключително ...
После искам да кажа,че на мен лично играта ми хареса МНОГО ... Смея да кажа,че я обожавам ....И след това искам да попитам всички с негативно мнение относно играта .. Играли ли сте нещо толкова оригинално в този тип жанр .. като изключите заучените игри по Marvel филми ...

942 мнения
профил »
vesko18 каза на 16.06.2009, 13:41 ?. :

Защо играта не присъства в класацията? Искам да гласувам за нея :P

261 мнения
профил »
Xelian каза на 17.06.2009, 10:10 ?. :

Щото излиза официално тоя месец. И би трябвало да се включи следващия.

88 мнения
профил »
BGmotor каза на 17.08.2009, 20:46 ?. :

Напълно съм съгласен с теб Веско ако се чудиш кой съм,пиши ми ЛС

9 мнения
профил »
UndeadGirl каза на 16.06.2009, 13:42 ?. :

Страхотно ревю, играта го заслужава! Има своите недостатъци, но на такъв амбициозен проект могат да му се простят.

Само една корекция - комиксите все още НЕ са излезли. На пазара досега са само 2 от общо 6те или 8те части. Другите ще излязат до края на есента.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 02.12.2009, 13:52 ?. :

Жалко че комиксите са тъпи...историята(разказана чрез комиксите) е слаба и екшънят е почти никакъв

9 мнения
профил »
UndeadGirl каза на 16.06.2009, 13:50 ?. :

Забравих да добавя, че който иска сканирани първите 2 issue-та от комиксите, може да ми пише във форума на лични.

50 мнения
профил »
featbeast каза на 16.06.2009, 15:14 ?. :

Наистина играте е ЛУДА

129 мнения
профил »
ivo333 каза на 16.06.2009, 15:21 ?. :

Сравнение с всички боклуци излезли наскоро тази игра е велика. Аз я превъртях и сега се опитвам да попълня мрежата.

52 мнения
профил »
Admina каза на 16.06.2009, 15:37 ?. :

Абе хора верно няма да елошо да я сложите в класацията.

12 мнения
профил »
pe6o345 каза на 16.06.2009, 15:41 ?. :

Много яка игра, просто добре че минаха матурите. А, и само да дпбавя, че ЕР не за точки опит, а са evolution points.

4 мнения
профил »
dante_666 каза на 16.06.2009, 16:21 ?. :

много слаба игра като гледам коментарите се 4удя дали изоб6то сте я играли и какво ви хареса

10 мнения
профил »
elfwarrior каза на 16.06.2009, 17:10 ?. :

Аз пък се чудя дали ти си играл играта? Ако не я харесваш просто си мълчи и не пиши безсмислени постове. (моя пък е много смислен)

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 02.12.2009, 13:50 ?. :

такава арогантност...666 в името и не се кефиш на кървища...зами яж повече моркови може да земеш да пораснеш

103 мнения
профил »
Sidef каза на 16.06.2009, 16:43 ?. :

Врътнах я на всички трудности.
Най-готиното е че като я врътнеш можеш да почнеш от начало с всички способности.

54 мнения
профил »
guitar_man123 каза на 16.06.2009, 17:01 ?. :

Адски брутална! :)

342 мнения
профил »
nero9333 каза на 16.06.2009, 17:40 ?. :

syperska e

370 мнения
профил »
des каза на 16.06.2009, 18:20 ?. :

Играта е мноо злобна и мноо яка, ама след 10 часа непрестанна игра леко омръзва, но за сметка на това предлага доста развитие на героя

556 мнения
профил »
ciborg каза на 16.06.2009, 18:47 ?. :

Играта е супеер. Много е яка. Принцът на Персия може само да седи и да гледа със зяпнала уста. Само едно малко въпросче. Като гледате така облеклото на Мърсър, не ви ли напомня на Алтаир? Щото аз като пуснах играта и веднага се сетих за него. :)
P.S. Много добро ревю, много.

716 мнения
профил »
Drecher каза на 16.06.2009, 18:53 ?. :

Качулките,бруталните убииства и паркура са на мода тази година. Справка Fashion TV.

4 мнения
профил »
Ketza каза на 16.06.2009, 19:09 ?. :

Страхотна игра, превъртях я на един дъх( или 24 часа игра да сме по тични) :) Толкова надъхващ екшън не съм играл от God of War насам!!!

114 мнения
профил »
Nonemed каза на 16.06.2009, 19:12 ?. :

Единственото, което може да се каже като недостатък е AI-то не е особено добро. Пример скачаш от 200 метрова сграда или летиш пред очите им и нищо не те подозират... но играта е страхотна.

4 мнения
профил »
aseng каза на 16.06.2009, 19:22 ?. :

@ pe60345, благодаря за забележката за еволюционните точки. Просто съм изиграл толкова игри, в които ЕР означава experience points, че не съм обърнал внимание. Ще коригирам.


693 мнения
профил »
perro каза на 16.06.2009, 19:27 ?. :

наистина е добра. спор няма! :)

481 мнения
профил »
denik каза на 16.06.2009, 19:36 ?. :

дърпах се от тая игра, но изглежда ще трябва да я изиграя ^^

4 мнения
профил »
Ketza каза на 16.06.2009, 20:22 ?. :

denik, изиграй я, няма да съжаляваш! Това е една от изненадващо добрите игри това лято!

32 мнения
профил »
Dampfir каза на 17.06.2009, 08:17 ?. :

Искам само да отбележа че, действието се развива само на остров Манхатън а не в цял Ню Йорк. Иначе играта е много добра

4164 мнения
профил »
VK_ каза на 17.06.2009, 09:54 ?. :

Като цяло идеята за Прототайп ми изглеждаше някак си "нестандартна". И си помислих, че може да предложи нещо оригинално, но уви - не оправда очакванията ми. Очаквах нещо повече от Хълк с човешки размери. В общи линии това, което правиш е да потрошаваш всичко бягайки.

Свръх-способности изразяващи се най-вече под формата угромна физическа сила. Според мен играта писва доста бързо. Голям циклеж. Но все пак мисля, че става за губене на време. Има обаче други заглавия, които си заслужават да бъдат играни повече от Прототайп, но.. това си е моя "вкус" и моето мнение. Айде сега, хев фън! =)

19 мнения
профил »
SmeX каза на 06.09.2010, 12:21 ?. :

Хаха и аз точно като си я пуснах си викам същото за Хълк. За мен доста е прехвалена играта. Макар че силите са доста добри друго хубаво нещо в играта няма. Историята е доста скучна. Края беше изключително тъп. Някой от мисиите бяха доста дразнещи и доста изнервящи така че изобщо не ме впечатли играта.

1 мнения
профил »
nixata каза на 17.06.2009, 10:32 ?. :

Играта е супер. В началото ми се стори малко грозничка и дървена, ма акато поорпавих разни неща и сега е супер ( играя я на 1280 х 760 ). Но в не не графиката е привличащото, а СВОБОДАТА, която ти дава. Например като се изнервих на една мисия, че не мога да я мина и се пуснах ей така из града да си правя шоуто и пак ми беше забавно:) наиситина това е най-доборото за тази година. :) А и реализмът е нещото което най-много ме кефи : например навсякъде където удариш стреляш или паднеш остава следа, която си седи там дори и след 5 мин. НАИСТИНА СТРАХОТНА ИГРА!!! А и няма някакви нечовешки изисквания - играя си е на лаптопа даже (ама то май щото е с АTI HD3650 512 MB;)))))))))

92 мнения
профил »
ex1s7 каза на 17.06.2009, 11:01 ?. :

izkluchitelno dobra igra, da grafikata moje da e malko kuca, da na momenti se povtarq dosta, no igrata drupne li te da q igraesh prosto ne te puska, a za tezi koito kazvat che ne stava igrata e 1 ot nai prodavanite v momenta, spravka Top Sellers v Steam

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 17.06.2009, 15:11 ?. :

Доста еднообразна ми се стори.Играх я с кеф около 10 часа но изведнъж тръпката угасна...Иначе добре е направена спор няма.

36 мнения
профил »
Cyrax каза на 18.06.2009, 05:58 ?. :

Хахаха "изведнъж след 10 часа игра".. аре стига бе.. get a life
А иначе играта е доста доста добра. За съжаление имам бая за учене покрай тия кандидатстудентски изпити и ще се цъка бавно и по малко. Браво и за ревюто

39 мнения
профил »
SG_MelonHead каза на 18.06.2009, 19:53 ?. :

Доста добра игрица, приятна е и да има прилики с Крийда, който цъкам паралелно, но е много по-забавна :Р

126 мнения
профил »
Hamilton каза на 18.06.2009, 20:20 ?. :

Добра статия. Да имах конфигурация да го подкарам... Изглежда като много яка игра, заедно с Инфеймъс и Ред Фекшън, това лято определено го бива откъм екшъни.

693 мнения
профил »
perro каза на 19.06.2009, 05:36 ?. :

А моя пад не тръгва ви играта (РС) - казва ми, че съм на мишка+клавиатура и мога да го сменя на пад, ама не мога каквото и да правя... :)

Иначе пак да кажа: култова касапница е играта!

261 мнения
профил »
Xelian каза на 19.06.2009, 07:50 ?. :

Какъв ти е пада. По-принцип играта засича гейпада в началото и в зависимост от това дали натиснеш бутон на клавиатурата или геймпада хваща него или клавиатурата. Ама ако пада ти е някоя куча марка, е доста вероятно играта да не го разпознава.

11 мнения
профил »
iNfRaSoNiC каза на 19.06.2009, 08:38 ?. :

Играта е великолепна! Не е наблягано толкова на графика,колкото на геймплей! Помислете ако играта беше с този си геймплей и графиката примерно на ГТА... колко МАЛКО хора щяха да могат да я играят! браво супер игра и 100% ще има продължения! Моля да бъде сложена за гласуване! И супер ревю!

693 мнения
профил »
perro каза на 19.06.2009, 09:54 ?. :

@Xelian:
Creative Cobra 2 USB. Старичък е ама си е култов модел. Windows-a го намира, може да си го калибрираш и т.н.т.н.т.н. а играта казжа нещо от рода: "избрали сте за конролер К+М, ако искате да смените на пад отидете на настойки" и там не може да се смени К+М (няма просто стелки за местене)
Явно не е съпортнат от играта. :)
Ама нищо, де аз съм вече много напред :)

123 мнения
профил »
turbo_4i4ka каза на 19.06.2009, 16:21 ?. :

Cyrax, имах предвид 10 часа общо игрално време,а не за 1 ден :X. Както и да е играта отдавна е в коша защото постоянно насича поне лично на мен на каквито и да било настройки,а в един момент геймплеят е изнервящ.Примерно разкриват те,намираш се в зона,пълна с газ,а през това време те преследва и ударен отряд,пак се скриваш,консумираш малко хора за кръв и пак пробваш,и пак и пак...Абе загубена работа.Единствено ми харесаха движенията на героя,особено като се изкачиш и скочиш от изключително висока сграда и се стовариш върху нищо неподозиращи минувачи..Е как да е това си е мое мнение.

71 мнения
профил »
Klm каза на 19.06.2009, 19:24 ?. :

Фуу наи после я превартях (втори път).тоя Мърсар ми се стори мноо глупав персонаж.Иначе беше забавно.Графиката...ау...графиката ох слабото място на тази игра.

1 мнения
профил »
Otrovata каза на 19.06.2009, 19:41 ?. :

Интересно ревю, съвпада долу-горе с това

http://3dzone.bg/news/view/prototype-%D0%B1%D1%8A %D0%BB%D0%B3-%D1%80%D0%B50988й5420%D0%B2%D1%8E/#n ews_comments

Инфамъса е малко по-различна от Пртотайпа.
Едната е по-брутална, другата е с далеч по-добре конструиран екшън.
И двете са еднакво добри, според мен

3 мнения
профил »
maximum_strend каза на 19.06.2009, 21:26 ?. :

SUPEERRRRRRRRR GAMEEEEEEEEEEEEE

64 мнения
профил »
zealots каза на 23.06.2009, 14:33 ?. :

Ето това наричам игра за която си заслужава да се изпотиш от работа през лятото за да има нов комп.

2 мнения
профил »
CLIFF каза на 24.06.2009, 10:13 ?. :

Ню Йорк,човекът с амнезията,вирус,въпроси,отмъщение... и играта е автоматично изиграна и превъртяна

1 мнения
профил »
Alex Mercer каза на 25.06.2009, 04:27 ?. :

Хора абе лаптопа ми покрива всички изисквания и като и я стартирам и точно да тръгне и се появи сиво и изгасва(не лаптопа играта).Иначе играта е страхотна много искам да я играя.

7 мнения
профил »
CyberSirius каза на 29.06.2009, 13:41 ?. :

Личи си от nickname-a ти :)
Наистина това е много добра игра.
Браво на Radical

1565 мнения
профил »
n00b каза на 25.06.2009, 07:27 ?. :

Една от най-надценените игри напоследък.

35 мнения
профил »
Chavo1234 каза на 25.06.2009, 08:17 ?. :

Igrata e super,realna,sus super dobra grafika,istoriq i super dobur Gameplay!!!!!
Misiite sa zav;ladqvashti i realni !!

154 мнения
профил »
vladitan каза на 25.06.2009, 15:40 ?. :

Вие сте много ограничени щом тая боза ви харесва. Трепане трепане и само трепане....толкова изтъркано е че повече не може играх 1 час и заспах. Ънинстала оправи проблема

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 29.11.2009, 14:31 ?. :

Ясно ти играеш онлаин игри за готвене нали?Порасни бе човек

748 мнения
профил »
rosniak каза на 25.06.2009, 18:58 ?. :

превъртях я за 5 дена към минусите бих вклю4ил и много лесни босове върве6е ми идеално нямам оплаквания от графика или звук

1565 мнения
профил »
n00b каза на 26.06.2009, 13:47 ?. :

Е как ше ти сече - щом компа ти е купен след 1995 тая дървенящина все ще може да се играе.

20 мнения
профил »
sadaw каза на 26.06.2009, 21:55 ?. :

Ае приказвайте си к`вот щете .. то си личи и от Топ и от продажби ..За седмица и половина в топа е на 3-то място... Аз поне от WoW не съм виждал толкова бързо популяризираща се игра.

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 26.06.2009, 23:17 ?. :

Според мен това си е комбинация от Assassin`s Creed и Dark Sector иначе става за игране само да не ти омръзне.Играта е доста брутална като Fear 2 или някоя подобна и в днешно време те кара да се замислиш дали в човешкото тяло има само 2 литра кръв!!!

73 мнения
профил »
Xtremal каза на 29.06.2009, 12:19 ?. :

Chavo1234 незнам какво реално намираш в нея-Летиш,скачаш по 50 метра,мяташ коли и всякакви предмети,Катериш се по небостъргачи,трошиши танкове с 1 удар,сваляш вертолет с два,биеш се с някъкви мутирали животни,консумираш трупове и си спомняш накъкви случки.Аз не намирам нищо реално.Но това не означава ,че играта не ми харесва.Има неща ,които и куцат,но що годе игричката е добра

3 мнения
профил »
Bl0.oD.tIg3r каза на 29.06.2009, 19:45 ?. :

Обожавам игри където можеш да правиш каквото си искаш демек FREE MODE. Много се кефех на Assassin's Creed, Mirror's Edge, дори и леко X Blades, макар и да я няма тая свобода. Тази игра определено ще се тегли, не мисля да я пропускам. Но с нетърпение чакам другата FREE игра - Assassin's Creed 2. x) xP

6 мнения
профил »
salset каза на 04.07.2009, 17:43 ?. :

Превъртях я за 2 дена , не е зле , но геймплея е толкова повтарящ се - трепи , трепи , източен си ? няма проблем ще утрепеш някое зомби и ще събереш падналите на земята червени сфери и ще продължиш гаврата с ходещите трупове/аптечки .Очаквах повече-явно е на мода да трепеш безмозъчни същества от 3-то лице.Left4Dead ти предлага същото , но е шуутър гг

96 мнения
профил »
big_bad_wolf каза на 14.07.2009, 14:30 ?. :

Не знам...играта ми хареса заради свободата в нея.А и сюжета е свестен пък мене лично ме изпълваше да скоча в тълпите от зомбита на режим-НОКТИ и да режа и режа и режа.....(мале колко съм кръвожаден),(дори аз не знаех че толкова ги мразя тия зомбита),(ще има ли и филм Prototype)???

1140 мнения
профил »
Slesher каза на 28.07.2009, 12:53 ?. :

Леко безмозъчна ми идва тая игра.Признавам си,очаквах я,но тя се оказа постоянно едновременно натискане на W и Left Mouse Button.Нищо особено.

10 мнения
профил »
Bagerist0 каза на 30.07.2009, 20:13 ?. :

Якооооо!!! Подходих доста прененбрежително към игрицата, пък и я чух за първи път като я взимах... Ама кърти... Като ГТА, само че можеш да правиш нещата правилно, а не като някаква п*тка - само с автомати и пистолети... Като истински мъж - завираш се в помията/кръвта и се омазваш до уши :)

177 мнения
профил »
Vladety каза на 12.08.2009, 11:51 ?. :

Един от хитовете за 2009 г.

57 мнения
профил »
Pvt.Tost каза на 24.08.2009, 16:08 ?. :

Няма по-яка open-world игра evah

25 мнения
профил »
maik каза на 24.08.2009, 21:21 ?. :

Играта е върха!

8 мнения
профил »
pitword каза на 26.08.2009, 23:07 ?. :

Просто нямам думи играта наистина е мн яка :)

117 мнения
профил »
Fang каза на 01.09.2009, 10:36 ?. :

Играта кърти мивки!!! Супер яка е!

34 мнения
профил »
den4o каза на 13.11.2009, 16:44 ?. :

Екстра!!!Дано да е добра почти я инсталирах а и браво за подробната статия,която прочетох с интерес!

51 мнения
профил »
cimotic каза на 05.12.2009, 22:56 ?. :

Играта е супер. Оптимизирана е.. пример:

На старата ми видео карта GeForce XpertVision 8500GT+ 1GB вървеше на МАХ със изключен AA и Shadow със 26fps минимално :) Сегашната ми GTX260 я размазва

261 мнения
профил »
bo6kata каза на 01.01.2010, 12:12 ?. :
Редактиран на 01.01.2010, 12:13 ?.

Мноо е яка,ма новата зверска играчка е с Win 7 и не ми става-трябва да чакам двоиката;(

14 мнения
профил »
Lylelovett каза на 09.03.2010, 11:03 ?. :

Hulk+Gta+Х-Men=Alex Mercer Готина игра, цепи мрака, обикаляш и млатиш наред, каквото ти падне.

191 мнения
профил »
MartoG каза на 11.04.2010, 11:35 ?. :
Редактиран на 11.04.2010, 11:36 ?.

+1 .. кефи ме :) .. и босовете са готини :Д;)

18 мнения
профил »
destroyer-x каза на 12.03.2010, 16:36 ?. :

не съм се зарибявал така от много време

3 мнения
профил »
Hansaor каза на 11.04.2010, 13:04 ?. :

Като нея нама втора :) ... Просто невероятна !!

1 мнения
профил »
danieltolev каза на 30.11.2010, 08:43 ?. :

ооооооооооооооо да играта е, много яка

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 25.04.2011, 06:32 ?. :

Мене нещо не ме изкефи много... в смисъл беше ми леко еднообразна, само ходиш из града и трошиш. Въпреки, че героя е измислен добре, очаквах нещо повече.

370 мнения
профил »
des каза на 01.07.2011, 18:28 ?. :

И аз тва забелязах. Като цяло и историята беше тъпичка, но все пак беше приятна геймка, ама по-скоро я приех за лятно разпускане

1336 мнения
профил »
sollider каза на 23.11.2011, 19:29 ?. :

На мен пък играта не ми хареса. Шанс... :D

4 мнения
профил »
Regorg каза на 23.08.2012, 12:01 ?. :

Играта не ми хареса особено,мисиите са прекалено еднообразни постоянно мачкаш всичко по-пътя си и това в 30 и нещо мисии,като стигнеш минеш 14-15 мисии и ти писва да правиш едни и същи неща.Иначе другите неща като графика,бойна система и свобода на действието са екстра.Нищо лично ама е прехвалена играта има къде по-добри заглавия,а тази яко я прехвалват...
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Prototype

Превю:
Комбинацията от отворен свят, тристранен конфликт и разнообразните умения на главния герой е предостатъчна за създаване на ефектно и динамично заглавие.

новини:
Роб Бриджит от Radical Entertainment - авторите на Prototype, тутина, че значителна част от екипа ще бъде уволнен.
Activision подготви нарочен сайт, на който се появи трейлър с кадри от оригиналната игра, но най-вероятно потвърждението ще дойде по време на 2010 Spike TV VGA.
Новото заглавие от поредицата на Electronic Arts продължава да бъде начело, въпреки слабите резултати; Prototype на Activision дебютира на второто място.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mortal Kombat Komplete Edition 207
Mass Effect 2 96
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
BioShock Infinite 57