facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Pro Evolution Soccer 2016
Ревю | 06.10.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
PES Productions
Издател:
Konami
Жанр:
Състезание, Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
56.23 лв
купи играта »

плюсове

добър и динамичен футбол

Master League е все така солиден мениджърски режим

онлайн играта с MyClub е интересна алтернатива на Ultimate Team

минуси

посредствен РС порт

неубедителни вратари и съдии

Pro Evolution Soccer 2016 запазва всички добри основи от поредицата и разширява това, което ключови компоненти като МyClub и Master League ви предлагат. Играта определено е най-добрата футболна симулация, която Konami е правила досега и действително оправдава изключително високите оценките, които я поставят редом до традиционния фаворит FIFA 16, ако не и над него.

И всичко това до огромна степен е вярно, стига да не сте сред онези, имали нещастието да играят РС версията на PES 2016.

Вероятно вече се досещате, че става въпрос за един от онези толкова типични случаи, когато конзолния порт към РС се превръща в мини-наказание за геймърите, посегнали към играта. Е, положението не е чак толкова лошо като при Arkham Knight, но си представете разочарованието, което запалените фенове на РС футбола изпитват, влизайки в досег с новата игра на Konami.

Да вземем например графиката – тя е доста грозновата и няма нищо общо с начина, по който играта изглежда на PS4 или дори на XBOX One. Това личи най-вече от ужасяващата публика, която прилича по-скоро на уолпейпър с ниска резолюция, отколкото на жива и динамична част от атмосферата на стадиона.

Разбира се, гледайки шотовете на Steam страницата на играта, вероятно не бихте могли да разберете, че отделните версии се различават, тъй като поставените там изображения всъщност са от PS4 варианта на играта. Пускането на демо на РС версията преди премиерата щеше да е добре, но за съжаление това стана едва след като играта излезе.

Но както и да е, графиката далеч не е всичко, нали? Важно е по-скоро отношението на един голям издател към феновете на една платформа. Хубавото е, че ентусиасти вече създадоха първите пачове и модове, така че резултатите са окуражаващи и ви препоръчваме да се възползвате от тези ранни модификации, за да пооправите визията на играта.

Под тази нелицеприятна картина се крие една относително компетентна игра, която се опитва да ви предложи достатъчно интересни неща както на терена, така и извън него.

Когато става въпрос за чист футбол, PES 2016 наистина е върхът на поредицата. Предното ѝ издание бе доста солидно и този път няма нищо революционно, но новата игра наистина надгражда върху основите, предоставяйки дребни, но осезаеми промени, които всъщност са и много важни. Като цяло, геймплеят е много плавен, а контролът върху топката е почти абсолютен. Голямо значение за това имат новите анимации, които позволяват всяка ситуация да изглежда реалистично, а самите играчи да не са вдървени. Особено зрелищни са индивидуалните пробиви, когато футболистът е с топката в крака и напредва неудържимо. Новият физичен енджин прави ситуации като единоборствата по-непредсказуеми, тъй като върху това къде ще попадне топката влияят няколко фактора.

Това не означава, че всичко, свързано с футбола е идеално; впечатление прави странното безхаберие на реферите, които позволяват откровени фалове да остават не само ненаказани с картон, но и неотсвирени. Другата голяма забележка е свързана с вратарите и тяхната невъзможност да улавят дори част от всички топки, които би трябвало съвсем спокойно да завършват пътя си в ръкавиците им. По традиция, коментарите в спортните игри също са слабо място, тъй като все още е невъзможно да се организира такъв тип озвучение, което да звучи адекватно на всяка една среща.

Оставяйки зеления килим, режимът MyClub, който е отговорът на PES на Ultimate Team, е още по-комплексен и дори има известни ролеви елементи. Играчите трупат ХР точки, когато се представят добре в мачове, а освен това може да използвате нежеланите карти като превърнете футболистите в треньори и захраните с техните способности останалия отбор. Както при Ultimate Team, тук също може да похарчите реални пари, но това не е особено необходимо.

Липсата на трансферен пазар ви пречи да сглобите екипа на мечтите ви, но пък това изглежда по-скоро особеност на дизайна, а не грешка, тъй като по този начин сте принудени да извлечете максимума от това, с което разполагате. Играта с AI отборите в този режим не е по-интересна от Ultimate Team, но пък е любопитно, че играта ви сблъсква с AI отбори-копия на отбора на реални геймъри, така че да получите представа за опонентите, които ви очакват по-нататък.

Ако не ви се играе онлайн, а искате да се изживявате като мениджър, за вас е Master League. Режимът е все така солиден, особено с преработената трансферна система. Бавно и методично започвате да градите отбор-победител и да се справяте с конкуренцията - нищо ново, но и нищо, от което можем да се оплачем.

Призракът на липсващите лицензи преследва PES от години и все още е далеч времето - ако изобщо е възможно да се случи - когато ще видим истинска и пълна селекция от отбори, играчи и емблеми. Вярно е, че едва ли има някой, който да играе PES заради лицензите или тяхната липса, но това е фактор, който дразни все така.

Когато изложим всички аргументи, PES 2016 върши работа там, където е най-важно - на терена. Футболът е динамичен, гладък и зрелищен. Но има и много негативи, някои които са свързани с геймплея, докато други са технически проблеми на РС порта. Играта на Konami не е този супер убедителен хит, който някои очакваха, но е добър начин да се забавлявате с любимия си спорт пред монитора. 

 
системни изисквания
OS: Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 SP1 / Vista SP2 Processor: Intel Core 2 Duo @ 1.8 GHz (AMD Athlon Ⅱ X2 240 or equivalent processor) Memory: 1 GB RAM Graphics: nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon X1600 / Intel HD Graphics 3000 or better DirectX: Versio
напиши коментар
 

10 мнения
профил »
AcTivE каза на 12.10.2015, 22:25 ?. :

Тази година почти единодушно повечето геймсписания признаха превъзходството на PES 2016 пред конкуренцията, така че изобщо не се впечатлявам от тази аматьорска статия. И не съм прочел някой да се оплаква от технически проблеми, напротив - намирам играта е много оптимизирана и стабилна. Сега ако автора търси някаква изящна графика в спортен симулатор, мисля, че е объркал жанра.

Като цяло, забележките са две - слабите вратари и апатичния съдия. Въпреки това, това е най-добрата симулация на футбол, правена досега. Последните 3 PES-а бяха разочароващи в много отношения, а нововъведенията тук, реалистичната физика на топката и раздвижения геймплей ме навяват на мисълта правят играта прекрасно забавление за couch gaming.

353 мнения
профил »
[BG]QQ каза на 14.10.2015, 12:41 ?. :

https://steamcommunity.com/app/287680/dis cussions/0/598198356192630360/Чети тука :)


#FucKonami
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Pro Evolution Soccer 2016

новини:
Освен това, в DLC-то има и само един официален стадион - Стад дьо Франс, където ще се проведе финала.
След като първоначално излезе за PS3 и PS4 в края на миналата година, сега free-to-play версията на Pro Evolution Soccer 2016 е налична и за РС.
Free-to-play вариантът на PES 2016 ще се появи на 8 декември ексклузивно за PS3 и PS4, обяви Konami.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31