facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Prince of Persia
Ревю | 31.12.2008 | автор: Владимир Тодоров


оценка:
Производител:
Ubisoft Montreal
Издател:
Ubisoft
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
49.95 лв.
купи играта »

плюсове

Впечатляваща визия

Зрелищна бойна система

Отличен изкуствен интелект на Елика

Никога не умираш

минуси

Понякога е твърде лесна

Като цяло кратка

Вятърът отнесе Пясъците на времето. Фара е просто едно магаре. А озлобеният и постоянно псуващ принц от The Two Thrones е заменен от номад с крадлива натура и свежо чувство за хумор, който странства из света в търсене на нови приключения. Затова забравете всичко, което знаете за поредицата, защото тази игра ще ви отведе в един съвършено нов и изключително магичен свят, вдъхновен от персийската митология и „Хиляда и една нощ”.

Както стана дума,

главният герой не е принцът на Персия

с когото бяхме свикнали през последните години. Той е “просто принц на Персия”. Че и принц не е в самото начало. По-скоро една по-различна визия за този легендарен герой, която няма нищо общо с досегашните му превъплъщения. Представете си опърпан измамник с остър ум, който обича да прахосва пари, носи се по течението и често разрешава проблемите със своя меч и няма да сте далече от истината. Лошо няма – поредицата се нуждаеше от нещо свежо, особено, след като бе прилично изцедена от концептуална гледна точка след последната част. Дори в много отношения новият принц на Персия (за всеобщо улеснение ще продължим да го наричаме по този начин) е доста по-интересен, авантюристичен и забавен герой. Не знам дали няма да е малко прекалено, ако го сравня с Индиана Джоунс, но в много отношения той напомня именно на прословутия археолог. Най-вече заради вродената си склонност да се забърква във всевъзможни бъркотии. Вижте сами защо...

Само неприятности


Още в самото начало нашият герой се озовава в средата на мощна пустинна буря. Но вместо на натовареното си с куп жълтици магаре (Фара!), той попада на красиво и босоного момиче с необикновени способности на име Елика. Дотук добре, ще кажете вероятно. Да, ама не. Заедно с нея на главата му се изсипват и един куп неприятности. Преди да се усети, принцът става свидетел на унищожението на Дървото на живота. Акт, заплашващ да погълне целия свят в мрак, тъй като досега то е било затвор за бога на мрака Ариман. Изведнъж пустинната буря се оказва най-малкият проблем на тоя свят.

Ще, не ще - на героя не му остава нищо друго, освен да забрави за магарето и дебелите килими, които е можел да има, и да се опита да спре древното опустошително божество. Но поне няма да е сам – новата му мистериозна спътница ще направи всичко възможно, за да му помогне.

Макар и Дървото на живота да не съществува, богът на тъмнината не е напълно свободен. Сега Ариман бавно, но сигурно се опитва

да потопи света в мрак

да се измъкне напълно от оковите си и да отмъсти на своя брат бог Ормузд, еманация на светлината, задето поколения наред го е държал вързан. За щастие Елика знае как да спре разпространението на тъмната субстанция, излизаща от някогашния затвор. Но откъде ще започнете?

Тук е моментът да ви кажа, че новият Prince of Persia залага на популярната напоследък концепция за “open-world”. Т.е. монолитен свят, който може да изследвате свободно. Макар и съвсем в началото някои от териториите да не са достъпни, рано или късно ще може да странствате от едно място до друго, без да бъдете възпрепятствани от каквото и да било и без почти нито един лоудинг екран. Впечатляващо, наистина. И все пак не толкова изненадващо, тъй като, както може би вече знаете, новият Prince of Persia e дело на същия екип, работил върху Assassin’s Creed.

Въпреки че сега не притежава власт над времето, принцът е усвоил

един куп нови акробатични умения

По-голямата част от тях са възможни благодарение на специалната ръкавица с остри нокти на лявата му ръка. Например, ако я забие в стената, може да се спусне по нея до безопасно място, оставяйки след себе си следа от малки, блестящи искрици. Отчасти благодарение на същата тази ръкавица той пълзи дори и по таваните, стига да има кука, за която да се закачи. Въобще новият герой е една изключително подвижна маймунка.

Прави впечатление, че не ви трябват кой знае какви умения и рефлекси, за да изпълните акробатичните номера на принца. Например, за да започнете да тичате по стената, просто трябва да скочите към нея. Не е нужно да задържате който и да е бутон. Това със сигурност не е непременно нещо лошо. Дори напротив. От една страна, ще ви спести хабенето на нерви, което е характерно за платформените екшъни, от друга – използването на джойпад не е задължително. Естествено, ако имате PS3 или Xbox 360, бих ви посъветвал да изиграете Prince of Persia именно с подобна компютърна периферия (повече подробности за конзолната версия на Prince of Persia - на стр. 67), но и PC портът не е за подценяване.
Авторите удържаха на обещанието си и бойната система наистина центрира действието върху

дуели с мощни противници

почти колкото нас самите. Набирането върху левия бутон на мишката няма да ви отведе до никъде. Всичко е подчинено на една прецизна система от комбинации на удари с меч, с ръкавицата и акробатики. Тези серии от бойни техники от своя страна се допълват с магическите умения на Елика, като крайният резултат е едно изключително зрелищно меле, достойно за „Тигър и дракон”. В началото може и да ви се стори малко трудно, но успеете ли да научите кое комбо до какво води (например как да нанесете няколко опустошителни удара на земята, след което да пренесете сражението във въздуха, без да прекъсвате комбинацията), ще бъдете подобаващо възнаградени.

Рано или късно ще се изправите и срещу един от четирите боса. Дори повече от един път. Битките тук са с една идея по-трудни, но проблемите с големите лошковци не свършват със смъртта им. Всеки един бос ще освободи специален капан от поквара, която ще залее света. Например наложницата - прилепоподобни същества, които ще ви преследват впоследствие из другите територии, воинът – слуз, която се изстрелва от стените и ви сграбчва, и т.н.

В един момент ще се окаже, че и четирите капана ще тровят живота ви по време на акробатичните изпълнения в последните нива, но стига да не бързате и внимателно да планирате следващото си движение, няма да имате абсолютно никакви проблеми.

Това, което прави Prince of Persia наистина уникална игра, обаче е

присъствието на Елика

Тя е нещо повече от мацка с готини крака и любвеобилна физиономия и както и сами ще забележите още в самото начало - определено може да се грижи сама за себе си. Освен специалните координирани атаки, които ще изпълнявате заедно с нея по време на битките, тя винаги ще ви показва и накъде трябва да отидете. Т.е. никога няма шанс да се залутате и да се чудите кой е правилният път. Но това е само началото...

Стигате до непреодолима пропаст? Няма проблем. Скачате и я викате на помощ с “E” и тя и ще се хвърли след вас и ще ви повдигне нависоко – колкото да успеете да стигнете до отсрещната страна. Не успявате да направите опасна маневра и започвате да падате или пък някое чудовище е на път да ви разсече? Елика винаги ще ви спасява от смъртта, защото в Prince of Persia такова нещо просто не съществува. Или ще ви хване за ръка и ще ви издърпа на последното безопасно място, което сте били, или ще блокира нападението на противника и ще го изблъска настрани. И не на последно място – босоногото момче ще ви разкрива повече за историята на света, битката между Ариман и Ормузд и трагичната съдба на четирите боса в играта. Просто си говорете с нея от време на време...

Въпреки че се контролира единствено от изкуствен интелект, Елика никога, ама наистина никога, няма да застане на пътя ви и да ви попречи да продължите. Дори когато висите от ръба на пропастта и тя е до вас, принцът грациозно ще я хване за едната ръка и ще я прехвърли зад гърба си, за да може да застане на нейното място.

Дори и да оставим настрана фактът, че реално не може да умрете в играта, на моменти

Prince of Persia подценява хардкор играча

Когато трябва да изпълните двойния скок с Елика, екранът придобива сиво-бял цвят и ви подсказва, че трябва да натиснете „E”. Когато се плъзгате по стръмни повърхности, принцът често ще се обръща към спътницата си с предупреждения от типа „Приготви се да скочиш!”, които реално се отнасят за вас. А когато се биете с противниците и се налага да блокирате атаката им, пред лицето ви ще изникне огромен бутон, който буквално крещи „Време е!”. Всички тези неща правят Prince of Persia наистина лесна игра и макар и да ни позволяват да се наслаждаваме на приключението, без характерните за жанра фрустриращи елементи, често ще се чувствате като малко дете, хванато за ръчичка в парк с птички и пчелички.

Дори пъзелите, които принципно са ключов елемент за поредицата, не са нещо особено, но поне не са забравени напълно. Тук-таме ще трябва да раздвижите мозъчните си клетки, но като цяло „детска игра” е може би най-подходящият израз за ситуацията.

Целият този изключително прецизно реализиран геймплей е допълнен от

една приказна и зашеметяващо красива визия

Сякаш всичко в Prince of Persia е нарисувано на ръка и оцветено с разнообразна палитра от моливи. Арабските мотиви в музиката пък създават усещането, че сте попаднали в приказка от „Хиляда и една нощ”, а по-голямата част от коментарите на принца, които наистина са забавни, за момент ще успеят да ви отърсят от напрежението и често – дори ще ви разсмиват.
В заключение мога да кажа само едно – евала Ubisoft. Показахте на всички как се прави продължение – буквално от нищото. Може би основният проблем на тази игра е, че свършва твърде бързо. За да пребягате през цялата история, ще ви трябва не повече от ден-два непрестанен геймплей. Но така или иначе студио в Montreal знае как да се поучи от грешките си. Това е очевидно, защото новият Prince of Persia представлява една уникална комбинация между Assassin’s Creed и The Sands of Time. 


Хиляда и едно семенца

След като излекувате която и да е територия в играта, ще видите как светът постепенно започва да се трансформира пред очите ви – пониква зелена трева, пеперуди и всевъзможни цветя плъзват навсякъде... Но наред с тях ще се появят и 45 “light seeds”. Ако съберете достатъчно количество от тях, ще може да отключите една от четирите специални заклинания на Елика, които са обвързани с разноцветни магически платформи, разпръснати из играта. В какъв ред? Това няма значение. Но рано или късно ще трябва да изучите и четирите, ако искате да достигнете до края. Чрез едно от тях например босоногото момче ще ви изтласква нагоре във въздуха, докато на вас ще се падне честта да избягвате препятствията по пътя, чрез друго ще можете да тичате като бесни по стените и т.н. Между другото общият брой на семенцата е 1001. Дали ще успеете да съберете всички до едно?
 
системни изисквания
Dual Core Pentium 2,6 GHz, 1 GB RAM, 256 MB 3D Video, Win XP/Vista
напиши коментар
 

370 мнения
профил »
des каза на 30.03.2009, 15:44 ?. :

Виждайки трейлърите от играта,още преди да е излязла,ми стана ясно,че тя няма да е тази игра,която искам.Аз исках нещо брутално и кърваво,с много извратени и умопомрачителни комбота.с тъмна графика и готик атмосфера.Исках нещо като Warrior Within 2.За жалост,още първите превюта ми подсказаха,да не се надявам много.За разлика от това,което очаквах,първоначално играта ми изглеждаше дразнещо.Тогава поне графиката сметнах за интересна и иновативна (стил комикс),но въпреки това мозъкът ми просто не побираше-уж Принц,а пък е шарена,светла...Отнесох се с доста пренебрежение към нея,но след като излезе реших да я пробвам,защото все пак исках да си изпозлвам геймпада.Играта първоначално ме разби със своята елементарност.Толква беше елементарсна,че чак се затруднявах.25% от ходовете ми,играта ги правеше автоматично.Вместо да се засиля към стената и да натисна бутон,примерно,да тръгна по нея,играта го прави автмоматично.Или пък свърши стената и играта кара персонажа да скача,без аз да го искам...В крайна сметка преодолях тази "пречка".Следваха битките.Както казах,исках кървища,бруталии,невиждани комбота и немислими фрий-стайл-действия.В крайна сметка само фрий-стайлът и невижданите комбота се появиха.Нямаше чупене на вратове,нямаше късане на глави :( В крайна сметка преодолях и тази мисъл,че ще се бия срещу нещо,което като ме заслеви един път (малко преувеличавам) и си втъща половината кръв.Както и да е,пределно ми е ясно,че битката ще бъде спечелна,защото аз сън безсмъртен,но за сметка на това,треа 40 минути да блъскам 3-4 комбота за да му източа поне малко кръв на изрода.В крайна сметка и това се преодоля.Но и друго ме подразни-авторите обещаваха,че женската няма да пречи и ако не ми трябва за помощ,дори няма и да разбера,че е там...да ама не.Скачам си аз от ръб на ръб и вечно трябва да я чакам да скочи,че да я хвана и тогава да продължа напред.Друго отегчително нещо е еднообразието.Колкото и пъзели да има,колкото и изчекнати моменти да има...просто авторите не могат да ме залъжат с тях и да се надяват да се забавлявам с тях и да забравя колко монотонна игра е новият "Принц".В крайна сметка я превъртих с доста търпение и компромиси от моя страна,за да стигна до ЕДИН ОТ НАЙ-ТЪПИ ФИНАЛИ,който някога съм виждал в компютърна игра.SPOILER:През цялата игра се мъча да хвана един тъпанар в едно дърво и в крайна сметка,го освобождавам,за да спася женската...WTF.А аз си мислех,че Jericho има тъп финал...но там поне няма такива изцепки.Както и да е.Тази игра,според мен,е само за да си изтъркам бутоните на джойстика.Не виждам с какво може да грабне опитните фенове.Даже бих казал,че е създадена за дребосите,които се срамуват да кажат,че играят само аркадки,създадени по филми.

128 мнения
профил »
qcetoo каза на 03.04.2009, 08:28 ?. :

Да играта е супер само дето е по лесна за превъртане от другите три като изключим някои гаден пъзел яд ме е само че е със самостоятелна история и почти няма нищо общо с другите даже няма освен принца.От ubisoft са и предали по приказен вид и липсва кръв разрязване на две и як метал но ако сте фенове пробваите играта ще ви хареса!!!

96 мнения
профил »
big_bad_wolf каза на 05.04.2009, 08:44 ?. :

Наистина играта е хубава но и аз бях разочарован от финала.Така са го направили че накрая изглежда че цялата ти игра не е имала смисъл.

22 мнения
профил »
didar каза на 05.04.2009, 11:22 ?. :

Добре че е със друга история понеже старата вече се разигра доста.
А графиката радва окото :) надявам се и продължението да е със подобна .

48 мнения
профил »
Tedycheck каза на 16.04.2009, 15:14 ?. :

Играта беше пълен провал. Като замисъл изглеждаше добре,но геймплея и беше убийствено линеен. Не може по нито един показател да се мери с трилогията. С две думи: Голямо разочарование.

18 мнения
профил »
Master_Mind каза на 20.04.2009, 19:48 ?. :

Дам..

6 мнения
профил »
Rashalom каза на 28.08.2009, 20:37 ?. :

Определено да..3логията си къртеше

777 мнения
профил »
veluvian каза на 17.04.2009, 01:56 ?. :

ааа, напротив, точно финала си струваше най вече, въпреки че като цяло остава скучна. Старият принц все пак си остава ненадминат.

370 мнения
профил »
des каза на 19.04.2009, 18:37 ?. :

Ама работата е там,че финала противоречи на цялата игра...едва ли не ти казва в лицето освен:"Ще има продължение", ами и:"Хаха,загуби с мен 2 дена и сега разбираш,че не са си заслужавали,хаха" :Р

684 мнения
профил »
the_presator каза на 11.06.2009, 10:02 ?. :

една от най-малоумните игри които съм играл изобщо...
Минуси:
1. Неможе да се умре.
2. Мисля че няма степени на трудност. (делнах я и немога да видя сега)
3. Писна ми да търча 2 часа само за да убия 1 моб...
4. Цялата игра може да се мине само с 1 комбо... Изобщо не те задължава да научиш нещо по така и да си напрегнеш мозъка...
5. 4-те пионки на оная чернилка ги убих по 100 пъти само за да ги убия още 1 път...
6. Финалната битка е ТОЛКОВА АМА ТОЛКОВА ТЪПА че просто няма смисъл да я коментирам.
7. Няма нищо общо с предишните игри, главният герой дори не е принц, а някакъв селянин обирджия на гробници.

Плюсове:
1. Шарена графика.
2. Продължението ще е само за конзоли и няма го играя.

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 05.11.2009, 20:07 ?. :

Koгато изиграеш първия Prince of Persia ще разбереш колко грешиш за 7

13 мнения
профил »
We_Rise_From_THE_Ashes каза на 04.07.2013, 08:34 ?. :

Играта е направена приключенска тоест като приключенски филм а едвали във филмите героят умира ...Има степен на трудност тази част най много ме задържа пред екрана врътнах я над 3-4 пъти и още ме кефи ....3ти минус които даваш е защото си свикнал да се биеш само без да се внедриш в играта ..Играта е направена нещо като за се внедриш във филм да видиш какво е да си главният герой ти във филмите с Индиана Джоунс както и в повечето екшън филми да си видял 12301209302131231203 битки 2 скока и още1392031203 битки така е и тука .4та ти зависи от теб самия вече. 5та е ниво на игра. 6та закво да е тъпа „7 Още не си видял цялата му история това е само една част от нея а от станалите 3-4 какво схвана квото и тука ...Тези минуси който даваш дори ти самия не знаеш на какво ги даваш

1641 мнения
профил »
=SpeC= каза на 19.06.2009, 13:20 ?. :

axxaAXxAXAXxAaAaxXAXAXAA

12 мнения
профил »
pnk каза на 12.07.2009, 09:45 ?. :

nai 6ibanoto ne6to e kraqt v tazi igra......................

1220 мнения
профил »
vasito каза на 23.07.2009, 17:16 ?. :

точно краят е най-якото ама кат не може да го схванете хах, чак ще смешни.
Точно краят дава начало на може би едно много добро продължение.

То ПоП не трябва да е някво готик Дантес инферно, ами трябва да е приказка. И на мен ми харесва Уориър Уитин, но като отделна игра. ПоП трябва да си е точно приказка.

И des "(стил комикс)" WTF?!? нарича се cel-shading. Ае първо разберете кво е, да не ръсите глупости

45 мнения
профил »
desperado-_-19 каза на 28.07.2009, 00:10 ?. :

Прав си мн хубав край, играта е велика, но става малко монотонна след време

13 мнения
профил »
We_Rise_From_THE_Ashes каза на 04.07.2013, 08:34 ?. :

Така е

2 мнения
профил »
GraffiK каза на 02.08.2009, 10:12 ?. :

Аз няма да споря с големите гейм-критици тук, затова ще кажа моето мнение:

Това е една страшно красива игра!!! Не го казвам заради графиката или цветовете. История, геймплей - наистина на места леко еднообразна, но все пак е Prince of Persia игра и мисля, че ако всички, които не я харесвате, разбирахте смисъла й, щеше да се избегне целия спам!

Защо по дяволите ти е да умираш???
Умирането в игрите е било измислено за аркадните машини в клубовете с цел като сгънеш да дадеш още пари за жетони и да продължиш. Тук и да умреш, още пари на програмистите няма да дадеш, та защо ти е да умираш в играта?

Нещо към the_presator:
Играта няма нищо общо с предишната трилогия, защото ТОВА Е НАЧАЛОТО НА НОВА ТРИЛОГИЯ!!! Освен това, ако не си говорил с Елика по време на играта, значи си изтървал факта, че новия герой Е ПРИНЦ! Майка му и баща му са умрели в битка за друго кралство, а той е бил оставен на чичо си, но е избягал, за да странства по света. Също така никой не те е карал да играеш играта, за да казваш, че е в плюс това, че епилога го няма за РС.

... И накрая:
Ако принцът не беше спасил Елика и беше оставил нещата така, може ли някой хейтър да ми каже, как щеше да продължат историята???

6 мнения
профил »
panglot каза на 10.04.2010, 21:35 ?. :

Не моля ти се прочети си сам коментара! Как може да кажеш за какво по дяволите ти е да умираш?!!?!?
Извинявай къде ми е тръпката като немога да умра... Аз извинявай тая игра я играх с една ръка полузаспал като разбрах какво представлява.

45 мнения
профил »
vladi1231 каза на 19.08.2009, 14:05 ?. :

Тотално разочарование.Не ми пречи нито края,нито графиката,нито безсмъртието.Просто я нямаше тази емоция като на миналите игри.Тази беше много монотонна,кратка,предсказуема и почти без боеве.Чаках нещо като 2-ри Warrior
Within и чаках откакто превъртях трилогията,която ми се оказа любима.
Все пак имат шанс да се оправят,нали ще има още две части.

14 мнения
профил »
antivenom каза на 19.08.2009, 21:43 ?. :

Не е като старата проста тази е глупава.Не трябва да е шарено а тъмно,а се едно се кефиш ,4е вси4ки ще умрат.Битките бяха СКУЧНИ кво е тва един на един мноо тъпо.Играта е лесна.Ебафка с миналата трилогия ,като името на скапаното магаре.Не е принц а шибан просяк.Стилът беше досаден по ме кефе6е старият.

15 мнения
профил »
Spiritdon каза на 26.08.2009, 13:28 ?. :

като цяло поредицата е хубава но провлема е че на места играта е досадна и ти къса нервите !

761 мнения
профил »
Sabaka каза на 13.10.2009, 15:02 ?. :
Редактиран на 05.11.2009, 20:14 ?.

Към Presator:
1.Идва моба 2 удара-мъртав си тва се повтаря 4 пъти и ти излизаш
2.Ситуациата от 1 не е ли красноречива?А кво праим ако го немаше гаджето?Колко пъти щеше да падаш и умираш...така сии мислех
3.Еми да ти доидат 8 моба....(1)
4.Боса на Warrior Within се убива само с една маневра за теб не знам
5.Тва го прави корави копелета,не играеш за да убиваш лигльовци
6. Dahaka-та не прави разлика за мен нито пък този от The Two Thrones
7.Не е идея да има нещо общо със старите игри,и това че обира гробници и ги осквернява на ти ли е достатъчно?


И всички които искахте брутална и кървава игра...Принца садистически потроши целия ви труд освобождаваики Бога на Злото.В втората ще има мноооооогооооо избити деца и гадости(надявам се)... За жалост обаче сте прави всички за минусите и...просто това е игра за едно превъртане и истриване.Не може да се сравни с Crysis,Assassins Creed и подяволите WoW.
И накрая...наи сетне игра в която Злото владее света накрая...аааа обичам истории с хубав краи(перфектно за Warrior Within продължение).И още нещо...ако я нямаше старата 3-логияколко от вас шаха да мразят играта?

4 мнения
профил »
master chief каза на 19.10.2009, 19:25 ?. :
Редактиран на 19.10.2009, 19:26 ?.

Какво означача "озлобеният и постоянно псуващ принц" и в 3те игри е псувал точно 2 пъти.

370 мнения
профил »
des каза на 08.01.2010, 06:09 ?. :

Въпреки, че във втората грубостта и арогантността му е по-очевидна :)

777 мнения
профил »
veluvian каза на 29.01.2010, 16:17 ?. :

Не бива да се спори относно двете поредици, аз имам своите критики към новия принц, но не смятам, че времето ми бе изгубено докато го изиграх, напротив! Просто съм неспособен да ги сравня, особено по брилянтните саундтраци и на всичките принцове. Логиката е, че съм фен примерно на Warrior Within, но не искам втори Warrior Within!
Не бива никой да бъде толкова капризен към това как трябва да изглежда всяка следваща игра! Ако например новата сага за Елика би излязла преди старата трилогия, вероятно щяхме да я сравняваме обратно и щяхме да оплюваме, водени от предразсъдъците.
От друга страна, аз съм чувал от определени източници, че Убисофт (които са ми любимци с Bioware), имат политиката прекомерно да се вслушват в съветите на фенове, не е лошото това, но понякога води до негативни резултати.
Вярата и в тях сега е именно в новия принц, за в чиито трейлър видях много реалистични паркур движения и ме изненада. Той ще измие позора от тъпия Аватар.

149 мнения
профил »
fridge каза на 18.03.2010, 06:09 ?. :

Юбисофт си казаха предварително че тази игра е абсолютно индивидуална и няма нищо общо с трилогията. Трилогията си е за себе си, сегашната игра също е за себе си. Спрете най-сетне да ги сравнявате..

6 мнения
профил »
panglot каза на 10.04.2010, 21:50 ?. :

Значи и мойто мненийце да си сложа! Предварително казвам критика е за всеки който си мисли че ще кажа нещо добро.
Аз и доста приятели които сме фенове на поредицата сме безкрайно разочаровани от тази част. Тя тотално срина цялата представа за принца.
Първо се чудех дали ще е хубава тая комиксна графика. Като почнах да играя установих че е просто досадно. После като почнах играта и като установих че се бия с 1 човече на половин час направо се отказах. Друго - извинявайте ама тва безсмъртие ми уби мечтите. А освен това както и се каза по нагоре 25% играта си прави сама а което не го прави сама те предупреждава. Евентуално ако си достатъчно загубен да усереш си просто какво... безсмъртен. Няма начин да се загубиш винаги я има нашата приятелка да те упъти...
Много е добър израза в статията "Чустваш се като детенце водено за ръчичка"...
Игра тип Принца на персия аз очаквам динамичен интересен екшън в който мога да понакажа лошите срутили света ми. Очаквам честички битки в който мога да си опитам впечатляващите комбинации. Надявам се на интересна завладяваща история и достатъчна трудност че да си размърдам мозъка малко и после да ми е кеф че съм си го намерил сам.
Какво получавам?
Битки които са главно и само босове почти. Никаква динамика в тях просто цъкаш произволно копче от време на време и те са мъртви (незнам за вас ама аз така си правех толкова ми беше скучно че не си направих труда да разбера какво точно правя и представете си: работеше!! ). Трудност като за първокласник. И най - вече безкрайно банална и скучна история. Добротоо държи злотоо децааа ама изпуснахме злоотооо сега героя трябва да го хване обратнооо. Хепи енд задължително безсмъртни сме като в някой филм с Джон Траволта ( не ме разбирайте погрешно харесвам го както и филмите му ама си е наистина безсмъртен ).
Единственото хубаво нещо в играта е хумора. Само той ми допадна донякъде и малко поне ме предразположи да я играя...

6 мнения
профил »
Ryze каза на 27.06.2010, 11:26 ?. :

как искам да си я купя, ама няма кинти

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 27.01.2011, 13:39 ?. :
Редактиран на 27.01.2011, 13:41 ?.

Играта е супер!
Всеки, който очаква да види нещо общо с поредицата греши и всякакви сравнения са неуместни и излишни. Това е съвсем отделна игра като визия, история и геймплей. На мен ми хареса много. Доста приятно преживяване лишено от нерви, псувни и чупене на падове. Човек трябва да се лиши от предрасъдъци и очаквания и просто да се наслади на тази прекрасна приказка.

Играта е ИДЕАЛНА като дължина според това, което предлага като геймплей. Фен съм на всички принцове и не мисля, че тази игра е нещо слабо. Просто е различна от другите в поредицата.

Като цяло има адски много добри хрумки. Много ми допадна и системата за разкриване на картата. :)

А, за хората, които плюят "безсмъртието" ще кажа, че се изказват малко неподготвени. Единствената разлика от игра със "смъртие" е, че не минаваш през 2-3 лоудинг скрийна, за да ОПИТАШ ПАК.

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 21.03.2011, 17:33 ?. :

Играта е доста еднообразна, каквото и да правиш е абсолютно невъзможно да умреш, да не говорим, че е прекалено абсурдна (например летенето!?), но въпреки всичко аз я превъртях с удоволствие.

30 мнения
профил »
slawek каза на 09.02.2012, 19:38 ?. :

УНИКАЛНА!!
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Prince of Persia

новини:
Френската компания ще обедини три заглавия от класическата поредица, които ще излязат с подобрена визия и триизмерен вид на европейския пазар, но не и в САЩ.
В края на миналия месец авторът на оригиналната игра Jordan Mechner подал документи за запазването на заглавието Prince of Persia: The Forgotten Sands.
ОЩЕ ЗА ПОРЕДИЦАТА
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Prince of Persia: The Two Thrones 2
Prince Of Persia: The Sands of Time
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80