facebook facebook
 
 
ХАРДУЕР » системи
 
   
 
PlayStation Classic крайно лесен за хакване ?
15.12.2018 | автор: PC MANIA


Вносител:

сайт на продукта »

Геймърите на определена възраст ще са много запознати с лудостта  датираща прибилзително от 2010, която беше реакцията на Sony, че конзолата им  Playstation 3 беше хакната. Това беше направено за бъде върната  функционалност, която Sony първоначално рекламира и след това отменя чрез актуализация на фърмуера. Докато собствениците на PS3 се радваха на хака, тъй като много от тях харесваха функцията, която Sony отне. Sony вместо това започна пълна съдебна война с Geohot, ентусисатът което даде на потребителите това, което искат. Цялата работа беше пълна бъркотия, която направи Sony  да изглежда ужасно и в крайна сметка доведе до Playstation 4, която разбира се,  че нямаше функцията, която потребителите искаха, а  самата конзола  беше много по-затворена  и подсигурена при излизането си на пазара.

Ще отнеме малко време, за да ви напомня, че всичко това се случи само преди около 8 години. Защо? Е, защото Sony наскоро пусна Playstation Classic -ретро конзола ... и очевидно я направи много по - лесна за хакване.


PlayStation Classic беше страхотна идея, която беше разочароващо изпълнена. Не е изненадващо, че хакерите са се потрудили да я кракнат, опитвайки се да пробият нова конзола, както вече са направили с продуктите на Nintendo  NES Classic и SNES Classic. Работата е улеснена, твърдят хакерите, благодарение на това, че Sony твърди, че разполага с ключ за декодиране на фърмуера на PlayStation Classic в самото устройство, вместо да използва частен ключ, държан от Sony. Основният код, който се изпълнява на игровата конзола, е шифрован, за да не се допусне хората да се намесват в него, но в този случай инструментите за отключване и промяна на начина, по който работи конзолата, са на разположение на всеки, който прекоси кода, като го копира на компютър. За първи път това беше  докладвано от  сайта Ars Technica,който  съобщи че,  конзолния хакера  Yifan Lu го изтъкна в Twitter в края на миналата седмица между стрийминг опитите си да разчупи цифровата архитектура на конзолата в Twitch. Досега те са успели да играят несвързани PS1 игри като Spyro с помощта на палец , като в  момента работят върху получаването на други емулатори, които работят върху конзолата.

Тук отново виждаме хакери, които дават възможност на геймърите желана за техните устройства PlayStation Classic, но коята Sony не успя да осигури. Най-голямото разочарование в Playstation Classic е късия списък от игри които можем да играем.Чрез този хак потребителите могат да играят значително повече игри. Тъй като това е Sony, ние говорим за това, че компанията  просто мина през всичко това с PS3. Трябва да се почудим  колко от това е направено по предназначение, и какво   Sony е имала предвид да се случи при завършването на този проект.

"Наистина няма никаква сигурност на устройството", каза Yifan Lu пред Kotaku  в имейл. "Sony успя да включи случайно своите частни ключове за обновяване на фърмуера на всяка конзола."
Ако това е вярно, трябва да се зачудим дали няма да се случат глупави неща подобно на тези , който видяхме с PS3.Sony са известни с това , че защитава своя хардуер, което често води до спорна практика. Но ако компанията отново ще напда  ентусиастите  и ще лиши потребителите от полезни функции за своя продукт, и го е направила след като така неволно игнорира сигурността на своите конзоли . Смятаме,че хората ще предпочетат да бръкнат в кацата с мед ,отколкото  проблемите  създадени от Sony. .

  

напиши коментар
 

41 мнения
профил »
Mitko6000 каза на 06.01.2019, 12:03 ?. :
Редактиран на 06.01.2019, 12:03 ?.

Не виждам смисъл от този продукт. За 50 лв. и по-малко спокойно, може да се намери оригинален ПС1, а и ПС3 също поддържа всички ПС1 игри. Да не говорим и за емулаторите, които вече ги има, не само за компютър, ами и за телефон.

28 мнения
профил »
Toxic N1 каза на 04.07.2019, 08:06 ?. :

Нека изкарат PS2 Classic и ще е лудница просто. :D
напиши коментар
 
ПРОДУКТ НА СЕДМИЦАТА  

Монитор: Acer Predator XB240H

ОЩЕ системи
Честит рожден ден, PlayStation 2! 464
PlayStation Classic крайно лесен за хакване ? 136
Първи поглед: PlayStation 4 77
Лаптоп: Getac X500 72
ADATA представи XPG INFAREX гейминг сет 68
PSP Go - началото на една нова ера? 61
Кутия: Dell XPS 420 56
Лаптоп: Acer Aspire 8930G 50
PS4 с FIFA 17 във Виваком 50
Конзола: Nintendo 3DS 47