facebook facebook
 
 
 
   
 
PS Vita най-сетне набира скорост
13.08.2012

След като по време на Е3 2012 Sony отнесе известни критики поради това, че не отдели достатъчно внимание на новата PS Vita, сега компанията посвети почти цялата си презентация на Gamescom 2012 на портативната конзола.

Най-напред стана ясно, че предстоящата Ratchet&Clank: QForce ще има и PS Vita версия, което означава, че заедно с новия Sly Cooper собствениците на PS Vita ще имат на разположение два от най-култовите платформъра в последно време.

Пак за PS Vita ще бъде и новата игра на Media Molecule с името Tearаway. Създателите на LittleBig Planet ще ни запознаят с нов и не по-малко симпатичен герой на име Iota, но ще запазят същия оригинален визуален стил.

Killzone: Mercenary пък е ново заглавие, създадено ексклузивно за джобната конзола. След Killzone: Liberation това ще бъде втората поява на популярната футуристична поредица на портативна платформа, този път като шутър от първо лице.

Закономерно Assassin's Creed 3: Liberation и Call of Duty Black Ops: Declassfied пък бяха най-силните външни заглавия за PS Vita. Потвърден беше и бъндъл на конзолата с новата Call of Duty игра, чиито сюжет ще се развива между събитията от оригиналната Black Ops и предстоящата Black Ops 2. Need for Speed: Most Wanted ще бъде коледният подарък за почитателите на джобните рейсъри.

По време на конференцията бе демонстрирана и крос-платформ функцията на PS Vita, която позволява да използвате нейните уникални функции на големия екран, когато играете PS3 игри. Платената абонаментна услуга PlayStation Plus също вече става достъпна за PS Vita.

Накрая стана ясно и, че най-сетне ще се появи и поддръжка за PSOne игри, която ще стартира още от 28 август.
 


напиши коментар
 
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Gamescom 2012

новини:
Два съвсем нови платформъра на Sony Japan Studio, които впечатляват с уникална визия и стил, бяха анонсирани по време на прес конференцията на компанията.
Доста интересно ново хорър приключение на Sony Computer Entertainment, което може да превърне PS Move в необходим аксесоар и за по-сериозните геймъри.
Конференцията на Sony на Gamescom 2012 започва след броени минути, а поне няколко нови и хитови анонса ни очакват и този път.

НАЙ-КОМЕНТИРАНО
Игрите през новата седмица 17.08-23.08 177
Завръщането на една легенда! 163
Grand Theft Auto V идва за PS4, XBO и PC 158
Петото "яйце", награди и регламент 154
Слух за изискванията на АС: Unity 152
The Division за PC няма да е прост порт 145
Assassin's Creed: Syndicate е официална, но закъснява за РС 131
Blizzard също прави разпродажба на игри 122
Най-разочароващо заглавие за 2014 г. 122