facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
PC Mania Renewal Project
Интервю | 16.11.2020 | автор: PC Mania


Производител:
Издател:
Жанр:
Анкета
Платформа:
PC

Скъпи читатели и приятели на PC Mania,

През тази странна и трудна за мнозина 2020 година, любимата на всички нас медия навърши 22г. Това е една достолепна възраст за онлайн медия, особено по нашите ширини. Затова, ако ни позволите ще станем леко сантиментални.

През всички тези години PC Mania премина през не малко неща. Добрите и лошите моменти се редуваха.

Започнала като хартиено списание в края на старото хилядолетие, за кратко време, PC Mania се установи като най-голямата гейминг медия в България. Книжният период трая малко над 10 години, като през това време медията успя не само да достигне тираж от над 10 000 копия месечно, но и успя да изгради едно от най-големите и верни къмюнитита на родна почва.

Следващите няколко години на дигитализация бяха трудни.

PC Mania премина през множество метаморфози, но приспособяването ѝ към новия дигитален свят, все така не се получаваше. Концепцията на медията беше променена, ядрото на хартиеното издание лека полека се разпиля. „Свежата кръв“ от автори, успя да задържи сърцето на PC Mania живо и туптящо, но представянето бе на приливи и отливи.

Единствената константа през всичкото това време бяхте вие – читателите на PC Mania, нашата живителна сила. Вие, които ни следвахте и напътствахте през всичкото това време. Разбира се, много от вас престанаха да четат PC Mania, насочиха интересите си към западни медии и други сайтове…

Нека миналото си остане там, някъде назад.

Не ни разбирайте погрешно! Не искаме да забравяме историята и да я заметем под изтривалката. Това което искаме е да устремим погледите си там, където има смисъл и значение – в бъдещето.

За тази цел, ще имаме нужда от вас, отново.

Вярваме, че духът на PC Mania живее в сърцето на всяко момче или момиче, разгръщало някога, накъде магическите страници на списанието. Вярваме, че любовта ви към медията е все още жива, заедно със спомените и носталгията от едно по-хубаво време.

Затова нека заедно с вас да напишем първата страница от новата история на легендата PC Mania!

Искаме да знаете, че всякаква помощ под каквато и да е била форма, ще ни бъде безкрайно полезна. Също така трябва да ви предупредим, че към момента единственото нещо, което можем да направим за вас е да ви се отблагодарим от сърце, но не и да заплатим материално за помощта ви. Не разполагаме с кой знае какви средства и всичко налично ще бъде вложено в задвижване на медията. А когато проектът стане печеливш – е, дотогава има много работа. :)

Как можете да ни помогнете:

• съвети и идеи за развитие на медията винаги са добре дошли;

• ако имате усет за думите, ще се радваме да ни изпращате авторски текстове и дори да станете постоянен автор в PC Mania;

• ако имате опит с видео обработка и графичен дизайн и търсите поле за изява, също ще ни бъдете от полза;

• PC Mania се нуждае от нов глас, който да озвучава видеоматериалите ни;

• ако имате възможност и желание да ни подпомагате финансово, в най-скоро време ще ви съобщим как може да го направите;

Въобще, ако се интересувате от гейминг и искате да се развивате в тази насока, ще се радваме да се свържете с нас.

За контакти:

Имейл: pisma@pcmania.bg
В страницата ни във Facebook: https://www.facebook.com/pcmania.bg
или където и както намерите за добре.

Е, изплюхме камъчето. Всичко зависи от вас.
Хайде да се захващаме на работа! Какво друго ни остава ?

Завинаги ваша, PC Mania!
Играйте си играта, човечета!

  

напиши коментар
 

22 мнения
профил »
Krasen каза на 16.11.2020, 20:58 ?. :

Желая успех!

1128 мнения
профил »
vanmx каза на 18.11.2020, 15:30 ?. :

Останал съм с впечатлението че доста от старите фенове се имат вече за много пораснали и затова са вече над нещата като игри и нещата свързани с тях, даже и малкото останали пишещи във форума които са 5 човека общо :)

По-младите пък са съвсем нов тип и геймъри, и интернет потребители, така че не знам как може да бъдат спечелени. Във всички случаи ще да е тотална промяна на всичко.

Единственото което ми ме хрумва да е продължи да се развива youtube канала - да се намерят атрактивни хора, да се прави различен тип видео съдържание. Twitch също би бил полезен. Сайтът да остане на заден план, но със сигурност трябва и той да се ъпдейтне, защото беше морално остарял и дървен и за стандартите на 2008-ма.

Аз за съжаление нямам никакви качества с които да помогна.

228 мнения
профил »
Toadragon каза на 18.11.2020, 20:30 ?. :

За новото поколение не му трябва много. Блясък и глупости ( понякога буквално ) . Надявам се Писимания да не тръгне по този път .
А както каза Vanmx старото или се е отказало или е умряло.
Доста ще е трудно да възкръсна от пепелта (като феникс) Писимания но дано да успее .
Тя е от малкото неща които показват че е имало геимари .
Успех

69 мнения
профил »
dakata каза на 18.11.2020, 23:14 ?. :

Ееее, айде ся! Чак пък да сме се отказали или да сме над нещата? Ангажиментите и умората от ежадневието си оказват влияние, но още ни има. Иначе, за новите попълнения съм съгласен. Информацията вече тече от всякъде и то на сдъвкани хапки, потребителите свикнаха да я получават веднага и на готово. Пускат си там някакво пет минутно видео тип "десет неща който не бихте си заврели отзад" и по средата вече губят интерес. А качествената статия изисква време и усилие за написване и прочитане. Дано има някаква златна среда.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
PC Mania Renewal Project

Тактика:
Представяме ви десетте най-добри игри на всички времена според един ветеран в гейм-индустрията, прекарал 21 години в PC Mania

новини:
Изминалата 2019 г. беше изпълнена с много емоции, труд и нови идеи за нас, но се надяваме, че ви дадохме сигнал, че се задава нещо ново.
Цели два месеца от последното ни "включване". За реванш този път си имаме гости и се стараем да не изпадаме в критични монолози.
Не сте забравили, че имаме и е-списание, нали? То е вече във фурната и е по-добро от всякога!
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА