facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Orcs Must Die! 2
Ревю | 07.08.2012 | автор: Петър Йорданов


оценка:
Производител:
Robot Entertainment
Издател:
Robot Entertainment
Жанр:
Екшън от трето лице, Стратегия в реално време
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Отличен дизайн на нивата

Свежо чувство за хумор

Пристрастяваща, висок фактор на преиграване

Кооперативен режим

минуси

Както и преди, повечето нива (и орките) изглеждат еднакво

Продължението на Orcs Must Die! - един щастлив брак между tower defence и екшън от трето лице - е вече тук и геноцидът над нещастните орки може да продължи с пълна сила.

Историята се развива малко след края на първата част

Магията е напуснала света и обществото, което е свикнало да разчита на нея в цялото си ежедневие, започва да има всякакви проблеми. Сега кой ще промени времето със заклинание, за да завали дъжд и да напои нивите? Изведнъж обаче настъпва неочакван обрат. Енергийните процепи се отварят отново. А с тях се завръщат както магията, така и безчетните орки.

Дълбоко се съмнявам, че сте играли на Orcs Must Die! заради нейната история, но едва ли ще отречете факта, че е поднесена по забавен и остроумен начин. Пък и авторите трябва някак си да оправдаят избиването на хиляди орки, нали?

Сега, във втората част, добре познатият ни глуповато-смел боен маг обаче няма да коли зелени твари сам. Той получава неочакван съюзник - Sorceress. Същата мацка, виновна за унищожението на Ордена. Двамата образуват един доста неочакван тандем и бележат най-съществената новост в Orcs Must Die! 2 -

наличието на кооперативен режим

В случай, че не знаете за какво става въпрос, това е заглавие, което, подобно на tower defense игра, ви изправя срещу безброй орки, които се появяват на вълни от определени портали и се движат към изхода на нивото. Вашата цел е да ги спрете, като поставите по пътя им най-разнообразни капани - от шипове, изникващи от земята, през стрели обсипващи ги от стени, до мелачки и взривяващи се варели. Това става с помощта на вашия герой, който контролирате от перспектива от трето лице. Той е въоръжен с различни оръжия, дрънкулки и магии и самият факт, че е го контролирате толкова близо до действието, а не от характерната за жанра перспектива от птичи поглед, създава една много характерна и увлекателна динамика. Да не говорим, че балансът между това къде ще сложите капаните и къде ще бъдете с героя си в конкретния момент е от съществено значение и именно той прави геймплея толкова увлекателен.

Сега умножете всичко това по две и добавете кооп и ще получите Orcs Must Die! 2. Безспорно избиването на орки е в пъти по-интересно с приятел, отколкото сам. Разбира се, в по-напрегнатите нива (впрочем с отличен дизайн) ще трябва да координирате атаките. Всъщност, това е задължително. За разлика от сингълплейър, тук вълните от орки са по-многобройни, а големите гадини излизат от порталите в много по-ранен етап.

В тази игра обаче няма нищо невъзможно.

Всичко зависи от вашата собствена изобретателност

Няма стена, на която да закачите капана си, бълващ стрели? Няма проблем. Бутнете го през ръба на някоя пропаст и готово. А ако успеете да унищожите гадината с комбинация от няколко капана, ще получите бонус точки, така необходими за закупуването на нови капани и оръжия и ъпгрейдването на старите.

Очевидно е, че Orcs Must Die! 2 е игра с изключително висок фактор на преиграване. Да не говорим, че действа адски отпускащо дори и да я играете по половин-един час на ден. Чувството на удовлетворение от правилно поставените капани и стотиците избити орки не може да се сравни с нищо. Свежият хумор пък никога не се изтърква и реплики като „Твърде млад съм, за да умра" от устата на орк в предсмъртна агония, винаги предизвикват усмивка.

Така че какво чакате - намерете си приятел и накажете орките подобаващо! И не забравяйте да се пуснете на новия Endless режим, който напомня на Horde на Gears of War. В него всяка следваща вълна от орки става все по-многобройна и по-мощна. И така до безкрай... 

 
системни изисквания
Процесор 2GHz Dual Core, видео карта NVIDIA GeForce 6800 или ATI Radeon x1950 или по-добра с 256MB VRAM, 2GB RAM, Windows XP, Windows Vista, Windows 7
напиши коментар
 

92 мнения
профил »
ex1s7 каза на 09.08.2012, 07:37 ?. :
Редактиран на 09.08.2012, 07:37 ?.

Ако някой има огригинала да ме добави в steam: ex1s7

1320 мнения
профил »
Finalrequiem каза на 10.08.2012, 09:36 ?. :

Играта е много добра, хареса ми. Добра работа са свършили по играта. Трябва да се пробва. Айде със здраве :)
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Orcs Must Die! 2

новини:
Днес Robot Entertainment пуска за даунлоуд втория мащабен DLC пакет за тяхната изключително забавна ролева стратегия Orcs Must Die! 2.
Robort Entertainment обяви, че Orcs Must Die! 2 - продължение на забавната екшън-стратегия, ще излезе на 30 юли.
Robort Entertainment обяви разработката на Orcs Must Die! 2 - продължение на забавната екшън-стратегия, което ще излезе на пазара през това лято.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Assassin's Creed III 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80