facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Need for Speed: Rivals
Превю | 28.05.2013 | автор: Иво Цеков


Производител:
Ghost Games
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Състезание
Платформа:
PC
Излиза на:
19 ноември

сайт на играта »

Какво е общото между студията Bizarre Creations, Black Rock и Criterion и шутъра Far Cry 3? Оказва се, че това, което в известна степен ги обединява
е новият проект от серията Need for Speed - рейсър с отворен свят, който се очаква в края на тази година за настоящото и следващото конзолно поколение и РС.

Екипът на шведското студио Ghost Game е доста разнороден и в него влизат както главният дизайнер на Far Cry 3, така и ветерани от въпросните студия, също известни със своите рейсъри. Разработена с помощта на Frostbite 3, NFS: Rivals ни отвежда в Redview County, където се разразява поредното противопоставяне между полицаите и уличните състезатели. Геймърите ще могат да влязат в ролята както на едните, така и на другите, а онези, които си спомнят излязлата през 2010 г. Hot Pursuit със сигурност ще открият прилики между нея и новата игра. Студиото Criterion, което създаде Hot Pursiut и Most Wanted, също има пръст в новия проект като творческият директор на въпросните две игри Крейг Съливан вече е част от Ghost Games, за да надзирава работата по Rivals.

В новата си роля Съливан има за колеги половин дузина ветерани от рейсинг жанра, които са работили в студия като Bizarre, Black Rock, Playground и дори Turn 10. "Подбрахме хората съвсем нарочно, тъй като те трябваше да бъдат най-добрите в това, което правят, но също така и да се адаптират бързо като част от един гъвкав екип. Освен това потърсихме точно хората, които могат да ни помогнат да направим играта такава, каквато искаме", обяснява продуцентът на Rivals и основател на Ghost Games Маркус Нилсон. Той пък е работил по двете части на Shift.

За да подбере екипа си, Нилсон гледа и отвъд пределите на жанра. Така в
Гьотеборг се озовава още Джейми Кийн, главният дизайнер на Far Cry 3.
"Наистина много ми хареса това, което Джейми направи във Far Cry 3.
Тандемът между него и Крейг Съливан определено създава интересен микс за Need for Speed", счита Нилсон.

В основата на Rivals ще бъде поставена функцията AllDrive, която си поставя за задача да заличи границата между сингъл и мултиплейър режим. Светът на играта е голям и в него очевидно има място както за самостоятелни състезания, така и за кооперативна игра между приятели и непознати. Според Нилсон тази концепция е вдъхновена от света на Test Drive Unlimited. "Играли сме доста на Test Drive и лично аз съм почитател на по-ранните игри. При нас просто няма опция за сингъл или мултиплейър. Само трябва да влезете в света на играта и сами да изберете начина, по който желаете да го изследвате".

Различните "оръжия" и ъпгрейдите за тях също ще заемат важно място в играта. Анти-радарите и ЕМР бомбите трябва да улеснят живота на уличните състезатели, докато като обикновено полицията ще разполага с блокади и хеликоптери. "Обръщаме сериозно внимание на оръжията и ще ги направим важна част от цялостното изживяване", обяснява Нилсон.

Тъй като Rivals излиза за новото поколение конзоли, закономерно е те за
получат някои допълнителни функции. В основата си играта ще предложи същото изживяване, но собствениците на PlayStation 4 и XBOX One ще се възползват от по-големия мащаб, тъй като изчислителната сила на платформите е по-висока. Засега екипът все още не разкрива дали ще си постави като задача да постигне 1080р при 60 кадъра в секунда за next-gen версиите. Не е ясно още дали Kinect или PlayStation камерата ще бъдат използвани в геймплея. "Обмисляме го, но искаме да правим само неща, които изглеждат смислено. Ако успеем да открием такъв начин, защо не?"

"Рейсинг игрите се нуждаят от нещо ново", завършва Маркус Нилсон. Дали Need for Speed: Rivals ще донесе този свеж полъх ще разберем, когато играта излезе на 19 ноември за PC, PS3, XBOX360, PS4
и XBOX One. 

 
системни изисквания
-
напиши коментар
 

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 29.05.2013, 11:25 ?. :

Малко по-встрани, вчера случайно на wiki страницата на NFSU видях това:

Reboot [edit]
In April 2013, Electronic Gaming Monthly published a report that Need for Speed: Underground could be next on the Criterion Games reboot slate. The report suggested that the game would take place in a rebooted, original Bayview setting rather than Underground 2's. Criterion Games' creative director Alex Ward debunked reports that the studio was working on a Underground reboot.

:3

346 мнения
профил »
Gusto каза на 29.05.2013, 21:31 ?. :

След "рестартирането" на Most Wanted вече съм скептично настроен дори и за Underground. На хартия всичко звучи добре, но все пак говорим за ЕА...

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 30.05.2013, 16:23 ?. :

Според мен това си е само слух защото Cirterion официално оповестиха че повече reboot няма да правят

15 мнения
профил »
Sick_side_Peasant каза на 29.05.2013, 11:51 ?. :

Трябва да направят Need for Speed:Saudi Drift. С преобладавщи корейски и японски автомобили, както и бонуси, при над 35 фрага

2755 мнения
профил »
Zlob каза на 29.05.2013, 14:25 ?. :

Мен лично ме интересува съотношението реализъм/аркадност.Като се вземе в предвид че все пак хора от Criterion ще имат пръст в играта сериозно се замислям и то в негативна посока какъв може да е резултата.

26 мнения
профил »
dunda каза на 29.05.2013, 17:49 ?. :

Малко най-встрани, вчера случайно видях уеб - страницата на Вики на NFSU, това:

Рестартирайте [Edit]

В Април 2013 г., електронно залагам на ежемесечно публикува доклад, че нужда от скорост: съпротива можеше да бъде следваща, на критерия игри рестартират плоча. Докладът предложи играта да стане развивайки се с се рестартиран, оригинален Bayview вместо подземни 2 'осмяни с Алекс повереник като директорът на Криейтив на игри за критерий на s. доклада, че студиото да прави напред съпротива, да рестартират.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 29.05.2013, 18:37 ?. :

Не ви ли се втръснаха тези сериали?

49 мнения
профил »
eli_i_vase каза на 30.05.2013, 01:23 ?. :
Редактиран на 30.05.2013, 01:24 ?.

тая май ше е яка а или

81 мнения
профил »
любчо каза на 30.05.2013, 16:50 ?. :

Толкова ли е трудно да направят игра, в която има много коли, разнообразие от състезания, силен тунинг и сравнително добър енджин, с които те разполагат????????????

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 30.05.2013, 17:58 ?. :

Значии..проблема не е в парите а в мързела им..

6 мнения
профил »
DA_PLEVNELIEV каза на 01.06.2013, 14:06 ?. :

Боли ма ****
Аз играя NEED FOR SPEED Most Wanted 2012 за Android :D

1 мнения
профил »
gogo3011 каза на 13.06.2013, 09:06 ?. :

Ми не знам, ама с тези слаби Need for Speed-ки е време Codemasters да удари пазара с нещо свежо!

122 мнения
профил »
Demon1990 каза на 20.11.2013, 01:08 ?. :

Играта е интересна както за съзтезател така и за ченге. Мислих само да я пробвам, но след 2-а часа разбрах, че няма да мине само с пробване :) Геймплея е много добре направен, графично не е кой знае колко добра (очаквах графика като BF4 да изкара от толкова хвалби). Интересно е че печелиш точки от гонки с ченгетата, съзтезателчета и дори от дрифтове, да се разминеш с друга кола от близо при голяма скорост и прочие. С точките си взимаш кола както и ъбгрейдваш статистиките й и дори си избираш 2-е оръжия които са на принципа nfs world. Картата ми хареса с различен сетинг като Зимната част която ми напомни за NFS 3 и пустината част която ми напомни за Pro Street докато останалата част е едно към едно сетинга им с тази на Test Drive Unlimited. Като цяло добре са го измисли ли. Единсветно играта има 2-а проблема : визулален тунинг и броя на колите е малък.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Need for Speed: Rivals

Ревю:
Солиден рейсър със силно застъпено онлайн присъствие, но и без своите проблеми. Страхотна игра ли е - по-скоро не? Заслужава ли си да се пробва - категорично!

новини:
ЕА пусна първото изображение от предстоящия си рейсър от серията Need For Speed.
Играта все още не е официално обявена, но според шефа на компанията, тя "вече изглежда страхотно".
Но защо...?
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Shift 2: Unleashed 124
Need for Speed: Hot Pursuit (2010) 93
Need for Speed: Shift 88
Need for Speed: Most Wanted (2012) 79
Test Drive Unlimited 2 63
DiRT 3 51
Need for Speed: The Run 44
Split/Second 38
Need for Speed: Rivals 32
Blur 31