facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
NHL 07
Ревю | 02.10.2006 | автор: Асен Георгиев


оценка:
Производител:
EA Sports
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Спорт
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

Запазения от преди години интензивен геймплей

“Новата” система за управление (за хората, които притежават джойпад)

минуси

Препокриване с миналогодишната част от поредицата на повече от 90%

Смешни козметични промени, които не внасят свеж полъх

Наглостта да се продава ъпдейт на цената на нова игра

Няма да ви отегчавам с приказки за това колко е непопулярен хокеят у нас – сигурен съм, че това си го знаете. За да не губя място в излишни думи, директно преминавам към изливането на гневните чувства, които предизвика у мен тазгодишната част на ледената поредица. Или по-скоро поредния козметичен ъпдейт на базовия хокеен симулатор, който наблюдаваме от години насам.

Нова система за управление

Или поредната шепа пясък в очите на спортно настроения геймър. Не си мислете, че тази нова, ултра, мега яка система за управление (по думите на създателите) ще промени кой знае колко преживяванията ви в компанията на NHL 07. Истината е, че “skill stick” предлага по-реалистични усещания и емоции на леда, но тя съвсем не е толкова иновативна, колкото я изкарват от Electronic Arts. Всъщност тя присъства и в предишната част на поредицата, но не е така ярко изразена – просто тази година е доразвита. Благодарение на нея вече можете да управлявате прецизно всяко движение на играчите си и да запращате пасове с различна сила и точност, но всичко това ще бъде възможно единствено с помощта на джойпад. За тези от вас, които нямат такава джаджа, остава възможността да се мъчат с кийборда, но така едва ли ще почувстват ползата от новата “skill stick” система.

Застой в развитието

Хубавото е, че каквото и да правят, главчовците от EA Sports едва ли ще успеят да развалят своята иначе така хубава хокейна поредица. Че не я развиват – това е факт, но ще е кофти, ако започнат да я сриват.

Ако просто не сте се сещали цяла година за този тип забавление и сега, четейки този материал, си припомните най-садистичните моменти от играта, които са основният й чар, то нищо не ви пречи да инсталирате новата й част. Не че като пуснете тазгодишната, а не някоя по-стара, версия, ще усетите разлика, но все пак ще сте в крак с времето. А може би невероятното попълнение в ежегодно нарастващата европейска лига – Чешкия елитен шампионат - ще предизвика напълно нови емоции от съприкосновението с NHL 07...

Няма ли край?

Не дойде ли времето, когато геймърите по света ще усетят, че на практика всяка година си дават паричките за едни и същи игри. Или проблемът е, че истинските фенове на даден спорт задължително трябва да притежават всички излизали по темата заглавия? Е, ако футболистите могат да се оправдаят поради някои специфични характеристики на интелектуалното им развитие, то за повечето други спортове нещата уж седят на по-друго ниво. Кофти моментът в цялата тази бозава история е, че докато има хора, които да си дават мангизите за недоправени продукти, пичовете от EA Sports ще продължават да спазват същото пазарно поведени и ще си пълнят джобовете, без да имат кой знае какви заслуги. Но нещата вече започват да излизат отвъд всякакви граници, а доказателство за това е именно NHL 07, която не е нищо, друго освен подигравка с геймърите по целия свят. 

 
системни изисквания
1.0GHz, 256MB RAM, 32MB Video card Win 98XP, Direct X 9.0c
напиши коментар
 
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Need for Speed: Shift 88
FIFA 11 vs. PES 2011 61
DiRT 3 51
FIFA 10 50
Need for Speed: The Run 44
Colin McRae: DiRT 2 44
FIFA 13 38
Split/Second 38
Pro Evolution Soccer 2013 38
Blur 31