facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Mortal Kombat Komplete Edition
Ревю | 02.07.2013 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
High Voltage
Издател:
Warner Bros. Interactive Entertainment
Жанр:
Екшън
Платформа:
PC
сайт на играта »

плюсове

най-сетне за РС

брутален геймплей, който е запазена марка за серията

дълга кампания, стотици предизвикателства

минуси

ако притежавате оригинала, допълнителното съдържание просто не е достатъчно, за да ви убеди в нова покупка

Mortal Kombat е игра, която едва ли има нужда от представяне. Освен това последната Mortal Kombat, която носи името просто Mortal Kombat, а за удобство понякога се нарича Mortal Kombat 9, е игра, която идва на част. За пръв път тя бе пусната  през април 2011 г. за PlayStation 3 и XBOX60. Година по-късно бойното заглавие се появи и на портативна платформа - PS Vita. Малко преди него пък излезе т.нар. Komplete Edition, което предлагаше малко допълнително съдържание. Сега най-сетне идва ред и на РС версията на играта, която съвсем в духа на досегашната политика на Warner Bros. Interactive Entertainment няма да излезе наведнъж, а ще бъде разделена на две части - дигитално издание през Steam и диск версия, насрочена за август.

Един дълъг и трънлив път

Не че трябва да сме неблагодарни за това предвид, че до неотдавна РС версията изглеждаше напълно изключена. През миналата пролет NetherRealm Studios обяви, че не предвижда да работи по нова версия на играта, но все пак си остави вратичка в случай, че интересът към РС порт е достатъчно голям. В същия дух се изказа и самият Ед Буун, творчески директор на Mortal Kombat, но както многократно вече сме се убеждавали, нищо в гейм индустрията не е напълно сигурно и преди няколко месеца РС версията на Mortal Kombat бе потвърдена. Любопитно е, че портът бе поверен на студиото High Voltage, което не е правило РС игра в последното десетилетие. Базираното в щата Илинойс студио е известно със заглавия като двата Тhe Conduit шутъра за Wii, приятната изненада Captain America: Super Soldier за Wii и DS, както и Kinect Star Wars за ХВОХ360.

Komplete Edition съдържа всички досегашни DLC-та от играта и разширен списък от бойци сред които и самият Фреди Крюгер. Изключвайки това обаче пред нас е същата игра от 2011 г., която ни пренася в история, започваща веднага след края на Mortal Kombat: Armageddon. Ако през годините не сте се докосвали до игра от поредицата, няма защо да се притеснявате - управлението е толкова познато и интуитивно, колкото бе и в годините на Mortal Kombat е игра, която едва ли има нужда от представяне. Освен това последната Mortal Kombat, която носи името просто Mortal Kombat, а за удобство понякога се нарича Mortal Kombat 9, е игра, която идва на част. За пръв път тя бе пусната  през април 2011 г. за PlayStation 3 и XBOX60. Година по-късно бойното заглавие се появи и на портативна платформа - PS Vita. Малко преди него пък излезе т.нар. Komplete Edition, което предлагаше малко допълнително съдържание. Сега най-сетне идва ред и на РС версията на играта, която съвсем в духа на досегашната политика на Warner Bros. Interactive Entertainment няма да излезе наведнъж, а ще бъде разделена на две части - дигитално издание през Steam и диск версия, насрочена за август.

Отново на арената

Не че трябва да сме неблагодарни за това предвид, че до неотдавна РС версията изглеждаше напълно изключена. През миналата пролет NetherRealm Studios обяви, че не предвижда да работи по нова версия на играта, но все пак си остави вратичка в случай, че интересът към РС порт е достатъчно голям. В същия дух се изказа и самият Ед Буун, творчески директор на Mortal Kombat, но както многократно вече сме се убеждавали, нищо в гейм индустрията не е напълно сигурно и преди няколко месеца РС версията на Mortal Kombat бе потвърдена. Любопитно е, че портът бе поверен на студиото High Voltage, което не е правило РС игра в последното десетилетие. Базираното в щата Илинойс студио е известно със заглавия като двата Тhe Conduit шутъра за Wii, приятната изненада Captain America: Super Soldier за Wii и DS, както и Kinect Star Wars за ХВОХ360.

Komplete Edition съдържа всички досегашни DLC-та от играта и разширен списък от бойци сред които и самият Фреди Крюгер. Изключвайки това обаче пред нас е същата игра от 2011 г., която ни пренася в история, започваща веднага след края на Mortal Kombat 3. Стандартните четири бутона за атаки са налице - една лека и една тежка атака с ритник и юмрук - а всички герои имат еднакъв набор от базови удари. Това означава, че ъперкътите, подсечките и шутовете със скок са напълно еднакви за всички бойци. Дори добавянето на четирима нови герои - споменатия вече Фреди, слепия Кенши, жената нинджа Скарлет и Рейн - не променя това. От една страна това лишава играта от дълбочината и комплексния характер на някои други заглавия от жанра, но пък от друга я прави лесна за усвояване още от първото й пускане.

Позната бруталност

Серията Mortal Kombat е известна със своите кървави моменти и тук те идват под формата на т.нар. X-Ray удари. С течение на схватката героят ви пълни своя супер метър, който има три степени и повишаването му става при успешна атака или когато понесете удар от противника. На първото ниво получавате възможност да прилагате засилени версии на специалните си атаки, на второ може успешно да разбивате блока на противника, а на трето идват вече споменатите X-Ray удари. Те са отделни за всеки герой и представляват едновременно визуална и техническа наслада. Когато успеете да отправите такъв удар екранът притъмнява, камерата се вперва напред и показва изчистен изглед към анатомията на боеца, който ще поеме удара. На забавен каданс личат спуквания на черепи, счупвания на кости и гротескни изкривявания на крайници. Гадно е, забавно е и ефективно по отношение на геймплея. Тези X-Ray удари причиняват масивни щети и могат да бъдат решаващият ход във всяка една схватка. В същото време тяхната сила не е абсолютна и ако се научите как да ги блокирате, това ще бъде също много важно предимство.

Да не забравяме и фаталите, които всъщност са нещото, превърнало Mortal Kombat в толкова известна и противоречива поредица. Изпълнението и наблюдението на тези удари е солта на геймплея в играта и за щастие нейните създатели очевидно не са страдали от творчески и садистични нагласи. Ако имате нужда може да се възползвате от тренировъчния режим, насочен специално към овладяване на фаталите, но истината е, че Mortal Kombat е доста по-отстъпчива от своите предшественици, когато става въпрос за тяхното изпълнение. Все още трябва да помните комбинациите от бутони - спомням си как навремето старателно си записвах всички фатали на лист хартия до клавиатурата - но не сте чак толкова притиснати и разполагате с достатъчно време за тяхното въвеждане.  Цялостната бруталност винаги е била характерна част от вселената на Mortal Kombat и нейното завръщане след изненадващо меката Mortal Kombat vs. DC Universe може само да бъде прието с наслада.

Сами или в екип

Сингъл кампанията в Mortal Kombat е достатъчно солидно изживяване сама по себе си и може да ви отнеме доста часове. Освен това Tag team режимът е възможност да мерите сили в екипи по двама, което определено е приятно допълнение. Тук всеки герой има специфични комбо удари, които трябва да овладеете допълнително. Стандартните от миналото турнири тип "стълбица" също присъстват, а за най-ентусиазираните е добавена и т.нар. Challenge Tower, която носи още стотици различни предизвикателства с най-различни и доста оригинални условия.

Когато излезе за конзоли, Mortal Kombat бе доста обсъждана поради това, че предлагаше 60 кадъра в секунда. Гладкият геймплей и добрата визия са се запазили при РС порта и въпреки че вече е в пенсионна възраст Unreal върши добра работа като енджин. Както обикновено историята е безлична и на моменти нелепа, но преходът между кътсцените и реалните схватки е плавен, което създава усещане за потапяне в играта.

Чак пък Komplete

Освен четиримата бойци като допълнително съдържание получавате още DLC-то с Klassic скиновете и фаталити ударите, които преди това се продаваха отделно в пакет, като и кодове за сваляне на едноименния филм от 1995 г. и един музикален албум. Всичко това не е лошо само по себе си, но бледнее с предложения на конкурентни бойни игри като Super Street Fighter IV и Ultimate Marvel Vs. Capcom 3, които даваха повече герои, още режими и много допълнителни часове игра. С други думи, ако имате Mortal Kombat от 2011 г. трудно може да оправдаете покупката на Komplete Edition от 2013 г. Ако обаче досега не сте имали досег с играта, РС версията на Komplete Edition е точно толкова добра стъпка колкото и за друга платформа. 

 
системни изисквания
OS: Windows Vista, 7, 8; CPU: Intel Core 2 Duo или AMD Athlon X2; 2GB RAM; видео: GeForce 8800GTS или AMD Radeon HD 3850
напиши коментар
 

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 03.07.2013, 14:58 ?. :

Чета "Един дълъг и транлив път" и чета по-надолу и пак пише същото и си викам "Брех, бахти дългия път" :D

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 03.07.2013, 16:08 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 16:08 ?.

Според вас играта дали ще върви що годе с 30 фпс с следната конфигурация:
Intel Core 2 Duo CPU E6550 2.33GHz
GTS 450 1 GB
4 GB RAM ?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 16:11 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 16:11 ?.

Като гледам изискванията, може да върви даже на макс. Когато излезе, разбира се!

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 03.07.2013, 16:14 ?. :

Да ама това минималните виж тези :D
Recommended Requirements
OS: (64-bit) Windows Vista, Windows 7, Windows 8
CPU: Intel Core i5 750, 2.67 GHz / AMD Phenom II X4 965, 3.4 GHz
Memory: 4 GB
Video Card: NVIDIA GeForce GTX 560 / AMD Radeon HD 6950
DirectX: DX 11

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 16:16 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:09 ?.

Ми, братле - Unreal 3 engine. Ако ти върви примерно Bioshock Infinite, и това ще върви. Зависи само High Voltage как са се справили с оптимизацията. Ако е като на Batman: Arkham серията, няма да имаш грам проблем.

EDIT след един час с играта: оптимизацията е за 6+

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 03.07.2013, 16:20 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 04:32 ?.

Bioshocka не сам го играл но примерно METRO:LL на нормални настройки ми вървеше прилично с 40-50 фпс.То мене процесора повече ме бави пространствана в Mortala не много големи та се надявам да върви прилично.

109 мнения
профил »
Windson7 каза на 05.07.2013, 15:00 ?. :

Метрото е наистина тежка игра за тестване, така че щом там изкарваш добри кадри, значи всичко е наред.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 06.07.2013, 04:38 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 04:39 ?.

Има решение за проблема за забавянето на някой арени,аз го пробвах и РАБОТИ ПЕРФЕКТНО-1.Изтеглете файла от линка който съм дал.2.Резархивирайте го и влезте в папка 45 fps там копирате файла Coalesced,влизате в MK-9 папката,после Config,ако нещо се обърка за всеки случай копирайте оригиналния файл Coalesced и си го пазете.3.Заместете оригиналния Coalesced с другйя от папка 45 fps другите папки 35 fps и Crack не ви трябват.АЙДЕ УСПЕХ ДАНО ВИ СЕ ОПРАВИ !!!

ЛИНК:http://www.mediafire.com/download/5p6twj1 hw4pqpr0/coalesced_30_45fps.rar

(Ако нещо не ви е ясно питайте.)

48 мнения
профил »
Detox каза на 03.07.2013, 15:46 ?. :

Айде дано скоро я качат в замунда.

173 мнения
профил »
Delian каза на 03.07.2013, 15:47 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 15:47 ?.

Много добро ревю!Играта си е наистина уникална и да НАЙ-СЕТНЕ ЗА PC!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 15:54 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:05 ?.

Малоумен коментар от моя страна

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 16:00 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:05 ?.

Малоумен коментар от моя страна

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 03.07.2013, 16:01 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 16:02 ?.

И аз тва се питам моя PRE-ORDER идва след 1 месец :D

560 мнения
профил »
dogma каза на 03.07.2013, 16:02 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 16:04 ?.

Review code, anyone?

Колега, ама този въпрос мине не мине все някой пак го повдига, а не виждам защо е нужно това. Сайтовете получават физически копия, а напоследък и кодове за дигиталните версии, за да имат ранен достъп до различни заглавия. Нали се сещаш, че по играта не се работи но последния момент, така че като е обявена дата на излизане 3 юли, дядо Мраз и джуджетата трескаво да работят до полунощ на предния ден, за да пуснат навреме и готова играта. Игрите са завършени много преди това, обикновено около месец преди премиерната дата (затова понякога чуваме, че играта Х или Y е получила т.нар. "златен статус"). Различните издатели имат различна политика към ревютата, също както и при кино филмите - понякога се дава ранен достъп до медиите (респективно филмът се прожектира само за критици), друг път решават, че премиерата ще бъде една за всички. На свой ред ранният достъп обикновено е придружен с информационно ембарго, което забранява да се пишат впечатления и ревюта преди определен час и ден, който обикновено е непосредствено преди премиерата - така когато играта получи внезапен позитивен отзвук от дузина сайтове, както беше с The Last of Us, геймърите пощуряват и се втурват да пазаруват в деня на премиерата. А тук става въпрос за игра, 99 процента от която бяха готови преди повече от две години, така че трудно можем да говорим за някакви промени в последния момент.

За "дръпане" няма какво да ти даваме линкове, ако имаш PS3 и XBOX360 си имал две години на разположение. Ако си я поръчал на физически носител се знае, че ще трябва да чакаш още един месец.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 16:07 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:05 ?.

Малоумен коментар от моя страна

37 мнения
профил »
killer93 каза на 03.07.2013, 16:04 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 16:12 ?.

някой ще каже ли откъде да си купим играта тъй като в стийм я няма ?


геш знам че я има в пулсар но няма да чакам 1 месец.. но ми е интересно пц мания откъде са я набавили та и готови с ревюто вече?

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 03.07.2013, 16:06 ?. :

Ами има я в OZONE и ПУЛСАР обаче ако ти се чака 1 месец докато ти дойде...

90 мнения
профил »
Slackers каза на 12.08.2013, 11:02 ?. :

Просто са я играли на конзола...PC версия точно за MK не ми се нрави не си ли е на конзола забрави не може да ме грабне така и така си я имам...чакам да сравня ПЦ версията....

560 мнения
профил »
dogma каза на 03.07.2013, 16:12 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 16:31 ?.

Като бонус за чакащите - защото аз я играх още в оригиналната ХВОХ360 версия, а и честно казано така и не се запалих - Mortal Kombat Prima Official eGuide

• Learn character Fatalities
• Complete the most challenging missions in the Challenge Tower
• Unlock everything in the Krypt
• Kombat Codes revealed
• Fatality reference cards

http://uploading.com/files/3fmemeb9/Mortal.Kombat .Official.Game.Guide.XBOX360.PS3.pdf/

@nvision89 - Колега, имай малко вяра и в нашите медии :) Вярно е, че сме на !?+"%#$ на географията що се отнася до развлекателния бизнес, но все пак защо не?! В крайна сметка издателите имат интерес игрите им да се рекламират и купуват възможно най-много, а откакто дигиталните версии станаха масови на тях реално не им струва нищо да ти дадат възможност да си свалиш едно копие. Това е все едно да имаш един файл и да дадеш на сто души да направят copy/paste, файлът пак си е твой и не си дал една стотинка, за да угодиш на стоте. Спомням си например, че преди години дори Blizzard имаха рекламна кампания на сайта за WoW, мисля че беше някаква голяма реклама тип уолпепейпър, която се появяваше на заден фон за седмица (не съм много наясно с интернет рекламата, просто описвам как горе-долу изглеждаше :) От друга страна е порочна практика да сверяваме часовника си по Замунда и Арена, нека бъдем по-доблестни.

109 мнения
профил »
Windson7 каза на 05.07.2013, 15:01 ?. :

Велик си, брато

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 20.07.2013, 19:32 ?. :

След дебнене по повечето фенсайтове на поредицата, се оказа че само в това пише сикретите. Благодаря :)

292 мнения
профил »
Dumbaldor каза на 03.07.2013, 17:08 ?. :

OMFG сериозно ли бе ? PC ???

1336 мнения
профил »
sollider каза на 03.07.2013, 18:18 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 18:19 ?.

Тука всички (или поне повечето) я чакаме от сума ти време насам с нетърпение, тоя сефте разбира (и то от ревюто), че вече я има и за PC. Irony, irony... xD

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 03.07.2013, 17:41 ?. :

Ревю нуждаещо се от спешна редакция :))) А аз все пак да си питам, къде са ревютата на шубе 3 и хирусчето 6ката :))))))

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 20.07.2013, 19:32 ?. :

По чуждите сайтове

37 мнения
профил »
killer93 каза на 03.07.2013, 17:45 ?. :

дълбалдор , поздравявам те с песента добро ютро пиянице :D

91 мнения
профил »
demona каза на 03.07.2013, 17:54 ?. :

Айде има я вече в Steam.... сега се чудя да я купя или да си я чакам а диск и кутиика.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 03.07.2013, 17:56 ?. :

Ае да ми платиш парното първо :D

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 18:00 ?. :

Изобщо не се и замислих, бях си ги приготвил парите още на заплата. Сега се инсталира :D Няма да се спи тази нощ!

37 мнения
профил »
killer93 каза на 03.07.2013, 17:57 ?. :

демон ако искаш диск и кутийка ше чакаш 1 месец , аз утре като взема заплатата си я купувам от стеам ! ;)

560 мнения
профил »
dogma каза на 03.07.2013, 17:59 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 18:14 ?.

http://store.steampowered.com/agecheck/app/237110 / I rest my case :)

И специално поради големия зрителски интерес за най-нетърпеливите, които не се свенят да се изказват неподготвено и да обиждат труда на хората, опитващи се да пишат за удоволствието на българските фенове, но иначе се пишат големи геймъри:


Mortal Kombat 9 Komplete Edition-FULL UNLOCKED 2013

Game Release Date

03 July 2013 Worldwide

03 July 2013 Europe

03 July 2013 USA

game mode single / multiplayer

multiplayer: Internet / common screen number of players 1-4

System requirements Core i5 2.6 GHz, 4 GB RAM, graphic card 1 GB (GeForce GTX 560 or better), Windows Vista/7/8

Experience the legendary adrenaline pumping action as Warner Bros. Interactive Entertainment today announces Mortal Kombat Komplete Edition for PC.

Players enter the realm to face the Kombatants in Mortal Kombat Komplete Edition for PC, delivering all of the downloadable content (DLC), including intrepid warriors Skarlet, Kenshi and Rain, as well as the notorious dream stalker Freddy Krueger. Additionally, the game offers 15 Klassic Mortal Kombat Skins and three Klassic Fatalities (Scorpion, Sub-Zero and Reptile).

Originally developed by NetherRealm Studios, led by Mortal Kombat co-creator and creative director Ed Boon and adapted for PC by High Voltage Software.

Mortal Kombat Komplete Edition for PC features dynamic gameplay including Tag Team, Challenge Tower and a full feature length story mode. Players choose from an extensive lineup of the game’s iconic warriors and challenge their friends in traditional 1 vs. 1 matches, or gamers can spectate battles and interact directly with Kombatants online during the King of the Hill mode. The game supports the Mortal Kombat Tournament Edition Fight Stick and delivers full controller capability. Players will also be able to access achievements and leaderboard stats.1.EXTRACT

2.PLAY BY RUNNING THE EXE


1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 18:16 ?. :

Приемам критиката понеже съм си я заслужил. Извинявам се, драги колеги

37 мнения
профил »
killer93 каза на 03.07.2013, 18:24 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 18:34 ?.

nvision89 започна ли да играеш вече?

562 мнения
профил »
ivo tsekov каза на 03.07.2013, 18:25 ?. :

@nvision89 Важното е да има конструктивен диалог, а когато той завършва с хепи-енд недоволни не може да има :) Приятна игра на всички, които проявяват интерес към това безспорно силно заглавие!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 19:03 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:25 ?.

Дадох alt+tab само за да видя какво става с коментарите. Върви си перфектно, имам чувството че даже са я пипнали малко - играл съм я досега само на PS3-ките в Playground-а. Управлението с клавиатура обаче е абсурдно, да знаете - без джойпад си е чисто чупене на пръстите. Айде, потапям се пак :) А, и г-н Цеков - всичко е добре, когато завършва добре, само дето ми липсват вашите ревюта... Колегата Рангелов умее да пише без правописни и граматични грешки, ама само дотам - този минус например важи само за Komplete Edition на конзолите, понеже за РС не е имало друга версия, а се ревюита именно портът. Което ми напомня на неговото изказване, че "Metal Gear поредицата никога не е залагала на историята". Напомня ми също и неадекватните статии на Пеню Дачев от едно време за поредицата Legacy of Kain, които са пълна измишльотина и си личи че просто е бил нахъсан човекът, ама нищо не е разбрал от цялата игра. И докато някога номерът минаваше защото трябваше да се чакат писма, които списанието може да избере да не публикува, вече сме в 2013 година и критиката на читателите е видима за всеки посетител. Според мен тя би трябвало да ви е коректив, когато е основателна и да отговаряте на заслужаващите това коментари, а не само да обобщавате края на някой спор или да натривате носа на някой сбъркал. Просто не е професионално.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 03.07.2013, 19:08 ?. :

Има нещо, дето много ме бърка.
Нали знаете как на машините с жетони има ръчка и и 3/4/6 бутона? И всички файтъри са се играели така? Да кажем, че 95% от нас са свикнали на WASD и са сръчни там. Тогава остава другите 6 бутона. Клавиатурите имат бутони. На турнири се играе със стикове като от автомати. Защо хората не могат да се научат да играят файтъри на клавиатура тогава?

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 19:14 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:14 ?.

Единственият удобен вариант в играта на файтъри с клавиатура, който аз съм намерил е стрелките + нъмпад-а. Проблем е обаче, че компютърните клавиатури могат да засегат най-много три натиснати едновременно бутона. И има определен лаг в това отношение. А когато трябва да изпълниш комбинация от сорта на "десен долен диагонал+висок крак+блок" примерно става страшно, защото въпросният диагонал се изпълнява на клавиатура с два отделни бутона, натиснати едновременно. Затова не мога да се науча поне аз - пробвал съм се, но не е същото.

25 мнения
профил »
ShadowGrave каза на 03.07.2013, 18:43 ?. :

Най-сетне я дочакахме :) дано Core I5 3210m , GTX660m и 8GB Ram са и достатъчни да върви на макс :)

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 03.07.2013, 19:46 ?. :

Таратайка!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 03.07.2013, 20:47 ?. :

Добре, че е надеждата ти да върви прилично, че да я ползваш като предтекст да се изфукаш с компютъра си, подобно на твоите уж заблудени колеги в замунда, които изтъкват с най-голяма подробност хардуера си и същевременно твърдят, че питат от чисто любопитство, понеже не разбирали нищо от компютри, видиш ли...

25 мнения
профил »
ShadowGrave каза на 05.07.2013, 09:44 ?. :

хмм мога да ти кажа че всичко на Ултра си върви с 60 фпс ходи хейтвай друг и не ми говори за замунда пре ордернал съм играта отдавна :)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 09:07 ?. :

@ShadowGrave - моето момче, чувал ли си някога за ирония?

1336 мнения
профил »
sollider каза на 07.07.2013, 10:50 ?. :
Редактиран на 07.07.2013, 10:50 ?.

shadow аз пък едвам връзвам 20fps на low и ниска резолюция, може ли да заема свръх якия ти компютър за 2-3 дена, колкото да се накефя на играта? Питам теб, понеже други с толкова мощни машини няма в тоя сайт. :) :) :)

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 03.07.2013, 19:23 ?. :

Не знам... никога не съм я разбирал тази игра. Още на времето предпочитах да си изиграя жетончетата на Кинг Конг, Цирка или Тарзан, вместо на някоя от подобните файтърски игри. Просто не я проумявам.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 03.07.2013, 19:29 ?. :

Е кво да проумяваш, имаш редица гадове, дето (обикновено) треа да ги биеш 1в1. От това по-прост е само Волен Сидеров.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 19:33 ?. :

Аз се "запознах" с Mortal-а още когато имаше само първа част, а аз бях невръстно хлапе. Случката става на селски панаир през 1995-та, на който имаше два аркадни кашона. Показа ми я по-големия ми братовчед, с който в общи линии си опукахме джобните да се млатим, като той ме биеше всеки път и знаеше повечето специални движения и комбинации. Цялата история свърши, когато ми направи фатала на Sub-Zero (прочутият с изваждането на гръбнака) и аз надух гайдата...

Споменът остава, но от тогава мина доста време и някак си се влюбих в тая кървава гротеска - особено по-новите имат и story mode, който предлага малко по-различен и разнообразен геймплей. Използвам файтър игри за разпускане между куестове, стелт екшъни и RPG-та - просто на човек му изпушва главата понякога :D

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 03.07.2013, 19:42 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:45 ?.

Абе... в най-общи линии идеята ми е ясна, май точно затова не мога да я проумея тази игра. :)

Имах колега в София, беше голям фен на поредицата, купи си специално джойстик като на машинките от нашето детство - един налък стик + няколко големи копчета, само за да я играе. Абе, сек`ви луди има! :)

Шегичка, разбира се. Просто не е игра за мен, но винаги ми е правило впечатление каква голяма фенска маса има МК. И най-много ме дразнеше да гледам един рошав и все едно с окъсани сиви дрехи (не знам дали правилно го възстановявам по памет). Супер дразнещо изглеждащ боец. :)

Бахти тъпия коментар извадих ...


*едит - това с "гайдата" беше добро! :)


250 мнения
профил »
bai vasil каза на 03.07.2013, 19:51 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 19:55 ?.

Към hyper1 Волен не е прост даже е много умен щом е успял да стигне до там че да зима депутатска заплата и още сума ти скрити работи за които и не можеш да си представиш. Простите сме ние българите че допускаме такива като него заедно с фесовете и комунистите + герба да ни управляват. Така че ако не искаш да си прост утре отивай пиеш кафе заедно с протестиращите.
ПС: кога ще го краkват това чудо че немога вече да чакам

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 19:56 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 20:00 ?.

@DragonSlayer - Радвам се, че ти е харесала моята история :)

Обаче се сетих и за това как в пети клас бягахме от часовете по математика и ходехме в един гараж до училище, където имаха аркаден кашон с Ultimate Mortal Kombat 3. Помня един интересен детайл, че жетонът струваше 50 лева (5 ст. днешни пари, ама не като себестойност, уви), а "шефката" държеше под ключ в едно чекмедже една дебела книжка, в която пишеше как се правят всичките фатали. И ако много ти писне или решиш да впечатлиш някого след като го набиеш, а пък не знаеш движенията - имаше опцията да си ги купиш :) Срещу цената на два жетона, разбира се. Даже си ги пишехме в тетрадките и обменяхме информация... Голяма мания си беше :)

И сега ме шамароса една мисъл - ето това е социалният елемент на една игра. Не Facebook шерване, нито статистики в профила - а кефа да си лафиш на живо с други толкова зарибени като теб и да играете рамо до рамо, псувайки като хамали.

Да им пикам на Фейса и у Туитъра!

@SouLSteaL - Абе чудя се, този как не са го завели още на 4-ти километър?!

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 03.07.2013, 20:14 ?. :

nvision89, пускаш баси яките истории напоследък. Представям си това със селския панаир и хлапето, което по-късно ще се чупи да играе същата игра, която го е разплакала, някво много мило звучи.
Иначе да, аз се радвам, че имам няколко приятели, които редовно цъкат, и като се посъберем, стават и големи дискусии, ето наскоро говорихме за игри със страхотни истории и като видяхме кой какво е избрал на DE:HR в края, то не бяха мнения и виждания, не бяха "Чукни пет, и аз това избрах!" Истински социален елемент, дето викаш. :)

@soul steal - прав си, аз от яд така му казах на лекето В.С.

250 мнения
профил »
bai vasil каза на 03.07.2013, 21:53 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 22:09 ?.

nvision89 Ем играеше си добре картите досега Волен.Поддържаше си едно и също нещо през годините сега се съвпаднаха нещата, послъга още малко да привлече повече хора, направи си собствена телевизия и т.н.т.... На някои луди просто не им личи.

Съжалявам щях да питам нещо но се отказах понеже разбрах отговора и сега пиша глупости за политика за да запълня мястото

48 мнения
профил »
Detox каза на 03.07.2013, 19:50 ?. :

За тези,които са нетърпеливи в сайта на skidrowgames играта вече я има само остава някой да я качи в замунда или арена.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 03.07.2013, 19:59 ?. :
Редактиран на 03.07.2013, 20:03 ?.

Тръгнах да ти обяснявам как работи ъплоудването в Замунда на практика, но се сетих къде се намирам - в сайта на РС мания не се гледа с добро око обсъждането на торенти. А и конкретно за Mortal-a - единственото извинение да я изпиратстваш е да нямаш пари да си я купиш.

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 03.07.2013, 20:19 ?. :

Къде ни пренася историята, не разбрах? След армагедон или след МК3? И си оправете ревюто, че една част от него е пейстната два пъти.

Освен това историята е хем продължение на Армагедон, хем рибуут на оригиналната трилогия. И освен това, края е отворен, като самия край, макар медальона на Рейдън да се оправи, показва, че нищо не се е променило. След падането на Кан, Шинок отново се готви с помощта на Куан Чи да смаже боговете-старейшини и да унищожи Рейдън и земния свят. Което в общи линии ни отвежда до MK4. Оставена е явна вратичка за продължение и е само въпрос на време и продажби то да стане реалност.

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 04.07.2013, 23:16 ?. :

Поне доколкото познавам историята на Мortal Kombat, мисля, че събитията в тази игра се случват между МК1 и МК3. По темата : Играта е страхотна, току-що я превъртях и мога да кажа само,че си струваха тези години чакане ;д .
П.С И отново съм играл всички МК игри юхууу :D :D :D :D

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 05.07.2013, 12:46 ?. :

Въпроса ми беше риторичен. Сам си отговорих под него.

1 мнения
профил »
a3best каза на 03.07.2013, 20:47 ?. :

Който си я е купил да скача с груапта в Steam

http://steamcommunity.com/groups/MortalKombatKomp lete

Скоро почваме Евент Битки ! :)

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 03.07.2013, 22:27 ?. :

Човече, преди малко влязох в една от Замундите и пуснах един тъп коментар от рода: "До кой левъл максимум може да си вдигаш героя?" Очаквам до утре сутринта да се е събрал достатъчно мат`рЯл да запълня един брой на в. Стършел! :) Ще си пия кафето и ще се забавлявам.

250 мнения
профил »
bai vasil каза на 03.07.2013, 22:48 ?. :

и аз веднага ти написах

DragonSlayer написа:
До кой левъл максимум може да си вдигаш героя?

Драгоне ти този от PC mania ли си е ? Не разбра ли че това е fighter игра не RPG ?

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 03.07.2013, 22:56 ?. :

За кво, бате, тормозиш децата? И без това достатъчно кривогледи има, дето питат по 3948 пъти "ША ВАРВИ ЛЕ НА ВИНДОС ЕКС ПЕ". Да не говорим и че който се грижи за реда, не знае какво е "спам", особено след като бяха качвали инфектирани торенти и някой им казва горчивата истина.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 04.07.2013, 00:37 ?. :

Да са деца - разбирам, ма те дърти пръчове! :)

242 мнения
профил »
HunteR каза на 03.07.2013, 22:54 ?. :

Хаха и помня как преди време някои конзолни фенбойчета казваха, че ние PC играчите никога няма да видим MK за PC. Е, ся изяжте са. :D

37 мнения
профил »
killer93 каза на 04.07.2013, 03:40 ?. :

айде днес съм на работа за 2 часа и след това цял ден ша цъкам на играта :)


когато играех на SEGA-та (не си спомням годината но беше доста отдавна) горо винаги ме биеше като бръшлян чувал , сега съм надъхан да му го върна :D

242 мнения
профил »
HunteR каза на 04.07.2013, 04:37 ?. :

Yes, вече я свалих от замунда и направих няколко игрици. Играта върви страхотно. В момента я цъкам на клавиатурата, но може да си купя някакъв геймпад, ще видим.
Това, което забелязах обаче, е че самите фатали се правят сравнително по-лесно от MK 4, която разцъквах адски много навремето. Или може би така ми се струва, защото когато цъках мк4 бях на 10, не знам. :D

Все пак играта ми допадна и днес ще я поразцъкам по-дълго. :)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 20.07.2013, 19:33 ?. :

Вече втора седмица не я пускам

369 мнения
профил »
emsito каза на 04.07.2013, 06:24 ?. :

Не мога да повярвам, че доживях да видя и да пипна нова Мортал Комбат Игра. Помня и аз едно време как се разцепвах от фаталити на кашоните с жетоните... тц тц тц.... Абе хора на коя МК имаше нещо като, покрай луната минаваше нещо и това беше знак, да направиш някакъв супер фаталит или противника падаше в някакви шипове абе нещо такова :D

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 04.07.2013, 06:52 ?. :

брех, тия конзолни заглавия колко топло се приемат сред конзолните хейтъри...
мен лично ме задържа час-два, но явно излизането и за pc 2-3 години по-късно носи друга тръпка. :P

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 04.07.2013, 20:45 ?. :

Игрх я играта преди 2,3 години не ми хареса много поиграх я още малко и я продадох.
Добре, че се появи и по торент тракерите да могат да си я цъкат момченцата, но тази игра не е новина вече. Напълно съгласен съм с теб.

13 мнения
профил »
We_Rise_From_THE_Ashes каза на 04.07.2013, 08:41 ?. :

ДА бяхте турили ако имате по малка Видеокарта няма да ви тръгне да се киля да я купувам че ся за резил

777 мнения
профил »
veluvian каза на 04.07.2013, 08:54 ?. :
Редактиран на 04.07.2013, 08:56 ?.

Ей, само при споменаването от автора - записването на всички фаталита, анималита, бруталита, чийт кодове и т.н., не просто листове, а цели тефтери си водехме от времената на Sega mega drive 2, рисувахме си всички герои и изобщо сладка носталгия.
Играта я бях пробвал за ps3 и удоволствието беше гарантирано, PC версията е многогодишна мечта, така че честито на всички, без никой да завижда или да се сърди, без обичайните PC vs конзоли битки, айде този път нека всички са доволни!

PS: Много добре го бяха подкарали този минисериал в тубата, MK Legacy, какво стана с него, няма ли да го продължават? Дано успеят да намерят нужното финансиране, че тъкмо стана много интересно.

EDIT: А, то от февруари имало трейлър за сезон 2 без да съм го видял, чудно. :)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 20.07.2013, 19:34 ?. :

Не съм авторът, но мерси :)

278 мнения
профил »
fizo каза на 04.07.2013, 10:13 ?. :

От МК4 чакам МК за ПС БРАВО ! Най-после само дето вече съм почти на 30-се. Не че няма да се изкъртя довечера като я сваля от нета :)

251 мнения
профил »
Usuario каза на 04.07.2013, 11:35 ?. :

Две думи-Mortal Kombat!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 04.07.2013, 12:33 ?. :

Доста добра игра - достоен наследник на поредицата. X-ray хватките и фаталите са брутални!

37 мнения
профил »
killer93 каза на 04.07.2013, 12:37 ?. :

пичове с кое копче се прави х-ray ,пробвах всичко но не става :))

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 04.07.2013, 12:59 ?. :

Знчи ако си с WASD,трябва да задържиш Left Shrift+Space,а ако си с стрелките(което е по добър варянт е Right Ctrl+0 (numpad)А с контролер незнам xD.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 04.07.2013, 13:28 ?. :
Редактиран на 04.07.2013, 16:16 ?.

ЗА ВСИЧКИ X-RAYS, COMBOS, FATALITIES: давате пауза и цъкате Moves List. На 2 страници има всички неща за героя, с когото играете в момента.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 04.07.2013, 15:45 ?. :

hyper1-Забрай да им кажеш,че пауза са дава или с 1 или с 2(numpad) :D щото не всички го знаят :DD

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 04.07.2013, 18:23 ?. :

А VK_ едно време е плащал на лелката в клуба, за да му издаде фаталитата от тетрадката! Несправедливо е!

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 04.07.2013, 13:43 ?. :

А ревю на страх 3 така да ви се намира от някъде?? И НА ОЩЕ 100НА ЛЮБИМИ ИГРИ!!!

37 мнения
профил »
killer93 каза на 04.07.2013, 14:02 ?. :

геша мерси много

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 04.07.2013, 15:43 ?. :

Няма защо нали трябва да си помагаме :))

332 мнения
профил »
Tranquil каза на 04.07.2013, 16:04 ?. :

Толкова съм зле на тая игра, че не е истина...

37 мнения
профил »
killer93 каза на 04.07.2013, 16:10 ?. :

геш прати ми никът ти на стийм в лично съобщение , да цъкаме после мулти към 22 часа :)

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 04.07.2013, 17:48 ?. :

Човек сорри ама аз съм поръчал от гнусар и след 1 месец ще дойде :@ :@ и сега играя пиратската версия :@ преебах се

37 мнения
профил »
killer93 каза на 04.07.2013, 18:23 ?. :
Редактиран на 04.07.2013, 18:26 ?.

че изтегли мулти крака от замунда бря

aз си имам оригинала от стийм , играта кърти :)

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 05.07.2013, 05:11 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 06:06 ?.

Да,тряяше и аз от steam да си я зема...ти от каде па видя мултиплеър crack ? :D яя дай линк плс :D

242 мнения
профил »
HunteR каза на 04.07.2013, 22:20 ?. :
Редактиран на 04.07.2013, 22:21 ?.

Не знам защо, от компютъра ми или от играта, но има една арена с някакви гробища, от които излиза някаква енергия. Е, е на тази арена винаги има брутален FPS дроп и играя на забавен каданс. :D
Има ли начин да се фиксне или да disable-на тази арена, че е дразнещо като ми я пусне? :Д

202 мнения
профил »
Avempartha каза на 04.07.2013, 23:18 ?. :

ставаме двама :D

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 05.07.2013, 04:56 ?. :

Линк към фикса:

http://tinyurl.com/2ah6v

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 05.07.2013, 05:08 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 05:18 ?.

Проблема може да е от DirectX 11 .
.Или ако искаш махни си Shadowa поне при мен раз.лика не виждам с Shadow off ili high а и се подобри значително пробвай да го махнеш.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 05.07.2013, 07:36 ?. :

Link-a с fix-a на Шон работи перфектно.

242 мнения
профил »
HunteR каза на 05.07.2013, 17:23 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 17:24 ?.

Ей тук намерих нещо, но не съм го пробвал:
http://mortalkombatkompleteedition2013.bl ogspot.com/

Иначе ще пробвам и това със сенките.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 14.07.2013, 20:14 ?. :

Абе Sean, голямо леке си на моменти. Написа "бъларите са най-големите идиоти" под една друга новина (или статия, не помня), а тук се правиш на интересен, когато някой пита за помощ. Или тролиш умишлено - идиотията на интернет? Или показваш големи финансови възможности, като някои наши дебеловрати индивиди, известни с грозни дебели ланци и свръхниска интелигентност? Което и да е, прав си в твърдението си и сам си го доказваш.

37 мнения
профил »
killer93 каза на 05.07.2013, 04:53 ?. :

не е от компа ти , гледам и в замунда много хора се оплакват и то предимно хора с лаптопи .. нямам си напредстава от какво е

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 05.07.2013, 05:44 ?. :

Някой може ли да постне оптималното разположение на клавишите за най-лесно и удобно правене на сички комбота и магии? моля мн моля :)

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 05.07.2013, 05:51 ?. :

Значи най-добрите ботони според мен са със стрелките и Numpada няма смисъл да ги наместваш ако не си барал нищо в контролите просто като играеш като ти дава да си избереш кой да си просто натискай 4 и то щр те пусне с тези контроли.(мини tutorial-а за по лесно) а някой да знае има ли начин да напрая мач 1vs1 само аз и компютъра?да не е Leder?И как the hell да правя stage fatality ???Че се не мистава.

284 мнения
профил »
Antov каза на 05.07.2013, 06:22 ?. :

Gesha440 стейдж фаталитита са си стандарт както всички предходи части. Или сиреч само на арени на които можеш да изхвърлиш някой. Както беше subway или от моста.


232 мнения
профил »
ToxicRed каза на 05.07.2013, 06:30 ?. :

Контролът с клавиатура е ужасен, трудно ми е даже с елементарните удари, а какво остава да взема да правя сложни комбота.

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 05.07.2013, 09:33 ?. :

На мен пък всичко ми е много лесно, ladder на hard без големи трудности катеря. Само докато запомня ударите е малко зор.

37 мнения
профил »
killer93 каза на 05.07.2013, 07:26 ?. :

между другото комботата ми не се получават , натискам копчето за tag в комбинация и нищо специално не прави , с клавиатура е мн гадно :(

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.07.2013, 09:11 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 09:14 ?.

Само аз ли не се оплаквам от управлението с клавиатурата? Нагласих си контролите, като тези в Mortal Kombat 4:
Front kick - J
Back kick - U
Front punch - G
Back punch - T
За напред и назад ползвам A/S, за клякане - Z, за скок - W.
Block-a си е space и според мен това е най-удобния бутон за него. Може и да не е най-удобната комбинация за повечето, но толкова време съм прекарал в MK4, че за мен тези контроли са най-приемливи. Вече за комботата както и да си наглася бутоните на клавиатура трябва да си чупя пръстите, за да ги изпълня.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.07.2013, 09:35 ?. :

Просто споделих как я играя аз, не знам защо бяха нужни тия червени палци. Като цяло ми е удобно да играя така, пък вие си цъкайте минусите и се чудете как да си кръстосвате пръстите, все ми е тая. :)

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 05.07.2013, 11:49 ?. :

под 20 лева е, дебеш и геймпада...:D
http://data.whicdn.com/images/7949476/tumblr_li2p 9eLmaJ1qi1s9bo1_500_thumb.png

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.07.2013, 12:02 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 14:11 ?.

Защо си мислиш, че се оправдавам? Казвам истината - клавиатурата ми е по-удобна във всяко едно отношение, и дори преди малко минах story mod-a на играта. Явно не е невъзможно и без прехваления джойстик, нали? А що се касае до това, че съм лъгал за PS3... мисля, че една бърза игра за 5 минути не може да ме направи толкова добър, че да предпочета джойстика пред нещо, което ползвам години наред и съм му свикнал във всяко едно отношение. Не ми свидят и 20-те лева, давал съм ги за какво ли не, бих ги дал и за пад, но в краен случай. Други обяснения как и в какво да си инвестирам парите искаш ли, или и това ти стига?

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 05.07.2013, 13:27 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 16:21 ?.

като се оправдаваш, поне се обоснови с нещо по-смислено от това, че си свикнал и е много удобно да използваш JUGTASZW (гледай да не натиснеш някой Y, че заминА фатала...LOL), че е малко смешно.
опитай с нещо от сорта, че не можеш да отделиш 20 лева, твърде предубеден/твърдоглав/глупав си да използваш "кифла" и т.н. ще те разбера. ;)

и как за бога не си хващал пад от времето на нинтендо, като си играл на PS3? нещо лъжотиш май...:)

edit: не държа да ми се обясняваш, просто констатирам, че говориш смешки СПОРЕД МЕН. а и увлеченията на мазохистите като цяло са далеч от интересите ми, стига разбира се да не решите да си правите паради по улиците...:)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.07.2013, 20:50 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 20:58 ?.

Мазохизмът е понятие, което касае хора, обичащи да извършват неща, които им доставят болка, не виждам как точно се вписвам аз в това понятие? Нито ми е терсене да играя на клавиатура, дори категорично казах, че на джойстик ми е ПО-НЕУДОБНО (пиша го с главни букви, барем тоя път ти влезе в главата). А и другото, което е - говоря смешки, защото предпочитам клавиатура пред пад, сега кой пише и се аргументира с глупости? Не е зле да не бързаш с отговора, тоя път помисли и напиши нещо, на което да си струва да отговарям, недей ми влиза с подобни нападки, че са ми свидили 20 лв, или съм бил прекалено глупав (защото НЕ давам пари за нещо, с което играя по-зле и което видимо не ми е от полза, видиш ли...). Вярно, че съм виждал хора да говорят простотии и да вярват и държат на тях, ама ти вече чупиш тъпометъра. Или млъкни, или напиши смислена критика, недей на всеки втори коментар да се опитваш да ме забиваш просто за идеята.

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 06:58 ?. :

критика? къде видя критика?
аз просто ти се подигравам. :)

1336 мнения
профил »
sollider каза на 06.07.2013, 07:01 ?. :

Опитваш се* да ми се подиграваш. Безуспешно, поне засега.

28 мнения
профил »
Mincho каза на 05.07.2013, 17:43 ?. :

С клавиатура поне за мене е доста по-лесно :)

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 05.07.2013, 17:58 ?. :

Начи не стига, че има смислена история с всички герои и арени в нея, ами и Challenge Tower г/д на същата идея, че и с готини нещица като "Defend your right to hate teddy bears!" Не може да е по-епична играта, още не мога да повярвам, че това се случва на компютърен екран. :3

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 05.07.2013, 18:28 ?. :

http://picbg.net/u/3233/42469/715926.jpg

:)

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 05.07.2013, 19:01 ?. :

Е как, Portal 2 и Dishonored са идеални примери за файтъри. :D Човечето кефи.

1152 мнения
профил »
teodosi_ivanov каза на 05.07.2013, 19:05 ?. :

Играта е скучна и еднообразна.Знам че не е story ориентирана, но историята е толкова кратка че просто сякаш я няма.Хрумки като Test Your Luck и т.н не са лоши, но омръзват... след първото пробване.

134 мнения
профил »
ancho77 каза на 05.07.2013, 20:54 ?. :

имали haRDCORE маняци на мортала Ако има можели дами кажете как са магиите и комбо ударите на играчите и как се правят специалните удари които трошат кокалите на съперниците

1336 мнения
профил »
sollider каза на 05.07.2013, 21:11 ?. :
Редактиран на 05.07.2013, 21:53 ?.

Комбинацията за X-ray движенията е Shift + Space, освен ако не я играеш с пад, или не си променял контролите. А за останалите движения, просто отвори менюто и дай на Moves List и ги гледай от там.

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 06.07.2013, 03:43 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 03:44 ?.

Бе хора докато играеш натисни пауза и влез в MOVE LIST там на който си герой ще ти излязат ВСЯКА една комбинация за удари хватки,комбота,X-ray,Fatality,Bability..бее всичко.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 06.07.2013, 07:29 ?. :

Навсякъде по свете факта, че MK излиза за PC даже не е новина, играта излезна отдавна появиха се всички DLC-та, излезна и компот едишън и той продаде каквото може и така. Невероятно е колко голям интерес има тази игра тук. Не толко добър 3 годишен порт от конзолна игра, която спокойно може да се намери на конзола за по 20 лева от година насам се продава на Full price за PC с цел да се вземе каквото може още от играта и получава пълното внимание, докато Coh 2 не перфектна но една от добрите игри тази година за PC получава 6 мизерни коментара ( 2 от който мои).

Не знам защо оплювате конзолите като най-скапаните портове ала Dark Souls и това стават ебати хитове на PC сцената, айде отивам да си играя Guild wars......

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 07:54 ?. :

защото това са "хардкор pc феновете" - хейтъри, на които гроздето им е кисело и най-сплескания конзолен порт ги кара да изпадат в екстаз, че могат да се докоснат до конзолно заглавие...:)

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 06.07.2013, 08:05 ?. :

Заради най-елементарното нещо на света - една ужасно добра игра се появи за PC. И след като все още няма наследник, тя е актуална и атрактивана (т.е. не е остаряла). А някои хора като мен са израснали с МК и затова това си повече от добра новина. По конзоли не съм плюл, но ако трябва да съм честен, понякога съм се дразнил на ексклузивността.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 08:59 ?. :

@hyper1 - подкрепям напълно твоето изявление.

@Zipy, не плюя по конзолите и никога не съм го правил. Дразня се на ограниченията в техническо отношение които налагат на всички и на малоумната ексклузивност, която ни пречи да играем някои от най-стойностните заглавия евър пред мониторите. Или да ги играем в последствие на 20-30 fps заради скапани портове (към теб гледам, GTA IV) Припомням обаче, че РС мания преди 2002-ра яко плюеха конзолите, нищо че въведоха PS Mania още през 2000-та. Реплики като "конзолна кифла", "тъпи конзолчици", "нещастни кашони" и "орязан и тъп конзолен порт" са нещо редовно срещано в старите статии. Тъй като се намираме в техния сайт и повечето хора тук са читатели на някогашното списание, възпитани в гейминга именно от него и многобройните личности, преминали и поплюли по конзолите на страниците му, не бива да се учудваш на радостта на хората. Особено по отношение на МК, защото не сме виждали порт от 4-ката насам, а тя вярвай ми, зариби много повече хора с компютри, отколкото такива с PS1-ци навремето. И припомням отново любимия си аргумент срещу ексклузивността - Alan Wake продаде за РС два пъти повече отколкото докато беше само за X360. Факт!

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 06.07.2013, 10:10 ?. :

Нещо не разбирам явно. Ако играеш на PC и те кефи (мен също много ме кефи) не може да си позволиш да си купиш конзола за 400 лева (което е на 50% от колко струва видео картата на лаптопа ми) и да играеш игрите, който са направени за конзола DA way they are meant to be played. Ограничаваш се да играеш скапани портове години по-късно защото ????
Red Dead Redemption aко излезне за PC сигруно ще екслподирате, нищо, че играта е 40 лева с всичките DLC-ta имам чувството, че никой тук не е пипал оригинална игра, да по-яко е от замунда едишън на версия 1.0 с всички бъгни никакви ъпдейти и нищо онлайн.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 12:45 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 12:52 ?.

А, причината да нямам конзола не е в цената - тя ми е дребен до никакъв проблем. За да я подкарам обаче, ще ми трябва телевизор, какъвто вкъщи няма, защото съм се отрекъл от телевизията (нищо, че работя в такава). Идва и момента на финансовия избор - дали да си взема електроуред, на който само да играя и ще ме ограничава откъм заглавия само от неговото поколение или такъв, на който да правя всичко останало и да си играя и заглавията от предните поколения... Погледнато реално, себестойността на инвестицията (близо 2 бона за свястна плазма + PS3-ка) не оправдава в моя случай играенето на... хм, да видим... Red Dead Redemption, God of War 3, Metal Gear Solid 4, Uncharted 1, 2, 3, The Last of Us и Final Fantasy XIII... осем игри, които също трябва да си купя, ако не искам да пиратствам - ето ти още, кажи ги 400 лева. Имал съм NES, SEGA MD2, PS1, PS2 и GBA. Купували са ми игри нашите, разменяли сме си с другарчета и сме взимали под наем от близката видеотека дискети и дискове. Кефил съм се, признавам си. И това когато не съм работил и не съм осъзнавал колко скъпо може да е това забавление. Сега, братле - просто не виждам смисъл. Хайде да не превръщаме коментарите в поредния спор конзоли-компютри, защото и двамата знаем, че до никъде няма да доведе.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 06.07.2013, 15:00 ?. :

Или пък може просто да си вържеш конзолата за монитора и да не дрънкаш глупости за плазми за 2 бона :) Всички игри, който описа вече са на смешни цени за 40 лева ще взимаш и продаваш всяка една от тях и накрая ще си с 20-30 лева назад, изключение е ласт оф ъс.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 15:17 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 15:21 ?.

Моля? Може да се върже конзола за монитор? Те вярно, че са стандартни кабеляци - DVI-I, али-бали. Ако е вярно, моето момче, на следващата заплата се оборудвам, а теб ще имам да черпя. Само че мисля, че ще се изгуби половината кеф като се върже кутийката към моето скромно 23'' мониторче. Иначе за цените - тези 400 лева които казах (има няма) са за осемте игри накуп :) Повечето са по 40-50 кинта, само Last of Us е по-скъпа.

77 мнения
профил »
Kailox каза на 06.07.2013, 08:13 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 08:15 ?.

Mortal Kombat за PC Ха Ха Ха, Mortal Kombat за PC Ха Ха Ха Ха
За всички които не могат да си купят PS3 или Xbox 360 ще я играят на печатна машина

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 09:01 ?. :

Печатна машина е принтерът, дебил такъв!

1336 мнения
профил »
sollider каза на 06.07.2013, 10:43 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 10:44 ?.

Човек с такова посредствено мислене надали намира разлика между компютър и принтер, nvision.

37 мнения
профил »
killer93 каза на 06.07.2013, 08:29 ?. :

bugse ако си беше купувал жетончета на збора щеше да разбереш защо изпадаме в екстаз ... иначе и аз не съм хейтил по конзоли , всеки да играе каквото си иска , аз предпочитам пц ;)

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 08:33 ?. :

на "збора" не съм си купувал жетончета, но ти едва ли знаеш какво е да цъкаш double dragon на единствената цветна 386-ца в града, затова замълчи! :)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 09:02 ?. :

Уаа, bugse, DD на 386-ца, братле? На мен най-ранния ми спомен е Karateka на Правец-8

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 16:16 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 16:17 ?.

вече писах за морска битка и конан в друга статия. тук говорех за гъзария, не за ранни спомени. говорех, че не съм чакал да дойде "збора" у селото, за да игратя МК.:P

969 мнения
профил »
Serious Sam каза на 06.07.2013, 09:06 ?. :

Обаче тая статия е пълна с коментари, както никоя друга в последно време.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 09:09 ?. :

И аз на това се радвам. Хихикам се доволно и чакам да надмине статията за DNF :D

2 мнения
профил »
ionicle каза на 06.07.2013, 09:41 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 09:43 ?.

@Bugse

[quote]защото това са "хардкор pc феновете" - хейтъри, на които гроздето им е кисело и най-сплескания конзолен порт ги кара да изпадат в екстаз, че могат да се докоснат до конзолно заглавие...:)[/quote]

Хич не се прави на умен - конзолите са боклук и малоумие. Меркантилно, орязано, кретенско малоумие, направено за идиоти, които не могат да си пуснат друго на PC-то освен browser и Skype.

PC порта изглежда смазващо добре - конзолната версия единствено може да му лапа чепа. Относно играта с клавиaтура - земи осъзнай, че действително има хора, които са играли МК САМО с клавиaтура, и затова така им е по-удобно: не е глупаво, въпрос на избор е - който както е свикнал, това е мускулна памет. Аз съм се сцепвал да цъкам DOS версията на MK3 навремето - толкова съм играл, че можех със затворени очи да цепя. С pad и stick не мога да отлепя - все едно съм на Луната.

Затва че не се подигравай, а го приеми - има хора, които обичат да цъкат с клавиaтура и могат да са добри с нея. Това е.

И да - hardcore фенове сме, особено при положение, че дочакахме най-добрата MK игра след 15 години, и си я купуваме. Стига да имаш добро PC, то превъзхожда конзолите във всяко едно възможно отношение - просто на запад са им промили мозъците с маркетинговите си схеми, и твърдението че "конзолите са за gaming, PC-тата: за Internet и работа". Затова ги купуват като луди, щото в днешния модерен свят рядко някой се замисля, а мнозинството се води по trend-овете. Което, разбира се, носи солидни печалби на Sony и Microsoft, основно.

Nigga please. Аз като мога, ще си ползвам PC-то за всичко, което ми скефне. Конзолите у кофата.

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 06.07.2013, 10:16 ?. :

Yee 3 години по-късно, йеееее лагва зверески на определени места но е супер яко йееее. Йееее и е безплатно в маймунда йеееее. Само аз съм умен всички други са тъпи йее йееее йеее, цял живот ще си ям боб и нищо друго, боба е най-вкусната манджа йеее йеее. Всички дето ядът картофи са тъпаци йеее йее нищо, че ядът и боб йеее.

- Коментара ти е като на 7 годишен превъзбуден и объркан момък, моля !

1336 мнения
профил »
sollider каза на 06.07.2013, 10:53 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 10:55 ?.

Портът е толкова добър, че под 60fps абсолютно никъде не пада, а играта изглежда не по-зле от конзолните версии. Относно спора pad vs keyboard мисля, че е безсмислено да се води - група предубедени в глупостта си фенчета си мислят, че след като от 2011 година насам я играят с джойстик, и сега на клавиатура им се струва невъзможно, значи всички ние, дето нямаме падове сме мазохисти или предубедени глупаци без 20 лв в джоба. :) Който не знае за какво говоря нека скролне нагоре из коментарите на философа bugse, със сигурност ще открие и други негови бисери.

2 мнения
профил »
ionicle каза на 06.07.2013, 12:06 ?. :

За съжаление се случва да падне fps-а, но само online понякога, явно като уцелиш човек със слабичка машина.

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 18:49 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 18:51 ?.

"Хич не се прави на умен - конзолите са боклук и малоумие. Меркантилно, орязано, кретенско малоумие, направено за идиоти, които не могат да си пуснат друго на PC-то освен browser и Skype..."

след това реших, че изобщо няма смисъл да ти чета излиянията надолу, соре.
:(

37 мнения
профил »
killer93 каза на 06.07.2013, 11:37 ?. :

бъгси паляк недей ми казва да млъквам защото когато аз играех мортал комбат ти сигурно си лизал циците на майка си за мляко ...

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 06.07.2013, 14:11 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 14:14 ?.

Четейки коментарите, се сещам за още една причина да изпитвам неприязъм към конзолите и това е точно една специфична прослойка конзолни играчи. Те ми действат така, както разгърденият, пушещ и надул чалга шофьор на автобус ме кара да се дразня на градския транспорт.


*не че няма такива индивиди сред привърженидите на коя да е платформа;

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 16:23 ?. :

четейки твоите коментари се сещам, защо изпитвам неприязън към дебели симфоник-метъл rpg елитисти, сложили дебелите капаци на мозъка, очите и възприятията си, опитващи се да поучават и спамещи в теми, които не ги интересуват в замунда и pcmania. :D
малко е ограничено да изпитваш неприязън към конзолите, заради конзолните играчи, които поставяш под общ знаменател. дори е тъпо, освен, че е ограничено, задръстено и незряло.

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 06.07.2013, 17:27 ?. :

Butthurt Detected!


Конкретно за шофьора:
1. Дебел? хехехехеее... трябва да извикам сина си да ти отговори, това е обида в неговата възрастова граница. ЛОЛ

2. Симфоник? ВТФ? Видял си случайно една рандъм група от стотиците ГБ музика и вече си ми направил профил? И пак е по-добре от чалга, да знаеш. :)

3. РПГ елитист? Елитизъм, хардкор - все глупави определения, зад които се крият хора, които не могат да приемат, че някой не се кефи на нещата, които той харесва и не може да повярва, че някой харесва неща, които за него са тъпи. Елитизъм... хардкор... ПФУ! В такъв случай ти какво трябва да си? Гейм измекяр? Виждаш ли, все глупави определения.

4. Чети внимателно и не ми извъртай думите. Това е второто най-дразнещо нещо в моята ТОП 10. Споменавам "специфична прослойка конзоладжии". Не всички и не по принцип. Прозаичните причини да предпочитам ПЦ пред конзоли съм ги споменавал и те нямат значение, но дразнители като теб и още няколко други елемента, които не знаят границата между приятната фенщината и явното незачитане на мнението на околните отклщчват ответна реакция. Скачате като ощитани лелки всеки път, когато някой започне да използва вашата терминология, вашия похват и вашия речник. За 'специфичната прослойка конзоладжии" говоря, не по принцип. Интелигентните хора могат да водят дискусия без да минават границата.

Така че не ми се цупи, ами се сети за онази българска поговорка: "каквото повикало, такова се обадило!"

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 06.07.2013, 17:56 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 18:04 ?.

Седя и ви чета и двамата и ви се чудя - на единия, защото се заяжда и троли, налагайки мнения с цветист език, а на другия - защото си пада под нивото да му отговаря.

Я се осъзнайте! В България сме, хората протестират, повечето не са и чували за геймърски компютър. Замунда и АБВ са двата сайта, заради които средностатистическият човек си прокарва неограничен интернет. Магазини като ПУЛСАР и ОЗОУН се борят и за последния геймър или най-често татко с голяма заплата, който да им изкупи физическите копия на игрите, защото нали все търсим по-евтиното, ако изобщо решим да купим нещо. Конзоли срещу компютри, метъли срещу чалгари... Абе, колеги, защо се излагате? И двамата сте минали вече и детските и тийнейджърските си години и сте видели много повече от смешното 24-годишно хлапе, което ви пише в момента. Дърпате се за определения, които нямат смисъл и се опитвате да се затапите един друг със завоалирани обиди. Аз, дето съм по-малък от вас съм разбрал, че от подобни спорове няма смисъл. И то още докато бях на 16, а това беше в не толкова далечната 2005 година.

Дали ще играеш Arcanum или Shank, или ще се дразниш, че free игрите се прекръстиха по хипарски на indie и станаха платени или ще се правиш, че нямаш акаунт с коефициент поне 2 в Zamunda, а си купуваш всяка игра - ей, няма смисъл. Поне водете конструктивен спор - в него се ражда истината и може и да научите нещо. Ето, давам пример - от по-горния ми спор със Zipy например, разбрах че не ми трябва хилядОинчова плазма, за да си взема една шибана PS3-ка за 250 кинта от Prodavalnik. А че и тъпият ми помиярски монитор за 200 лева ще свърши работа, 'щото God of War си е God of War :D.

А Within Temptation къртят, д'ге!

776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 18:27 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 19:04 ?.

уууууу, butthurt detected - numbering paragraphs mode initiated. :)

това с елитиста беше изпълнено със сарказъм, защото съм сигурен, че през всички тези години съм изиграл или по-скоро съм се НАСЛАДИЛ и изживял тонове повече rpg-та от теб, поради простата причина, че съм отворен към необятния гейм космос за разлика от теб. защото ти си ограничен.
платформено ограничен, жанрово ограничен, човек увиснал във времето, все още водещ война срещу чалгата и смятащ arcanum и fallout за недостигнат връх в гейминга...и аз имам син, но това трябва ли да ме прави задръстен чичак? :)

ти казваш, че имаш НЕПРИЯЗЪН към конзолите. НЕПРИЯЗЪН. мисля си, че си хейтър в такъв случай. ти как му викаш?
мен да си видял някъде да плюя pc-то като платформа? знаеш ли защо? защото играя и на двете, играя и на телефона, играя и в броузъра, ако имам възможност ще си купя всички възможни машини, нинтендота и т.н., защото съм геймър, а не "специфична прослойка конзоладжия", в каквато рамка се опитваш да ме напъхаш. дори лично съм нападал конзолни фанатици точно тук в този сайт не един и два пъти.

извинявай, ако съм те обидил, но нито съм те карал да играеш на конзола, нито съм те карал да харесваш конзолата като платформа, но това, което не виждаш дори сам за себе си е, че ТИ СИ един от представителите на тази гнила прослойка но "PC "геймър"" (с още едни кавички за ГЕЙМЪР).

и какви са тези НАШИ терминологии, НАШИ похвати, НАШИ речници? кои сме ние? :)

едит: вижън, писал си докато съм писал и аз, но крайните изказвания и убеждения във всички сфери на живота, включително и гейминга ме изкарват извън релси. а и е грехота да не превърнем флейма в пожар. :P

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 06.07.2013, 19:16 ?. :

Виж сега, ще е нужно доста по-интелигентен подход от този, който използваш, за да ме обидиш, така че не се притеснявай за това.

От друга страна, защо се учудваш на моята реакция? Твое беше мнението по-горе, че "хардкор пц феновете хейтъри" се радвали и на най-сплескания порт, щото така можели да се докоснат до някое конзолно заглавие. Цялата тема бъка от заядливите ти подмятания и крайни оценки, но изведнъж ставаш чувствителен, когато някой използва твоя език и подход. Много зряло.

Не знам какво разбираш под "хейтър". Да, намирам конзолният гейминг за изключително тъп и непривлекателен за мен. Намирам преобладаващата гама заглавия за конзоли за безинтересни. Нямам никакъв интерес нито към GoW, MoW, BoW и всякакви трибуквени или ексклузивни шитни, излизащи за конзоли. Между другото, не харесвам сръбска музика, комунистическия мироглед и Ариана. Сега всеки сръбкар, комунист, почитател на Ариана има същото основание да ме нарече "хейтър". Не че ми дреме на килимявката, лол.

В този ред на мисли - Motral Kombat е в дъното на личните ми предпочитания. Дълбоко на дъното. Евър! Скролни нагоре в темата и виж първото ми мнение за самата игра. Ако се почувстваш засегнат от него или намериш императивен тон или крайни оценки, лично ще ти се извиня в писмен вид тук. Ако ли не, значи всичките наговорени от теб приказки за крайни изказвания и убеждения са шибани глупости и не заслужаваш уважение, щом самият не си готов да проявяваш такова.776 мнения
профил »
BaronZlovon каза на 06.07.2013, 20:08 ?. :

извинявай,
аз се обидих, че ме наричаш пушещ и надул чалга шофьор на автобус и ти се обиди, че те нарекох дебел симфоник-метъл rpg елитист (честна дума не знаех, че си такъв и нямах в предвид теб) :P
това беше шегичка.

сега сериозно.
истината е, че съм отпуска и скучая и наистина предизвиках този спор (имам тъмно минало на форумен трол, а и все пак заради спорове от рода на конзоли/pc е интересно в pcmania. :)), но не очаквах, че "сблъсъка" ще е точно с теб - виноват. ;)
не приемай толкова лично нещата, които пиша, както и аз не бих се засегнал сериозно от който и да е от коментаторите в сайта.
та не, няма нужда от извинения.
ясно ми е, че всеки има собствени убеждения, но какво лошо има да поспорим? наистина да те обидя не ми е било самоцел.

37 мнения
профил »
killer93 каза на 06.07.2013, 18:11 ?. :
Редактиран на 06.07.2013, 18:20 ?.

това да ти е проблема , то още какви случаи има , на 3-ти март на връх шипка цскари и левскари се бият вместо да почетат празника а то форума да ни е проблема на нас...

ама какво да правиш като е тъп народа ни ...216 мнения
профил »
Nikeca каза на 06.07.2013, 19:50 ?. :

Пишете да джиткаме online :) А дракон ли си къв си, разбирам, че си 120 кг. комплексирано дете, ма недей да си толкова досаден и да ми се прайш на умен! Супер тъп си бе! бахти досадника кво само спамиш и се изказваш по всичко бе ДОСАДАЛИЩЕ!!!

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 06.07.2013, 20:05 ?. :

Недей се разсейва с глупости, ами им обърни внимание на ПЦМания, че още нямат ревю на Хирус и СТРАХ 3. Направо те отсвириха и това е!

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 06.07.2013, 20:34 ?. :

Да и това, но не може да се пропусне колко си смешен и жалък, опитите да водиш социален живот! Откажи се и стани гей, ако вече не си станал :))) или се метни от някъде и полети като... драгон :)))))

1336 мнения
профил »
sollider каза на 06.07.2013, 20:54 ?. :

Точно ти, дето орева целия сайт, че няма ревю на Heroes VI и F.E.A.R. 3 недей да говориш за спам, моля ти се...

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 06.07.2013, 21:41 ?. :

Аз не пиша по цели романи за всичко :) аз имам кауза и тя е хируууса и страх :D

1336 мнения
профил »
sollider каза на 06.07.2013, 23:10 ?. :

Да ти има и каузите човек... Хируса, айде как да е, ама тоя фиър за какво ти е? Всички го играхме и разбрахме, че Monolith по-добра игра от първата няма да изкарат. Тройката беше някаква гавра с поредицата - да, като шутър беше на много добро ниво, но не заслужава да се кичи с името F.E.A.R. и да застава наравно до първите части.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 07.07.2013, 17:35 ?. :

Аз да обявя тогава една кауза за ревю на Blip & Blop: Balls of Steel или Icy Tower, а? Голям си феномен, Никец, вземи 'апни Сникърс, че започваш да ме дразниш вече!

46 мнения
профил »
kFp_Kamko каза на 07.07.2013, 00:38 ?. :

Каква е тази статия ? ПОЗОР! Моля преди да давате минуси прочетете - 1 и 3 абзац (без 2) и после 2 , 4 и 5 заедно и вижте за какво говоря... Пц мания редактори няма ли ? ццц

942 мнения
профил »
Радостин Стефанов каза на 07.07.2013, 09:26 ?. :

С клавиатура се играе мнооого по-добре от джойстик, комботата се правят с по четири пръста вместо само с палец, а с палец посмъртно не можеш да си натискаш толкова бързо различните бутони.

1129 мнения
профил »
ToxicSean каза на 07.07.2013, 09:38 ?. :

Казва се геймпад.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 07.07.2013, 09:52 ?. :

Или джойпад, ама така сме си свикнали от някога, сеш'се. Аз имам приятел, който дели компютъра на "процесор" и "екран", а не кутия и монитор, ама нейсе... нали става ясно за какво иде реч?

232 мнения
профил »
ToxicRed каза на 07.07.2013, 10:59 ?. :

nvision89, МЛЪКНИ!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 07.07.2013, 12:15 ?. :

ToxicRed, аз не говоря докато пиша. Ти млъкни, щом те влече :)

2059 мнения
профил »
Zipy каза на 07.07.2013, 13:35 ?. :

My brain hurts.... С клавиятюра се играе как ? hurts god damn it hurts

12 мнения
профил »
jivko_r каза на 07.07.2013, 15:14 ?. :

Откога МК е в жанр "Екшън"? Редактори имате ли? Четете ли това, което пишете (абзаци се повтарят)?

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 08.07.2013, 20:24 ?. :

А в категория "Походова стратегия" ли искаш да го сложат?

12 мнения
профил »
jivko_r каза на 08.07.2013, 20:30 ?. :

Много си забавен (жалко, че не и толкова умен) - Дерони. Играта е файтър! http://en.wikipedia.org/wiki/Mortal_Komba t

1076 мнения
профил »
Deroni76 каза на 09.07.2013, 19:41 ?. :
Редактиран на 09.07.2013, 19:45 ?.

Аз не съм казвал, че не е.

В сайта липсва категория "Бойна", както виждаш, затова втората най-подходяща категория е "Екшън".

746 мнения
профил »
Blackbird каза на 07.07.2013, 15:47 ?. :

Докато скролвах през коментарите:
http://likegif.com/wp-content/uploads/2012/12/pop corn-gif-23.gif

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 08.07.2013, 07:57 ?. :

Играта е всичко за което си мечтае МК фенът :) с малки изключения разбира се :( Защо тази недомислица X-Ray въобще я има или айде има я, ама защо продължава толкова тягостно дълго! Да не говорим за (не)баланса на бойците :( някой от тях просто нямат шанс срещу други

1336 мнения
профил »
sollider каза на 08.07.2013, 11:14 ?. :

По-добре върви си цъкай фиъра и хируса, че като ти гледам "компетентните" мнения, които даваш за mortal kombat, очевидно не си за тая игра.

12 мнения
профил »
jivko_r каза на 08.07.2013, 20:31 ?. :

Мен лично X-Ray много ме кефи.

77 мнения
профил »
Kailox каза на 08.07.2013, 10:39 ?. :

MORTAL KOMBAT с клавиатура ХА ХА ХА ХА вие ме разбихте.

1336 мнения
профил »
sollider каза на 08.07.2013, 11:13 ?. :

Нещо смешно ли видя? Хора, които са овладели играта с клавиатура ще те направят да изглеждаш като пълен нууб и човек, който за пръв път се хваща да цъка MK през живота си. На МК9 така и не можах да свикна, но ако имаше начин да се пробваме на 4-ката 1vs1, несъмнено бих те поканил за един-два мача.

12 мнения
профил »
jivko_r каза на 08.07.2013, 20:32 ?. :

Абе солджъре, айде да не се изхвърляш!

77 мнения
профил »
Kailox каза на 08.07.2013, 12:30 ?. :

Хора които са овладели играта с клавиатура са овладели и тайландското изкуство на медитация и телепортиране през стени :D

51 мнения
профил »
sed каза на 09.07.2013, 10:16 ?. :

Защо?! Mалка подредба на бутоните както си бях свикнал в Mortal Kombat 1... и всичко работи. Дори на Test Your Might проклетият диамант успявам да строша, без да строша клавиатуата ;)

173 мнения
профил »
Gesha440 каза на 10.07.2013, 15:51 ?. :

+1

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 10.07.2013, 22:58 ?. :

които иска да играеме да ме аддне http://steamcommunity.com/profiles/76561198042379 252

777 мнения
профил »
veluvian каза на 11.07.2013, 07:57 ?. :

По повод спора за управлението може да се каже, че класическия контрол се поема чрез джойпад/стик и това никой не би го отрекъл. При четворката обаче, колкото и да се бях специализирал в PS1 версията (още нямах PC) и кварталните битки и турнирчета, по едно време доста бях задобрял и върху клавиатурата на компа до доста добро инстинктивно ниво. Човек привиква и се адаптира наистина към всичко, така че не е нужно да се изпада в драматизми кое било по - добро. Ако беше FPS нали - там е ясно.
И все пак MK си е MK.

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 11.07.2013, 09:56 ?. :

И към фпс се адаптира. Да видиш с джойпад само хедшоти. Иначе и аз на гили гиър х бях мн по-добър с клавиатура и не само аз де.

16 мнения
профил »
i_love_games каза на 11.07.2013, 16:45 ?. :

Виждам, че има много коментари и някой едва ли ще оцени моя, но искам да кажа едно нещо. PC FOREVER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 13.07.2013, 16:09 ?. :

Този коментар е винаги актуален и чудесно пасва на всяка новина. ;)

278 мнения
профил »
fizo каза на 12.07.2013, 11:29 ?. :

Ако трябва да съм честен май това е най-добрата бойна игра която съм играл някога. Верно, че Теккена ми е не по малко любима, но май МК-то е по-добро. Може би единствен недостатък на МК-то е това, че може нон стоп да се наливат само магии. Бих направил така, че като пуснеш веднъж магия да можеш да повториш същата след поне 1-2 секунди. Иначе x-ray ударите са жестоки и разнообразяват геймплея само, че можеше малко по-бъзо да ги правят, че след повече игри стават леко досадни, но пък от друга страна някак отпускаш напрежението поне за няколко секунди и не съм сигирен дали наистина бих искал да ги забързват :)

За сега я превъртам на Medium :)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 12.07.2013, 17:07 ?. :

Мен соулкалибура повече ме кефи, но пък мортала си е по-класически напомня ми за едно време.

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 13.07.2013, 22:01 ?. :

DRAGON мн си тъп и досаден! Тотален смешник!

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 14.07.2013, 05:35 ?. :
Редактиран на 14.07.2013, 05:35 ?.

Хаха, DragonSlayer бил досаден... добре!

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 14.07.2013, 06:16 ?. :

Може, може. Не отричам. :)

Ти, Никеса, от друга страна, твориш писмена, сякаш излезли изпод перото на поет. Поклон пред величието на таквиз гении на писаното слово! ;)

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 14.07.2013, 19:16 ?. :

Просто се примири, че не си елф не си остроумен и се откажи ;) откажи се и млъкни бе. 100% си от някое село, тежиш 1000 кг. и никога не си бил с жена!

1978 мнения
профил »
DragonSlayer каза на 14.07.2013, 19:51 ?. :
Редактиран на 14.07.2013, 19:53 ?.

С удоволствие бих си побъбрил още с теб, но не съм сигурен, че останалите си падат по нашите глупости. ;)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 15.07.2013, 07:36 ?. :
Редактиран на 15.07.2013, 07:46 ?.

@Nikeca - Аватарът на човека е от Arcanum. Той, за разлика от оная мацка от кастинга за X-Factor, която беше сложила елфските уши и пя някаква умряла от глад песен на Epica, никога не е твърдял (в който и да е от 847-те си коментара), че е елф или че се има за такъв. Фактът, че думата "селянин" те обижда, говори ясно за манталитета ти на "кореняк" ШОПиянец, който определя хората по месторождението им, а не по съдържанието на черепната кутийка. Най-тежкият човек на планетата е 412 килограма и е (х)американец. А DragonSlayer за да има син, би трябвало да е бил поне веднъж с жена. Толкова по жалките ти и неинформирани опити за обиди.

По отношение на висенето във "форума" - мисля, че спаменето на коментари с една и съща заявка за нещо, което е невъзможно да се случи по-добре се класира за "висене". А фактът, че аватарът ти е същество от най-пробитата част на Heroes of Might & Magic те прави едно нискокалорично и досадно лайно. И сигурно си 200% от нЕкое село, тежиш поне 400 килограма и си бил интимен само с местния поп.

Аре, осъзнай се, дееба майка му! Защо трябва да се обиждаме и да се правим на маймуни, вместо да говорим по темата?

П.С: Надявам се, разбра, че "обидите" към теб бяха с цел да покажа колко е тъпо така. Не го мисля наистина. А ако все пак се засегнеш като ощипана госпожица и решиш да отвръщаш - аз оплешивявам, тежа 92 килограма, висок съм 186 см и живея с приятелката си в София, откъдето ми е издадена и личната карта, но по стечение на обстоятелствата не съм бил роден тук, а в Плевен. Аре, стреляй сега, охлюв такъв!

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 14.07.2013, 20:05 ?. :

Не ми пука, просто спри да досаждаш и да висиш нонстоп в тъпия форум! Не си нормален тва е ясно :)) и аз обичам RPG-тата ма си опазих ума и психиката(донякъде) :))) да живее icewind dale!

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 14.07.2013, 20:33 ?. :

Абе, пичове, махнах напълно anti-aliasing и няма никакво забавяне, никакви простотии, лети на 100%. Викам да споделя, барем зарадвам някое fellow чаве, дето още му се бави играта на някои арени.
P.S. За спора джойстик vs. клавиатура: Ladder-и на expert с клавиатура и с по 3-4 загубени рунда стигам до Шао Кан, ма там вече пичът спами тоя чук като Nikeca коментари за ревюта на игри от преди маса време... Ше му хвана цаката и на него.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 15.07.2013, 07:23 ?. :
Редактиран на 15.07.2013, 07:26 ?.

Shao Kahn винаги яко е спамел чука. Номера при него (и това е от време оно) е да бягаш далеч (на около половин екран разстояние) и като почне да се хилоти, да го отупаш с някоя enhanced атака, след което ако тръгне да блокира, да бягаш и да повтаряш процедурата до зареждането на X-Ray бара, когато се набираш едновременно на stance+block и му взимаш средно около 20-25% от кръвта. При тая гнида съм установил че работят само стратегиите "удряй и бягай" и "спам тоя freeze или bicycle kick" :)

П.С: А играта с клавиатура и за мен се оказа приятна изненада. Тъй като предните 4 или 5 игри бяха конзолни ексклузиви, някак си свикнах на джойпад, ама рекох да пробвам и се оказа, че контрола с клавиатура е много по-responsive, отколкото очаквах :) Аре, hyper1, успех с "Завоевателя на светове" ;)

1296 мнения
профил »
hyper' каза на 15.07.2013, 09:23 ?. :

Супер си, приятел, ще пробвам тази тактика. :)

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 15.07.2013, 14:36 ?. :

А ако си добре с рефлексите - има и друг вариант, макар и леко малоумен. Бягаш максимално назад от гада и започваш да го стреляш с каквото имаш (Fireball-а на Liu Kang е подходящ) и така докато не го добиеш. Рефлексите са ти необходими, защото мизерникът хвърля и копия, та трябва и да се навеждаш от време на време (на средно две или три range атаки)

2206 мнения
профил »
iddqd каза на 17.07.2013, 10:20 ?. :

С райдън е много ефикасно да се телепортираш зад него и да му правиш алибаба иее, или някв як кобос. След това бягаш и пак се телепортираш точно когато атакува. Той мудно се обръща и така остава отворен за атаките ти.

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 20.07.2013, 19:30 ?. :

О, на това с "алибаба-йее" се счупих да се хиля :) Мерси, ман!

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 15.07.2013, 22:36 ?. :

Tц тц Шао Кан да не могат да бият :)))

63 мнения
профил »
prone каза на 20.07.2013, 05:57 ?. :

http://www.xbox.com/bg-BG/

216 мнения
профил »
Nikeca каза на 22.07.2013, 20:54 ?. :

аз съм най-добър на МК и яко давам давам на ....

154 мнения
профил »
vladitan каза на 27.07.2013, 07:02 ?. :

pc mania спите....гта 5 излиза също на ПС на 17.09.2013

http://www.vgreleases.com/pc/releasedate-243263.a spx

1014 мнения
профил »
nvision89 каза на 27.07.2013, 22:07 ?. :

Братле, не се излагай - няма още потвърждение от R*

32 мнения
профил »
Xan_Dragonhand каза на 10.07.2015, 16:19 ?. :

Не че нещо се оплаквам ама из коментарите ми липсва един гъзар който се прави на Бил Гейтс и Бойко Борисов, едновременно.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Mortal Kombat Komplete Edition

новини:
В своя Twitter профил Ед Буун написа, че "МК9 ще продължи да работи онлайн" въпреки, че не пожела да уточни кой ще хоства сървърите.
Дизайнерът Ед Буун, който е един от създателите на култовата бойна серия Mortal Kombat, тийзна в своя Twitter профил мистериозен нов анонс, свързан с поредицата
Холивудският актьоp Кийфъp Съдъpланд пpизна, че е pаботил по нова все още необявена бойна игpа.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Mass Effect 2 96
Prototype 86
Dead Space 3 80
Dark Souls II - видео ревю 72
Assassin's Creed IV: Black Flag 71
DmC Devil May Cry 66
Portal 2 65
Grand Theft Auto V 61
Dishonored 58
BioShock Infinite 57