Microsoft затварят магазините си

 SINCE 1998
  • Играй си играта, човече!

Microsoft обявиха, че ще затворят всички свои физически магазини. Редмъндския гигант заяви, че ще "преобрази" своите магазини-флагмани в Microsoft Experience Centers, които обаче няма да се занимават с продажба на продукти. Всички други техни магазини обаче, които са над 80 по цялото земно кълбо, ще затворят.

Според корпорацията служителите, които до този момент са работили в тях няма да загубят своята работа, тъй като те ще продължат да се занимават с продажби, макар и дистанционно. Освен това Microsoft предвиждат и преквалификация на кадрите си. От корпорацията поясняват, че съкращаване на служители не се предвижда.

Според Microsoft техните дигитални магазини са ползвани ежемесечно от над 1,2 млрд. души в над 190 пазара по цял свят. "Нашите продажби се осъществяват изключително онлайн, следвайки еволюцията на нашето портфолио, което еволюира масово към предложения с дигитален характер. Отделно нашият талантлив екип се справя отлично с обслужването на клиентите, без да се нуждае от физически локации за целта." – заяви Дейвид Портър, вицепрезидент на Microsoft.

Припомняме, че магазините преустановиха работа в средата на март след като се разрази пандемията от COVID-19. Първоначалните планове на компанията бяха да ги затвори по някое време догодина, но пандемията явно е ускорила тези планове. Затварянето също така се случва непосредствено преди излизането на тяхната следваща конзола – Xbox Series X. Дали това ще се отрази на продажбите на конзолата? Ще разберем скоро.