facebook facebook
 
 
ИГРИ » PS4
 
   
 
Mass Effect: Andromeda
Ревю | 18.04.2017 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
BioWare
Издател:
Electronic Arts
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PS4
сайт на играта »

плюсове

по-динамични и отворени битки

търсенето на нов дом за човечеството е спираща дъха мисия

играта е страхотна, когато всичко работи...

минуси

.. но има толкова много бъгове, скапани анимации, досадно чакане и странни решения

Mass Effect: Andromeda е дългоочакваната четвърта част в популярната sci-fi RPG серия на BioWare. Играта оставя наследството на Shepard, героят на оригиналната трилогия, зад гърба си идава на нови и завръщащи се играчи шанс да създадат чисто нов герой и да поведат човечеството в търсенето на нов дом в галактиката Андромеда.

Андромеда е гигантска игра със стотици куестове, разположени върху дузина планети и други места, и съдържа моменти, които са сред най-добрите, които някога сме виждали в цялата Mass Effect поредица. За съжаление, тези моменти са твърде малко, за да се играе тази масивна игра, а прекалената част от играта се изразходва просто като се пътува от едно място на друго, като се гледат цветни преходни сцени. Играта също страда от множество бъгове и анимационни проблеми, някои от които могат да бъдат отстранени с бъдещ пач, но други, които изглежда са вградени в сърцевината на играта.

Обикновено не започвам ревю като обсъждам проблемите с бъговете и анимациите, но с Mass Effect: Andromeda това е нещо, което трябва да бъде разгледано веднага. Странни анимации, бъгове, неравномерни лица, проблеми със синхронизирането на устните и други странности са нещо, през което ще трябва да преминете, ако искате да се насладите на Mass Effect: Andromeda.

Много неща вече са написани за лицата в играта и макар че смятам, че критиките са преувеличени, абсолютно вярно е, че в това AAA заглавие от 2017 г. има известни NPC-та с по-ужасяващ вид, отколкото би трябвало да е приемливо за игра от този мащаб, работеща с модерен енджин.

Срещнах и редица други технически проблеми, докато играех Andromeda, включително крашове, сейвове, които не се зареждат, проблеми в геометрията на света и др. Нито един от тези проблеми не доведе до загуба на някакъв значителен напредък, но всички те подкопават забавлението и драмата, които Andromeda се опитва да предложи.

Ако можете да преодолеете техническите проблеми, има много какво да харесате в играта, като започнете с основната предпоставка за изследването на цяла нова галактика. Това работи много добре като цялостна база на играта, а изследването на различните планети е готина цел с осезаеми награди и води до реален напредък в сюжета. Планетарните среди, които изследвате в Andromeda, са разнообразни, масивни и често красиви. Наистина е страхотно да играем RPG, която се отнася до колонизацията и изследването на непознати светове, а не за още една постапокалиптична война.

Важните локации са разпръснати на достатъчно голямо разстояние, за да ви дадат чувство за реализъм, което прави Nomad основна част от играта. И той е по-добре, отколкото всяко превозно средство някога е било в игра на BioWare. Но вярвайте ми, ще прекарате много време в шофиране. Отнема твърде много време, за да стигнем навсякъде в света на играта, както на отделните планети, така и в пътуванията между светове и отделни звездни системи. Приятно анимираните сцени на излитане и кацане придават характер на всеки свят, но и остаряват бързо, особено когато всичко, което искате да направите, е да се приземите в един свят, за да започнете нова мисия. Първият път, когато кацнеш на планета може да поискаш да видиш някоя от тези кътсцени, но за двадесетия път, когато се връщам в станцията хич не ми се иска да виждам цялата последователност още веднъж.

Планетарното сканиране страда от подобни преходни сцени, които са сред най-странните и най-разочароващите решения, които някога съм срещал в игра. Когато стигнете до нова система, ще имате няколко планети, до които можете да летите и да изследвате от орбита, а събраните ресурси можете да използвате в ненужно сложната крафтинг схема на играта. Но вероятно няма да искате да правите много сканиране на планети, дори и при тези лесни награди, тъй като отнема толкова време, за да стигнете от една планета в друга.

Битките в Andromeda са по-бързи и по-фокусирани върху маневрите от всякога в поредицата, която тук напълно изоставяйки тактическите си RPG корени. Контролът над вашите партньори е ограничен до прости посоки на движение и паузи по време на битки, за да планирате внимателно някое действие. Сега в основа на битката е укриването от прикритие в прикритие и правилното използване на Boost функцията, която е фантастично допълнение към играта. Превключването между класовете става в движение според силните страни на враговете ви. Що се отнася до вашите AI спътници, просто се надявате да са достатъчно умни, че да останате живи, което обикновено те правят на нормална трудност.

Боевете в Andromeda не приличат на коридорните сражения, които видяхме в по-ранните игри. Битките се усещат по-органични и изпълнени с екшън. Ще трябва да следите радара, за да избегнете изненади. За съжаление, враговете не са разнообразни и би било чудесно да виждате повече врагове, които не са просто хуманоиди с оръжие. Самите битки също могат да създадат повтарящо се усещане, ако прекарате много време, докато правите сайдкуестове.

Игрите на BioWare винаги са били с акцент върху историята и взаимоотношенията, които създавате с вашия екипаж, и тук играта се сравнява добре с високия стандарт, определен от предишните заглавия. Разговорите между героите често са много забавни, особено когато се движите по прекалено големите планети в Nomad. Разбира се, някои персонажи изглеждат значително по-приказливи от други. Озвучението и диалогът са солидни и най-силната причина за повторното изиграване на Andromeda ще бъде да опознаеш нови хора и да направиш различни избори.

Разочароващото нещо за Andromeda е, че вероятно има толкова много готини неща в нея, колкото и в Mass Effect 2, но има и много други, които не са толкова добри. Играта има някои абсолютно фантастични екшън сцени, емоционални моменти, скъпи герои и критични решения, но тези високи точки идват с прекалено много излишни неща и чаканеас, което ви дава повече време да забележите всичко онова, което не изглежда съвсем правилно.

Копие от Mass Effect: Andromeda за PS4 получихме благодарение на нашите приятели от "Пулсар". 

напиши коментар
 

35 мнения
профил »
sabatonski каза на 20.04.2017, 09:44 ?. :

Bioware фъшнаха брутално с тая игра, но няма как да е иначе, като наемаш служители , не щото са добри или имат талант, ами щото си решил че жените във фирмата са малко. Да не забравяма и индиеца(lead game designer), който надлъж и нашир обяснява, че мрази бели хора. Social Justice ретардите опропастиха поредната вселена, след като сториха това с Dragon Age-а.

526 мнения
профил »
shpekovsalam каза на 20.04.2017, 10:00 ?. :
Редактиран на 25.04.2017, 15:22 ?.

Без съмнение най-бъгавата ААА игра, която съм играл някога! 5 години разработка и цена от $60 и това е, което успяват да предложат!? Че то това е престъпление просто!

Играта е три стъпки назад спрямо трилогията в почти всяко отношение.

+ Зашеметяващи графики
+ Отлична бойна система
+ Сравнително интересна история
+ Добра оптимизация
=========================================
- Огромен свят, който е пълен с абсолютно безинтересни куестове.
- Неособено интересни персонажи, но това може да е и защото са все още нови
- Плеяда от технически проблеми
- Ужасна и ненужна крафтинг система
- Нелеп character creation
- Скучен главен герой
- Катастрофални анимации
- Интересните раси от Млечния път(Elcor, Quarians, Volus, Geth) тотално липсват...
- ...а са добавени само две нови раси - Angara и Kett. Вторите играят ролята на врази в играта и не са особено интересни.
- Ужасен pacing на историята
- Някакви странни кътсцени, които не могат да бъдат прекъснати, сложени между пътуванията между различните планети, които правят exploration-a изключтилено бавен и скучен
- BioWare Social Justice Agenda вкоренена на много места в играта
=========================================

Mass Effect: Andromeda Early Access Alpha Build е заглавие с много потенциал, но в крайна сметка се оказва просто една средняшка игра изпълнена с нелеп брой гличове и бъгове и странни дизайн решения.

5/10.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 24.04.2017, 04:53 ?. :

"Нито един от тези проблеми не доведе до загуба на някакъв значителен напредък" Извинявам се но как се сканира планета при условие,че сградите от Иос са върху звездната ми карта,визията няма нищо общо с това което трябва да е и сканирането сканира върху една точка без да мога да въртя планетата която едва виждам.За мен това е тотално осиране на една прекрасна идея.Не знам кой точно се е осрал там,но според мен заслужава дисциплинарно уволнение.5 години да работиш по текстури по-грозни от 2 игри преди това е просто престъпно.Устните им изглеждат сякаш имат нещо натикано в устата и въпреки,че повечето са бели сякаш са негри с бяла кожа.Абсолютна безмислица.Най-слабата игра в историята на Bioware явно и при тях няма гаранция че никога не е късно да станеш за резил.ME3 в стравнение с тази е на светлинни години.Никога не съм играл друга толкова бъгава игра през живота си.Тотално разочарование.

180 мнения
профил »
Grubiqn каза на 09.05.2017, 08:06 ?. :

След пача играта няма никакви бъгове,вече мога да нарека това творение шедьовърът който чаках.Наслаждавам й се всеки ден и не мога да спра,WoW-a ме чака вече 4ти ден :D
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Mass Effect: Andromeda

Превю:
Продължението на гейм сагата ни отвежда в най-близката галактика до Млечния път, в търсене на нов дом за човечеството

новини:
Сега ще бъде интересно да видим дали ЕА ще пусне пач, за да махне защитата.
"Игрите които изпиват времето ми с такъв успех са рядкост, а в случая с Mass Effect: Andromeda беше истинско удоволствие!" и още...
Ако се чудите кои са предстоящите заглавия в следващите дни и за кои платформи ще излязат, тук сте дошли на правилното място.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Destiny 70
Limbo 28
Ni no Kuni: Wrath of the White Witch 16
Deathspank 9
Mass Effect: Andromeda - втори поглед 3
Persona 4 2
Mass Effect 2
Jeanne D’Arc 1
Pillars of Eternity: Complete Edition 1
Persona 3 1