facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Magicka 2
Ревю | 23.06.2015 | автор: Александър Рангелов


оценка:
Производител:
Pieces Interactive
Издател:
Paradox Interactive
Жанр:
Ролева игра
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
17.33 лв
купи играта »

плюсове

страхотен ко-оп геймплей

със солидна доза хумор

забавна кампания

стимулира конкуренция и експерименти

минуси

понякога битките стават прекалено объркани и трудни

Ако не сте имали възможността да играете оригиналната игра, то пускането на Magicka 2 със сигурност ще ви зареди с допълнителна доза забавление. "Забавление" е дума, която се среща често в гейминга, но със сигурност не всяка игра я заслужава. За щастие, в ядрото на Magicka 2 е именно това неподправено забавление, което прави играта толкова сполучлива.

Magicka 2 е екшън ролева игра, в която могат да вземат участие от 1 до 4 магьосници, които се отправят на приключение в Мидгард, за да освободят тази земя от оковите на злото. Всеки вълшебник има на разположение 8 отделни магии, свързани с различните елементи, които на свой ред могат да се комбинират, за да създадат още по-мощни заклинания. Всяка комбинация може да включва до 5 елемента, което определено ви дава доволен брой варианти, ако искате да експериментирате. В основата на заклинанията са познатите варианти - водата побеждава огъня, ледът може да замрази водата, а електричеството пък може да се използва, за да захраните някои от машините около вас. Понякога тези комбинации се оказват доста странни, като например да комбинирате живот и смърт върху себе си, за да се превърнете в частично неуязвим от най-различни атаки.

След като вземете предвид всички тези варианти, броят на комбинациите може да ви се стори доста объркващ и голям, но Magicka 2 всъщност е доста проста, що се отнася до това какво може да правите. Така че съвсем скоро вече ще овладеете някои доста впечатляващи комбо атаки, като разбира се, голяма част от забавлението е свързано с отборната игра. Хаосът от това да имате на екрана четирима вълшебници, правещи едновременно различни и разрушителни магии, определено е страховита гледка. В началото е забавно да гледате как магиите ви буквално поглъщат вашите съотборници, но всъщност трябва да внимавате с приятелския огън. Освен това, играта в екип със сигурност е по-добрият начин да минете кампанията; не че е невъзможно да я изиграете сами, но не е толкова весело.

Независимо дали сте сами или в компания обаче, Magicka 2 е игра, която бързо извиква усмивка на устата. Забавни реплики и различни препратки към установени клишета във фентъзи жанра следват една след друга и определено изваждат на показ комичния елемент в играта.

Но Magicka 2 е преди всичко игра и това си личи и от онези дразнещи моменти, когато нещата не вървят така добре - нива, чиито дизайн е объркващ или моменти, когато враговете изведнъж се оказват прекалено силни (типичен пример е осмата глава). Като цяло обаче, кампанията поддържа позитивно впечатление и не трябва да се предавате, когато срещнете един или два по-тежки момента.

Чисто визуално Magicka 2 е приятна за окото и впечатлява с леко анимационния вид на оригинала, комбиниран с добро разнообразие от различни локации. За щастие, за разлика от оригинала, тук няма технически проблеми и кадрите в секунда са достатъчно стабилни. Битките в играта са толкова динамични, че всяко забавяне би било фатално, но такива моменти няма.

Magicka 2 е забавна, когато я играете сами и многократно по-готина, когато сте с приятели. Оставяйки някои дребни проблеми настрана, играта поддържа постоянно ниво на чар и хумор, които добре познаваме от първата ѝ част. Може би геймърите имат право да изискват повече от едно продължение, но ако напоследък игрите ви се струват прекалено сериозни или безлични, то Magicka 2 определено може да върне настроението ви. 

 
системни изисквания
OS: Windows 7 or Windows 8 Processor: CPU: 3GHz Dual Core (Intel Pentium G3220 or higher / AMD A4-4000 or higher) Memory: 2 GB RAM Graphics: Nvidia GeForce 550 or better / ATI Radeon HD 5850 or better Hard Drive: 3 GB available space
напиши коментар
 

4 мнения
профил »
слугинаж каза на 25.06.2015, 19:35 ?. :

magiosnica charovnica
aprilska temenuga
nai-sladkata lubovnica
i nai-milata supruga.

milko! :d
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Magicka 2

новини:
Новата седмица ще донесе множество интересни заглавия, в които всеки един геймър може да открие своя избор.
Кооперативният екшън за вълшебници Magicka 2 ще излезе на 26 май, обяви издателят Paradox.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Diablo III 147
The Elder Scrolls V: Skyrim 141
Ревю в прогрес: Diablo III 135
Torchlight II 114
Dragon Age: Origins 102
Mass Effect 2 96
Darksiders 2 87
The Witcher 3: Wild Hunt 86
Mass Effect 3 82
The Witcher 2: Assassins of Kings 78