facebook facebook
 
 
ИГРИ » PC
 
   
 
Mad Max
Ревю | 18.09.2015 | автор: Филип Станиславов


оценка:
Производител:
Avalanche
Издател:
Warner Bros. Interactive Entertaniment
Жанр:
Екшън от трето лице
Платформа:
PC
сайт на играта »
Цена:
29.02 лв.
купи играта »

плюсове

впечатляваща визия на моменти

ръкопашните битки са атрактивни

интересен и автентичен постапокалиптичен свят

минуси

историята няма да грабне никого

автобитките не са за всеки

Пускането на видео игра по филм обикновено завършва по един от двата категорични начина - или това е претупана работа, чиято единствена задача е да изкара някой бърз долар на създателите, или издателят все пак дава на студиото достатъчно време, за да реализира проекта, дори когато това значи пропуснати приходи заради изпусната премиера на лентата.

За щастие, тук случаят е от вторите.

Warner Bros. Interactive Entertaniment е дала на Avalanche нужното време и в резултат шведското студио е направило един солиден екшън с отворен свят, който без да е съвършен, е доста забавен.

Нещо повече, под капака на Mad Max направо ври и кипи, толкова много неща се случват и могат да се правят. Може да ъпгрейднете вашия герой или пък неговия любим автомобил Magnum Opus - това става директно от менюто като използвате събрания скрап, който играе ролята на разменната валута в света на играта. Освен това има и основни умения, които може да качвате само със специални жетони, получени за изпълняването на различните предизвикателства. В тази категория влизат наистина важни умения като здравето и силата на Макс или пък това колко дълго ще изкара пълния с гориво резервоар. Тези основни параметри могат да се ъпгрейдват само на определени места, които са отбелязани на картата.

Ако колата бъде повредена достатъчно, ще трябва да слезете и да изчакате, докато вашия спътник Chumbucket я поправи. На враговете им обаче не им пука от това и няма да престанат да ви нападат. AI-то е доста хитро и те непрекъснато се опитват да ви заобиколят или пък изтласкат от пътя, ако карате. Гонидбите често се въртят в кръг, но това не ги прави по-малко атрактивни. Когато колата отново е в движение, се мятате на нея и продължавате по пътя си.

Тези моменти определено не са супер дълбоки, но пък създават условията за един забавен, макар и елементарен, екшън. Недостатъците лесно се забравят, когато извършите някоя комбинация от действия на забавен кадър. Особено зрелищни са убийствата с харпуна, който безспорно навява спомени за друга игра на Avalanche - Just Cause. Карането около снайперистки кули и събарянето им никога не остарява. Забавни са и моментите, когато Chumbucket поема контрола над колата, а вие имате пълната свобода да се справяте с враговете.

Светът на Mad Max представлява една постапокалиптичтна пустош и за щастие, той е пресъздаден по един добър начин. Да вземем например ресурсите - водата е рядкост, а ви трябва за лечение; бензинът е нужен, за да се придвижвате, но пък може да използвате пълните с бензин бутилки като взривно средство. Ресурсите са ограничени и периодично трябва да правите избор за какво всъщност ще са ви полезни.

Що се отнася до битките, те напомнят ръкопашните схватки от Batman Arkham, което макар и не оригинално, не е лошо. Базовата система се състои от удари, блокове и контрирания, но постепенно може да добавите специални комбота, които отключвате. Освен това може да взимате оръжията на враговете и да ги включвате в комбинациите. Ако пък искате да сложите бърз край на много от схватките, просто отключете атаката с помпа от упор - това е автоматичен край на врага и основен елемент от една кървава и атрактивна бойна система.

На свой ред, битките с колите не са чак толкова готини, но не са и непременно лоши. Според това какви ъпгрейди сте инсталирали, може да използвате харпуна по най-различни начини или просто да се врязвате директно във врага, което отново зависи от здравината на Magnum Opus. За добро или зло, автосхватките заемат голяма част от играта, но ще трябва да свикнете с тях, тъй като на открито никога не е безопасно.

В много отношения Mad Max е типичната игра с отворен свят, но в същото време ня остава вярна на своя първоизточник, особено когато става въпрос за нейните герои. Самият Макс е пълен простак и винаги се държи гадно с хората, дори когато му помагат. Цялостният вид е кат она един свят от комикс с типичните злодеи, грубости, ръмжащ тон и др. Играта никога не се взима насериозно и това е видно още от първата сцена. Повечето мисии са свързани с това да преследвате някой или да елиминирате група врагове, а полвинчатите опити историята да ви накара да ви пука за случващото се по-скоро не успяват.

Mad Max е забавна игра и това забавление няма да дойде от интересния сюжет или от оригиналните диалози; то идва от свободата да подкараш с мръсна газ в пустощта и да всееш разруха сред групата бандити, решили, че може да закусят с теб. Спокойно може да загубите час или два в битки и гонидби, коит опосле няма изобщо да си спомняте, но пък ще ви е било забавно. Ако обичате екшъни от трето лице с отворен свят, със сигурност може да откриете много по-лоши предложения. 

 
системни изисквания
OS: 64 bit: Vista, Win 7, Win 8, Win 10 Processor: Intel Core i5-650, 3.2 GHz or AMD Phenom II X4 965, 3.4 Ghz Memory: 6 GB RAM Graphics: NVIDIA GeForce GTX 660ti (2 GB Memory or higher) or AMD Radeon HD 7870 (2 GB Memory or higher) DirectX: Version 11 Ha
напиши коментар
 

406 мнения
профил »
Freedom or Death каза на 19.09.2015, 15:20 ?. :

Играта не е лоша, но липсват запомнящи се моменти.
И основните мисии можеха да са повече. :P

89 мнения
профил »
Lakando каза на 19.09.2015, 17:55 ?. :

Изключително добра оптимизация, вярвам, че и на лаптопа ми дори ще тръгне на по-слаби графики. Препоръчителните изисквания са преувеличени.
Има много други неща да се прави, освен главните мисии. За сега имам 30 и няколко часа, а даже не съм и близо до края или миже би съм на средата.

428 мнения
профил »
kamengtaiv каза на 21.09.2015, 14:31 ?. :

Наистина оптимизацията е много добра !
На HD 7870 хвърчи даже и на High .

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.09.2015, 19:55 ?. :

"автобитките не са за всеки"

gaxgyxagyxaygxaygax awtora pak izdebilstwqal debilini minusi !

ТО таз игра е АВТОБИТКИТЕ Ве геймърю !

742 мнения
профил »
jenssn каза на 19.09.2015, 20:34 ?. :

И туй ревю само некфи 400 думи .. тие беш ли се вее

28 мнения
профил »
ComputerMan каза на 20.09.2015, 08:43 ?. :

То цяло чудо, е че има въобще ревю. Това събитие се вижда все по рядко. Но пък за сметка на това, тролските коментари на дечковците под всяка новина не спират.

27 мнения
профил »
tiranor каза на 30.09.2015, 14:05 ?. :

По написаното ревю авторът не би трябвало да постави оценка повече от 3/6, а напрактика я е оценил като някаква невероятна игра почти доближила се до съвършенството за игра от този жанр :D.
напиши коментар
 
ОЩЕ ЗА ИГРАТА
Mad Max

новини:
Студиото Avalanche обяви минималните и препоръчителните изисквания за РС версията на предстоящия екшън с отворен свят Mad Max.
ОЩЕ ИГРИ ОТ ЖАНРА
Watch_Dogs - видео ревю 149
Star Wars: The Force Unleashed II 125
Tomb Raider 103
The First Templar 91
Assassin's Creed: Revelations 90
Darksiders 2 87
Assassin's Creed 2 81
Prince of Persia: The Forgotten Sands 80
Grand Theft Auto V - Втори поглед 80
Assassin's Creed III 80